Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ve Vimperku jsou ouřadové rychlí a vcelku ostří - právě jsem si vyzvedl doporučené psaní, které obsahovalo fotku naší Galaxy ženoucí se Kubovo Hutí vskutku závratných 56 km/h, tedy juniorova přítulka za volantem překročila v sobotu max. povolenou rychlost o 6 km/h. Pavlovo Monďas se chystal na STK, takže si na hory půjčil fotrpovoz

Jako přestupek to samozřejmě je, ale mnohde ty pevné radary mají nastaveny benevolentněji

20260130_173439.jpg

20260130_173154.jpg

Odesláno (upraveno)

Bohužel, ale pokud Ti poslali pokutu za 56km/h, tak na tachometru měla určitě 60.  

Fotka nic moc.😁

Já když dostal pokutu v Blansku asi před 15 lety, tak jsem koukal, jak jsem byl za volantem pěkně zaostřený. 😁

Upraveno uživatelem Roman Bazi
Odesláno

Já myslím že v obcích na těch stacionárních radarech tolerance není. V Nové Dědině u Uničova mi poslali fotku kde jsem jel 61 km/h a to jsem si byl vědom že jsem nejel rychleji. :roll Prostě potřebují aby se jim ta investice co nejdříve navrátila. :myslim:papa

Odesláno

@Pepito Nejde o toleranci, ale o rozdíl mezi skutečnou rychlostí a tou, co ukazuje tachometr v autě ;)

Mně třeba 508 kecá o 4-5 km/h Takže na 50 dávám tempomat 55 a jsem v suchu. 308 a 206 ukazují dokonce o cca 6 víc.

Ale třeba nové Škodovky kecají max o 3km/h (alespoň, co jsem řídil) a to už je "o hubu" ;)

Odesláno

Já jsem to jel s Rapidem z roku 2014 a tam netuším o kolik km/h to kecá. :myslim Když to zkouším porovnávat s těmi "radary" v obcích, tak to pokaždé ukazuje jinak. :papa

Odesláno
před 24 minutami, MJSytic napsal:

Ale třeba nové Škodovky kecají max o 3km/h

Když mi auto (Tesla Model X z roku 2017) ukazuje 51 km/hod, tak GPS ukazuje přesně 50 km/hod.

V měřených úsecích dávám raději těch 51 km/hod

@Medvěd Ty nemáš datovou schránku? Nemusel bys na poštu.

Odesláno
před 3 hodinami, Medvěd napsal:

Ve Vimperku jsou ouřadové rychlí a vcelku ostří - právě jsem si vyzvedl doporučené psaní, které obsahovalo fotku naší Galaxy ženoucí se Kubovo Hutí vskutku

Ano Vimperk je tady vyhlášenej. Cestou na Kubovu Huť (ideální lyžovačky pro začínající nebo končící lyžaře a především tam má základnu strakonický lyžařský klub) což je z našeho pohledu kousek za Vimperkem, jsou tři úseková měření v jejich gesci (Vimperk, Krokusova Huť a pak samotná Kubova Huť). Bráchovi kolegy přišly takto  z jedné cesty tam a zpět  4 psaní. Chtěl to ukecat na to, že za jeden přestupek nemůžeš dostat více trestů, ale uvařili ho na tom, že to vždy bylo z jiného úseku. 

PS: Pokud pojedete dál na Strážný, tak je ještě měření v Horní Vltavici. A ve Vimperku jich je taky víc.

Odesláno

Pred viac než rokom mi z MÚ Uherský Brod prišla pokuta za prekročenie rýchlosti v obci. V zdôvodnení bolo uvedené, že radar nameral 56 km/h, ale po odčítaní štatistickej chyby prístroja (3 km/h) korigovali rýchlosť na 53. Teda povolená rýchlosť bola prekročená o 3 km/h. To znamená, že by som dostal pokutu, aj keby som mal rýchlosť 54 km/h. Keďže tachometer v mojom aute ukazuje rýchlosť o 2 až 3 km/h vyššiu, v obciach ČR si nastavujem obmedzovač rýchlosti na max 55. V Maďarsku nastavím dokonca len 52, pretože pokuta je aj za 51 km/h, keďže z rýchlosti nameranej radarom nič neodčítavajú. A pokuty za rýchlosť sú v Maďarsku ozaj mastné.

Odesláno (upraveno)
před 10 hodinami, Péťa napsal:

@Medvěd Ty nemáš datovou schránku? Nemusel bys na poštu.

Ne, nemám a ani ji mít NECHCI

Vyhrožování povinností ji mít byl jeden z důvodů ke zrušení pozastaveného IČO

Upraveno uživatelem Medvěd
Odesláno

tachometry ukazují vždycky více, než je skutečná rychlost  (je na to technická norma pro výrobce), doporučuje se  jet max. o 3 km/h více, než ukazuje značka (5 km/h už bývá moc), jinak v obcích mají opravdu ty radary nastavené na 51 km/h..., asi vědí proč, přece všichni dobře víme, že se rychlosti v česku nedodržují ;)

za Krnovem v první dědině mají taky nastaveno 51, když jedu 50 podle tacho tak by mě ostatní nejradši převálcovali..., ti co to tam znají jedou tak, aby neplatili 👍

Odesláno

Tak o bezpečnost tu jde vždycky,  ale hlavně o bezpečnost obecních kas;) kdyby šlo opravdu o provoz, tak rozumná hranice tolerance je 60, jinak je to nucení,  aby řidič čuměl víc na budík než na cestu. 

Ostatně svědčí o tom i ten dopis.  Vždyť je tam tučně napsané,  že jim Medvěd dluží peníze ( vždyť si nic neobjednal :D ), nemělo by tam být něco jako "oznámení o přestupku " ? 

Kdysi jsem podobně platil do Dvora Králové,  kde jsem jel poprvé  a když jsem se díval na mapu, tak jsem ohrozil max nějaké stromy a trávu na příkopě :D jo jednou jsem jel rychle v Rožnově kolem školy,  ale v noci ze soboty na neděli asi o půl druhé ráno.  To asi taky s bezpečím dětí nemělo nic společného ;)

Odesláno (upraveno)

a podle mě je to velmi jednoduché--jeď tolik co dovoluje značka a víc neřeš :roker, navíc mají dnešní auta asistenty, kde nastavíš, aby to víc nejelo..., je to prostě neúcta k zákonu a předpisům, čímž jsme obecně známí ve světě,  jsou státy kde neřeší jestli ta značka je špatně nebo nee--prostě jedou podle ní, tečka

ještě nikdy jsem nedostal pokutu, že bych za to nemohl--nejsem svatý, to určitě, ale v 99% vím, proč ta pokuta byla, prostě jsem něco udělal... no a pak držím hubu:roker, a řekl bych, že se mi to vždycky vyplatilo 

Upraveno uživatelem ozzy56
Odesláno (upraveno)

@Medvěd  ...mno, co nadelas... utrpel jsi dodatecne zdaneni, za to, ze si vubec dovolujete nekde trajdat jen tak a jeste vlastnim autem.. :D   .. loni jsem utrpel 3 - jednou v aute, dvakrat na moto - taky marginalni prekroceni ....  ..o bezepcnost nejde ani omylem...  materialní aspekt prestupku nebyl naplnen ani jednou.... ale mi nestalo za to, to hnat pres 4 instance az k NSS protoze ty urcene castky (vypalne) nejsou tak vysoke, aby se s tim clovek 3 roky pak sr.al ...  

Me zitra s mladym ceka tyden v ceskem Aspenu... tak jsem zvedav kolik radaru mi Waze cestou najde...

Upraveno uživatelem BubakGS

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...