Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

@ozzy56, @Medvěd pánové při vší úctě k Vašim šedinám i k tomu co jste kdy pro klub udělali Vás důrazně žádám aby jste se vyvarovali zatahování politiky nebo osobních napadání do diskuze. 

A o to samé bych rád požádal i ostatní diskutující. 

Ano jsem asi jak píše šéfová moc starej a moc konzerva nemám jak píše ty věci tikok a instáč, FB jsem si založil víceméně z nutnosti a taky tam nijak extra nefunguju takže jo sem konzerva a těmhle moderním věcem nerozumím a protože to vím a moc dobře si uvědomuju že aby se to tady udrželo v chodu a byla nějaká naděje pro další i když třeba malí rozkvět tak je potřeba aby se vedení ujali lidi který umí ovládat tyhle moderní věci dokážou udržet krok s dobou a budou na to všechno mít dost času a hlavně jim ten zápal vydrží dost dlouho aby se překonali tyhle " horší " časy . Z toho důvodu jsem dal jasně najevo že nemám touhu pokračovat ve vedení. 

Odesláno
před 6 hodinami, Medvěd napsal:

Lžeš až se Ti od huby práší a nejhorší je, že tomu snad i opravdu věříš 

je zvláštní, když napíšu o zhoršené finanční situaci lidí já, tak je oheň na střeše, ale když někdo jiný napíše, že se na srazy nejezdí i důvodů finančních, je všechno OK ;), dobře, v zájmu uklidnění debaty tady končím :)

Odesláno (upraveno)

Klub: pokud je nováček na fóru poprvé, je šance, že se vrátí, případně se bude vracet pravidelně. Vzpomeňte, kolika nováčkům jste vynadali a zařídili, že se nevrátí. Jinak se shoduju s @oddie.

Peugeot jako výrobce: žalostné je slabé slovo. Ceny stoupají. Partner má dodací lhůtu 14-15 měsíců, a to nám byla po roce zrušena objednávka i se zálohou, že si můžeme dát novou objednávku za vyšší cenu. Vede to i paradoxní situaci, kdy jsme Partnera objednali "do zásoby" a teď jsme ho koupili, ač ho nepotřebujeme. Neprodáme, budeme ho potřebovat v budoucnu, a absolvovat 15- měsíční nejistotu s objednáním, to ne.

Na 1,5 HDi se trhnul řetízek, 70 000 za opravu. AdBlue nádrže odcházejí pravidelně, pokaždé 25000 za opravu. Diagnostika svítí/nesvítí, jezdíme mazat závady, už jsem z toho unavený.  @Verýsek, pokud máš možnost, řekni jim, že je zle!!!

(a to nemluvím o směšných "závadách", např. když u 308 r.v.2021 nevynulujete spotřebu v pozici 1 nebo 2, tak po překonání 9999 přičítá spotřebovanou naftu, ale ne kilometry, takže "spotřeba" stoupá a stoupá, až na ukazateli svítí např. 30 l/100km)

Autorizovaný servis AGREGA zaslouží pochvalu, dělají co mohou, v těchto podmínkách.

Máme 30 aut, z toho asi 22 Peugeotů, ty starší drží, ty nové se kazí.

Přecházíme na KIA CEED, už jsme koupili 3 ks benzínové a už druhé SORENTO, spolehlivost je zatím dobrá.

Upraveno uživatelem P607Olda
Odesláno

Už to všechno řeším neboj, pracuju na tom... Ale teď jsou prázdniny. 

Ale prosím diskuse tohoto typu jsem nepište, zde se řeší budoucnost našeho klubu. Děkuji

Ohledně nespokojenosti mi pište prosím SZ... čím více věcí mi sdělíte, hlavně fakta podložená,tak mám šanci to vyřešit... Děkuji 

Odesláno (upraveno)

Oldův podnět k tomu, jak to tu může působit na nováčky, je dost podstatný. Již jsem naznačoval, že zdejší prostředí není z mého pohledu úplně přívětivé, a když sem někdo vleze, těžko se zorientuje, něco napíše a obratem dostane nesmyslný kartáč typu předcházející příspěvky se necitují, tak se nedivím, když zase odejde hledat jinam, a že má dneska kam. Takže toto se přímo týká jen klubu a vidím jako jednu z věcí, která by se dala změnit rychle. 

Chápu původní ideu mít fórum pokud možno přehledné, jenže za mě lepší mít trochu bordel, ale obsah, než mít sice přehledné, ale nic. Cesta do pekel je dlážděna dobrými úmysly, a sám z práce vím, jak snadné je odradit a znechutit uživatele a co vypadá v tom okamžiku jako výhra, může být dlouhodobě prohra... Když už jsme zmiňovali léta dávno minulá, každá verze fóra měla své mušky a mouchy a dobře vím, co všechno třeba v xmb nešlo, ale přes to všechno mělo své kouzlo - bylo k lidem tak nějak přívětivější. Tohle mi, sorry, přijde jakoby svázané, přeregulované a ve výsledku nepřehledné i pro mě, co už sem chodím dlouho. 

Upraveno uživatelem oddie
Guest Scratch
Odesláno

puvodne jsem ten tvuj prispevek chtel citovat, ale rekl jsem si, ze ten kartac, o ktery jsi si prave napsal, ti necham :D .

Tady modi chyby nedelaji, nezapomen.

jak ty kartace jsou zbytecne, ale asi nejsou hlavni pricinou :(

Odesláno
V 23. 8. 2023 at 11:52, oddie napsal:

Tak coby asi nejdelší pamětník :D vám k tomu taky něco napíšu, vzhledem k tomu, že jsem tu prakticky od samého počátku.

Před těmi cca 20 lety byl úplně jiný obsah, úplně jiná očekávání, úplně jiné zaměření. Většina byla o radách k servisu.....

Mám na to podobný názor jako oddie. Doba se prostě změnila a věci fungují jinak. Celkem dobré přirovnání dal Pe.Tr s tím elektro krámem. A bude se muset změnit i princip fungování P-C jestli má přežít. Ale to je asi na nějaký větší "brainstorming" 😄

Odesláno

@Weri 605 @PaKr ono se to nezdá ale pořád jsem přesvědčen že to není o tom jaký rok výroby má kdo napsaný v občance. Jako může tady bejt dobrejch kandidátů do vedení i ve " starší " věkové kategorii. Jde spíše o to aby ten člověk měl chuť čas a náladu a nápady. A umět ovládat ty moderní komunikační kanály a věřím tomu že takový lidi se najdou i mezi 40-50 roky věku nebo i u starších akorát že asi ne tady u nás. 

Odesláno

Zaujala mě @oddiemyšlenka, kdyby provoz převzalo lokální zastoupení. Ale nejsem si jistý, jak by se dalo skloubit provozování fóra, kde se můžou objevovat příspěvky, které neodpovídají korporátním komunikačním pravidlům s vlastnictvím takového média.

Souhlasím, že to tu žilo díky servisu. A byl bych rád, kdyby se i do budoucna podařilo uchovat, co nejvíce dat(textu i fotek).

Proč je těžké nalákat nové členy?

- Peugeot zatím není historická značka, kolem které se vytváří veteránistická komunita - která potom může udržet klub v chodu dlouhou dobu. 

- Kdo dělá servis doma, má plno jiných možností, kde najít informace. S překladačem může dnes každý hledat informace klidně v Mongolsku.

Nemyslím si, že by byl až tak problém v portfoliu Peugeotu, ceny jsou +- Škodovka.

Obecně si myslím, že auta jsou dnes víc spotřební zboží a to znamená, že i když mám Peugeota, nemám k tomu vozu takový vztah. Taky nejsem na fórech o rychlovarných konvicích.

Asi by si bylo na začátku třeba říct, co je cílem. A podle toho nastavit strategii.

- Pokud chceme největší slevy u partnerů, tak by nás muselo být, co nejvíc. 

- Chceme si udržovat spíš malou provázanou komunitu? Možná jen ořežeme náklady/zvýšíme poplatky.

atd.

Odesláno

Přijde mi to jakoby tu takové vlákno už bylo dřív, a ne jen jedno. Je to pořád do kola, jak už bylo zmíněno. Nováček dostane hned seřváno po tom co jen ťukne do klávesnice a logicky se už nevrátí, ano jsou tu nějaká pravidla ale ty jsou tu už milion let, mělo by se to někam posunout aby to sice mělo hlavu a patu ae zaroven aby se hned nesekyrovalo kvuli kravinám.

Pokud si dobře vzpomínám tak bylo v planu a s někym se to i domlouvalo nas zviditelnit na instagramu, proč se to nedořešilo nebo proč to padlo?

Přilákání nových členů byl vždy oříšek, což mě přivádí na vcelku důležitý dotaz, proč letos nebyl velký sraz?!

Pokud to někomu z modu příjde jako moc velký OT, tak to klidně smažte, ale prosim aspon odpověd do SZ.

Odesláno

Velký sraz nebyl, protože nebyl organizátor. Nebyla domluvená lokace a to se na poslední chvíli shání těžko. Nakonec se povedl alespoň 3.6. Minisraz v Dobřenicích v Oldtimer gallery. Bylo nás víc než na posledním velkém sraze. Přijelo spoustu nováčků, většinou starších lidí, které se podařilo oslovit pomocí emailu. A když jsem se ptal, co je přesvědčilo na sraz přijet, tak právě to oslovení a pozvání emailem. A nebyli to lidé z okolí Hradce Králové. :myslim

Odesláno

Ačkoliv nechtěně a zcela znechuceně se k tomuhle vyjádřím...

Organizátoři byly.. místo bylo.. ale bohužel větší ego někoho z vedení bylo víc než pořádná akce pro členy klubu.

První zmínky o srazu padly v září 2022!.. poté proběhla totální tragikomedie části vedení o blbých 40t na podporu srazu..tahle komedie trvala do března 2023, kdy nakonec zcela znechuceně byla částka povolena.. s mnoha ale a podezřeníma jak kdybychom chtěli dělat první sraz v životě... už jsem byl otrávenej dost, ale ne ještě tolik abych sraz neudělal.. ovšem poté co předvedl Verýsek na jednom z pražských srazů.. kdy jasně naznačila že ona může kdykoliv klub odříznout od peněz z importu a že je vlastně víc než my všichni dohromady a tím kdykoliv klub "zničit", moje trpělivost přetekla maximální mez...

Suma sumárům v březnu samozřejmě již nebylo možné domluvit kemp na červen.. o náměstí ani nemluvě.. tohle se plánuje ideálně rok dopředu jak jsem již o srazu začal mluvit.. 

Ve výsledku mě tahle komedie stála 4 dny dovolené a minimálně dvě nádrže... ale ego zvítězilo.. gratuluji.... :papa 

Odesláno

Takže, kde začít?

Je zde vytýkáno moderátorům, že seřvávají, kartáčují a snad odrazují nově registrované uživatele od dalších návštěv fóra. Nedělám si přesné statistiky, ale z mého pohledu je to tak 8/10 nově registrovaných co přijdou a normálně napíší dotaz s normálním názvem a vloží ho kam patří a těch pár (2/10) co nechápou jak fórum funguje, čtení pravidel je nebere a prostě to někam nějak hodí se snažíme poprosit aby si přečetli pravidla a nevytvářeli chaos. Chápu, že ve skupině uctívačů anarchie a volného bordelu tato prosba a upozornění vyvolává minimálně anafylaktický šok, ale většinou oba dva z deseti pochopí o co je žádáme. Doslova vím o jediném případu, kdy nováček zarputile odmítal naše doporučení a po neúspěchu se rozhodl spáchat virtuální harakiri.

Vrátím se zpátky k těm 8/10. Zase nemám přesná čísla, ale odhaduji, že 2-3 z 8 od Vás členů a uživatelů (co dříve třeba byli členy klubu) nedostane skoro žádnou odpověď a zpětnou vazbu na svůj problém. Je důležité těmto novým uživatelům poskytnout servis a komunikovat s nimi. Ano jsou tu ultras co odpovídají a směrují, ale jak už zde padlo - mladá generace neudrží pozornost a chce všechno hned, zdarma a nejlépe na tom vydělat :aut. Je třeba si uvědomit, že Vy členové (uživatelé) tvoříte kontent co sem ty nové tváře přitáhne. 

Prezentace klubu na TikToku by byl zoufalý nesmysl, protože tam Peugeot klub prostě nikoho nezajímá. Instagram je schůdnější volba pro prezentování pár fotek místních vozu co za to stojí, ale v současnosti je to spíš o krátkých videích co něčím zaujmou a až pak se uživatel proklikne na zdroj odkud video pochází.

Na odlehčení - Takže budoucnost vidím ve @VojtouNerCZ jako novém předsedovi, protože je jediný komu je pod třicet 😂 

Odesláno (upraveno)

Nechci tady oftopikovat, ale @ChouLu znám ten příběh o srazu taky a samozřejmě jinak než ty.. Není to úplně fér, co si napsal...

V září to bylo nesmyslných 80.000,-.., koncept žádnej a jen centrifuga a labutě... 🙈 já ti řekla, že je to moc, že běžně se na sraz dává 25-35... a že vyhodit prachy za kolotoč umíme taky... OVŠEM, že sraz finančně podpoříme si věděl celou dobu.  Ostatně jako club podporuje každý jiný sraz.. částka reálných 40 se odklepla 6.12.2022 na Poště. V tý době Fany (majitelka Kokořína) ani netušila, že se u ní má ňáká akce konat.. (Sám víš, že nejen Kokořín je potřeba rezervovat opravdu rok dopředu i za cenu toho, že rezervaci prostě zruším..!!!) Mělnický náměstí si začal řešit až koncem ledna.. přesněji 1.2.2023 si měl ňákou první schůzku.

Na srazu v listopadu, sem byla upozorněna, že v rámci dalšího (tedy tvýho jarního) srazu ještě nebylo ani hrábnuto prstem...

Ještě bych ráda zmínila, že "výstup" Verýska měl návaznost na úplně jinou věc, nikoli na sraz a s ním věci spojené. Ano, bylo to tenkrát vyhrocený, ale ve výsledku k tomu neřeknu víc, než jen to, že vlastně bránila nejen mě osobně!, ale potažmo i lidi, co chodí na fórum... Dnes toto považuji za vyřešenou věc.. :)

Upraveno uživatelem Weri 605
Odesláno
před 6 hodinami, pavelu96 napsal:

Takže, kde začít?

Je zde vytýkáno moderátorům, že seřvávají, kartáčují a snad odrazují nově registrované uživatele od dalších návštěv fóra. Nedělám si přesné statistiky, ale z mého pohledu je to tak 8/10 nově registrovaných co přijdou a normálně napíší dotaz s normálním názvem a vloží ho kam patří a těch pár (2/10) co nechápou jak fórum funguje, čtení pravidel je nebere a prostě to někam nějak hodí se snažíme poprosit aby si přečetli pravidla a nevytvářeli chaos. Chápu, že ve skupině uctívačů anarchie a volného bordelu tato prosba a upozornění vyvolává minimálně anafylaktický šok, ale většinou oba dva z deseti pochopí o co je žádáme. Doslova vím o jediném případu, kdy nováček zarputile odmítal naše doporučení a po neúspěchu se rozhodl spáchat virtuální harakiri.

Vrátím se zpátky k těm 8/10. Zase nemám přesná čísla, ale odhaduji, že 2-3 z 8 od Vás členů a uživatelů (co dříve třeba byli členy klubu) nedostane skoro žádnou odpověď a zpětnou vazbu na svůj problém. Je důležité těmto novým uživatelům poskytnout servis a komunikovat s nimi. Ano jsou tu ultras co odpovídají a směrují, ale jak už zde padlo - mladá generace neudrží pozornost a chce všechno hned, zdarma a nejlépe na tom vydělat :aut. Je třeba si uvědomit, že Vy členové (uživatelé) tvoříte kontent co sem ty nové tváře přitáhne. 

Prezentace klubu na TikToku by byl zoufalý nesmysl, protože tam Peugeot klub prostě nikoho nezajímá. Instagram je schůdnější volba pro prezentování pár fotek místních vozu co za to stojí, ale v současnosti je to spíš o krátkých videích co něčím zaujmou a až pak se uživatel proklikne na zdroj odkud video pochází.

Na odlehčení - Takže budoucnost vidím ve @VojtouNerCZ jako novém předsedovi, protože je jediný komu je pod třicet 😂 

A tohle je úplně přesně to, o čem jsem psal již dříve. Teď jsi nás velmi elegantně "setřel" a dosáhl jedině toho, že se příště na nějaké podněty vys... kašlem a ochota se tu nějak účastnit a "tvořit kontent" zase o něco klesne. Tak až se zase příště budete ptát - proč staří členové odcházejí a noví nechodí, zkuste si vzpomenout na takové zdánlivě nepodstatně drobnosti :papa

Guest Scratch
Odesláno (upraveno)
před 8 hodinami, radim.1008 napsal:

Velký sraz nebyl, protože nebyl organizátor. Nebyla domluvená lokace a to se na poslední chvíli shání těžko. 

myslim, ze to bylo trochu jinak....

Upraveno uživatelem Scratch

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...