Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

No s tím co napsal JVT se nedá nic než souhlasit. Já teda do obchodu zavítám dost často když máti potřebuje nakoupit tak pošle seznam a vyřídím taky je to o tom ne že by nebylo na to koupit to zboží ten moment ale proč když staroušci maj čas prostudovat letáky s akcema a poskládat si nákup tak aby většinu koupily v akci jako proč budu kupovat mouku za 20 když jí můžu v akci koupit za 11 kde uložit to mají tak se v akci koupí balík a hotovo. Třeba čokošku sem si nekoupil jinak než v akci už hodně dlouho jako ne že bych na ní neměl ale nedám za tabulku 90 Kč když vím že v akci je kolem 60 Kč tak si v akci koupím 4-6 tabulek doma každou schovám na jiné místo a postupně je vytahám  většinou to vydrží do další akce neb akce se s celkem velkou pravidelností opakují.  PHM to je úplně stejná písnička co jezdím jsem snad jednou nebo dvakrát do svého tankoval na " západní " pumpě protože proč budu platit o x Kč za litr navíc když mám auto které to nedokáže ocenit zase ne že bych na to neměl ale proč to platit. A svádět to na to že sem lemra líná a že dvě nádrže za měsíc mě nezruinujou sorry to není argument.  Od doby kdy jsem ve Vinoři tankuju tady vedle na AVII která je cenově hodně podobná ONU  vím že tam je výtoč a PHM tam je v normě ale v Šestajovicích otevřel Orlen samoobslužnou pumpu kde jsou někdy i o korunu levnější než tady na AVII tak proč bych tam netankoval když se tam nedostanu v týdnu tak tam zajedu v sobotu vezmu máti ta si cestou nakoupí a vyřešeno a když tankuju kolem 100l měsíčně tak se to vyplatí a to že je to samoobsluha mě nevadí tak jako v obchodě protože tam je to daný obsluhovanej Orlen je o 3-4 Kč/l dražší.

Odesláno

@Medvěd ne nechci se s tebou pouštět do nic neřešící debaty. Mnou uvedená cenová hladina za pivo byl jen příklad jaký je někdy rozdíl v ceně prodávaného produktu. Jak píšeš nejsi pivní znalec tak jako já. Nám tedy asi normálně stačí běžné pivo. Chápu i tvojí ženu, že má jiné chuťové priority. Také uvádíš, že palivo do svého auta kupuješ tam kde ti to kontrolka na desce doporučí. U toho bych se trochu pozastavil. Tankuješ cca 2x 60 litrů za měsíc. (toto jsem odvodil z tvého textu) Zkusím něco vypočítat. 120litrů x 3,- Kč = 360 x 12 (měsíců) = 4.320,- Kč. Pro tebe je to daň z pohodlnosti Pro mne je to cca cena ročního povinně smluvního pojištění pro běžného řidiče. Pokud si vzpomínám tak jsi tady taky řešil cenu za pojistku pro tvého syna. Jak jsem psal nechci už to tady dál řešit. Každý to máme jinak nastavené. Já už v důchodu frajer nejsem.             

Odesláno (upraveno)

Jojo, vždy když jedu Rakousko tak na to čumím. Čára a najednou úplně zelenější tráva, jako by ji barvili xD Obecně i ty jejich louky atd jsou hezké, upravené, krásně posekaná tráva, hezky do řádků, minimálně zarostlé příkopy a minimální bordel u silnice. Na benzinkách často speciální pumpa na palivo do dvoutaktu. Až kolikrát čumím jak u nás se cpe topení elektrikou, čerpadly, zateplit atd a v Rakousku na to nějak prdí. Tady nám cpou do hlavy jak je topení dřevem neekoogické, ale většina domků tím v Rakousku topí. Jakto, že tam je to OK a nemusí být zateplení a mají staré dřevěné okna? Ve vstupu do prodejny zboží, žádný hlídač, žádné hlídací brány... 

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
Odesláno (upraveno)

no.. ted jsme byli 10 dni na sumave a na nakup se jezdilo... do nemecka 😕  uplne obycejny Aldi, ale vyber, kvalita, cena... Pivo lahvovy nekupuju, jak neni toceny, tak mi nechutna zadny. Palivo... kasl na drahy pumpy. U dalnic pod. tankuju jen v zahranici na dovoleny a to jen nekdy. Stejnej na prazskym okruhu si maximalne koupim piti, ale tankovat tam nebudu, kdyz minutu od okruhu usetrim 4kc na litru nafty. S rocnim najezdem 35000km uz to je poznat.

Upraveno uživatelem sitler
Odesláno

@Medvěd Né že bych s tebou nesouhlasil, ale politika sem na fórum prostě nepatří. Tvůj příspěvek jsem odstranil. Všichni dobře víme, jak tyhle debaty končí a rád bych poprosil všechny ostatní, aby s politikou vůbec nezačínali, nebo si dají od fóra nedobrovolný odpočinek :papa

Odesláno
před 16 hodinami, sitler napsal:

protoze historicky se mame jak prasata v zite a patrime realne k 10% planety s nejvyssim zivotnim komfortem. Realne se mame naprosto skvele, tohle jsou naprosty drobnosti.

Přesně 👍 To samé říkám od malička svému synovi a vnoučatům od přítelkyně. Podívejte se jak se "mají" lidé třeba v Africe. Můžeme být rádi že žijeme v České republice. Já jsem za to rád a i když život nebyl vždy procházka růžovým sadem, tak bych neměnil. :papa

Odesláno

@Vena garážmistr  jednou v pískovně v Závadě jsme asi v deseti lidech naložili Tatru lopatama 🙈, ani jeden bagr funkční 😯, prostě den blbec..., najel jsem bokem co nejvíce k haldě písku a pak do teplejch..., boty plné písku 👍, stálo to litr slivovice, co jsem ráno dostal, ale za 2 hodiny jsem odjížděl z pískovny, písek byl pro rodinu na stavbu 🤠

Odesláno

Já tu potkal v úterý Ducato místní stavební firmy a ten táhl zadek doslova po zemi, bylo tam pár centimetrů, ale ještě se to houpalo. Zřejmě tam už neměl ani dorazy a lisťáky už museli být prohnutý na druhou stranu, protože mě když to sedne na doraz tak je to pořád celkem vysoko. Vyfotit jsem ho ale nestačil, jen projel kolem když jsem šel z krámu. 

• O 2 týdny později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...