Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
před 22 hodinami, radim.1008 napsal:

A když nemáš klacek, použij co máš po ruce.

TVL - dobrovolný hasič a pálí klestí uprostřed lesa :myslim

Odesláno
Před hodinou, Klemoň napsal:

TVL - dobrovolný hasič a pálí klestí uprostřed lesa :myslim

Hasič nejsem a ten les tam taky není. :D Navíc připraveny sudy s vodou, které jsou průběžně doplňovány z nedalekého potoka. ;) Pálení klestí nahlášeno na KOPISu Pardubického kraje. 

Odesláno

po týdnu jsem se vrátil na haciendu a tráva jede jak blbá, fčil sem skončil 🤠, dneska bylo na cestách volno, tak jsem cosik podivočil a spotřeba se zvedla na 5.9, tož dobre je to 👍

Odesláno

Kamarádce (odchází od manžela a dostala od města nový byt) jsem s kamarádem složili novou postel, připojil jsem AP a navrtal přišrouboval  háčky na ručníky v koupelně a složili jsme skříň -tedy mimo dveří.  Na těch jsme se zasekli. 3dílná skříň- jednodvířková a zakladnu pantů na obou stranách a druhý dvoudveřový kus základnu pantů jen na jedné straně. Dveře do skříně všechny panty na pravé straně. tak jsme ji doporučili závěs místo dveří nebo počkat až bude čas=rozuměj až se bude chtít, převrtat otvory přešroubovat panty a jejich základny aby to sedělo.

Odesláno

Já dnes přehodil na Ducatu přední světla, původní jsou už neprůhledné a nějak pořád nemám čas je přebrousit a stříknout, tak jsem hrábl do regálu kde už nějaký ten rok byli uskladněné náhradní. STK se kvapem blíží. A musím tento týden rozmyslet kde nechám vyměnit převodovku (abych se nemusel bát že mi to o dovolené někde nechá).

To zas bude vítr v kešeni.

Odesláno
před 2 hodinami, radim.1008 napsal:

Hasič nejsem a ten les tam taky není. :D Navíc připraveny sudy s vodou, které jsou průběžně doplňovány z nedalekého potoka. ;) Pálení klestí nahlášeno na KOPISu Pardubického kraje. 

Taky jsme na zahradě pekli buřty. Hasičům jsme nic nahlásili, nebyl důvod, nešlo o "pálení" 😉

Odesláno

To jsou na vesnici úplně běžné věci. Jedna věc je opékání na zahradě a druhá pálení větví v lese. Když se kouří z lesa a někdo to nahlásí jako požár, tak nejdřív operační volá na číslo, které nahlásilo pálení na daném místě. Když to oznamovatel nevezme, volá na druhé záložní číslo. Když ani ten, zvedá se výjezd. Když budeš pálit neohlášeně a někdo to ohlásí jako požár, tak platíš pokutu a myslím i něco za výjezd. Tohle vím od kamarádů hasičů. 

Na zahradě můžeš topit oheň za účelem ohřevu jídla a pálení suchých větví. Nesmíš pálit mokré (čerstvé) organické zbytky a odpad. 

Odesláno

Dnes výměna kabinového filtru na mé 300 SUV. To zase padlo sprostých slov na adresu francouzského inženýra co vymyslel jeho pozici.

Zlatě byl umístěn pod "pravým" oknem  na 308 SW, 207 i 2008 (ne SUV), ale co ho vedlo k tomu strčit ho až dolů do kabiny :myslim

Odesláno
před 3 hodinami, dýzl napsal:

Kamarádce (odchází od manžela a dostala od města nový byt) jsem s kamarádem složili novou postel, připojil jsem AP a navrtal přišrouboval  háčky na ručníky v koupelně a složili jsme skříň -tedy mimo dveří.  Na těch jsme se zasekli. 3dílná skříň- jednodvířková a zakladnu pantů na obou stranách a druhý dvoudveřový kus základnu pantů jen na jedné straně. Dveře do skříně všechny panty na pravé straně. tak jsme ji doporučili závěs místo dveří nebo počkat až bude čas=rozuměj až se bude chtít, převrtat otvory přešroubovat panty a jejich základny aby to sedělo.

jo , nedávno jsme se s kolegou taky zasekli na skříní se třemi dveřmi , prostě ty dveře se při zavření překrývaly , pomalu jsem bral sekeru že to poštěluju :D nakonec jsem se uklidnil a sundal panty , tři panty byly maličko jiný a jak jinak jsme je dali na středové dveře , patřily na krajní , ty samotné. Pak to bylo OK

Odesláno (upraveno)

Dnes v pět ráno (šest rumunského) odjezd z Banátu směr domů.
V 11 - 11,30 obligátní obědopauza u Turula nad Tatabányí
Ve 14 výsadek klubounky Radky s kamarádkou v Hustopečích
A těsně po 17té výsadek zbytku osazenstva v Praze - cestou přes vysočiny zdržení díky opravdu silné průtrže mračen
V 18 auto vráceno do půjčovny bez ztráty květinky - na 3 000 km spotřebovalo 323 l nafty a 15 l Ad Blue + 1x žárovku H7 a po 26ti letech ježdění po místních cestách / necestách jsem řešil díru v gumě za 500 Kč na čelo
Myslím, že spotřeba 10,8 l/100 km je vzhledem k tomu, že auto jelo plně obsazené 8mi lidmi s bagáží po dálnici na limitu (cca 1600 km) a zbytek 1400 km po horských cestách je celkem odpovídající předpokladu

image.thumb.png.f10d96c833811b8bc69fbb4af8e1a577.png

P. S.
Z toho schodu pod šoupačkama jsem měl vážně docela strach, ale nakonec jsem s ním nic nejebnul a tak přežil bez úhony

Upraveno uživatelem Medvěd
Odesláno

Já jsem se teprve exhumoval (07.00) a naskočení do provozní teploty bude asi chvilku trvat.  V sobotu jsem byl u souseda koupil si takovou tu elektrickou tříkolku pro starouše a strašně ho drbalo že mu popiskuje přední brzda a tuhle tady byl že prej ať mu půjčím velký štípačky že tu hadičku uštípne aby to nebrzdilo tak říkám vydrž do soboty přijdu se na to podívat a něco s tím vymyslím tak jsem tam došel asi za půl hodiny hotovo ale pojď si sednout moudře pohovoříme. Asi 3 měsíce zpátky ze mě začal tahat rozumy jaký nový auto pořídit tak jsem mu řekl co vím a on sjezdil nějaké autosalony navezl spousty letáků tak chtěl konzultaci no hodil na gril klobásky tak jsem domů došel pomalu se smrákalo včera jsem byl od 7 na dílně bylo domluvené přezouvání dodávek no vrátil jsem se na oběd odpoledne tady byla bouřka a nějak mě ty změny počasí nedělají dobře. 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...