Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
před 18 hodinami, Davidak79 napsal:

Pak jsem si udělal radost a využil kolegu , který je momentálně na návštěvě v Ostravě a poslal ho do Polska  , cca 60km od něj. V loni jsem přišel o pavouka , můj top kus měl jsem jí od mrněte a dorostla mi do krásných 25 cm v rozpětí nohou , hodnota dospělé samice 700-900€. U nás nesehnatelný kus. Povedlo se mi sehnat mrně určené samice za krásných 280€ tak mi jí kolega v pátek doveze domů :D

A jinak klidného silvestra , v loni mi ve 23.45 hod chytly saze v komíně , nejhezčí ohňostroj na vesnici :D 

Co to je za pavouka? 😮

Odesláno (upraveno)

Tak snad si kolegu nevybéře Celní stráž ke kontrole, páč převoz živých tvorů má svá dost tvrdá a hlídaná pravidla a tak by se pavouček mohl dost prodražit

Upraveno uživatelem Medvěd
Odesláno

Tak dnes na Růženě ( čtyřkolka ) cca 50 km . Kolem Milešovky vše pokryto sněhem , paráda . Nejvíc jsem vymrzl při konání dobrého skutku , v lese u Štěpánova jsem narazil na dodávku Alzy, částečně ve škarpě , kolem běhali dva mladíci a totálně bezradní :D Výzva pro Růženu , jenže já vyhodil lano po dokončení práce v lese a oni měli jen nějaké kurty. Našrouboval jsem tažné oko na dodávku , kurtu u Růži za tažné , zapl 4x4 a uzávěrku. Po několika pokusech jsem natrhal kurtu na metrové kusy a nic :D Pak z nich vylezlo že mají řetězy ale neumí je nasadit , tak jsem je tam nasadil a dodávka byla zpět na cestě. Když jsem si vzpomněl na toho hajzla zeleného , chtělo se mi tu dodávku převrátit na bok do tý škarpy :

Odesláno

Dnes přemýšlím, jestli by u tohoto světla bylo možno regulovat intezitu svítivosti? U žárovek je to napsáno, ale u led lamp ne. Nevíte někdo, jestli je to možno ladit regulátorem?

https://unitrailer.cz/projector.php?product=15068&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=[PM][CZ]Wszystkie+produkty+(bez+przyczep)&utm_id=20926738550&gad_source=1&gad_campaignid=20930205748&gclid=EAIaIQobChMIi4SjhoLZkQMV_aWDBx0gxjd1EAQYASABEgKjxvD_BwE

Odesláno

Nejsnazší bude pro tebe LED stmívač, ale některé led moduly stmívat nejdou a pak to bliká při zhasínání. Ideál je kombinace led stmívače a najít led modul který ma uvedeno stmívatelný. Nebo PWM regulace. 

Odesláno

PWM regulátor i s možností úplného vypnutí snad možná jednou budu  mít, a teď potřebuji led světlo. Pokud by nešel stmívat led reflektor, musel bych použít klasickou stmívatelnou žárovku, a dát jí na půlku nerezové leštěné stínítko, kvůli odrazu světla. Ale to jen v nejkrajněším případě.

Děkuji za rady.

Odesláno

Zdarec bando. Už jsem tady dlouho ničím nepřispěl . Doba je zlá, pracovní doba také a peníze mi čas nevrátí, ale jeden den cestou z práce jsem měl na palubním displeji celkem dost jedniček i nějaká nula se tam našla  😉

obrazek.thumb.png.7922739346bd56eaa10037d71bf47b7c.png

Jinak takto vypadala včera "státovka" č. 20 z K.Varů do Plzně. V rádiu hlásili pozor na BUS v příkopě, ale ten trčel tak blbě do silnice , že jsem měl jiné starosti než ho fotit. Pokud vezl nějaké cestující tak si asi užili, protože předek mířil celkem dost k obloze. Ale o pár desítek metrů dál už čas na foto byl. Jako byl jsem trochu "statečný" a valil to cca 50-60 km/h. Ikdyž po tom co jsem viděl na rovince rozházené do pole takto auta, tak jsem nechápal, že mne někteří magoři donutili jet ke kraji, aby mne mohli ještě s osobákem předjet. 🤬

obrazek.thumb.png.5cfe2c5e6779cec5eb0674dfaa57add1.png

A pak později ani ne 6 km před Folmavou stopka. Kamion visí v kopci. 😞 Nakonec jsem na můj vkus nadstandardně zariskoval, cvakl uzávěrku diferáku a pustil se za partou osobáků protisměrem, že ty tři kamiony objedu. Já debil nechal zapnutou automatiku převodovky a když jsem v tom nejhorším usmýkaném místě, tak si automat přeřadil a už se kola protočila. Takovým fofrem jsem ještě nikdy manuál necvakl a nepodřadil 🫣 . Naštěstí jsem se chytil a na ten kopec pak už plynule vyjel . Ale pánové v tu chvíli ve mně byla malá dušička jak budu za vola a blokovat cestu. Ikdyž ono to z kopce jede vždycky. O tom jsem se přesvědčil na druhé straně toho kopce. Jelo to samo a zpomalit před Folmavou se mu tedy opravdu moc nechtělo. Po vyložení pár palet na Folmavě jsem si pak trochu "zašachoval" na korbě (v bedně) a přetahal palety z předku dozadu nad nápravu . . . 🙊

Odesláno

@Klemoň tak risk je zisk, ale je pravda,  že ne vždycky.  Ale konec dobrý,  všechno dobré :) 

My jsme včera měli "výletní den", ale když jsme ráno odjížděli, tak tady sněžilo vodorovně,  tak jsem jel po dálnici 110 max, byl jsem skoro nejpomalejší,  ale vůbec mi to nevadilo. 

Ale v době pracovního ježdění,  jsem se toho nijak nebál, ale občas mi taky zatrnulo. A v kufru jsem vozil lopatu a bednu štěrku - to jsem paradoxně nejvíc potřeboval ( asi 2x nebo 3x ) přímo v Olomouci...

Odesláno (upraveno)

.. zase vyrabim obdelniky... :D .... suplata na plnovysuvech do posteli deckam...  ... bo ulozneho prostoru je furt malo..  :D  ..jeste ze mam ruzne uzitecne forichtungy (ale tech kecu, co pani Bubakova k nim pokazde mela).... ..to jde pak samo... 

image.png.fae6064ba8df00f72898105c860d2d93.png

image.png.f2420c0ea2695bdec7f3388823a56719.png

image.png.52faccc87c4626910f97adac701f3266.png

Upraveno uživatelem BubakGS
Odesláno

@BubakGS  tomu já říkám krátkozrakost nářaďová (koníčková, investiční), každý nechť si doplní co je třeba a má to téměř každá ženská ono někdy tím trpí i chlapy ale ty v menší míře ale hlavně co se týče vercajku. Protože jako mnohý chlap člověk raději si koupím kus vercajku než triko, takže v dobách dřívějších ještě dřívějších než jsem začal provozovat autodílnu tak jsem si koupil nějaký kus vercajku v nadšení jsem se pochlubil tatíkoj a jeho nejobvyklejší reakce hezký no a na co to kupuješ když tady je klíčů plná bedna nebo proč jsi kupoval golovku když jsou tady v bedně naházený asi tři gola sady.  Nejlepší bylo že ještě v dobách kdy něco dělal tak první co bylo když šel něco dělat tak půjč mi klíče do garáže/dílny potřebuju nějaký nářadí. 

@Klemoň  jak doba pracovní je zlá ? jakože Tě tlačí do kanclu jak jsi kdysi řešil nebo že Vám chybí šoféři a vy musíte jezdit víc než jste byli zvyklí?

No ježdění v dobách kdy jsem jezdil náklaďáky tak ta byli zimy vydatnější a taky se jezdilo, a jezdilo se na daleko horších površích ale je fakt člověk byl třeba o 25 roků a nějakých 40-55 kilo mladší a dneska když si na to vzpomene tak si říká ty vole jak jsi tohle mohl přežít bez úhony. Dneska když mám na vybranou tak cestu klidně odložím i když jen prší nevím jestli to je tím že zamlada se člověk nebál riskovat a tu odvahu si vyčerpal nebo jestli dostal rozum a čím dál víc se řídí heslem nemá smyslu jít průseru naproti. Ono možná že když bych se za volant vrátil na 100% že by se to v člověku zase probudilo ale určitě ne v takovém stylu jako když jezdil dřív.  Si pamatuju jeden čas bylo u nás nějak méně práce a dispečer Matěj sehnal přes nějakého kamaráda práci asi na 4-6 týdnů pro 8 aut 4 auta tahali z Opavie zboží do přípražských centrálních skladů řetězců a 4 auta tahali limonády někde z Ostravy taky do přípražských skladů a jezdilo se to hlavně po D1 a většinou to bylo tak že jsme nakládali +- stejné časy a nebyl takový tlak na čas vykládky takže jsme na nakládce na sebe čekali a pak jsme jezdili ve vláčku dost často se povedlo že jsme se někde potkali i s těma sušenkářema a jeli jsme pak všichni ku Praze jezdilo se to na noc aby jsme ráno(dopoledne) skládali. Jednou takhle zase vláček asi 6 aut za sebou a někde kolem Brna sněhánky ale silnice černá takže se jelo co mašiny dovolili někde kolem Velmezu už byla bílá silnice ale pořád se dalo 85-90 letět pak přišli vysočinský kopce a tam už to bylo horší sem tam už se válelo osobní ve škarpě sem tam se v kopci odstavným drápal kamion ale těch 60-75 se dalo valit a protože jsme měli stejný auta stejně naložený tak ty auta mazali -+ stejně takže jsme jeli za sebou opravdu ve vláčku rozestupy max dva metry já jel někde uprostřed a najednou ve vysílačce brzdíme vpředu to bliká jak diskotéka tak do brzdy no jo jenže pod kolama už byl led a ve vysílačce jen ob jednoho levej to ze předu a zezadu jo levej volnej tak jsme se tak jakože rozvlnily a když jsme zastavili do nuly tak ty auta stáli přesně zadní hranou kabiny za zadní hranou návěsu před ním  no prdelí bych v ten moment uštípnul čtyrku hlazenku bez otřepu a dlouho dlouho se o tomhle zážitku na firmě nemluvilo dneska už je to promlčený ale i když si na to jen vzpomenu tak mě běhá mráz po zádech. To byla tuším předposlední cesta té zakázky pak už se jelo takhle ve vláčku jen jednou zpátky na Prahu a to i když bylo sucho tak už jsme drželi daleko větší rozestupy. 

Odesláno (upraveno)
před 2 hodinami, Vena garážmistr napsal:

jak doba pracovní je zlá ? jakože Tě tlačí do kanclu jak jsi kdysi řešil nebo že Vám chybí šoféři a vy musíte jezdit víc než jste byli zvyklí?

Ten částečný kancl platí, zrovna v úterý tam jdu. 🫣  Ale B je správně - nejsou řidiči a jezdíme jak urvaní. 😞  Kdo nejede alespoň 500 km , tak jede dvě kola. A je to na hraně s dobou výkonu i s dobou odpočinku.  Jako jet první kolo s nakládkou ve 2 ráno a pak cca 9-10 vyrážet směr Plzeň je fakt prima. Vrátíš se bez 10 minut po 15 hodinách výkonu a další den ráno zase ve 2 ráno směr Brno. Jako jezdil jsem celé vánoce : 22,23,26,27 a 29,30,31 hned zase . . . 🤬  Ale ten mazec trvá už déle. Jak říkám, peníze za to sice jsou, ale když usínáš nad večeří tak už za to nestojí.  Ještě , že mne to pořád baví. 😉   Ale prýýýý se to má do týdne zase uklidnit. 😂

PS: Diář 2026 mám u sebe ...

Upraveno uživatelem Klemoň

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...