ozzy56 Odesláno 9. listopad 2020 Odesláno 9. listopad 2020 před 6 hodinami, Klemoň napsal: A k čemu by to bylo ? Padne oranžová, tak máš brzdit ! Když máš čas přemýsšlet jestli ještě pojedeš, máš čas i zastavit . . . protože na tu samou oranžovou se už zprava ti pozorní rozjíždějí . . . jezdil jsem tak nějakou dobu v Rakousku a Německu a je to prostě lepší--nestresuješ se, jestli ti zelená ještě vyjde, nebo nee, jedeš k semaforu v takovém klidu, pohodě, myslím , nemusíš až tak hlídat semafor a cypa co je za tebou dva metry, nemusíš rychle uvažovat co je lepší--projet na červenou, nebo mít rozbitý zadek... jinak ti zprava se nemají na žlutou co rozjíždět, k tomu je určená zelená Medvěd, vendelinek a Pepito ohodnotil 3 Citovat
PaKr Odesláno 9. listopad 2020 Odesláno 9. listopad 2020 Taky si myslím, že ta blikající zelená by bylo řešení. @ozzy56 nevím nevím, jak bys dokazoval, že ten druhý se rozjel dřív než měl, navíc si myslím, že je to menší problém než ta červená. Ale někde jsem slyšel/četl, že na správně seřízené křižovatce by měla na malý moment svítit červená všem (např 1 vteřinu) pak až pustí další směr. Jinak pokud stojím na červené první, tak při rozjezdu kouknu, jestli z toho ukončeného směru neletí ještě nějaký ten pilot Klemoň a Pepito ohodnotil 2 Citovat
Lihous Odesláno 9. listopad 2020 Odesláno 9. listopad 2020 Tez se pripojim k nazoru ze radeji budu zit s pokutou nez miti zase rozbourany zadek obzvlast pokud nikoho neohrozim/neomezim - sice tenkrat to bylo na prechodu kdy jsem zastavil ale kolega co jel za mnou se zastavil az o me a video z HK od "Tesly" tady nekde najdete kdy pani prave reagovala ze skocila zluta a zaslapla to to se pak deji veci. Tenkrat jsem mel stesti za sebou na ridice tak ze se jen hodne prudce brzdilo .... A sohlas podtrzeny nekdy se rozhodnout ted na tlasknuti je problem ....!! Pepito ohodnotil 1 Citovat
Vena garážmistr Odesláno 9. listopad 2020 Odesláno 9. listopad 2020 Máš pravdu v tom že na správně seřízeném SSZ na křižovatce by měl svítit v určitém intervalu signál stůj všem směrům bohužel do programování SSZ na křižovatkách dnes vstupuje tolik proměnlivých veličin že se to málokdy zdaří a na některých křižovatkách z důvodu propustnosti to ani není možné aplikovat. A velká většina křižovatek alespoň ve velkých městech je dnes řízena SSZ které reaguje na intenzitu provozu buď z daného směru, intenzitu vozidel MHD , intenzitu provozu v celé oblasti nebo na intenzitu provozu v návazné oblasti. A zrovna v Ostravě myslím že SSZ umí reagovat i na průjezd vozidel IZS takže spoléhat se na to že bude svítit červená všem i byť vteřinu si myslím že není to nejlepší. Ono kdo třeba jezdí hodně po jednom velkém městě je zvyklí na nějaké fungování SSZ a v jiném městě to může fungovat trochu jinak. Navíc třeba v Praze je úplně normální že na oranžovou jsou auta na stop čáře pod SSZ minimálně našponovaný ke startu pokud už se nehýbou protože i o tom je plynulost provozu jak se dokážou řidiči na SSZ rozjíždět. Citovat
vendelinek Odesláno 9. listopad 2020 Odesláno 9. listopad 2020 Umyl a vyčistil auto,zejtra dopoledne jedem přeházet kola a na stk,tak jsem na to zvědav,jak dopadne Pepito ohodnotil 1 Citovat
Agrafik Odesláno 9. listopad 2020 Odesláno 9. listopad 2020 před 7 hodinami, Vena garážmistr napsal: na některých křižovatkách z důvodu propustnosti to ani není možné aplikovat Tady by pomohlo, aby se řidiči naučili rozjíždět na zelenou, protože v 90% by se mezi ty trubky, co to neumí, vlezly min. další dvě auta a místo 10 aut projedou třeba jen 3. Proti tomu je 1s červená na všech semaforech bezvýznamná. Vena garážmistr, Lihous, Klemoň a 2 další ohodnotil 5 Citovat
Fruktis Odesláno 9. listopad 2020 Odesláno 9. listopad 2020 Stejne mate stat uz na oranzovou...kdyz tam sviti....na to nepotrebuju aby mi blikala zelena...a nedej boze aby nekoho nenapadlo ..tak to stihnu a hamptnu na to... v 99% pripadu kdyz tohle cloveka napadne se da v klidu zabrzdit... No a abych nebyl mimo téma...tak vysazeno 7metru ziveho plotu...hnusny tujky vystrida listnaty kerik...a ted si nemohu vzpomenout na jmeno...ale rikaj mu zazracny plot... Dale zasazena jablon...merunka...ostruzina...dva rybizy...a deset aronii...vyrejpanej plevel z travniku asi 3m ctverecni...nejakej hybrid pampelisky s necim...likviduje to beznou travu v okruhu 20 cm..a ma to *neumím psát slušně*a hluboko koren...ze se na to musi rejcem a krumpacem..ale v tom mnozstvi co tu je...tak to je prace i na jaro...no amel bych prezout...ale v garáži je slozeny drevo a desky na reko...a venku je zima... No a jeste jsem se snazil odrosit digestor...ale udelal jsem to jen improvizovane...pac instalater zase radil...z digestore krasna bila trubka na vzduchotechniku...a prask ho tam sedou lepenou odpadni a na to sedou s tesnenim...a na to opet lepenou a na to opet s tesnenim...to vse umelecky podepreno latkama...tramkama a izolackou... skypeja ohodnotil 1 Citovat
Sawoy Odesláno 9. listopad 2020 Odesláno 9. listopad 2020 před 19 hodinami, Klemoň napsal: A k čemu by to bylo ? Padne oranžová, tak máš brzdit ! Dlouhodobým pozorováním několika světly řízených křižovatek jsem pochopil význam barev na semaforu: Červená: Stát! Zelená: Jet! Oranžová: Jet velmi rychle!! Fruktis, Vena garážmistr a RichVa ohodnotil 3 Citovat
ozzy56 Odesláno 9. listopad 2020 Odesláno 9. listopad 2020 některé věci se musejí vyzkoušet a pak hlavně zažít, myslím to blikání zelené na semaforu, víc je k tomu zbytečné dodávat, stejně jako k možnosti, či nemožnosti uplatnit toto zařízení i u nás--tam to funguje už dlouho, mají tam i velké křižovatky, autobusy, tramvaje a jde to Citovat
Návštěvník Odesláno 9. listopad 2020 Odesláno 9. listopad 2020 Souhlas @ozzy56taky by se mi to líbilo. Citovat
Návštěvník Odesláno 9. listopad 2020 Odesláno 9. listopad 2020 Mě se líbí na některých mobilních semaforech odpočet, kdy tam padne zelená...červená... Tam člověk alespoň trošku ví, na čem je...zda stíhá projet, nebo ne. Citovat
Dave_k Odesláno 9. listopad 2020 Odesláno 9. listopad 2020 Tenhle odpočet (konec zelený) jsem zažil už aj na semaforech v Řecku a Švédsku a taky by se mi to tady líbilo. Citovat
Klemoň Odesláno 9. listopad 2020 Odesláno 9. listopad 2020 (upraveno) před 13 hodinami, PaKr napsal: Jinak pokud stojím na červené první, tak při rozjezdu kouknu, jestli z toho ukončeného směru neletí ještě nějaký ten pilot Jo tak to je také moje heslo !!! A vzhledem k tomu kde se denně s autem pohybuji, tak musím potvrdit, že tato činnost už mi zachránila minimálně plechy tak 15x . Na některá moudra, která tady občas čtu ani nereaguji a jen se modlím , abych takové "řidiče" na silnici / křižovatce nepotkal. Jasně, každý občas trošku šlápne vedle , také na 50 nejedu přesně 50, (Jirka by to potvrdil) ale všechno má své meze. Mohu hrdě prohlásit , že za těch 35 let co jezdím, jsem s osobákem neměl nehodu a s náklaďákem sice ano , ale nikdy jsem za to nedostal pokutu , tak si míře zavinění můžete udělat úsudek sami. Polovinou úspěchu je myslet a hlídat si i ostatní ! Upraveno 9. listopad 2020 uživatelem Klemoň Medvěd ohodnotil 1 Citovat
Medvěd Odesláno 9. listopad 2020 Odesláno 9. listopad 2020 před 32 minutami, vagi napsal: Mě se líbí na některých mobilních semaforech odpočet, kdy tam padne zelená...červená... Tam člověk alespoň trošku ví, na čem je...zda stíhá projet, nebo ne. Pamatuju si časy, kdy se některé dlouhé ulice se spoustou za sebou jdoucích semaforů (typicky tehdejší Leninova /dnes Evropská /, Podolské nábřeží nebo Patočkova) osazovaly dalšími jakobysemafory (za křižovatkou), které projíždějícím řidičům doporučovaly jakou rychlostí mají jet, aby na dalších světlech chytli zelenou - tzv. zelená vlna. Bohužel se vypařily jak pára nad hrncem Klemoň ohodnotil 1 Citovat
Návštěvník Odesláno 9. listopad 2020 Odesláno 9. listopad 2020 (upraveno) V Hradci Králove toto na okruhu mají (alespoň od Ostravy) a taky celkem dobrá vychytávka Upraveno 9. listopad 2020 uživatelem Návštěvník Citovat
Lihous Odesláno 9. listopad 2020 Odesláno 9. listopad 2020 @vagi Maji no "ale" prd je to platny kdyz tam treba u tesly ja jedu od Trebechovic odbocim smer JC doporuci me 40Km/h a ti "blb ne - slusne ridici predjizdeji jako o zivot nekteri troubiii a v makovici jim nedocvakne ze se napojuji na okruh a zakonite na prvni krizovatce nemuze byt zelena ... tzv Zelena vlnna ktera oproti treba Praze ve 2-3hod rano proste NEFUNGUJE v praze to maji Cervenou vlnu v Hk ANO tam je Zelena vlna a bez vetsich problemu profrcime az na kruhak na zmineny Jc .... Citovat
Medvěd Odesláno 9. listopad 2020 Odesláno 9. listopad 2020 Lihouš - v Praze "zelená vlna" jakž takž fungovala do doby, než se na radnici implementovali zástupci IAD milujícího spolku Auto*Mat, jehož nejviditelnější činností je nesmyslné zužování průjezdních profilů a malování cyklopruhů i tam, kde nikdy žádný cyklouš nejel + samozřejmě upřednostňování provozu MHD, kdy si tramvaj či autobus prostřednictvím jakýchsi čidel umí "přestavit" semtamfór a udělat si tam pro sebe zelenou (ač z té preference MHD nejsem nadšen, tak tu - narozdíl od cyklopruhů odnikud nikam - umím pochopit) inoxing ohodnotil 1 Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 10. listopad 2020 Odesláno 10. listopad 2020 druhy den nacpanej v aute FAP vyfouknutej turbo respas zhavky novy filtry novy olej se bude menit vana lehce prolisovana a vycistena ja i manzelka zadrbany jako prasata miroska, Pepito, Ferry a 7 další ohodnotil 10 Citovat
Péťa Odesláno 10. listopad 2020 Odesláno 10. listopad 2020 před 3 hodinami, Havlicek.Lukas napsal: FAP vyfouknutej Do FAPu se fouká??? To jako, že všechen zachycený bordel si foukneš do svého nejbližšího okolí? Milan+ ohodnotil 1 Citovat
MJSytic Odesláno 10. listopad 2020 Odesláno 10. listopad 2020 Normálka, Vypálíš a co nevyklepeš, tak vyfoukáš Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.