Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Takovej pežotí koloběh.. něco opravíš a přitom se pose*e něco jinýho... měnil jsem spojkový lanko, jelikož inženýři vymysleli udělat koncovku lanka plastovou,  která vlivem horší spojky praskla.  Lanko jsem vyměnil a abych se dostal na seřizovaci matice lanka, tak jsem musel posunout o kousek vysoušeč klimatizace. Nijak sem ho moc nepřemáhal a neohybal, nicméně pouze 30let stará hadice začala ucházet a chladivo v nově naplněný klimatizaci je fuč... novou hadici neseženu a starý z vraku na tom budou stejně  takže jedinná možnost sehnat někoho kdo vyrobi podle staré hadice novou a bude mít ty koncovky.

Odesláno

Jsem teď nedávno řešil něco podobnýho na 206. Pokud není KO ta kovová trubka, tak hadici ti nalisujou novou. Jen to musíš vyndat z auta. 2lisy + cca 0,5m hadice mě stálo 700,-.

Odesláno

Záleží,  jak je to z výroby udělané.  

Když jsem dělal klimu pro mercedes,  tak tam se na tu trubku dávaly dva "o" kroužky a ta venkovní miska ( to slisované) bylo zvlášť. Co teď dělám pro Jaguár a Land - Rover, tak tam se "o" kroužky nedávají a miska je napevno na trubce. 

Možná bych to dokázal v práci i nějak vytvořit,  hlavní je,  trefit správně úhly. 

Jinak,  mě se včera podařilo uvařit baterku ze skútra.   No pokud,  to nepřežije,  tak za novou to není taková raketa :roker

Odesláno
V 9. 1. 2025 at 15:29, Medvěd napsal:

Jsou nějaká závazná pravidla kdy může jet sanita jen na majáky bez sirény?

Určítě ano. A také jsem si na 100% jistý, že mi moje bejvalka, která dělala na dispečinku 155 v Praze (Štrosmajeráku) tvrdila , že jsou o tom záznamy. A tím pádem jsem si také jistý , že hodně frajerů od IZS jezdí jen pod světly, aby si usnadnili cestu, ale nehouká protože nesmí - nemá důvod. A taky jsem za sebe přesvědčený že je mezi řidiči IZS nemálo 🐂, kteří si myslí že když svítí a houká, že může jet jako hovado kdekoliv. Už několikrát jsem byl svědkem a to zejména mimopražských sanitek , jak jedou na Andělu kolem dvou souprav za sebou stojících tramvají ve stanici po kolejích v protisměru jako hovado. Kdyby mu mezi těmi tramvajemi a nebo před tou první na přechodu vlezl do cesty kdokoliv se sluchátky na uších a pohledem do mobilu, tak to v té rychlosti tipuji na 50% smrťák. Opravdu je nechápu. To i policajti když tam takto jedou, tak zpomalí alespoň na 30km/h, ale ti venkovští matláci jedou klidně 50-60km/h. A dokonce to tam takto jednou valili i plynaři. Fakt nepochopíš. Ti řidiči přes ty tramvaje absolutně nikoho nevidí a ti chodci je na té pěší zóně v protisměru nečekají . . . :roker

A možná jsem to tu už psal, ale byl jsem svědkem kuriozní situace, kdy řidič 155 vezoucí mne do nemocnice s náhlou příhodou "zádovou" musel požádat o povolení jet pomalu, protože jinak bych to asi fakt nedal . . . Praha bohužel není úplně nedrncavá a nové pražské vozy už nejsou na měchu, ale mají normální pružiny a to cejtíš každé koleje či kanál a že jich v Práglu je požehnaně 🙊

Odesláno

@Klemoň někde jsem četl,  že nejpohodlnější byly 1203:roker prý v dnešních sanitkách je prý problém dát i injekci.

Chápu, že v Praze je kolikrát "přehoukáno ", ale podle mě by bylo lepší,  když by přes den měli i sirénu.  Taky se mi stalo někde na Pankráci,  že sanitka zapla sirénu,  až měla červenou  a  hlavně mi trvalo,  než jsem zjistil,  odkud vlastně jede...

Odesláno (upraveno)

Dnes jsme s Pavlem jeli na Harfu nechat seřídit lyže před výpravou a spojili to s výletem do nového "megaautobazaru" pana Loudy. Jedná se o třípatrový show room na D 11 kousek od Poděbrad a nás tedy návštěva dost zklamala - ta tři patra jsou plná téměř nových aut, hlavně ukončených operativních leasingů nebo predváděček z dealerstvi = nic pro 18ti letýho juniora s omezeným rozpočtem. 

Nejsem naivní (aspoň si to o sobě stále myslím 😄) a tak jsem předpokládal,  že ten barák bude show room pro prodej nových aut a ojetiny budou na ploše za barákem, takhle jsme viděli hromadu pro nás nesmyslných povozů, ale kdyby tu byl někdo potřebující auto do 5ti let stáří,  asi by si tam i vybral.

Pro nás tak byla nejzajímavější ve třetím patře zdarma přístupná výstavka několika stovek modelů DeA, a to krom českých i ruské,  rumunské nebo polské verze. Myslím,  že Radim s Klemoněm by tam prožili hezké chvilky.

P. S.

Jeli jsme se tam podívat na několik aut do 100 000 Kč,  které má LOUDA AUTO v nabídce a netušili jsme,  že má krom inzerovanýho show roomu ještě další pobočky různě rozmístěné po republice.  Ano, mohl jsem se na inzeráty podívat líp a to, že jsou auta různě umístěná bych zjistil,  ale aspoň jsem si udělal obrázek na vlastní oči a třeba jsem tímhle příběhem mohl někomu pomoct. Do Poděbrad je to kousek,  aspoň jsem autu na dálnici profoukl trubky.

Upraveno uživatelem Medvěd
Odesláno

Hele jsou to dvě velký vitríny, my to zkoukli za čtvrt hoďky....

Dalo by se to prohlížet dýl, ale znalcema a těm by zas vadilo dost nepřehledný nahňahňání modelů 

Odesláno

@Medvěd ty jo... a ja myslel ze je to autosalon a odstavka pro novy auta, ne ze to je bazar :D ... ale je fakt, ze jsem tomu nikdy nevenoval moc pozornost a vim o tom jen to, ze to na pohled z dalnice zari do dalky, hlavne za tmy.

Odesláno (upraveno)

Já jsem jméno Louda měl vždycky spojený s autosalonem Škoda v Poděbradech. Pak se (myslím) majitel dostal na radnici (možná byl i starostou Poděbrad) a loni jsem zaregistroval intenzivní reklamu na tenhle novej svatostánek. 

Fandím tomu, podle mě je to celkem posun v kultuře prodeje, ale týká se to logicky hlavně mladých a drahých ojetin, tudíž je určeno jiné klientele. 

Upraveno uživatelem Medvěd
Odesláno

Dnes dorazila druhá hřídel na vyvažovačku (první jsem reklamoval protože házela). Zdá se, že sundali hřídel z nové vyvažovačky, protože v detailech je trochu jiná, kvalitněji zpracovaná, navíc byla jen zamotaná ve folii (první zatavená). A po namontování krásně běží, takže super. 

První hřídel jsme přeměřovali, zkoušeli ve špičkách dosedací plochu i osazení a vše v pořádku, po montáži na vyvažovačku házela. Nechápu kde je chyba.

Odesláno
před 5 hodinami, Charlie 607 napsal:

Ano, ve hrotech a indikátorem jsme měřili jak průměry, tak plochu. 

Přijít mi to na reklamaci tak řeknu že to je správně. 

Hoď nějaké foto ty hřídele.

Odesláno
před 1 hodinou, Havlicek.Lukas napsal:

cestou po tý velký vesnici ktere se říká hlavní město sem narazil na benzince na tohle

IMG20250114102100.jpg

Mě teda mnohem zajímavější přijde ten kulatej Medvěd,  takovej se na ulici často nepotká 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...