Péťa Odesláno 17. září 2022 Odesláno 17. září 2022 Trochu to @Medvěd překrucuje, jak zprávy na ČT Ano, ty jiné návyky jsou v mnoha zemích, ale cedulka se u nás objevila právě kvůli Ukrajincům. Ale není to nic proti ničemu, prostě měli jiné zvyky. Na Zakynthosu jsme na WC také měli ceduli, že použitý toaleťáky nemáme splachovat, ale házet do koše. Protože na to nebyla jejich kanalizace připravena. Nijak jsem se kvůli tomu nepohoršoval a byl za upozornění rád. Stejně tak, jsou teď cedule u nás kvůli Ukrajincům. Není to špatně, ale nemůžete to hned maskovat, že to není kvůli nim. ozzy56, Medvěd, MJSytic a 4 další ohodnotil 6 1 Citovat
Dave_k Odesláno 17. září 2022 Odesláno 17. září 2022 No ono je trochu jiný když na ten toaleťák máš vedle hajzlíku koš (řecké ostrovy standard) a něco jinýho když se ten použitej papír válí vedle mísy. Jinej kraj, jinek mrav. Je dobrý když chci v jiným kraji být tak si o něm a jeho lidech něco zjistit dopředu. ozzy56 a Pepito ohodnotil 2 Citovat
Medvěd Odesláno 17. září 2022 Odesláno 17. září 2022 před 2 hodinami, Péťa napsal: Trochu to @Medvěd překrucuje, jak zprávy na ČT Ano, ty jiné návyky jsou v mnoha zemích, ale cedulka se u nás objevila právě kvůli Ukrajincům. Ale není to nic proti ničemu, prostě měli jiné zvyky. A zdroj této informace by byl? Já jsem prostě přesvědčenej, že se u nás jako i v jiných částech Evropy tenhle piktogram objevil v souvislosti s čím dál větším množstvím asiatů cestujících po Evropě - důkaz pro to ale nemám. Jestliže ale tvrdíš, že já něco překrucuju, pak očekávám, že mě o své pravdě dokážeš přesvědčit. Citovat
Pe.Tr Odesláno 17. září 2022 Odesláno 17. září 2022 tahle cedulka se objevuje uz mnoho let na odpocivkach nebo velkych parkingách společností kamionové dopravy . Medvěd ohodnotil 1 Citovat
Pe.Tr Odesláno 17. září 2022 Odesláno 17. září 2022 tvl tak jsem to našel , sem si to kdysi v jedne společnosti odfotil Pepito ohodnotil 1 Citovat
PaKr Odesláno 19. září 2022 Odesláno 19. září 2022 Dneska jsem nějak nepochopil toto.. není to asi dobře vidět, ale přesně u značky končí přerušovaná a pokračuje jenom plná.... Citovat
morepower Odesláno 19. září 2022 Odesláno 19. září 2022 Tak svislý značení má přednost před vodorovným. Takže nejdřív to asi bylo namalovaný a pak se někdo rozhod, že tam prdne značku zákaz předjíždění a ukončí ji až bude navazovat čára. Citovat
sitler Odesláno 19. září 2022 Odesláno 19. září 2022 @PaKr jenze plna cara nijak nesouvisi se zakazem predjizdeni. Je to uplne jina znacka s naprosto odlisnym vyznamem. Takze povolene predjizdeni na plne care je zcela v poradku. Muzu mit X variant predjzdeni, u kterych tu caru neprekrocim a muzu to tedy udelat. Ale na zakazu predjizdeni to udelat nesmim. Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 19. září 2022 Odesláno 19. září 2022 @Pe.Tr neni to ta ukrainska ubytovna v lese ?? tam bych se nedivil ani tomu kdyby bylo obsrane okolo ubytovny to co tam obcas vozime je ........ Citovat
morepower Odesláno 19. září 2022 Odesláno 19. září 2022 (upraveno) @sitler no, mě v tomhle případě přijde, že autor týhle úpravy úplně neřešil rozdíl mezi plnou čárou a zákazem předjíždění. Prostě tady je evidentně úsek, kde se předjíždět dalo, a protože to onen autor nechtěl, tak tam dal zákaz předjíždění. No a když přerušovaná čára skončila, ukončil i zákaz předjíždění, protože pak byla dostatečným omezením pokračující plná. edit 1: Protože on nepovoluje předjíždění, on ukončuje zákaz předjíždění. To je to. edit 2: navíc si myslim, že plná čára a zákaz předjíždění nemají "naprosto odlišný význam", naopak bych řek, že si jsou dost podobné. (jo, znám znění obou značek) Upraveno 19. září 2022 uživatelem morepower Citovat
sitler Odesláno 19. září 2022 Odesláno 19. září 2022 Prave ze je tam dost velky rozdil. Pred tou znackou napr. na motorce nemuzu legalne predjet ani multikaru, vedle ktery se vejdu do pruhu. Za ni uz naprosto s klidem ano. Jasne, s autem to vypada dost podobne - proste nejde predjizdet. Ale ten vyznam je jiny. A hlavne jednostopari to poznaji hodne. Citovat
morepower Odesláno 19. září 2022 Odesláno 19. září 2022 jo, já to chápu. Ale tak nějak si myslim, že autor toho značení na to koukal jak píšu. Ale to je fuk do kolen mě to nedostává ani tak... Citovat
Weri 605 Odesláno 20. září 2022 Autor Odesláno 20. září 2022 (upraveno) Zákaz předjíždění - nesmíte předjet žádné motorové vozidlo - takže můžete jen cyklistu tramvaj a povolený jsou i motorky (bez postranního vozíku) a samozřejmě i motorka smí předjet vás. Plná čára - nesmíte jí přesáhnout (ani nákladem) a nesmíte jí tudíž ani přejet... Můžete přes ní pokud objíždíte překážku (něco co se nehýbe), odbočujete doleva třeba do lesa a nebo naopak najíždíte na silnici třeba z lesa, a dále jí smíte přejet (což je novinka) pokud předjíždíte cyklistu (kvůli dodržení odstupu - 1,5m a 1m) V případě, že je silnice hodně široká v jednom směru, máte tedy zase šanci i s motorkou nebo i autem.. (např. v Praze ulice Rabakovská pod Spojkou - vejdou se vedle sebe 2 busy, ale je to jen jeden pruh) V tomhle případě mám pocit, že než objednávat gumu a lajnovače, vyšlo obec levněji a rychleji, dát tam svislou značku. Na úseku, kde se x let mohlo předjíždět, dokud tam nestála fabrika, ze který asi vyjížděj šneci kamionoví, se to dá pochopit... ale vypadá to divně... Upraveno 20. září 2022 uživatelem Weri 605 Péťa, OK406 a Pepito ohodnotil 3 Citovat
Rikic339 Odesláno 26. září 2022 Odesláno 26. září 2022 Jako už jsem v Praze potkal dost, ale koloběžky v protisměru a ještě na tom jede tohle.. To už je moc poldiss, enikybeniky, radim.1008 a 6 další ohodnotil 9 Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 26. září 2022 Odesláno 26. září 2022 anglani a jejich oblibena kratochvile neboli rozlucka se svobodou Citovat
RichVa Odesláno 28. září 2022 Odesláno 28. září 2022 to nepochopíš https://klatovsky.denik.cz/nehody/ke-kamionu-uvizlemu-na-lavce-pro-pesi-prijela-odtahovka-a-zapadla-v-bahne-202209.html Citovat
sitler Odesláno 28. září 2022 Odesláno 28. září 2022 polak no... Sebrat dozivotne papiry (polske nemuzeme, ale v cr uz by si zaridit nemel), a firmu nechat zaplatit do posledni koruny kompletni vyprosteni a novou lavku. Ale je mi naprosto jasne, ze se nic z toho nestane a dement zpoza volantu tu bude zase brazdit cesty a hledat, kde se vyhnout mytu. Citovat
Vena garážmistr Odesláno 29. září 2022 Odesláno 29. září 2022 @sitler podívej se pořádně na ty fotky ta souprava jezdí v barvách české firmy o národnosti řidiče tam nebylo ani slovo. Tím toho řidiče neobhajuju protože dostat se s tou soupravou až sem byla hodně velká dávka blbosti. Viděl jsem jiné video jak vypadala cesta kterou se dostal do místa ztroskotání. Každopádně tohle je se dá říct tak nějak i koncepční problém. Který spočívá v tom že většina dopravců neřeší pokud mají vozy vybavené navigací z výroby jejich aktualizace které stojí dost peněz zrovna tak neřeší jestli jejich řidiči používají klasickou bezplatně dostupnou navigační aplikaci v telefonu nebo speciální placenou pro nákladní vozy bohužel tyhle detaily neřeší kolikrát ani firmy které jezdí nadměrné náklady. Jako ano ty navigace nejsou všemocné a šofér by měl v první řadě používat hlavu a když vidí že ho to táhne někam do " pekla " tak zastavit a jít si to prošlápnout jestli to " peklo " je zkratka která se dá projet nebo nedá projet. A co si budeme nalhávat ony dopravní firmy jsou situací na trhu nucené brát každého kdo je ochotný jezdit a podle toho to taky na silnicích vypadá. A není to jen tím že by firmy nechtěli platit, dneska pokud chce firma fungovat na mezinárodním trhu ale i jen na tuzemském a obchodovat i s nadnárodníma společnostma tak si nemůže dovolit to co bejvalo běžné že platili v tom lepším případě o pár stokorun víc než byl nějaký zákonný základ a zbytek ve formě diet u kterých není zákonem stanovena maximální výše a nejsou daněné v tom horším byl minimální základ + minimální diety a zbytek v obálce netvrdím že takové firmy ještě neexistují ale na druhou stranu je to i otázkou toho jestli jsou lidi ochotný na tohle přistoupit a to bohužel ještě část lidí přistoupí protože mají různé exekuce apod. . dýzl a OK406 ohodnotil 2 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.