Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Medvěde

nechci se pasovat do všeználka Jen takové zamyšlení. Kolik by stála synova pojistka bez pojištění předního okna? Za kolik se dá vyměnit okno na jeho první auto? Jaká je pravděpodobnost poškození okna v době kdy si syn bude najíždět bonusy na pojistku bez pojistné události? Nepokryje cena za připojištění okna například cenu okna na vrakovišti? Jako mechanik by jeho výměnu asi zvládl. Proč se ptám? Před několika roky jsem strýcovi opravoval P 307 SW po drobné zaviněné nehodě. Odneslo to i přední okno. Strýc mi říkal. To je v pohodě protože má pojistku na okno, kterou mu zajistila firma Origo autosklo. Odvezl jsem Peugeota do této firmy a sjednával zakázku na výměnu okna. Jaké bylo mé překvapení, že byla stanovená cena opravy na 9.000,- Kč. U nich sjednaná pojistka byla ale jen na cenu opravy stejného okna 6.000,-. Obdržel jsem zajímavé vysvětlení. Výměna identického okna na pojišťovnu je za 9.000,- Kč (o vše se postará servis) ale při platbě v hotovosti to bude stát 6.000,- Kč. Byla samo sebou zvolena platba v hotovosti 6.000,- Kč a tuto částku i následně proplatila pojišťovna.

Říct si o 3.000,-za odeslání faktury do pojišťovny kde už byla škoda nahlášena mi připadá dost přehnané. Takový postup tvorby ceny opravy je možná i částečné vysvětlení proč jsou ceny pojistek okolo automobilů tak vysoké.

Ještě maličkost. Poraďte mi někdo jak se zde píše oslovení? Jak udělat modrý ovál u pojmenování  @Medvěde            

Odesláno (upraveno)

@JVT napises zavinac a zacnes pmalu psat jmeno a vyjede ti seznam jmen, tak to jen odkliknes 

Screenshot 2025-03-26 112127.png

@PaKr ono strasne udela i to, ze je defakto z vnitrni prahy, kdyby bydlel nekde v horni dolni, bude to zase mene. Proste ma kombinaci nejhorsich faktoru :D  , vetsi silnejsi auto, nizky vek, bydliste v centru prahy... to se prostesecte a je vymalovano. A prepsat karu nekam mimo prahu je zas problem -> nedostane na ni parkovacku na modry zone.

Upraveno uživatelem sitler
Odesláno

@JVT tak pojišťovně servis snad vždycky fakturuje víc,  než když to platíš přímo ( a nejlépe hotově)

Jinak v Kelly inzerují vyhřívané od Nordglass za 9 500 ( na 307 se senzorem za 6 500 ). Pak otázka,  jestli je v okolí nějaké vrakoviště,  které by prodávalo i skla ( a v jaké cenové relaci) 

Jinak taky uvažuji,  že osekám pojistku na 307, mám tam taky sklo a ač je to neuvěřitelné,  tak i havarijní.  Sice jenom na 30 tis. hodnoty auta, ale spoluúčast jenom 2tis. Ale když bych to rozbil, tak dostanu aspoň něco ( na nějakou podobnou střelu :D ) ale jelikož mám nějakých 18 roků bez zaviněné nehody, tak to asi zruším. 

@sitler ono je asi jedno jestli Letná nebo třeba Chodov,  prostě je to furt Praha. Jenom se obávám,  že když je to začátečník,  tak ani na nějakou 206 / 207 s KFW, to asi za tři na rok prostě nebude. 

Před pár lety jsem nechal přepočítat svoji 206 a na současnou adresu to vyšlo o 500 dráž než na adresu ve Šternberku u rodičů :roll No teď to pořeší Skuči, tak to bude jiná cifra ;):mrk:papa

Odesláno

Čelní sklo na Mondeo je podobně velký jako na Galaxii a stejně jako u většiny Fordů je vyhřívané s dešťovým senzorem. No a hlavně to vyhřívání je tak choulostivý, že sklo z vraku skoro nepřipadá v úvahu

No a 15 000 Kč je tak tak na limitu

Odesláno

Nordglass je to největší šajze sklo, co si na auto můžeš dát :)

Bez pojistky skla, pokud je vyhřívané, má senzor apod bych nejezdil. Protože i na blbou 307 nějaký lepší sklo se senzorem je za 15k. A jelikož jsem na své měnil sklo už 6x, z toho 3x z vlastní kapsy, už to riskovat nebudu :P

Odesláno
před 13 minutami, Radek Hurvajz napsal:

Pokud na ty pojistce těch 15 000 za 3 roky ušetří když si nepojistí sklo, tak není co řešit. I kdyby za pět let.

To určitě neušetří. Já mám připojištěné na 16tis a stojí to tuším 2400, a to by mělo být nezávislé na věku i bonusech. Takže 6 let minimálně, a už se mi kdysi podařilo udělat dvě skla v rozmezí čtvrt roku, takže já bych zrovna tohle sám neriskoval. A ani bych si ho u pěkného auta sám neměnil, byť jsem ho u pár vraků kdysi přelepoval, ještě mi zbyla řezací struna.

Odesláno (upraveno)

Radku - ono je lepší dávat kačky pojišťovně a vědět, že až to přijde, tak to cálnou než doufat, že až to přijde, zrovna bude kam šáhnout.

Já moc tvořit rezervy neumím (vím, že to není dobře, ale je to tak) a mladej na tom aspoň v počátku bude dost možná podobně. 

No a jestli pojistka bez okna bude 5200 a s oknem 5800 kvartálně, je to asi buřt

Upraveno uživatelem Medvěd
Odesláno

@VojtouNerCZ můžu já,  za to,  co prodávají? ;) myslím,  že už jsem profláknutý tím,  že do Kelly chodím až " v případě nouze ", ale vždycky se podívám,  ať můžu srovnat.  Autodilos nenabízí vůbec a Milníček ( kde beru většinu věcí) sice má v katalogu Pilkington ( za necelých 13 ), ale dočasně nedostupné... a pak si vyber. 

@Medvěd možná bych uvažoval pojistit to sklo na 20. Když už platit takovou raketu, tak aby pak nemusel u sklenářů ještě doplácet :myslim

Odesláno

A hele já za těch 40 let co jezdím, tak jsem měnil sklo jenom jednou na P405 a to ještě proto, že se asi zkřížilo a od palubky začalo pomalu praskat směrem doprava a nahoru . . . :super  Holt ve městě tolik kamení nelítá 🙊

Odesláno

Tak trošku odklon od toho pojišťovacího tématu.  Pustil jsem se do rozborky nefunkčního podávacího čerpadla ze 406. Původní myšlenka byla ta, že předělám samotné čerpadlo z jiného kompletu, na kterém někdo ulomil naústky na hadice . Tak s tím tak nějak laboruju a najednou se dívám,  že jeden faston je nějaký pofidérní. A bingo :mrk tak jsem dal nový faston, všechno jsem očistil a v sobotu to vyzkouším :mrk

20250326_135048.jpg

20250326_135157.jpg

Odesláno
před 4 hodinami, VojtouNerCZ napsal:

Nordglass je to největší šajze sklo, co si na auto můžeš dát :)

Bez pojistky skla, pokud je vyhřívané, má senzor apod bych nejezdil. Protože i na blbou 307 nějaký lepší sklo se senzorem je za 15k. A jelikož jsem na své měnil sklo už 6x, z toho 3x z vlastní kapsy, už to riskovat nebudu :P

hlavně dneska je blbý, že z POV už je téměř nemožné uplatnit plnění škody.

Odesláno (upraveno)

narazil jsem dnes na tenhle článek,  tohle bylo první auto, které jako 4-5 leté děcko pamatuju, tata to sehnal nějak levně ve výprodeji min. vnitra, pamatuju si, že v techničáku bylo razítko, že to nesmí 5 let prodat, měli jsme ho asi 5 roků a pak šlo do šrotu, ještě si vzpomínám, že v tom už nebyl origo motor, ale šestiválec benz. z nákladní Ereny (Praga RN), žralo to asi 15 litrů,  ale tata byl u benzínu v práci, tak no problem 🙈,  byly v tom 3 řady sedadel, ta prostřední sedadla byla skládací jen pro dvě osoby, my ho měli v modré barvě 🤠, byl to takový větší Tudor... https://www.novinky.cz/clanek/auto-skoda-superb-oslavi-85-let-automobilka-zrenovovala-kousek-s-ceskou-historii-40288314

Upraveno uživatelem ozzy56
Odesláno

No přidám něco k těm sklům oknům.  Jak píše @skuci dneska i když někoho chytneš že mu odlítnul kamínek od kola a on je tak s prominutím blbej(poctivej) že to na sebe vezme a nahlásí to na pojišťovnu tak pojišťovna než to bude řešit bude chtít od poškozeného nejlíp kamerovej záznam situace kdy ji tím kamínkem dostal a i pokud se to poškozenému povede takhle doložit tak je furt otázka jestli to pojišťovna spolkne.  Takže když bych si vybíral jaké připojištění z balíčku vyhodit nebo přidat tak když nic jinýho tak pojištění skel kolem dokola ne jen čelního musí bejt.  Všechny ostatní připojištění se dají oželet ale sklo fakt nevíš kdy to cinkne. Na Berlingu jsem dělal čelní sklo v jednom roce 3x taky byla dřív móda že sklenář když to bylo na pojišťovnu tak dával dálniční známku. Ale je fakt že jeden čas to byl byznys dělat skla a nedivím se pojišťovnám že se cukají jen z holého povinka ty skla plnit. Co se týče toho dát starší sklo z vraku no asi v nouzi nejvyšší když by se nedalo sehnat ale za tu pakárnu s tím bych se na to vybodnul protože největší možnost že to sklo rupne je v okamžiku kdy začínáš odřezávat a pak když odřezáváš třetí roh.  

Odesláno

Před 3 rokama jsme nechali měnit sklo na 206. Atermický se senzorem. Cena komplet 6200,-. Od tý doby už sklo připlácíme (cca 700,-/rok). 2016 jsem měnil na kupátku. Šlo to ještě přes POV a na faktuře bylo cca 7500,-.  Když jsem se ptal za kolik by to bylo bez pojišťovny, tak mi řekli, že něco kolem 5000,-. Od tý doby taky připlácím.

Odesláno (upraveno)

Dnes jsme s ženou a prostřední dcerou vyrazili do Jablonce na ukončení biatlonové sezóny zakončené exhibičním supersprintem :super 

IMG-20250326-WA0000.jpg

IMG-20250326-WA0002.jpg

Upraveno uživatelem pavelu96
Upraven formát vložení fotografie.
Odesláno

K tematu pojisteni oken / okna ....

Na nase vic jak 20lete stalo predni okno "jen" s termo folii cca 7tis nebyla v tom prace a vse ostatni tak ze poctive dle reguli pocitam tak 15tis mozna i vic - dal jsem si pripojisteni
okna a verim ze uz v zivote okno nepraskne.

Nu a verit ze pojistovna plni - je tak trosku blahove - mozna u noveho auta ale u starsich aut je to spis k placi a to mam v rodine pojistovaka a uprime snazi se ale vysledky jsou jake jsou.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   1 registrovaný uživatel

• Vytvořit...