Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
před 5 hodinami, Pagvelius napsal:

Za sebe můžu říct, že zkrátka žádné novější auto nemůže nahradit to moje (Hydractive skončil).

👍

JInak  z průměru tedy vybočuji, obě auta jsou letos dvacetiletá  .

Odesláno (upraveno)

Moje bude mít dvacítku ještě za necelé 2 roky. 😄

Upraveno uživatelem pavelu96
Necituj celý přímo předchozí příspěvek - jsi tu celkem dlouho, na to aby jsi chápal základní pravidla. Děkuji
Odesláno (upraveno)

Jo a ještě jsem zapoměl na jeden důvod.
Jsem milovník automatů. Prostě dáš D a o víc se nestaráš, neřešíš dvouhmotu. Jen občas vyměníš olej.

Když si přečtu co vše se s těma super novejma dsg převodovkama nesmí dělat (přesně ty věci právě s automatem dělám). Např popojíždění v koloně krokem, pomalé couvání s vlekem a tak. No a i když se člověk stejně snaží, tak se mu v tom automatu vysype dvouhmota.
Variátor bych bral. Subaru už je má vychytané. Jenže lidi si stěžovali, že auto nedělá vrrrm-vrrrm, tak tam přidali simulaci řazení stupňů. Což přesně potírá tu největší výhodu variátoru. Kdyby aspoň udělali přes menu možnost to vypout/zapnout.

A to se nezmiňuju to problémech novějších dieselů a močoviny a DPF filtrů. Jedno z aut to mám je stará rotačka 1.9tdi 81kw v automatu. Když to auto bude mít olej a přiměřeně kvalitní naftu, tak bude věčné. A stejně co do pružnosti, tak 27let staré auto spráská většinu nových pixel s prstem v nose a to vše za 6 litrů nafty s minimálníma nákladama na údržbu.

Upraveno uživatelem dracekvo
Odesláno

tak pruměr 2 roky a 22 let....3008 pruserový motor 1.5 HDI to se uvidí do budoucna a až doslouží 406 což tipuji na 2-4-6 let tak chtě nechtě budu muset koupit něco jinýho.....co naplat pokud se na autě začne vyvařovat ve velkem typu cele prahy a podlaha tak za mě opravdu ne, další potíž je sehnat díly na 26 a víc staré auto......o bezpečnosti aut do roku 2010?a za 15 let už žadny auto potřebovat nebudu,budu chodit pěšky...😄 netřeba diskutovat....

to je vše co mohu  říct, všem  přeji hezky den

Odesláno
před 5 minutami, Charlie 1 napsal:

sehnat díly na 26 a víc staré auto.....

Dnes možná snazší, než na to zánovní :aut Zvláště, pokud má člověk nějaký "bestseller" typu 206 apod. :) 

Odesláno
před 9 hodinami, dracekvo napsal:

Jo a ještě jsem zapoměl na jeden důvod.
Jsem milovník automatů. Prostě dáš D a o víc se nestaráš, neřešíš dvouhmotu. Jen občas vyměníš olej.

Když si přečtu co vše se s těma super novejma dsg převodovkama nesmí dělat (přesně ty věci právě s automatem dělám). Např popojíždění v koloně krokem, pomalé couvání s vlekem a tak. No a i když se člověk stejně snaží, tak se mu v tom automatu vysype dvouhmota.
Variátor bych bral. Subaru už je má vychytané. Jenže lidi si stěžovali, že auto nedělá vrrrm-vrrrm, tak tam přidali simulaci řazení stupňů. Což přesně potírá tu největší výhodu variátoru. Kdyby aspoň udělali přes menu možnost to vypout/zapnout.

A to se nezmiňuju to problémech novějších dieselů a močoviny a DPF filtrů. Jedno z aut to mám je stará rotačka 1.9tdi 81kw v automatu. Když to auto bude mít olej a přiměřeně kvalitní naftu, tak bude věčné. A stejně co do pružnosti, tak 27let staré auto spráská většinu nových pixel s prstem v nose a to vše za 6 litrů nafty s minimálníma nákladama na údržbu.

Tak to by bylo ideální elektro :roker   Na průběh elektra žádný automat nemá, dual motor Tesla spráská prakticky všechno 😋 a co do spotřeby se furt dá koupit ojetá s doživotním dobíjením na SC zdarma 😎

Odesláno
V 14. 3. 2024 at 14:25, Medvěd napsal:

Zdražily vůči cenám před kovidem, ale vzpomeň si, co stála auta koncem devadesátek a srovnej to s tehdejšími příjmy - a zjistíš, že dnes ty ceny zas tak strašný nejsou.

Bohužel nevím, jaké bylo stáří vozového parku třeba okolo roku 1997. 

Odesláno

Tak to by se asi nechalo dohledat v nějakých statistických ročenkách jaký byl věk aut kolem roku 97.  Já v té době vojákoval takže si to moc nepamatuju ale troufnu si napsat že to nebylo o moc jiné než je to teď protože tehdy jsme lepší časy vyhlíželi tak jako teď víme že ty lepší časy jsou za náma alespoň co se týče  aut. 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...