ozzy56 Odesláno 25. červen 2024 Odesláno 25. červen 2024 no, a v zimě tě zas vyhodí za nefunkční topení, i když bude 20 stupňů, jak je poslední dobou zvykem..., kuj*va ty lidi si na krk musí pořád vázat smyčku radim.1008 ohodnotil 1 Citovat
oddie Odesláno 25. červen 2024 Odesláno 25. červen 2024 Klima je vtipná. U 24 let staré 806 jsou všechny komponenty klimy původní a klima normálně funguje, doplnil jsem ji naposled snad před 5 lety nebo ještě dýl. Kdežto u všech novějších aut už jsem musel měnit chladič (kondenzátor, aby to bylo správně). Citovat
Vena garážmistr Odesláno 25. červen 2024 Odesláno 25. červen 2024 Budeme muset počkat na nějakou tu prováděcí vyhlášku jak to bude. Ale jedno je jisté jsem rád že to školení mám za sebou původně jsem to měl domluvené už vloni na podzim ale něco do toho skočilo a letos jsem prošvihnul jeden termín druhý termín zrušili protože málo " učedníků " a vyšel až ten dnešní. @oddie tohle tam taky ten přednášející vzpomínal akorát on je jaksi zaciklenej v octávkách ale přesně říkal že jedničková octávka tam všechno funguje ale třeba u trojkové po dvou letech vysypaný kondenzátor takže dřív to bylo konstruovaný na lepší výdrž teď je to udělaný na výdrž do kokce záruky a pak plať..... Dokonce jsme se dozvěděli že protože " nový " chladivo je ekologický narozdíl od " starého " tak třeba KIA má údajně povolený úbytek chladiva v systému za 12 měsíců 75 - 90 % a samozřejmě že se na to záruka nevztahuje. Charlie 1 ohodnotil 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 25. červen 2024 Odesláno 25. červen 2024 před 20 hodinami, ozzy56 napsal: v 19.10 se pos*rala lednička s mrazničkou, v 19.45 v Datartu (zavírají ve 20.00), teď jsem skončil s výměnou, ráno zapnu tu novou (převoz ve vodorovném stavu) a život jde dál , máme aspon větší v té staré (4 roky ) bylo plno masa atd., tak nebylo zbytí..., ještě dám nějakou štamprli a du do hajan tak už jsem to rozdýchal a napíšu ako to bolo naozaj--potřeboval jsem k ledničce nanýtovat úhelník, kolega chlaďař mi řekl, že 10 cm od zadní stěny mojí lednice můžu vrtat, je tam prý jen dvojitá stěna vyplněná izolací, nic víc..., tak 3 díry OK, poslední čtvrtá přímo do trubky s chladivem , takže nová lednice, 12 litrů na účtě minus a zase zkušenější , stará lednice je už na skládce a do té nové jsem už radši nevrtal VojtouNerCZ, Milan+, RichVa a 3 další ohodnotil 6 Citovat
Charlie 1 Odesláno 25. červen 2024 Odesláno 25. červen 2024 proč jsi to v dnešní době neprilepil na mamuta? ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 25. červen 2024 Odesláno 25. červen 2024 Za A: nežije v dnešní době B: mamuti už vyhynuli, takže to chtěl na lednici Péťa a Pepito ohodnotil 2 Citovat
ozzy56 Odesláno 25. červen 2024 Odesláno 25. červen 2024 před 9 minutami, Charlie 1 napsal: proč jsi to v dnešní době neprilepil na mamuta? nejsem na lepidla, víc by to držely ty 4 duté nýty o průměru 4mm, ta poslední díra chtěla o centimetr vedle... Citovat
Vena garážmistr Odesláno 25. červen 2024 Odesláno 25. červen 2024 ale Mamut (lepidlo) to je zázrak moderní vědy. To je tak univerzální " pomocník ". A těch moderních univerzálních " pomocníků " začíná být dost 1) binder(drcpáska, zdrhovačka) 2) tavná pistole 3) NASA páska(gafa ) 4) Mamut to jsou věci bez kterých se moderní řemeslník neobejde Radek Hurvajz, Hafity, Klemoň a 1 další ohodnotil 4 Citovat
PaKr Odesláno 25. červen 2024 Odesláno 25. červen 2024 před 2 hodinami, Vena garážmistr napsal: tak třeba KIA má údajně povolený úbytek chladiva v systému za 12 měsíců 75 - 90 % No asi nevěří kvalitě kondenzátorů sice jim dodáváme klimatrubky, ale já na této lince nedělám, takže nevím jaký mají povolený únik. Ale můžu říct, že výrobky pro nové i staré chladivo jedou stejnou linkou a mají stejný program a stejné parametry pro těsnost. Dneska jsem byl zrovna na lince, tak jsem se díval na hodnoty, protože některé mašiny to umí přepočítat na únik chladiva za rok a prochází kusy s únikem do 5 gramů za rok, ale většina je pod jeden gram - a to se zkouší po třech kusech. Akorát jsme nedávno řešili kusy vrácené po interních zkouškách zpět do výroby, že některé byly uvnitř špinavé, tak jsme uvažovali, jestli to právě není od toho nového chladiva @Vena garážmistr pochopitelně gratuluji, kdy se můžu objednat na servis klimy? Citovat
Dave_k Odesláno 25. červen 2024 Odesláno 25. červen 2024 (upraveno) před 8 hodinami, Vena garážmistr napsal: Dokonce jsme se dozvěděli že protože " nový " chladivo je ekologický narozdíl od " starého " No když jsem nedávno po 11 letech nechával doplňovat klimu mi servisák říká ať jsem rád, že tam nemám tu novou "ekologickou" která je asi 5x dražší. Vše co je EKO nebo BIO prostě za to stojí. Se pak není čemu divit, že ta "EKO" EV auta jsou tak drahá. před 8 hodinami, ozzy56 napsal: stará lednice je už na skládce a do té nové jsem už radši nevrtal Jako 4 roky stará lednice by stála za pokus to nechat spravit, pokud dokonce víš co je tam za "závadu". Zadělat díru a napustit chladivem. Kolik by to mohlo stát? Upraveno 25. červen 2024 uživatelem Dave_k PaKr ohodnotil 1 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 25. červen 2024 Odesláno 25. červen 2024 (upraveno) Což o to, zapájet meděnou trubku není žádná věda. Spíš sehnat někoho, kdo to naplní, jelikož u ledniček jsem ještě plnící ventilky neviděl, a druhak jsem dlouho na lednici neviděl, kolik chladiva tam má bejt. Když už se nakousla klima. 307 z roku 2002 a klima furt maká jak má, jen by zasloužilo vyměnit ložisko na spojce. Co mám servisní historii, nikdy se nedoplňovala, a za mých 8 let vlastnictví jsem na klimu ještě nesahal. Novější mrcha z roku 2008, a měsíc po naplnění máme prázdno, takže někde bude ďoura, ačkoli mašina nic nenašla a chladič je pohledově OK. Renault Express 2021, po 3 letech už taky nechladí. Opel vivaro mi jeden chladil 2 roky, druhý rok... Upraveno 25. červen 2024 uživatelem VojtouNerCZ ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
Lihous Odesláno 26. červen 2024 Odesláno 26. červen 2024 Tema klima je na dlouhe vypraveni - Citroen Xm klima byla prazdna tak se nechala doplnit a po celou dobu dal vesele fungovala dokonce tak ze se kolikrat z vydechu "kourilo" to byl mrazak. P405 kdyz sla do sveta mela klimu funkcni po 20letech? Doplnoval ji pan co delal lednicky a tenkrat pro nas koupil bombu s naplni - mel udelane ruzne redukce. Na P406 me na jare prestala chladit tak jsem navstivil jeden servis v RK - pry tam mame diru tak test za cca 300,- Cena testu za me ferova. Nedalo me to zastavil jsem se u pana v Novaci probehl test vse Ok napln myslim kolem 800g cena s "dyskem" 2000,- a svete div se jeste funguje tak snad tam dira bude jen malicka. Auto najeto cca 650tis rv 01/02 Ale jak pisete cim novejsi tim veselejsi - me to prijde ze auto za 500 a vydrz jako silnejsi IGELITKA proste parkrat odneses nakup a zahodis. A ted k zazraku zvanemu elektronicka dalnicni znamka - svete div se prisla sms ktera me upozornila na konec platnosti znamky nasledne prisel mail a na nem odkaz kde jsem po par kliknuti koupil novou a dokonce snad bude navazovat na tu starou - tak ze to co jsem kritizoval v minulosti snad uz neplati. Respektive uvidim az po 6 cervenci pofrcim po dalnici .... ozzy56 a BubakGS ohodnotil 2 Citovat
ozzy56 Odesláno 26. červen 2024 Odesláno 26. červen 2024 @Dave_k samozřejmě jsem asi minutu uvažoval i o opravě , jenže zrovna byla mraznička plná masa a to by se muselo vyhodit..., dále jsem vzal v úvahu dopravu, cenu opravy a také to, že manželka chtěla větší lednici--takže z toho vyšla nová lednice a musela to být velmi rychlá akce, protože tady v lesích to není jako v ostravě..., za necelou hodinu obchody zavíraly..., když jsme přijeli, obchod byl už napůl zhasnutý a prodavači se chystali domů , ale nakonec to dopadlo super, nejvíce ráda je žena z velké lednice Hafity, Klemoň, RichVa a 5 další ohodnotil 8 Citovat
dýzl Odesláno 26. červen 2024 Odesláno 26. červen 2024 Včera přišla zpráva do datovky. Tentokrát jsem ani krapet netušil co úřední šiml posílá. Byla to zpráva, že mi končí platnost technické mám do 10.8.24 !!! Citovat
Dave_k Odesláno 26. červen 2024 Odesláno 26. červen 2024 (upraveno) @ozzy56 Tak nová já nová. Jasný. Co jsem na rychlo kouknul na ceníky servisů, tak si myslím, že do 2000,-by se to vešlo a pak lednici za 5000,-prodat nebo někam na chalupu. My máme ledničku od Samsungu asi 13 let a doufám, že ještě vydrží. Asi 2x jsem řešil zamrzlej odtok no Frost mrazáku. Mám podezření, že to způsobilo vypínání proudu v době odmrazování. Jinak včera jsem kvůli novému dávkovači mýdla musel převrat otvor v umyvadle. Upraveno 26. červen 2024 uživatelem Dave_k ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 26. červen 2024 Odesláno 26. červen 2024 (upraveno) Hele na některý samsungy jsou origo sady, který se napojí na nějaký kabely za stěnou lednice a funguje to jako topná patrona do odtoku, aby to nezamrzalo Bylo to jako "výrobní" vada a samsung to pak dodělával lidem, kterým se to dělo v záruce. Upraveno 26. červen 2024 uživatelem VojtouNerCZ Citovat
Dave_k Odesláno 26. červen 2024 Odesláno 26. červen 2024 No za těch 13let to bylo asi opravdu jen 2x a právě v období kdy celkem často vypadával proud, protože předělávali trafačku. Vypnout mrazák, rozkrytovat a pak to pomocí fénu odmrazit je práce na 2 hodinky. Většinou jsem to situoval na chladný počasí a když v mrazáku skoro nic není. Jinak opravdu problém žádnej a no frost dobře funguje. Klep klep. Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 27. červen 2024 Odesláno 27. červen 2024 Od soboty se s tím mořím, ale už sw blížím ke konci. Vybourat starý dlaždice, presekat odpad, vodu, obložení, dekor... Už jen skládám skříňky, vyrezu díru na dřez, indukci, namontuji troubu apod a je hotovo. Charlie 1, pavelu96, BubakGS a 3 další ohodnotil 6 Citovat
Klemoň Odesláno 27. červen 2024 Odesláno 27. červen 2024 Jako velký respekt, že si děláš všechno sám, ale přeci jen nešlo si nevšimnout - ty horní skřínky ještě nějak dorovnáš ? Citovat
Medvěd Odesláno 27. červen 2024 Odesláno 27. červen 2024 (upraveno) Dnes jsem vyrazil Galaxou do města piva pro 32 ročníků Světa motorů. Sice jsem potřeboval jen rok 1991 a z novějších dokupy asi 10 čísel z různých ročníků, ale paní se nechtělo sestavu kouskovat a přistoupila jen na to, že si vezmu od roku 91 celý zbytek do roku 22 a ona pak prodá co má do roku 90 někomu jinému. Od dubna trpělivě čekala, až se nám protnou časové možnosti a já tedy dnes s Pavlem a šestí banánovkama vyrazil. Při nakládání se nad námi přehnala solidní buřina, kterou jsme v Praze zase dojeli - kousek od Keplerova gymnázia a na nábřeží pod Letenským tunelem jsme se brodili lagunama vody, ale do cíle jsme dojeli v pohodě. Kdyby někdo měl zájem o nějaké porevoluční ročníky Světa motorů, budu mít určitě navíc Upraveno 27. červen 2024 uživatelem Medvěd Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.