Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

A já dneska se dozvěděl že mě vzali do nové práce...hip hip hurá a teď mi to zbývá oznámit nevrlý vedoucí.

Abych pravdu řekl tak za šest měsíců práce jsem toho moc neudělal a je to hrozný opruz chodit do práce kde není práce. Na druhou stránku jsem poznal proč to tam vypadá, tak jak vypadá a taky proč se tam stejně nic nezmění, jen se změnil manšaft, kterymu poteče korýtko.

Kolega co mi měl předávat agendu mi ji předal...ale z jeho měsíčního pracovního fondu je to práce na hodinu...zbylé hodiny zvládne za den i deset dílů různých seriálu. 

Tak nějak ze mě spadl balvan, že se na mě konečně to štěstí taky otočilo:) tuk tuk

Odesláno
před 11 minutami, Fruktis napsal:

je to hrozný opruz chodit do práce kde není práce.

taky jsem to zažil a je to fakt pecka 🙈, ze začátku je super když se v práci jen debatuje 👍 ale stejnak jsme všichni věděli, že to tak dlouho nevydrží, ale nakonec: co tě nezabije, to tě posílí   

Odesláno

Taky jsem zažil různé přístupy zaměstnavatelů hlavně v době jak já říkám končící zlaté éry české autodopravy kdy já jsem byl ještě " švarný jinoch" neměl jsem žádné extra závazky takže jsem si mohl dovolit i takové extravagance jako že v pátek přebrat auto s tím že v pondělí vyrazím na cesty v pondělí jsem vyrazil ve 02.30 ze dvora dojel jsem na nakládku asi ve 03.10 kde jsem se dozvěděl že nakládat budu nejdřív ve 14.00 protože v pátek byl jednu směnu výpadek výroby a že nemají vyrobeno a že nejdřív budou nakládat jejich auta a až po nich externí dopravci a že to v pátek všem telefonovali aby tam auta neposílali na ráno tak jsem ráno ve 03.20 zavolal dispečerovy tuto informaci a oznámil jsem mu že klíče od povozu bude mít v kaslíku na návěsu a já že si chytnu první auto který mě dokáže vyhodit někde v Praze u metra a v úterý ať se mnou nepočítá vlastně ať zapomene že jsem tam vůbec byl.  V té době jsem byl na ÚP v pátek než jsem přebíral auto tak jsem na ÚP telefonoval že jsem sehnal práci a paní která mě měla na starost mi řekla dobře měl by jste přijít v úterý tak já si to poznamenám a když tak se ozvěte že to nějak funguje nebo nefunguje. Chytnul jsem první auto který vyjíždělo z areálu ten mě někdy kolem sedmý ráno vysadil v Letňanech u metra a něco před 9 jsem byl doma telefonem jsem potvrdil na ÚP že se druhý den dostavím jak jsem objednaný a bylo vymalováno.  

Zatím poslední takové dobrodružství byla moje epizoda práce na přetahu letadel u ČSATechnics  na Pražském letišti. Kam jsem nastoupil po tom co mi doktorka vysvětlila že na mém zdraví se směnný provoz řidiče autobusu podepisuje víc než je zdrávo a že změna zaměstnání je víc než žádoucí  když jsem si u ní byl pro potvrzení k dr. na letiště tak říkala že to není to pravé že ona měla představu o nějaké práci na jednu směnu a tohle že je zase nepřetržitý provoz ale já jsem na letiště nastupoval s tím že se tam slouží turnusy a budu mít dostatek času na to ve volných dnech rozpohybovat dílnu a že na letišti vydržím rok dva a pak že se vrhnu do podnikání na plno a nastupoval jsem tam i s vědomím že budu mít menší peníze než na busu ale potřeboval jsem prostě změnu mít víc času na dílnu atd.  Takže hned po projití všemi možnými školeními než mě vůbec poprvé pustili do " kanceláře" jsem nastoupil na první šichtu a člověk ke kterému mě přidělili na zácvik prohlásil přede mnou i před vedoucím který mě tam přivedl že oni jako parta řekli že nikoho dalšího nepotřebují že ten místo koho mě přijali se za pár týdnů vrátí z marodění a že tam budu jen jako číslo že mě nic učit nebude vedoucí jen koukal ale neřekl nic a odešel. Vydržel jsem to tam celou zkušební dobu protože jsem si řekl že chci využít tu příležitost a třeba že tam najdu jinou práci ale postupem času jsem přišel na to že můj plán má jen jednu trhlinu že ta první šichta mě to tam všechno znechutila takže jsem to tam odkroutil do konce zkušebky a zabalil jsem to a podnikání sem přehodil na první kolej.  Dneska vím že kdybych to tam bejval vydržel tak že ten plán byl dobře vymyšlenej protože v těch volných dnech jsem opravdu dílnu dokázal plnit prací . A že by to dokázalo fungovat klidně ty dva roky jak jsem chtěl. 

A co jsem udělal dneska jsem vstal na budík v 06.20 a za chvilku jedu na dílnu neb přezouvání je čas kdy je potřeba zabrat jak potřebují zákazníci a jeden ze zákazníků má pod palcem 20 dodávek a přezout je jde jen v sobotu.  Takže dnes by měla být první série asi 3-4 vozů.

Odesláno

No já měl včera trasu Zlín, U.Hradiště a Ostrava. :myslim  Děkuji tomu nahoře - celý den práce v dešti, těm ve skladu - padlá / rozsypaná paleta v mrazáku a těm co plánují zásobovací podmínky - už zase zásobovací místo pro velké auto "nedostupné" . Cesta zpět " kolem @Pepito " ale nebyl čas ani toaletu. Na firmu jsem dorazil stylem zabrzdit smykem na místo a vytrhnout kartu z tachografu 🙊  Zbývaly mi 2 minuty do konce ...

Odesláno

Dnešek byl produktivní. Krom výměny oleje přezuty všechny auta, a dodělán vozík (ještě odrazky). Takže hurá na TK a snad to projde, je tam trochu bordel v papírech, ale známost to snad pojistí, jelikož v online databázi není k vozíku nic napsané, tak se to nějak udělá. 

20251025_184149.jpg

20251025_184116.jpg

Odesláno

My včera na otočku do Olomouce, krásných 700km. Dcerka má online kámošku s kterou hrají nějaké hry, znají se takhle přes 2 roky, ale nikdy se nepotkaly. Tak si domluvily sraz v zoo, byla tam akce kdy mají zoo strašidelně vyzdobenou a k tomu doprovodný program. Tak jsem vzal Ducato a vyrazili jsme. Cesta celkem v pohodě, až na zdržení na D1 od nájezdu z D0 po sjezd na Benešov, pak už to frčelo dobře. Parkoviště v okolí zoo samozřejmě narvané, ale chytli jsme na jednom místo kdy odjížděl polák s obytkou, tak nás pustili místo něj. Za 5hod stání 400kč, holt velký auto, osobák to má za 100vku. Jinak zoo prima, holky jak kdyby se znaly celý život, vše na pohodu. Počasí taky celkem vyšlo. Cesta zpátky ubíhala parádně s jednou zastávkou u křížů. Přesně o půlnoci jsem parkoval doma. 

Odesláno

Tak dnes přehození kol na Tucson,nějak jsou ty kola jsou rok od roku těžší.  A tři roky provozu a vše jak nové,  jezdí denně,má to pažout také tak? Žádná stopa koroze. 

20251026_145307.jpg

20251026_154536.jpg

20251026_154552.jpg

Odesláno

mám stejnou zkušenost, i když z toho staršího Tucsona--fakt spodek bez viditelné rezi i po 4 letech👍

to nemůžu bohužel říct o P 207, 2008, ani o Berlingu--nejdříve byly rezavé svary výfuku, snad po měsíci, pak to přešlo na šrouby (matky) podvozku a nakonec podvozkové díly :(

ale ani tohle některým českým řidičům k uznání kvalit vozů Hyundai nepomůže :myslim, když nechceš--nevidíš...

Odesláno

Koukám v práci z okna na ten nečas venku a zase se peru se změnou času. A jsem ještě duchem na víkendu, kdy jsme po čase zase byli na Severní Moravě. Tentokrát jsme čas trávili vycházkami do přírody spojenými s technickými díly. V Malých Hošticích jsme se podívali na železniční trať Opava - Kravaře, zničenou povodněmi a čekající na obnovu a během dvou procházek si prošli celý Weisshuhnův náhon u Hradce nad Moravicí - od jezu až k zadní bráně do papíren. V občerstvení U čápa hned vedle náhonu jsme si dali výborné bramboráky a svařák

.IMG-20251027-WA0019.thumb.jpg.afc8d771f0fadc5f78b1c1b9b04489f6.jpgIMG-20251027-WA0016.thumb.jpg.d8587ca46f4e2ac15d8f04acce93e081.jpgIMG-20251027-WA0049.thumb.jpg.964ffd0f0b52c8c92b759a3e84200a16.jpg

IMG-20251027-WA0002.thumb.jpg.16b133910f18cac46961266a919d3a7f.jpg

Odesláno (upraveno)

My byli na víkend na Jesenicku, zajel jsem se podívat do Mikulovic, České Vsi, kde jsme se vecpali na zavřeného muzea. :D

IMG20251025101234.jpgIMG20251025101804.jpgIMG20251025103026.jpg

Největší dojem na mě zanechalo to, jak místní neskutečně za ten rok a něco od podvodní opravili svoje domovy. Kdyby se v korytě řeky Bělá nepohybovala stavební technika, nebyly dopravní omezení podél řeky, tak by si člověk řekl, že snad ani není možné, že se tam něco tak špatného stalo. :myslim Jo třeba v Mikulovicích jsou vidět hluchá místa, kde je evidentní, že tam chybí stavby, ale i tak. :superAle největší dojem na mě zanechala obec Písečná s lokalitou u vodní elektrárny s igelity ve stromech tak 3m nad hladinou. :rollPodle panoramy na Seznamu tam toho chybí víc než dost. 

IMG20251025105959.jpgIMG20251025110205.jpgIMG20251025110017.jpg

Ještě jsme navštívili Zoopark v Lipové Lázni.

IMG20251025114732.jpgIMG20251025115754.jpgIMG20251025121044.jpg

Upraveno uživatelem radim.1008
Odesláno

podle místních bude trvat ještě cca 5 roků, než se to dá po povodních jakžtakž do kupy, objížděl jsem ta místa na jesenicku, bruntálsku, krnovsku a hanušovicku letos na Forze poctivě  (3000 km), vím skoro v každé dědině kolem vody, kde chybí nějaká stavba, kterou vzala voda komplet :(, hodně tam přibylo karavanů a mobilheimů..., u žel. trati Kravaře se zatím ani neví, kdy se začne s rekonstrukcí, ještě že já to mám na kopcu 🤠

jinak to automotomuzeum znám, a do Mikulovic jsme přes vojnu jezdili pro ruskou voj. techniku , je tam v lesích velká základna (teda byla) :( 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...