Pepito Odesláno 19. duben 2025 Odesláno 19. duben 2025 @VojtouNerCZ jestli je to pařez z tůjí, tak to Ti přeji teda hezkou zábavu, já jsem s tím bojoval týden a ani vypálit to nešlo. Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 19. duben 2025 Odesláno 19. duben 2025 Skoro, vrba. Vypálit nemůžu, vede tam kabel na dráhu. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 19. duben 2025 Odesláno 19. duben 2025 Já takovýhle pařezy ohrabu a pilou uříznu těsně pod urovní terenu, pokud z něj pak něco roste tak Roundup a při sekání trávy se to vždycky poseká, většinou to do roka vzdá a už pak neroste. Hafity ohodnotil 1 Citovat
Pepito Odesláno 19. duben 2025 Odesláno 19. duben 2025 Mě ta tůje řetězovou pilou nešla uřezat. Kmeny jsem řezal kotoučovou pilou s diamantovým kotoučem a pařezy flexou taktéž s diamantovým kotoučem. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 19. duben 2025 Odesláno 19. duben 2025 Divný, túje řežu normálně motorovkou. To máš asi nějaký mahagonový túje Pepito ohodnotil 1 Citovat
Pepito Odesláno 19. duben 2025 Odesláno 19. duben 2025 (upraveno) Nóó byly hóóódně tuhé. Upraveno 19. duben 2025 uživatelem Pepito Zodiak ohodnotil 1 Citovat
oddie Odesláno 19. duben 2025 Odesláno 19. duben 2025 před 8 hodinami, Péťa napsal: @Zodiak Už vidím ten příhradový stožár na střeše paneláku Z kdysi dávna jeden známej radioamatér v činžáku vzal předsednictví, aby si následně na barák namontoval anténu s rotátorem, co měla rozpětí (ne výšku, ale rozpětí) snad 20 metrů. Tenhle příhradovej na fotce je proti tomu malina Péťa ohodnotil 1 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 20. duben 2025 Odesláno 20. duben 2025 @Radek Hurvajz zkoušel jsem motorovkou, samotnou vrbu jsem zkácel v pohodě ale ten pařez to vůbec nebere. Dnes ho navrtám a zkusím rozsekat velkou sekerou. Předchozí podobně velký pařez z vrby jsem bral maflem. Radek Hurvajz a Pepito ohodnotil 2 Citovat
Zodiak Odesláno 20. duben 2025 Odesláno 20. duben 2025 (upraveno) před 12 hodinami, oddie napsal: Z kdysi dávna jeden známej radioamatér v činžáku vzal předsednictví, aby si následně na barák namontoval anténu s rotátorem, co měla rozpětí (ne výšku, ale rozpětí) snad 20 metrů. Tenhle příhradovej na fotce je proti tomu malina Joo, rotátor mám taky. Směrovka na to spràvné pásmo má skoro 4 metry na délku. A síbíčková pětiosmina se sedmi radiálami. Sousedka bude mít radost. Upraveno 20. duben 2025 uživatelem Zodiak Citovat
Milan+ Odesláno 20. duben 2025 Odesláno 20. duben 2025 před 13 hodinami, VojtouNerCZ napsal: Skoro, vrba. Vypálit nemůžu, vede tam kabel na dráhu. Pepito ohodnotil 1 Citovat
Medvěd Odesláno 20. duben 2025 Odesláno 20. duben 2025 (upraveno) Cca měsíc zpět se při ždímání z naší cca 5 let staré pračky začaly ozývat zvuky podobné drnčení vrtulníku před vzletem. Pozval jsem tedy do bytu opraváře, který nám za 1000 Kč sdělil, že jsou to ložiska a opravu na dílně odhaduje na 9 000 Kč, ale možná i na 13 500 Kč (prej jsou do bubnu zalisovaná či co - já u tý diagnózy nebyl, tak vím jen co říkala Hela). Cena opravy mi přišla vysoká a tak jsme pozvali ještě opraváře z KOVOSLUŽBY, který bohužel verdikt potvrdil. Hurvajz mi sice poslal odkaz na firmu z Ostravy, co by poslala loziska asi za 1 500 Kč, https://www.loziskapracky.cz/ ale měl bych si je vyměnit svépomocí nebo si sám sehnat servis, oni žádné partnerské servisy nemají. Takže jsme si včera s Helou sedli k internetu a objednali pračku novou https://www.datart.cz/pracka-aeg-prosteam-7000-lfr73864cc-bila.html?fbclid=IwY2xjawJxi65leHRuA2FlbQIxMQABHqDg5oAZA-ypcXf4RrC8Rc-fajbpK3CZQpSeKD1YU3gfNXRuIpsVh9AatwFf_aem_ig9csmtAt4gIasqVKlThbw a dnes nám jí za mírný příplatek DATART dovezl, zapojil a starou nemocnou si odvezli. Zase bude na hajzlíku klid Upraveno 20. duben 2025 uživatelem Medvěd BubakGS, Pepito a Klemoň ohodnotil 3 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 20. duben 2025 Odesláno 20. duben 2025 (upraveno) @Milan+ kdybych měl čas, použiji to. Ale pařez musí zmizet rychle. @Medvědjo, spousta praček má vnější plastový obal bubnu vařený. Řeší se to rozříznutím, výměnou ložisek, následně slepit, zatavit a pokud tam jsou ouška tak i pojistné šrouby. A drží to. Už jsem to dělal. Lepší pračky mají ten vnější obal půlený s těsněním na šrouby, takže to jde snadno. Už jsem poučenej a když jsme vybírali pračku, hledal jsem videa kde je kuchaj, abych viděl, jestli je buben celý nebo napůl. Upraveno 20. duben 2025 uživatelem VojtouNerCZ Klemoň, Radek Hurvajz a BubakGS ohodnotil 3 Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 20. duben 2025 Odesláno 20. duben 2025 (upraveno) Já kupuju pračky za 7 tis. a za 7 let ji prostě vyhodíme Ted mame Gorenje na 7kg, 1400ot a parní praní, ja myslim že za ty prachy super, a když vydrží déle tím líp. Zatím to vychazelo vždy na cca 7 let. Ale u nás jede pračka denně, někdy i dvakrát, protože cukrárna, utěrky a ubrusy. Upraveno 20. duben 2025 uživatelem Radek Hurvajz RichVa, Pepito a Charlie 1 ohodnotil 3 Citovat
PaKr Odesláno 20. duben 2025 Odesláno 20. duben 2025 Jo ty ložiska "napevno " nás potkaly už před víc než deseti lety. Ještě u našich. Taky jsme pračku odvezli k opravářovi a ten to taky posílal někde do Ostravy. Bylo to asi dvakrát dražší, než kdyby to šlo vyměnit normálně, ale už to nikdy nebylo ono. Pak to kleklo znova, tak se koupila jiná. My jsme si na byt koupili vrchem plňenou a ta se s námi stěhovala i na barák. Sice si občas nějak záhadně prodlužuje programy, ale jinak jede. Spíš než ložisek se obávám, že mi brzo zůstanou dvířka v ruce - reznou u pantů, ale co. Jede už dvanáctý rok ( stejně jak lednička), tak uvidíme jak dlouho ještě ( a případně, co klekne první). Stejně proti televizi luxus - tu máme za deset let už třetí Medvěd ohodnotil 1 Citovat
Péťa Odesláno 20. duben 2025 Odesláno 20. duben 2025 @Medvěd Tady jsem o tom psal, firma si pošle kurýra a vrátí zpět buben s vyměněným ložiskem. Zatím nám drží. Ale chápu, že by jsi asi neměl možnost rozumně vyndat buben z pračky a zase vrátit zpět, takže koupě nové pračky vyjde levněji. Medvěd a Dave_k ohodnotil 2 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 20. duben 2025 Odesláno 20. duben 2025 Akci pařez odkládám na neurčito. Nastěhovaly se mi do něj včely Citovat
Zodiak Odesláno 20. duben 2025 Odesláno 20. duben 2025 (upraveno) Jestli, tak v úterý bude. Po faceliftu, 2006 2.0hDi 100kW A ráno ve čtyři mě draply ledviny. Skučím ještě teď. Upraveno 20. duben 2025 uživatelem pavelu96 Nepiš další příspěvky - použij "Upravit" - jsi tu celkem dlouho na to, aby jsi chápal základní pravidla a nepřidělával práci týmu moderátorů! RichVa, Charlie 607 a BubakGS ohodnotil 3 Citovat
Klemoň Odesláno 20. duben 2025 Odesláno 20. duben 2025 před 3 hodinami, Radek Hurvajz napsal: Já kupuju pračky za 7 tis. a za 7 let ji prostě vyhodíme JJ asi souhlasím. Nejsem tak bohatý abych si kupoval levné no name kusy, máme LG. Ale pračka za cca 7-8 tisíc stačí. Dnes asi nemá smysl platit luxus značky AEG. Jako dříve to mělo smysl , ale dnes už to tak není. Ano , mám AEG / Favorit myčku a už cca 18-20 let a zatím jedna oprava (spálené vysokonapěťové relé) oprava cca 1500,- Ano, není to třída A+++ ta v době koupě ani neexistovala, ale Greta mi může a myčka už si na sebe dávno vydělala . Péťa, Radek Hurvajz a dýzl ohodnotil 3 Citovat
Zodiak Odesláno 20. duben 2025 Odesláno 20. duben 2025 Teď psala kamarádka. Dala na atlas hub fotku, jizvička na nožce. Kontroval jsem. To by jinak nešlo. BubakGS ohodnotil 1 Citovat
Charlie 607 Odesláno 20. duben 2025 Odesláno 20. duben 2025 @Zodiak kupuješ další CCčko? Jen ta nafta v tom by mi teda štvala. S benzínem když se mu dá napít je to hezký svezení. VojtouNerCZ ohodnotil 1 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.