Medvěd Odesláno 3. březen Odesláno 3. březen (upraveno) před 12 hodinami, sitler napsal: Jsou na to specialni kotle, prodavaj se i u nas. Pak to ani nesmrdi. Jak se to hodi klasicky do kamen ala piliny napusteny olejem, tak je to hnus. Nejsem si jistej jak přesně ta kamarádovo kamna fungovala, ale piliny namočený v oleji to nebyly na 1000% Mám pocit, že měl nějakou nádrž (určitě měl takovou tu plastovou krychli - kubík, ale možná k tomu ještě něco menšího, kam menší množství oleje přečerpal) a z ní se ten olej asi nějakým čerpadlem dostával k hořáku (trysce). Je to už cca 20 let co jsem tam jezdil a páč to pro mě nikdy nebyla stěžejní oblast zájmu, detaily fakt neznám Upraveno 3. březen uživatelem Medvěd Citovat
sitler Odesláno 3. březen Odesláno 3. březen @Medvěd takhle fungujou klasicky kotle na olej no. Ted muzou vetsinou spalovat legalne jen lehky topny oleje, jakozto paliva, protoze vyjetej je branej jako nebezpecny odpad a vyjety funguje na spalovani trochu odlisne - jiny pomery se vzduchem apod. Ale znam lidi, co prave topili vyjetakem tak, ze naplnili petky pilinama, prolili olejem a tohle pouzili vlastne jako brikety. To byl zazitek... a vlastne i duvod, proc se tohle vsechno postupne zakazovali, neb lidi jsou neskutecny prasata a hovada... BubakGS, Péťa, VojtouNerCZ a 2 další ohodnotil 5 Citovat
Milan+ Odesláno 3. březen Odesláno 3. březen (upraveno) Včera příprava a dnes technika nastoupila Keř a tráva pojede k dcerce směr Dolní Dobrouč. Upraveno 3. březen uživatelem Milan+ ozzy56, Péťa, Pepito a 1 další ohodnotil 4 Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 4. březen Odesláno 4. březen da se rict ze to bylo dnes byla to vlatne nocni ktera dnes rano koncil a jak to rict slusne stala za vyliz ***** chvili po nastupu na nocni oznamen EXi**S - OK beru bednu prijedu , jedu na patricne mista a zjistil sem ze mi sice vstupni karta funguje ale dvere nejdou otevrit takze nechavam "balicek" na miste a jdu na vratnici pro univerzalni klice - po 30 minutach a asi 20 telefonech recepcni zjisti ze vlatne klice maji v trezoru od ktereho je kod v jinem trezoru (dvojita ochrana ??) za doprovodu security ktery mi otevira patologii dokoncuji svuj prvotni ukol hodinu na to pomoc s pacientem asi 200kg - no kdyby aspon mel trochu snahu pomoct se otocit ale ani prd ve 3 rano neurologie a CT - kdyz se vam to v hlave pomota neni cas cekat ve 4 rano rymecka a bolest na hrudi trvajici 3 dny - a on si zavola sanitu ve 4 rano ?? v 5 rano opet tech 200kg a do toho mi rano manzelka rekne ty vypadas nevyspale jakou si mel nocni ?? pavelu96 a Pepito ohodnotil 2 Citovat
Medvěd Odesláno 4. březen Odesláno 4. březen (upraveno) Manželka zariskovala Sorry, ale připomnělo mi to ten fousatej fór o tom, jak učitelka ze školky u soudu popisuje obouvání a šněrování botiček dítěte (nejprve prohodí strany a rve levou botu na pravou nohu, pak se povede do bot narvat správné nohy, pak se hledá čepice a když se hledají rukavičky a dítě přizná, že jsou v těch obutých botkách, učitelka to už nedala a skončila před soudem ...). K tématu - já celý týden vyjíždím ráno za mlh jak mlíko, aby se většinou ještě cestou rozpustily a nastal na přelom února /března překvapivě slunečný den a tak jsem dnes vyrazil z Frýdlantu nedříve na rozhlednu poblíž gymplu a následně do města na oběd. Původně domluvené kafe s Pavelu nevyšlo, tak třeba někdy příště (i když zrovna Frýdlant není mezi pravidelně navštěvovanými školami) Upraveno 4. březen uživatelem Medvěd Charlie 1, pavelu96 a BubakGS ohodnotil 3 Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 4. březen Odesláno 4. březen mečla nocni se mnou a kupodivu jeji oddeleni neprudilo Citovat
ozzy56 Odesláno 4. březen Odesláno 4. březen dnes ostrava-jeseník a zpět, počasí super, cesty celkem OK, jedna pizda v pežotu mě nepustila na rondlu v opavě, ale s tím už tak nějak počítám BubakGS ohodnotil 1 Citovat
PaKr Odesláno 4. březen Odesláno 4. březen Tak si umývám ruce a najednou mi kaplo na rameno přímo nad umyvadlem přes strop natažené trubky do koupelny v patře. V koupelně je sucho, ale mokré jsou přímo desky ve stropě. Něco mi říká, že asi budu mít další práci BubakGS ohodnotil 1 Citovat
Péťa Odesláno 6. březen Odesláno 6. březen Já dnes vytvořil nový rekord Vyjel jsem se sekačkou na zahradu Zatím jen posbírat zbytky po vertikutaci, které se mi nepodařilo pohrabat ručně hráběmi. Překvapivě na mě sousedi nezavolali psychiatra Hafity, BubakGS, radim.1008 a 2 další ohodnotil 5 Citovat
Lihous Odesláno 6. březen Odesláno 6. březen (upraveno) Od pondělí připravujeme další díl natačení kolem Dobrušky .... za prameny ..... Včera jsem si nechal doplnit klimu vydržela dva roky - ne není to TOP ale na cca 25leté autíčko stále myslím TOP výkon. Dnes jsem rozložil dva staré noční stolky - masiv na prvočinitele a půjdou kotlem .... Co mě ale zaujalo a přikládám fotky jaké to bylo řemeslo dříve a dnes ....??? Upraveno 6. březen uživatelem Lihous BubakGS ohodnotil 1 Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 6. březen Odesláno 6. březen (upraveno) manzelkia me poprosila jestli bych vlezo do seniku a natahal nejake stare seno na podestylku pod slepice - kouknul sem na ni takovym hodne vrazednym pohledem az po 10 minutach pochopila ze by to nebyl dobry napad ne ze bych z toho umrel - ale trochu mi to vadi a jsem schopny se z toho ukychat a pri vetsi koncentraci vypadam jak angorak jo a asi po 3 mesicich konecne u kadernice, jeste oholit a budu zase chvily vypadat jak clovek Upraveno 6. březen uživatelem Havlicek.Lukas Citovat
Fruktis Odesláno 6. březen Odesláno 6. březen Včera výlet do planetária v Praze na zrození Země. Bomba zážitek s novou kopulí. Akorát sehnat lístek je trochu honička. A pro slabší se žaludkem jsou k dispozici pytlíky:) Péťa a Milan+ ohodnotil 2 Citovat
radim.1008 Odesláno 7. březen Odesláno 7. březen Dnes jsme se byli po zimě rozhýbat v lese úklidem po těžbě. Bylo tam krásně. regius, Hafity, Radek Hurvajz a 5 další ohodnotil 8 Citovat
Péťa Odesláno 7. březen Odesláno 7. březen Může se sem psát i "Co jsme dnes neudělali"? Chtěl jsem se stavit mimo jiné na myčce a normálně jsem zapomněl Milan+, Radek Hurvajz a Lihous ohodnotil 3 Citovat
Charlie 607 Odesláno 7. březen Odesláno 7. březen Já dneska na otočku k Mnichovu pro jeden pelech kvůli motoru. Vyjížděl jsem v 6hod a v 16hod jsem parknul doma. Najeto 700km. Poprvé jsem kurtoval na vlek do boku (kurtu za kolo a propojovací popruh), páč do podlahy není k vleku certifikát. No moc jsem tomu nevěřil, ale drželo to dobře. Citovat
Vena garážmistr Odesláno 7. březen Odesláno 7. březen (upraveno) No jo no v Reichu po tomhle jdou jak slepice po flusu jak máš uvázáno. Já vážu klasicky do podlahy na dva háčky a ráčnu. Ale už sem si pořídil taky ty propojovací popruhy kdyby bylo potřeba. Ale do podlahy mě to přijde tak jakože pevnější než do boku přes ten svazovací popruh. Dopolko jsem byl chvilu na dílně nazout jednu sadu kol pak jsem se trochu věnoval H1 protože nebyl čas nebo počasí nebo nálada ji uklidit tak jsem se k tomu dnes dokopal. Navečer jsem zajel do Čelákovic do tý veřejný velký pračky vyprat podsedáky na venkovní židle aby to bylo nachystané na jarní posezeníčko. Upraveno 7. březen uživatelem Vena garážmistr Klemoň ohodnotil 1 Citovat
oddie Odesláno 7. březen Odesláno 7. březen (upraveno) Ostříhal jsem jabloně (asi už naposledy) a vyměnil olej v hlavním autě. Koukám, že přesně po roce a 15,5tis km to vyšlo... Slil jsem to zpátky do pixly od nového, o kolik to bude míň, a přesně litr to sežralo, na těch 15tis km, na to stáří a nájezd super, ani ne decka na tisíc km. Upraveno 8. březen uživatelem oddie Dave_k, Péťa a Medvěd ohodnotil 3 Citovat
ozzy56 Odesláno 8. březen Odesláno 8. březen psalo tu plno lidí, že jim to nežere NIC , tak díky za solidní info..., tohle si představuju jako to NIC Citovat
Medvěd Odesláno 8. březen Odesláno 8. březen No já si hlášku "motor mi olej nežere" osobně překládám jako "Mezi výměnama nemusím dolívat" Což vlastně i koreponduje s informací Oddieho Dave_k ohodnotil 1 Citovat
oddie Odesláno 8. březen Odesláno 8. březen Je to tak. Technicky není možné, aby motor nesežral vůbec nic, a samy automobilky mají pro jednotlivé motory limit, kolik toho motor může sežrat na tisíc km, aniž by to uznaly jako závadu - a u leckterých motorů je to na tisíc km klidně i litr. Takže jo, nejblíž tomu je ta hláška nežere nic = nemusím dolívat. Co tak vzpomínám, vešly se mi do toho všechna auta, co jsem měl déle, u těch krátkodobých jsem to zjistit nestihl 806 bere o něco více, tam je náplň 4 litry a po 10-12tis km vypustím tak tak 3, možná 2,8 - což je ale na auto, co má 360tis km najeto a prakticky všechno (související) původní, furt super. BTW nečekal jsem, že třeba turbo dá tolik, a ono s přehledem, ani netahá příliš olej a poslušně plní skoro jak zamlada, kolem 2tis už zasahuje obtok. Říct mi to někdo před těma 15 lety, když jsem to kupoval, klepal bych si na čelo, že to není možné. Jinak pokud někdo vypustí přesně stejně oleje, jako nalil, nebo dokonce o něco více, než nalil, není to tím, že mu to nežere vůbec, ale tím, že mu palivo ředí olejovou náplň - tím trpí hlavně novější auta. Regenerace DPF u nafty, krátké jízdy u přímovstřikového benzínu, tam se snadno stane, že olej dokonce "přibývá". toru, Medvěd, Dave_k a 2 další ohodnotil 5 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.