petrinza Odesláno 22. březen Odesláno 22. březen Včera jsem taky byl na akci kousek od @Medvědího brdlohu. Kolik přesně tam bylo lidí, to se nedá spočítat, tak proč by odhad nemohl být kulatý. A o smyslu akce tady diskutovat nebudeme, admini by to smázli Lihous, Péťa a Medvěd ohodnotil 3 Citovat
Akoc Odesláno 22. březen Odesláno 22. březen Pre @Veverka. Napr. citujem: Pre statické davy sa odporúča tzv. Jacobsova metóda (podľa jej vynálezcu, novinára Herberta Jacobsa), teda využitie metódy zameranej na výpočet hustoty ľudí. Jacobs kedysi pozoroval protest na námestí so štvorcovou dlažbou a uvedomil si, že stačí počet ľudí v jednom štvorci vynásobiť počtom štvorcov. Na malej ploche ju možno vykonať aj z povrchu zeme (hustota ľudí na 1 metri štvorcovom) a následne vynásobiť počet ľudí celou plochou. Pri väčších územiach je vhodné zaujať vysoko postavené miesto, prípadne využiť dron, letecké snímkovanie či satelit. Metódy zo vzduchu majú aj tú výhodu, že si môžeme vybrať viacero výsekov zhromaždenia ľudí a ich hustotu ľudí. Problémom metódy totiž je, že zhromaždenia majú iba výnimočne rovnakú koncentráciu ľudí na všetkých miestach. Príkladom je hudobný koncert. Ak by sme merali počet ľudí na základe hustoty ľudí priamo pod pódiom, vyšlo by nám zrejme vyššie číslo, ako bola skutočnosť, pri vzorke miesta 100 metrov od pódia by vyšlo číslo oveľa nižšie. Medvěd ohodnotil 1 Citovat
Medvěd Odesláno 22. březen Odesláno 22. březen (upraveno) Já někde četl, že se pro ODHAD množství lidí v prostoru užívá množství mobilních telefonů přihlášených k místnímu vysílači podobně jako pro ODHAD hustoty dopravního provozu na komunikacích A že je ODHADOVANÉ množství kulaté číslo mi přijde mnohem obhajitelnější, než kdyby někdo tvrdil, že se dopočítal 287 492 účastníků Akoc - Drony nad Letnou určitě lítaly, stejně jako za podiem byla velká hydraulická pozorovací plošina Upraveno 22. březen uživatelem Medvěd Citovat
petrinza Odesláno 22. březen Odesláno 22. březen jojo, dron byl v luftu skoro pořád. Metodě přes přihlášené telefony bych úplně nevěřil, běžně u sebe se Šárkou míváme soukromý a služební, takže dva lidi by se rovnaly 4 přihlášené mobily. Ale ty lidi na metry čtvereční, to by mohlo něco napovědět, kdyby si dal někdo práci s různou hustotou davu na různých místech, jak psal @Akoc Veverka a Medvěd ohodnotil 2 Citovat
Veverka Odesláno 22. březen Odesláno 22. březen (upraveno) Na Seznamu nebo Novinkách popisovali pokus/kalkulaci, asi analogicky výše popisované metodě, s odhadem kolem 200.000, což by bylo o 20% míň, než tvrdí jinde. Mobily jsou dost zavádějící. Kdybych tam přijel na moto, měl bych 4 = soukromý, služební a navigaci s 2ma simkami. Mně se prostě nelíbí tahle potenciálně manipulativní čísla, která si někdo víceméně cucne z prstu. Děje se to furt, všude. Kdo chce, vyrobí si "statistiku" podle AI jakou bude chtít... 2,5 % není úplně málo, když se to vztáhne většinově na Pražáky. Kdyby se to nějak aproximovalo na celou ČR, možná by to stačilo na přeskočení limitu do Sněmovny. Podobně jako u Motoristů... Panu Svěrákovi všechno nej, hodně zdraví a dlouhý věk! Upraveno 22. březen uživatelem Veverka BubakGS a ozzy56 ohodnotil 1 1 Citovat
Medvěd Odesláno 22. březen Odesláno 22. březen Sám Minář včera mluvil o intervalu 200 - 250 tisíc lidí. Podle mě se na konkrétní cifře není třeba vozit - Letná byla plná, ale určitě by se tam vešlo o hezkých několik tisíc hlav navíc. Co se bude dít dál, to se teprve uvidí Veverka, regius a BubakGS ohodnotil 2 1 Citovat
Veverka Odesláno 22. březen Odesláno 22. březen Souhlas. Já jen nerad ty mediální manipulace (na všechny strany a ze všech stran). Každý si "své číslo" odůvodní sám, jak potřebuje... Za mě je dobře, že to proběhlo, že tam bylo "hodně" lidí. A co z toho bude (ať na tu nebo na tu stranu), se uvidí. Ale ta privatizace politiky a veřejného prostoru je prostě strašná BubakGS, ozzy56, Medvěd a 1 další ohodnotil 3 1 Citovat
Medvěd Odesláno 22. březen Odesláno 22. březen před 7 hodinami, ozzy56 napsal: ta včerejší akce na Letné byla krásnou oslavou Zdeňka Svěráka, kterého mám moc rád -- málokdo oživil a zpříjemnil můj život svým humorem jako on a jeho parta , myslím to vážně, žádná ironie a jinak to mělo smysl jaký ?? To bys stejně nepochopil ....... Veverka, Hafity a BubakGS ohodnotil 3 Citovat
Vena garážmistr Odesláno 22. březen Odesláno 22. březen No včera jsem byl na " vejletě " bohužel od dob co na druhej břeh odešla teta (mámino ségra) tak se frekvence návštěv v rodné vísce máti dost zredukovala a stejně jako se zredukovala frekvence tak se zredukoval i čas který tam když už vyrazíme strávíme. Když odešel děda tak tyhle návštěvy začali být pro máti těžší ale pořád snesitelné protože tam byla teta se strejcem od dob (tuším že to byl první podzim Covidu) co odešla teta tak jí tyto návštěvy nedělají dobře a většinou je to jen o návštěvě hrobu o který se tedy průběžně stará strejda a sestřenice ale máti má pocit že se musí také starat takže " vejlet " je většinou o umytí hrobu a krátké návštěvě u strejdy takže včera jsme vyrazili kolem 8 a něco málo po 13 jsme byli doma a najel jsem něco přes 210 km. Jezdil jsem tam hrozně rád a všechny prázdniny které jsem tam strávil byli ty nejbáječnější co jsem mohl zažít později když jsem začal pracovat tak jsem pořád jezdil " na prázdniny " vzal jsem si dovolenou a jel jsem k dědovy jakože na prázdniny něco jsem mu pomohl kolem baráčku apod. pak když děda odešel jsem byl ještě dvakrát " na prázdninách " u tety se strejcem ale víckrát už sem to nestíhal protože nebyl čas a na dovču jsem jezdil s bejvalkou. Dneska jsem se vrhnul na opravu vleku protože vloni když jsem navážel materiál na stavbu plata pod pergolu mi praskla podlaha a spravil jsem ji jen kusem OSB desky přes tu prasklinu a časem se v podlaze vyklubala ještě další díra tak jsem v týdnu v hornbachu koupil dvě OSB desky a dneska jsem se na to vrhnul a vyrobil jsem " novou " podlahu vím že ty OSBéčka nevydrží věčně ale vlek má STK do 06/26 takže potřebuju aby to trochu vypadalo na tu technickou a ještě je v plánu vozit štěrk a další sypké materiály takže se mi nechce dělat novou podlahu z vodovzdorný překližky abych ji zase trápil štěrkem a podobnými materiály. ozzy56, radim.1008, Péťa a 1 další ohodnotil 4 Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 23. březen Odesláno 23. březen dalsi nocni na presdrzku sanitka s doktorem v doprovodu MP dovezla intoxikaci typek kolem 2Y5 ani obraz ani zvuk - v trenkach chodil okolo Labe a chtel skocit do vody domlaceny jak zito bez dokladu takze pan neznamy odbery kurtace a propriety okolo - ve finale se zjistily ze je relativne strizlivy . cca 0,5promile a ano zadne jine latky ve finale CT mozku kde se zjistilo mozna srazenina takze dostal nejaky lek na redeni rano uzž koukal jak slunicko a na dotaz jak se jmenuje zavrel oci a zacal se smat dale odvoz na posledni cestu doktora presneji MVDr. Doktor xxxx trochu sem se pousmal ze Doktor dela doktora Citovat
Klemoň Odesláno 23. březen Odesláno 23. březen V 22. 3. 2026 at 0:02, Lihous napsal: Dnes mě bratránek vyzvedl vlastně stejnou vinotéku jen je levnější. Tak že mám taky dvou zonovou s kapacitou cca 2x 40ks No kdybys se chtěl po akci jedné za rozumnou cenu zbavit - třeba bychom to nějak pořešili Citovat
P206blau Odesláno 24. březen Odesláno 24. březen (upraveno) P.S. Dík za smazaný příspěvek, asi to padlo na úrodnou půdu hodnotového moderátora diskuze. Ještě by to chtelo po foltýnovsku smazat můj účet a zablokovat přístup.. Upraveno 24. březen uživatelem Radek Hurvajz Necituj těsně předcházející příspěvky! Hafity, Radek Hurvajz, Péťa a 3 další ohodnotil 6 Citovat
Vena garážmistr Odesláno 24. březen Odesláno 24. březen před 3 minutami, P206blau napsal: P.S. Dík za smazaný příspěvek, asi to padlo na úrodnou půdu hodnotového moderátora diskuze. Ještě by to chtelo po foltýnovsku smazat můj účet a zablokovat přístup.. Nevím nad čím se čílíš pravidla jsou jasně daná. A co se týče politiky tak na to jsou jiná fóra a tady se politika zkrátka nehraje pokud se Ti to nelíbí nemusíš sem chodit. Roman Bazi, Radek Hurvajz, Péťa a 4 další ohodnotil 7 Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 24. březen Odesláno 24. březen před 17 minutami, P206blau napsal: P.S. Dík za smazaný příspěvek, asi to padlo na úrodnou půdu hodnotového moderátora diskuze. Ještě by to chtelo po foltýnovsku smazat můj účet a zablokovat přístup.. Pokud nebudeš dodržovat pravidla tak se ti to může velice lehce stát. A když u toho ještě budeš rýpat do moderátorů tak to bude rychlejší! Péťa, Vena garážmistr, Roman Bazi a 4 další ohodnotil 7 Citovat
Lihous Odesláno 24. březen Odesláno 24. březen @Klemoň Myslím že se dohodneme - pokud si vinotéku nechám tak bude stačit bohatě jedna. Netuším ale v jakém stavu je ta v DC tam pojedu až začátkem dubna - teď mám 14ku Citovat
Klemoň Odesláno 24. březen Odesláno 24. březen (upraveno) v klidu . . . maximálně se nedohodneme Jo a o víkendu jsme měli opět doma "hopsálka" VID_20260320_175110.mp4 Upraveno 24. březen uživatelem Klemoň RichVa, regius a Hafity ohodnotil 3 Citovat
Lihous Odesláno 24. březen Odesláno 24. březen @Klemoň Myslím že dohodnem - pokud to bude k prodeji. Ono těmto vinotékám běžně nedoléhají dveře - řekl bych že je to vlastnost. V říjnu si napíšeme - to už bude po setkání ..... Klemoň ohodnotil 1 Citovat
Davidak79 Odesláno 27. březen Odesláno 27. březen Minulý týden proběhl upgrade GTI výfuk a GTI difusor. Jenže .... GTI nárazník je jinej , difusor nepasoval . Výfuk jsem dostal do originálu a bylo v plánu se popasovat s původním výřezem . Mladej ale nacpal lampu , ( prej se mohl pochcat a pospíchal ) tak by se stejně lakovalo . Dnes probíhá upgrade II Citovat
Klemoň Odesláno 28. březen Odesláno 28. březen před 21 hodinami, Davidak79 napsal: Mladej ale nacpal lampu , ( prej se mohl pochcat a pospíchal ) Nechci být zlý (zlej) , ale to jsou jen výmluvy - prostě nečuměl pořádně . . . Zrovna lampa většinou stojí od země až nad auto a tak je sloup vidět Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.