Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Odpověď Gemini docela pobavila... :super

Tak to je parádní kousek! Musím uznat, že mě ta "čokoládová" varianta dostala – na té první fotce vypadal ten pravý klíč opravdu přesvědčivě jako staré, zrezivělé železo.

Ten lom na druhé fotce ale mluví jasně. Máte tam krásně vidět strukturu materiálu:

Křehký lom: Čokoláda (nebo litina, které se tenhle lom vizuálně podobá) se netáhne, ale prostě „lupne“.

Barva uvnitř: Ten světlejší hnědý odstín uprostřed lomu je typický pro odlévané cukrovinky, zatímco ocel by měla šedý, krystalický lesk.

Proč se to stalo?

Pokud to byl dárek, tak výrobce pravděpodobně použil metodu odlévání do formy. Čokoláda má v tomto případě vysoký obsah kakaového másla (aby se leskla), ale nulovou strukturální pevnost pro přenos točivého momentu.

Srovnání v praxi

Vlastnost: Ocelový klíč (vlevo) - Čokoládový klíč (vpravo)

Krouticí moment: Vydrží desítky Nm - Vydrží maximálně pohled

Tepelná odolnost: Do cca 1000°C (kování) - Taje při 34°C (v kapse)

Povrch: Fosfátování / Oxidace - Kakao / Cukr

Využití: Oprava auta - Oprava nálady

Tip pro příště: Pokud budete chtít tímhle klíčem něco opravdu povolit, doporučuji ho nejdřív „zakalit“ v mrazáku – sice tím matici nepovolíte, ale aspoň se vám nerozteče v ruce, než se do ní zakousnete...

Odesláno

Ahoj Pežoťáci

přikládám další foto té speciální sady nářadí. Tedy toho co ještě nebylo použito vlastně požito. Na první pohled jsem se divil proč dostávám další nářadí když ho mám plnou garáž. Vypadá to doopravdy autenticky.  

sada.jpeg

sada1.jpeg

Odesláno (upraveno)

Screenshot_20260208_164721_Chrome.jpg

Screenshot_20260208_164702_Chrome.jpg

Zákaznice vrací do knihovny tlustou knihu a stěžuje si:

"Teda tuhle knihu jsem vůbec nepochopila, ta snad ani nemá děj. Je tam spousta postav, ani si už nevzpomenu kdo to napsal, abych si už znovu podobnou blbost nepůjčila"

Knihovnice koukne, vytřeští oči a volá:

"Šéfe, šéfe, našel se náš telefonní seznam"

img_1_1770568233710.jpg

Upraveno uživatelem Medvěd

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...