BubakGS Odesláno 13. srpen 2024 Odesláno 13. srpen 2024 Preskolovani na truhlare pokracuje - projektuju nabytek ve SketchUp Pro a zadavam dilce na narez..... radim.1008, PaKr a Péťa ohodnotil 3 Citovat
oddie Odesláno 13. srpen 2024 Odesláno 13. srpen 2024 (upraveno) Ty jo, to je hezký. Já to postaru kreslím v ruce, pak si to i sám řežu, a je to taky nářez EDIT: no vypadalo by to líp v grafickém programu, ale co už, starýho psa novým kouskům... Upraveno 14. srpen 2024 uživatelem oddie Hafity, radim.1008, BubakGS a 1 další ohodnotil 4 Citovat
BubakGS Odesláno 14. srpen 2024 Odesláno 14. srpen 2024 (upraveno) @oddie ..no ja mam ve sklepe malo mista a cele desky tam snadno neodstanu a kdyz jo, tak budu mit honicku to naporcovat - MULTIPLEX briza 18/2500x1250. Kdyz jsem zjistil, ze mi to za kilo i s dani narezou "na hotovo" tak to neresim... ..apropo 3 minuty prace... ..nikdo neni stary na to, neco noveho zkusit.... Upraveno 14. srpen 2024 uživatelem BubakGS radim.1008 a Milan+ ohodnotil 2 Citovat
oddie Odesláno 14. srpen 2024 Odesláno 14. srpen 2024 Jasná věc, teď jsem potřeboval překližku a taky jsem si ji nechal rovnou říznout na čistý rozměr... Tohle na té malůvce je stojina k patru a zároveň bočnice pro schůdky, hodil jsem si to na papír 1:10, abych měl představu, jak to asi bude vypadat, a řezal jsem to z borové 28mm spárovky, která mi tu z něčeho zbyla. Mmch. řezal jsem to venku na zahrádce jen tak a je z toho prachu až hrůza i z těch pouhých pár řezů, když řežu dořez doma nebo v garáži, tak na to mám průmyslovej vysavač a není z toho ani smítko. V sobotu se chystám na jednu takovou zapeklitost, prkno 130x30 potřebuju ohnout do oblouku, aby tam nebyl roh, mám vyzkoušeno naříznout to po 2cm a ohnuté slepit, tak jsem na to zvědavej, budu muset na to udělat jednoduchý přípravek, aby to udělalo dvě prkna stejně. Když se mi to povede, vyfotím, když nevyfotím, tak se to nepovedlo nebo jsem zapomněl... BubakGS a Dave_k ohodnotil 2 Citovat
Pepito Odesláno 14. srpen 2024 Odesláno 14. srpen 2024 Dnes jsem viděl TomTom auto. Polská SPZ a jsou ubytováni v Lošticích. Péťa a Charlie 1 ohodnotil 2 Citovat
petrinza Odesláno 16. srpen 2024 Odesláno 16. srpen 2024 Dneska jsem objednal pár součástek na Oktávku, včera prošla úspěšně přes STK jen s dvěma drobnými závadami, ale technik, který oktávkám evidentně rozuměl, měl pár doporučení, co vyměnit a co vylepšit. Až nebudou taková vedra, vyměním pár hadic kolem chladiče, myslím, že je v syslátech mám, gumičky do stěračů bych asi taky našel, ale lepší budou nové. Jedna zástěrka je roztržená od doby, kdy mi bouchnul protektor, celou dobu se mi do výměny nechce, šrouby a matky jsou pod několika vrstvami rezistinu a jiných nátěrů spodku a navíc díry nekorespondují s montážními otvory na krásných nových zástěrkách, které mám také v syslátechj, budu se do toho muset pustit, v převodce řízení bude třeba trochu vymezit vůli, když už budu na podzim něco dělat, mohl bych vyměnit olej a tak jsem si objednal plstěnou vložku filtru, sice bych také našel v syslátech, ale stárnutí těm vložkám dost vadí a budou na vyhození, ještě sehnat nějaký olej M6A.. A taky prý by bylo pěkné, kdyby v motorovém prostoru byl výrobní štítek (auto je z roku 1962, ale v roce 1965 utrpělo nějakou větší ránu, měnil se rám a karoserie, štítek s původními hodnotami zahodili a nový tam nedali), tak jsem si objednal repliku - budu muset sehnat někoho, kdo mi do ní vyrazí rok výroby a čísla motoru a karoserie.. Auto je holt práce. Ale když se člověk oprostí od reálné obavy z toho, že se auto může kdykoliv z jakéhokoliv důvodu zastavit, tak je požitek z jízdy fantastický. Jo, taky začnu špórovat na nové diagonální pneumatiky, ty 50 let staré už nejsou to ono. Ale přednost teď bude mít nové obutí pro Evoque.. Víc aut = víc starostí. Pepito, Medvěd, Péťa a 3 další ohodnotil 6 Citovat
BubakGS Odesláno 16. srpen 2024 Odesláno 16. srpen 2024 @petrinza ...dvoukarburátorovou TS z 66tého jsem kdysi dávno renovoval a vlastnil. V 90tkách jsem dokonce dělal mechanika v rallye týmu: Historic Rallye Medvěd a Pepito ohodnotil 2 Citovat
Vena garážmistr Odesláno 16. srpen 2024 Odesláno 16. srpen 2024 Tak dneska po 51 na darování krve vím že to není žádné extra velké číslo ale taky to není zanedbatelné protože když to vezmu tak cca polovina je darování plné krva a polovina plazmy při odběru plné je to půl litru krve a při plazmě to si už úplně nepamatuju ale taky už by to asi na kyblík dalo. Takže dnes jen odpočinková po obědě si hezky ducnu. A pak budu zas odpočívat. ozzy56, Pepito, BubakGS a 1 další ohodnotil 4 Citovat
PaKr Odesláno 16. srpen 2024 Odesláno 16. srpen 2024 @Vena garážmistr slušný to mě za chvíli doženeš já jdu za týden na 77. Asi 20 krví a zbytek plazma. U nás berou plazmy 830ml. Dneska zatím nic moc, trochu jsem spal po poslední noční, včera jsem na mamčiné 406 měnil výfuk, dneska ještě něco na tom udělám. Výfuk už byl akutní, @Béďa netušíš, jak dlouho tam mohl být a případně, co to mohlo být za značku? Nějak tam pasoval líp, než ten nový ( Bosal) Vena garážmistr a Pepito ohodnotil 2 Citovat
Charlie 1 Odesláno 16. srpen 2024 Odesláno 16. srpen 2024 tuhle objimku dela polmostrow a izawit Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 16. srpen 2024 Odesláno 16. srpen 2024 ja dnes vstal doplnil vodu do bazenu vcera kamarad a deti dobrych 500 litru poslali mimo bazen okrajel dyni hokaido na polevku a pri te prilezitosti se stihnul i fiknout nozem do prstu ted prezivam to nesnesitelny vedro s pivkem v ruce u PC a odpolko asi zacnu pomaly uklid na zahrade Citovat
Béďa Odesláno 16. srpen 2024 Odesláno 16. srpen 2024 @PaKr výfuk tam byl tak 10let, v historii nakupu jsem ho už nenašel takže značku ti přesně neřeknu ale brával jsem většinou Bosal, Walker nebo JMJ. PaKr ohodnotil 1 Citovat
Vena garážmistr Odesláno 16. srpen 2024 Odesláno 16. srpen 2024 @PaKr no vzhledem k tomu že už chodím jen na plnou tak Tě nejspíš nedoženu. I když dr. dnes říkala že bych mohl zase zkusit plazmu ale mě už se do toho moc nechce, jeden čas když sem chodil na plazmu tak jsem chodil fakt skoro každý měsíc a v jednom roce se mi to povedlo že opravdu 12x sem tam byl ale pak sestry říkaly že bych měl těm žílám dopřát trochu odpočinku tak jsem přešel zpátky na plnou přes Covid jsem nebyl vůbec 22 jsem byl 1x, 23 2x a letos podruhé takže ještě jednou letos uvidím jestli se donutím příští rok jít aspoň 3x . Tak nějak si myslím že by mohli chodit ty mladší, že já už sem si své v tomto směru " odmakal " . Babička byla celoživotní dárkyně jenže v té době se dávala jen plná krev a pak ke konci byla dost nemocná a skončila na dialíze asi 3 roky a jeden z ošetřujících dr. se nechal slyšet že klidně ty její problémy mohli být v souvislosti s celoživotním darováním. Takže to nechci úplně přehánět jako zatím žádné problémy nemám a beru to spíš tak jakože 3-4x preventivku za rok protože obvodní dr. nemusím tak si říkám že aspoň takhle jsem trochu hlídaný. Citovat
Pepito Odesláno 16. srpen 2024 Odesláno 16. srpen 2024 @Vena garážmistr , @PaKr a určitě je vás dárců v klubu víc. Jste pro mě borci. Já jsem chodil od r. 1984 do 2009 než mi zjistili raka, pak už ji ode mne nechtěli. Kolik jsem absolvoval odběrů už netuším, ale bylo jich hodně. Citovat
Pe.Tr Odesláno 16. srpen 2024 Odesláno 16. srpen 2024 ja chtel taky jako táta chodit darovat, byl oplaketovanej nekolikrat , ale tělo neodpovida darovacim "tabulkam" . tohle me hodne mrzelo tehda. Citovat
Veverka Odesláno 16. srpen 2024 Odesláno 16. srpen 2024 V 12. 8. 2024 at 17:46, ozzy56 napsal: dnes 220 km na skůtru, super výlet, byl jsem se podívat na Skájbridž 721 na Dolní Moravě, nakonec jsem ho ani neviděl, bo jsem nechtěl nechat skůtr na parkovišti a pěšky se mi nechtělo, na zatáčkách pod Červenohorským sedlem jsem si zazávodil , všichni mě předjeli , jinak máme tu naši zemičku krásnou, ale cesty v Jeseníkách ke zgrcání, hnus velebnosti , přitom se miliardy hážou oknem ven , zkusil jsem změřit spotřebu od hrdla po hrdlo--1.74 litru na 100 km, přitom jízda v horách skoro furt do kopce a z kopce https://www.dolnimorava.cz/sky-bridge-721?utm_source=search.seznam.cz&utm_medium=ppd&utm_content=hledani&utm_term=Sky+Bridge+721&utm_campaign=firmy.cz-13363231 PCX je sice pomalej, ale osvědčenej polykač kilometrů ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
Klemoň Odesláno 17. srpen 2024 Odesláno 17. srpen 2024 Proč pamalej ??? 90km/h to jede nebo ne ??? A pokud jedu na výlet, tak je to tak na 80km/h , abych moc nebrzdil provoz akorát . . . EDIT: vkládání obrázků už funguje . . . Otázka dne : Kde jsem to byl ve čtvrtek a v pondělí tam zase jedu ? Pepito a ozzy56 ohodnotil 2 Citovat
Péťa Odesláno 17. srpen 2024 Odesláno 17. srpen 2024 Kruhový objezd? To je zajímavý cíl cesty Já je jen projíždím Pepito, Klemoň, Milan+ a 1 další ohodnotil 4 Citovat
ozzy56 Odesláno 17. srpen 2024 Odesláno 17. srpen 2024 před 53 minutami, Klemoň napsal: Proč pamalej ??? 90km/h to jede nebo ne ??? jede to 105-110 , podle toho jak fouká vítr , snažím se o průměr 50 km, takže jezdím max. 70 km/h, ta příhoda se srnkou minulý týden mě dost vystrašila... Klemoň a Pepito ohodnotil 2 Citovat
Pepito Odesláno 17. srpen 2024 Odesláno 17. srpen 2024 @Klemoň, to "zaparkované" auto v kruháči je Tvoje půjčené? Radek Hurvajz a Klemoň ohodnotil 2 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.