Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

dnes na Farmářských trzích v Dolní oblasti, lidí jak opic a celkem nic tam nebylo, ze všeho nejvíc mě braly ty traktory s vlečkou, měl jsem jednoho jako děcko, drahé to bylo už kdysi, pamatuju že i s vlekem 52 Kčs 😯, tak jsem vám vyfotil aspoň ostravské Hradčana z jiné strany :)

DSCN0002.JPG

DSCN0004.JPG

DSCN0005.JPG

Odesláno

@Klemoň héle spousta věcí by se ještě hodila, ale jelikož všechno musím udržovat, provozovat, tak to začínám bejt otrokem těch strojů, buď co se týče aut, motorek, ale i zemědělských strojů.

Jelikož máme doma se ženou hospodářství a je potřeba nakrmit ty 4nohý hladový koňský krky, tak si sušíme seno vlastní, díky čemuž jsem si kdysi stavěl domácí traktor, k tomu jsem přes hydrauliku dodělával různý příslušenství jako lištovou sekačku, obraceč, nahrabovač a lis na seno, ale pak bylo náročný se legálně dostat po silnici, tak jsem stavěl velkej podval za auto, abych domácí trakor bez dokladů se zapřaženým strojem mohl dopravit na louku. Nicméně pak už byl domácí traktůrek málo a pořídil jsem malýho 3válcovýho zetora s dokladama a opět k tomu větší příslušenství, zase většinu strojů jsem sehnal za cenu šrotu přes 50let staré, určený na kompletní generálky. Nejhorší je, když už máš traktor, tak se ti otevírají nový vrata možností dalšího příslušenství, takže když jsem ptořeboval podrtit půl hektaru větví, pořídil jsem štěpkovač na větve za traktor, potřeba odvozit hlínu, hnuj atd, přivezl jsem drapákovej nakladač za traktor, potřeboval jsem rozmetat umělý hnojiva, přivezl jsem rozmetač a spoustu dalších věcí :D Tak nějak s tím funguji, občas je to sranda, ale občas moc ne, když opravuješ traktor 20km za barákem v neděli v noci na louce, nam to mám vždycky štěstí  :D 

Co se týče aut a motorek a přívěsů, tak můj vozový park disponuje tuším že 34vozidly :D  13aut, 10 motorek/mopedů, 9vleků, dva traktory... :D Pokud jsem ted ana něco nezapomněl :D 

Kdyby tě to zajímalo tu všchno vyvádím za zvěrstva, tak se můžeš mrkout  na muj JůtuP :D https://www.youtube.com/@lukispatt/videos

Odesláno

No tak to jsi celkem stoupl v mých očích. To jako že respekt :super . Hospodářství je otročina na celý život. A se zvířaty bez volna a dovolených . A opravy ?  Na jednom konci skoro skončíš, ale na druhém už je zase fronta dalších. Jsem maličko kluk z vesnice i když vlastně Pražák. Ale co je to hnůj, močůvka, vůně prasat, slepic a čmoudícího traktoru vím celkem dobře . . . 🙊

Odesláno

@Klemoň joo, jako občas je to náročný, hlavně v době senoseče. Kdy človèk bojuje aby mu usušený seno nezmoklo, občas když už mám slisovaný hranatý balíčky, tak je přes noc ručně sbíráme z louky na vlek a vozíme do seníku. Když byl štědrý rok, tak jsme za senoseč měli 1000 hranatých balíčků.

s těma opravama je to opravdu neustálej koloběh. Ale zase napříkad při generálce lisu na hranatý balíky sena se dobře ndočíš jak to vlastně má spravně fungovat a jak funguje vázáni a seřizování vazačů 🤣 to fakt si řikáš jak to ty lidi kdysi vymysleli hezky čistě mechanicky bez elektroniky. 

Navíc chodim do práce a dělám na živnost elektrikáře a opravuju svoje pežoty takže mam krásně na výběr co jakej den budu dělat 😁

Odesláno

hospodarstvi... to je takovy to odvetvi, kde nejsou svatky, nedele, dovoleny, neni spatny pocasi, jen spatne zvolena cinnost a podobne, protoze zvirata proste nepockaj a rostliny zpravidla taky ne? (mam tatu celej zivot v zivocisny, takze )

Odesláno

..jak jsem starej tak jsem blbej .. pilu mam rok a pul..a az vcera jsem videl video, kde borec ukazoval jak se da komplet seridit... mno... tak jsem ji seridil ... ted je vsechno na desetinku v osach, rovnobezne a kolme vsechno se vsim ...a pila reze jak drak...... ..pravitka sedi....  holt v navodu pro trouby to neni.... 

image.png.82333c07dbf6f218458d12726361701d.png

....vysavac ma silu jak cyp - takhle mi vcucnul barel na piliny. Musel jsem dneska delat novou nadobu na cyklonovy separator.

image.png.a967feab12cc6d2dd2e9f3000438e709.png

...no a do ted jsem delal jen obdelniky... :D ..... a ode dneska dovedu i kolecka.... :D ... s vidlackym pripravkem na horni frezku..... 

image.png.bf9f2b1f9a055fa89b76efdfe33b7dc5.png

Odesláno

@BubakGS nemáš ještě odkaz na to video? Pilu mám taky a zrovna budu potřebovat celkem přesné řezy, tak bych jí zkusil trochu poladit.

Odesláno

po asi 14 dnech co sem si utopiol monitor v pivni lazni mi cera do alza boxu dorazil novy monitor a klavesnice 
to ze mi ta kslavesnice prijde mala nebudu mluvit ale display jde na stenu takze vyvrtano asi 30 a pul der nez sem nasel vhodnou vysku - a rikam si jeslti to nedat trochu niz :D 
takze zatim mam pod display asi pul metru a stred obrazovky je tak nejak plus minus v zornem poli uzivatele 

Odesláno
před 28 minutami, Havlicek.Lukas napsal:

mam pod display asi pul metru a stred obrazovky je tak nejak plus minus v zornem poli uzivatele

Pokud před tím sedíš tak máš mít horní hranu monitoru ve výšce očí. Takže nejspíš ještě 4 díry níže 😂

Odesláno
před 5 hodinami, machulda napsal:

@BubakGS nemáš ještě odkaz na to video? Pilu mám taky a zrovna budu potřebovat celkem přesné řezy, tak bych jí zkusil trochu poladit.

..je to ale australsky....  zaklad je seridit si kotouc rovnobezne s T drazkama....  ..pak k tomu doladis pravitko na tom mikroposuvu na obou stranach - ty cerne imbus srouby ve kterych to usazujes.... a stim zaroven si naladis merku na pravitkach....

Odesláno

Dneska nic extra, prehazeni kol za letni, lehky uklid auta po zime (ne ze by to vydrzelo na dyl jak tyden). U prezouvani asistoval nas mladej (3r), takze to trvalo 3x tak dlouho :D  , ale kdyz jeho tak bavilo sroubovat povoleny srouby na kolech :D 

Odesláno (upraveno)

Dnes, pár hodin po návratu z krásného víkendu prožitého s partou kamarádů, jsem se dozvěděl, že manželka kamaráda, která před třemi týdny zrušila ze zdravotnícĥ důvodů účast, už mezi nás nikdy nepřijde.

Nebylo jí ani 55 let a byla to nádherná, lidsky čistá a vyjímečná kamarádka, která byla připravena kdykoli přispěchat s radou nebo pomocnou rukou.

Je to strašný ....

Upraveno uživatelem Medvěd

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...