Akoc Odesláno 2. listopad 2022 Odesláno 2. listopad 2022 Ako by k tomu prišli pneuservisy, keby si ľudia montovali kolesá sami a jazdili na celoročných. Péťa, dýzl a ozzy56 ohodnotil 3 Citovat
sitler Odesláno 2. listopad 2022 Odesláno 2. listopad 2022 (upraveno) @ozzy56 taky jsem toho blba slysel... Jsem vrah. Momentak nemam, kola prehazuju sam, kontrola jen lehka opticka a dofoukani na tlak ... a jeste jsem pres leto dojizdel jednu zimni sadu a pristi leto udelam totez s tou, co tam mam obutou ted. Proste masovej vrah, utopeny tisice kotatek, vybity desitky materskejch skolek. Upraveno 2. listopad 2022 uživatelem sitler Hafity, ozzy56, MP a 3 další ohodnotil 6 Citovat
ozzy56 Odesláno 2. listopad 2022 Odesláno 2. listopad 2022 nejhorší je, že takové ty slepice co mají papíry měsíc těm hovadinám věří, resp. věří i tomu, že když budou mít ty doporučené nejdražší zimní gumy, tak pojedou jak po kolejích dýzl ohodnotil 1 Citovat
Dave_k Odesláno 2. listopad 2022 Odesláno 2. listopad 2022 @sitlerJá už jsem asi taky masovej vrah a nechápu jak ještě můžu žít, když tohle provozuju na několika autech několik desítek let. dýzl ohodnotil 1 Citovat
PaKr Odesláno 2. listopad 2022 Odesláno 2. listopad 2022 Před pár lety jsem zastavil u odstavené 308 ( asi, nevím už přesně) a ptám se paní, jestli potřebuje pomoc. A že prý se auto chovalo nějak divně, tak se podívám a na LP kole byl poslední šroub a ještě volný.... A že přezouvala v servise, ale o nějakém upozornění na kontrolu dotažení prý nepadlo ani slovo.. Tak to si raději přezuju sám... dýzl ohodnotil 1 Citovat
Péťa Odesláno 2. listopad 2022 Odesláno 2. listopad 2022 Oni tu kontrolu mají napsanou většinou na faktuře. Ale kdo to čte, že... dýzl ohodnotil 1 Citovat
BubakGS Odesláno 2. listopad 2022 Odesláno 2. listopad 2022 ...ja momentaky mam a dokonce jsem takovy magor, ze i kola utahuju na moment... .. me proste bavi, jak to udela "klik" ..... dýzl, valenta.ivan a Hafity ohodnotil 3 Citovat
PaKr Odesláno 2. listopad 2022 Odesláno 2. listopad 2022 @Péťa zrovna tenhle servis to nemá, pokud to nepíšou speciálně při přezouvání. Ale smutný fakt je ten, že to nemají ani pneuservisy. Pamatuju si jenom jeden obchod - servis, kde jsem kupoval nějakou drobnost a tam to psali vždycky a snad 25 písmem ( a tučně). Citovat
sitler Odesláno 2. listopad 2022 Odesláno 2. listopad 2022 u jednoho pneuservisu jsem to videl napsane obrovskym pismem na stene v dilne Citovat
Pacho69 Odesláno 3. listopad 2022 Odesláno 3. listopad 2022 Já momenťák mám, ale za ty roky používání stejného klíče jsem si "vypěstoval" moment 110Nm, který trefuji na +- 2-3Nm. Naposledy ověřeno v pátek Už bych to ani nemusel kontrolovat... Jo s odborníky na kdeco se v televízi roztrhl pytel. Teď je nejvíc těch, co vyprávějí co zdraží, což standardně funguje jako pokyn... Přece říkal to anál(ytik) v televízi. Jo a o odbornících na auta, to je škoda mluvit. No a přezouvání vyplavilo další. Jo a pak ještě na počítače, podpořené postavou hackera v černý mikině s kapucí na hlavě.... Je třeba brát televizi a dnes i internet jako zábavní medium. Dnes už se tam málokdy vyskytuje jiný, než "pitomý" obsah. Většina znalostí pochází ze sociálních sítí a podobných slintů. Lidstvo je v řiti. Hafity, Péťa, *nohafuc* a 3 další ohodnotil 6 Citovat
dýzl Odesláno 3. listopad 2022 Odesláno 3. listopad 2022 JJ Momenťák mám, kola předepsaným momentem a při výměně kol minulý týden jsem musel dokonce trhákemcca60?cm a ještě na něj skočit abych povolil -dle utahováku bylo zapotřebí víc jak 400Nm (Nastavený na max=400Nm s tím ani nehnulo!!) Po jedné výměněn v pneuservisu se mi dokonce při pokusu povolit jeden šroub utrhnul !!!Jak taky nešel povolit.Proto jsem sebevrah a přehazuji si jen kola, před panelákem. Jinak dnes teprve teplpměr ukazoval +1°c , ale blíž sluníčku-v 5.patře. auta na parkovišti omrzlá, takže uvidím a C5 a XP pak asi až příští týden. BubakGS ohodnotil 1 Citovat
radim.1008 Odesláno 5. listopad 2022 Odesláno 5. listopad 2022 Ve čtvrtek přezuta na zimní 5008 a dnes 306ka. Kola umyta a uložená k zimnímu spánku. Citovat
Fruktis Odesláno 7. listopad 2022 Odesláno 7. listopad 2022 Prezuto na nový barumky... To jede úplně jinak... Kumho na jaře půjdou z domu.. Citovat
Vena garážmistr Odesláno 7. listopad 2022 Odesláno 7. listopad 2022 V 2. 11. 2022 at 18:15, Akoc napsal: Ako by k tomu prišli pneuservisy, keby si ľudia montovali kolesá sami a jazdili na celoročných. Asi se budeš divit ale já jako " gumař " klidně celoroční pneu doporučím protože je to vždy o tom kde a jak ten který člověk jezdí. Pokud auto najede do 10 000 km ročně a jezdí z 95% po Práglu tak nevidím důvod proč prohazovat dvě sady kol. Pokud to auto jezdí víc jak 10 000km a jezdí pravidelně na hory a dvakrát za sezonu někam k moři tak tam bez diskuze dvě sady kol. A místní kteří ke mě jezdí přezouvat Vám můžou potvrdit že i když na faktuře je napsáno " Z důvodu de/montáže kol proveďte po ujetí do 100 km kontrolu utažení kolových šroubů " tak jim to pokaždé říkám. PaKr, Fruktis, MilanF1 a 1 další ohodnotil 4 Citovat
Fruktis Odesláno 7. listopad 2022 Odesláno 7. listopad 2022 @Vena garážmistr potvrzuji a upozorňujes na to nejen u prezouvani Vena garážmistr ohodnotil 1 Citovat
Guest Rudo08 Odesláno 4. únor 2023 Odesláno 4. únor 2023 (upraveno) Moja skúsenosť s pneumatikami Nexen Winguard Snow3, úplne nové rok výroby 22,včera som mal možnosť vyskúšať konečne zimné podmienky keďže u nás nasnežilo cca 15 až 20 cm snehu...jazda po zasneženej diaľnici miestami vyjazdené kolaje v strede diaľnice rozpustený sneh rizikové prechádzanie z pruhu do pruhu.. rýchlosť cca 70km/h výborne držanie stopy žiadny naznak nestability... vybočenie do ľavého jazdného pruhu obiehanie kolóny áut rýchlosť cca 90-100km/h žiadny problem s nestabilitou auta na šmykľavom povrchu....nasledne jazda na cerstvo napadanom snehu v meste...tu by som pneumatikam udelil tak 6az7 bodov s 10...rozbiehanie sa autu sa nechce do záberu mokrý tazky sneh robí pneumatikam problemi...no s trochou citu v nohe a prácou zo spojkou a plynom to celkom ide.. kritický úsek má stále čaká mám trochu obavy je to moja kazdodenna cesta domov dlhý tiahli kopec ktorý je ku koncu strmši ako na jeho zaciatku kopec má cca 300 až 400metrov a čo je najhorsie tesne pred stupanim je také esičko zákruta do prava a následne dolava nie je možnosť nabrat tú správnu rýchlosť,v tomto úseku je sneh vzdy primrznuty hrozí riziko šmyku,treba dávať pozor aj na protiiduce auta zhora...Volím 3 prevodový stupeň nižšie otáčky nech majú pneumatiky čo najlepsiu priľnavosť.Podarilo sa,s náznakom miernej nestability som esicko zvladol v celku dobre jazda do kopca bol adrenalin hlavne keď som v polke kopca zbadal skrizenu dodavku a za ňou Ford Fokus ktorý to očividne vzdal a nedal to.Jazda prebiehala dobre pneumatiky drzali stopu a ja som vedel že to dáme To by ale v potismere nemohla ísť kolóna asi piatich áut To už som vedel že je zle,musel som zastaviť tesne za Fokusom a dať prednost autám ktoré schádzali dolu...Bolo to v tom najstrmsom úseku cesty,zaradil som sa k ďalším autám ktoré osatli visieť v polke kopca... Za mnou potom Toyota,ale vodič bol pripraveny lepšie ako ja a zacal zakladat na kolesá snehové reťaze...Vďaka ochotnemu pánovi ktorý býva blizko kopca a ktorý mi nasypal pod kolesa trochu štrku som to nakoniec zvladol...Pneumatky hodnotim ako dobré myslim si že by zvládli aj ten kopec to by museli byt ale idealne podmienky bez zastavenia na smyklavom povrchu,najviac ma potešila stabilita auta na dialnici.Spotreba auta je celoročne rovnaká ,po prezuti na zimné som nezaznamenal vyššiu spotrebu priemer 5,2L100km,sú tiché a na jazdu celkom komfortné.Celkovo mám z nich dobrý pocit a vybral som asi dobre v danej cenovej triede.plusy+jazdný komfort+sú tiché(predtým Fulda Crystal Montero 3 -tie boli hlučnejšie)+dobrá manevrovatelnost na dialnici na mokrej vozovke, Mínusy -jazda na snehu je to môj subjektivny pocit(v porovnani s Fuldami na rovnakej úrovni, Upraveno 4. únor 2023 uživatelem Rudo08 Citovat
Milan+ Odesláno 4. únor 2023 Odesláno 4. únor 2023 Já pořídil tuhle novinku v rozměru 235/50-19 a za mě zatím v poho,ale to je každá nová guma. Citovat
sitler Odesláno 7. říjen 2023 Odesláno 7. říjen 2023 Nejak se nemuzu rozhoupat jaky zimaky koupit... v mym rozmeru 215/55/R16 je vyber ponekud ztizen vyssi cenou, nez daleko beznejsi 205/55/r16... a tak zvazuju, jestli tam dat Kleber Krisalp HP3, nebo Sava Eskimo HP2. Predbezne jsem vyradil MP93 od Matadoru, protoze jsou ve vsem horsi nez tyhle... a uplne neverim ruznym Rikenum, Tomcetum, Goodride a podobnym (nevim, treba nektery stoji za to?). Savy jsou zatim o cca litr na sade levnejsi, ale pry jsou hlucnejsi... tak nevim Citovat
pavelu96 Odesláno 7. říjen 2023 Odesláno 7. říjen 2023 Klebery nic nezkazíš, litr na sadě je jak nic - srovnej si to s Continentály nebo Micheliny Citovat
RichVa Odesláno 7. říjen 2023 Odesláno 7. říjen 2023 Na 207 1.6 HDi 80kW jezdila dcerka na Sava Eskymo HP2 a spokojenost. Na mokru držely, sněhu se nebály a moc neubývaly. Hlučnost nebyla nikterak strašná - a to většinu cest stráví na D4 mezi Prahou a Strakonicemi. Klebery jsme nikdy doma neměli tak nemůžu porovnat. Ale proti Firestonům, co jsem měl na 308, byly o něco tišší. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.