Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

No dnes jsem se dokopal k tomu,že jsem napsal do agrofirmy co má moje pozemky v nájmu, že by to chtělo zvednout pachtovné,pár let jsou na tom stejně. A trošku jsem tu kalkuloval Kaipana, tak by letos na něj mohlo něco zbýt a že by už vyjel. SPZ už máme, ale v depozitu.Dál se musí dodělat 3m stání pro auta a dořešit u toho svody pro vodu. No a nakonec do toho trošku hodila vidle mladší, že se bude vdávat,mají mít cca 75 lidiček, to bude taky něco. Tak snad to vše vyjde. 

Odesláno

Zakoupil jsem olej a o.ftr. na výměnu do synova auta ,  oproti minulé ceně nyní o 468kč víc.  Ještě před obědem musím shlédnou zda mám vše na zítřejší oběd-moje zase chce pečený guláš.

Odesláno

Dnes jsem byl skotečně překvapený kdy mě zaskočil výkon malého elektrického autíčka  - byl to Seat ale vlastne Citigo.
Pravda 4st není top na předjíždění z cca 60km/h ale nepředpokládal jsem že mě docela "zatopí" a v cca 120/130km/h mě nechtěl pustit dokončit předjetí - no zkratím to šlo to na "prasáka" a tímto toho řidiče zdravím :(
Bylo by dobře projít si nepsaná pravidla "tajných závodů" :papa 

V týdnu mě přišla upomínka na aktualizaci brachy účtu - nejdřív jsem si myslel že jde o nějaký žert - no nešlo.
Musí řešit Id uživatele účtu - kdo posílá peníze - u bratra je invalida - a další omáčka - no udělal jsem si dobře - sám mám několik bankovních domů tedy účtu a NIKDY mě nikdo s tímto neřešil čSOB teď ANO!!!
Těším se na osobní konfrontaci v Náchodě .....

A co mě udělalo radost - podařilo se mě koupit v aukci cca 300let staré lesní sklo komu patřilo zjišťuji - a nasledně jsem u nás sehnal sklárnu která byla ochotná vyrobit dalších 12číší ....
Provedení barva skla je totožná s Og tak že byla dodržená receptůra z cca 13století - mám to jako překvapení na naše rodové setkaní - ťuknutí na našem setkaní rodu.

Cenu neřeším  :mrk

Odesláno (upraveno)

dneska mi poprvé nenastartoval traktor při kontrole chajdy, ani to neblaflo, asi přilepený jehlový plovákový ventil :myslim, (vždycky motor v zimě co měsíc protočím na 10 minut),   baterku jsem přivez dom a nabíjím...

Upraveno uživatelem ozzy56
Odesláno

Tak hlásím, že pneumatiky nexen už si nekoupím...

Na 605tce zimáky nexen, 2x jsem musel nechat vyvážit všechny 4 kola, jelikož po 5tis km vždy začaly strašně vibrovat  na dálnici a teď na předni pneu se objevila boule. Je pravda že jsem nedávno tímhle kolem projel poměrně velkou díru, tak je možné, že jsem ji načal. 

Na fabii jsem měl taky nexeny a letní za dva roky totálně zpuchřely, jak nějaké 20ti leté pneu... a zimáky se zase strašně rychle sjíždějí.....

Tak nexen u mě už né.

20260121_133005.jpg

Odesláno

Po 14dnech dovolené mladýho jsem mu zkontroloval auto-olej, a další, navíc po týdenních teplotách kdy ráno je kolem -7 a denní stoupne na cca -3 až -4°c jak je na tom AKB- při startu někdy v srpnu před koupí při prohlídce nešlo natočit, ale nyní mne to na 100% přesvědčilo, že to bylo  ftrem paliva  a spadlou naftou. Po nažhavení-jinak tuto ko žhavení  jsem na 1,6 hdi asi prvně viděl, hned motor naskočil!.. Při té příležitosti jsem si i na svém provedl důkladnější kontrolu, a dolil ccapůl litru oleje a litr a půl kapaliny do ostřikovačů. Jinak pneu - před koupí kompresůrku (nyní z lidlu na 220a 12V současně v akci cca700kč)  jsem musel na svém cca1x14 dnů dofoukávat kolo a na synovo 1x měsíčně a nyní už 3? měsíce a nic jako na potvoru drží tlak vzorně!

Odesláno (upraveno)
V 23. 1. 2026 at 11:15, VojtouNerCZ napsal:

Jsem sehnal origo výhřevy peugeot, číslo W 1728 😁 cca 10 kousků. 

Asi dám do 807. A rovnou vyměním v 307, tam mi letošní zimu odešla. 

20260123-111337.jpg

@VojtouNerCZ Jak je v 307 vyměníš, když sedačka nejde rozdělat?

Upraveno uživatelem Roman Bazi
Odesláno

Dnes v 7,30 telefon z vrátnice školy s tím, že pokud jsem v Praze, tak bych se měl dostavit do práce, že praskla stoupačka a já mám v kanclu tak 5 cm vrstvu vody.

Naštěstí to neodnesl počítač, monitor ani lednice, ale "jenom" 2 banánovky se starýma Světama motorů - ty už to nerozdejchaj

20260125_080658.jpg

20260125_080710.jpg

20260125_080734.jpg

20260125_080742.jpg

20260125_080801.jpg

20260125_080821.jpg

Odesláno

Po obědě jsme vyrazili s Vendou do sousedního Klášterce nad Orlicí na 3. závod OPEN MČR v motoskijöringu ORION–SHIVA KTM s vloženým závodem Orlického poháru.

IMG20260125134649.jpgIMG20260125140657.jpg

Trať byla díky oblevě velmi náročná hlavně pro lyžaře. Pádů bylo nespočet. Před finálovými jízdami došlo i k úpravě tratě.

IMG20260125143740.jpg

Včerejší závod v Letohradě byl zrušen kvůli nedostatku sněhu. 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...