Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Mě ta tůje řetězovou pilou nešla uřezat. Kmeny jsem řezal kotoučovou pilou s diamantovým kotoučem a pařezy flexou taktéž s diamantovým kotoučem. 🙃:papa

Odesláno
před 8 hodinami, Péťa napsal:

@Zodiak Už vidím ten příhradový stožár na střeše paneláku :D :D :D

Z kdysi dávna jeden známej radioamatér v činžáku vzal předsednictví, aby si následně na barák namontoval anténu s rotátorem, co měla rozpětí (ne výšku, ale rozpětí) snad 20 metrů. Tenhle příhradovej na fotce je proti tomu malina :D

Odesláno (upraveno)
před 12 hodinami, oddie napsal:

Z kdysi dávna jeden známej radioamatér v činžáku vzal předsednictví, aby si následně na barák namontoval anténu s rotátorem, co měla rozpětí (ne výšku, ale rozpětí) snad 20 metrů. Tenhle příhradovej na fotce je proti tomu malina :D

Joo, rotátor mám taky. Směrovka na to spràvné pásmo má skoro 4 metry na délku. A síbíčková pětiosmina se sedmi radiálami. Sousedka bude mít radost.

Upraveno uživatelem Zodiak
Odesláno (upraveno)

Cca měsíc zpět se při ždímání z naší cca 5 let staré pračky začaly ozývat zvuky podobné drnčení vrtulníku před vzletem. Pozval jsem tedy do bytu opraváře, který nám za 1000 Kč sdělil, že jsou to ložiska a opravu na dílně odhaduje na 9 000 Kč, ale možná i na 13 500 Kč (prej jsou do bubnu zalisovaná či co - já u tý diagnózy nebyl, tak vím jen co říkala Hela).

Cena opravy mi přišla vysoká a tak jsme pozvali ještě opraváře z KOVOSLUŽBY, který bohužel verdikt potvrdil.

Hurvajz mi sice poslal odkaz na firmu z Ostravy, co by poslala loziska asi za 1 500 Kč,

https://www.loziskapracky.cz/

ale měl bych si je vyměnit svépomocí nebo si sám sehnat servis, oni žádné partnerské servisy nemají.

Takže jsme si včera s Helou sedli k internetu a objednali pračku novou

https://www.datart.cz/pracka-aeg-prosteam-7000-lfr73864cc-bila.html?fbclid=IwY2xjawJxi65leHRuA2FlbQIxMQABHqDg5oAZA-ypcXf4RrC8Rc-fajbpK3CZQpSeKD1YU3gfNXRuIpsVh9AatwFf_aem_ig9csmtAt4gIasqVKlThbw

a dnes nám jí za mírný příplatek DATART dovezl, zapojil a starou nemocnou si odvezli.

Zase bude na hajzlíku klid

Upraveno uživatelem Medvěd
Odesláno (upraveno)

@Milan+ kdybych měl čas, použiji to. Ale pařez musí zmizet rychle.

@Medvědjo, spousta praček má vnější plastový obal bubnu vařený. Řeší se to rozříznutím, výměnou ložisek, následně slepit, zatavit a pokud tam jsou ouška tak i pojistné šrouby. A drží to. Už jsem to dělal. 

Lepší pračky mají ten vnější obal půlený s těsněním na šrouby, takže to jde snadno. Už jsem poučenej a když jsme vybírali pračku, hledal jsem videa kde je kuchaj, abych viděl, jestli je buben celý nebo napůl. 

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
Odesláno (upraveno)

Já kupuju pračky za 7 tis. a za 7 let ji prostě vyhodíme :D Ted mame Gorenje na 7kg, 1400ot a parní praní, ja myslim že za ty prachy super, a když vydrží déle tím líp. Zatím to vychazelo vždy na cca 7 let.
Ale u nás jede pračka denně, někdy i dvakrát, protože cukrárna, utěrky a ubrusy.

Upraveno uživatelem Radek Hurvajz
Odesláno

Jo ty ložiska "napevno " nás potkaly už před víc než deseti lety.  Ještě u našich. Taky jsme pračku odvezli k opravářovi a ten to taky posílal někde do Ostravy. Bylo to asi dvakrát dražší,  než kdyby to šlo vyměnit normálně, ale už to nikdy nebylo ono. Pak to kleklo znova,  tak se koupila jiná. 

My jsme si na byt koupili vrchem plňenou a ta se s námi stěhovala i na barák. Sice si občas nějak záhadně prodlužuje programy, ale jinak jede. Spíš než ložisek se obávám,  že mi brzo zůstanou dvířka v ruce - reznou u pantů, ale co. Jede už dvanáctý rok ( stejně jak lednička), tak uvidíme jak dlouho ještě ( a případně,  co klekne první). Stejně proti televizi luxus - tu máme za deset let už třetí :nevim

Odesláno (upraveno)

Jestli, tak v úterý bude. Po faceliftu, 2006 2.0hDi 100kW

200784261 (1).jpg

A ráno ve čtyři mě draply ledviny. Skučím ještě teď.

Upraveno uživatelem pavelu96
Nepiš další příspěvky - použij "Upravit" - jsi tu celkem dlouho na to, aby jsi chápal základní pravidla a nepřidělával práci týmu moderátorů!
Odesláno
před 3 hodinami, Radek Hurvajz napsal:

Já kupuju pračky za 7 tis. a za 7 let ji prostě vyhodíme

JJ asi souhlasím. :papa  Nejsem tak bohatý abych si kupoval levné no name kusy, máme LG. 😇  Ale pračka za cca 7-8 tisíc stačí. Dnes asi nemá smysl platit luxus značky AEG. Jako dříve to mělo smysl , ale dnes už to tak není. :roker Ano , mám AEG / Favorit myčku a už cca 18-20 let a zatím jedna oprava (spálené vysokonapěťové relé) oprava cca 1500,- :super  Ano,  není to třída A+++ ta v době koupě ani neexistovala, ale Greta mi může a myčka už si na sebe dávno vydělala .

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   1 registrovaný uživatel

• Vytvořit...