Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

VIF, jak ho dostavate do nadrže


Radek Hurvajz

Recommended Posts

Taky jsem si koupil jedno jednorázové balení a přelévám si do něj, aplikace jednoduchá. Jen to chce si odměřit množství, protože v těch jednorázovkách je to zředěné, takže se toho pak do lahvičky dává míň.

Jo a nevím jak ostatním, ale mě ta jednorázovka moc netěsní, tak si ji beru sebou až když jedu tankovat.

     

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Liju to od oka a rikam si,  "1" -"2" - "2 a pul" a pak to strcim do nadrze a leju.

 

Zatim mi to jen jednou pocintalo ruce. Bylo to na EuroOilu a ta pistole byla nejaka divna. Teklo to z ni nekde uprostred - ne vrchem. Asi byla nejaka poskozena. Jinak tak 2 a pul vicka dycky vleze.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 3 hodinami, Charlie 607 napsal:

Jo a nevím jak ostatním, ale mě ta jednorázovka moc netěsní, tak si ji beru sebou až když jedu tankovat.

A nevypadlo ti take biele kolecko zo stupla, ktore tesni? Mne pri prvom otvoreni vypadlo, dal som ho spät a zatial tam drzi a dobre tesni

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 6 hodinami, Almanil napsal:

Já to nalívám tím víčkem a holt si dávám pozor ať se nepoliji. Ono to dávkování podle mě není nutné dodržovat úplně přesně na ml, takže to víčko neplním po okraj a zatím mi to vychází.

Není to  nutné dodržet dávkování v přesnosti na ml. Ale pozor v zimě u naftového VIFa umí " natáhnout " teplotu tuhnutí nafty ale jen pokud se dodrží dávkování pokud ho dáš moc tak naopak teplotu tuhnutí " sráží" . A když plechovku vozíš v autě tak v mrazu rosolovatí a nedá se dávkovat jinak než lžičkou ale po zahřátí zpět zkapalní.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já tedy doplňoval VIF u bývalé krabice Hyundai H1 dlouhá léta a dávám i do benzíňáků. Kvůli přimazávání čerpadel a vstřiků u naftových a  rozpouštění úsad u všech . Když jsem měl 2 dieselové vozy, kupoval jsem 5 litrový kanystr s VIF a v prodejně chemických potřeb jsem si koupil 2 lahvičky s odměrnou stupnicí. Mají dva uzávěry na sobě, jeden třecí-zasunovací  a druhý přes něj šroubovací. Takže to ve voze nesmrdělo. Přelil jsem z kanystru do lahviček a z lahviček přímo bez jakýchkoli kalíšků a jiných ptákovin rovnou do nádrže. Trošku byl problém u osobáku (Dacia Logan MCV), tam se to nedalo dost kolmo postavit, takže nechtěla vytéct asi tak poslední půldecka , ale to bylo vlastně jedno, lahvička se znovu naplnila i s půldeckou z minula. Teď ale mám jen benzíňák a pekelím se s tím blbým kalíškem od půllitrové plechovky a ta je navíc také blbě tvarovaná, takže v závěru nevyteče úplně všechno.

Jo a ten 5 litrový VIF je skoro o polovinu levnější než to malé balení na půl litru,  cenově vynásobené 10X. Cena toho 5L kanystru VIF je kolem 1 300 Kč. Jenže to obvykle prodejci nemají na skladě, musejí to objednávat a tak se pár dní čeká. Jenže kupovat pětilitrovku, to chce mít aspoň 2 vozy. Jinak to zestárne.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jednou se mi stalo při nalívání VIF tím origo víčkem, že se to bílé víčko oddělilo od té šroubovací části a samozřejmě spadlo do hrdla nádrže, dnem vzhůru...,:grr mám tam klapku, takže zůstalo nahoře, ale i tak  jsme to s pumpařem dostávali 15 minut ven, protože má stejný průměr jako hrdlo, na pumpě kolona, všichni se chodili dívat, co tam tak dlouho děláme, někteří zbytečně nervozní, takže jsme si i vyměnili pár ostravských  výrazů :D, no myslel jsem tehdá, že mě jebne a toho cypa, co vymyslel to víčko bych na místě uškrtil...

stalo se loni na pumpě ve Frýdku-Místku naproti obch. centra Frýda :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Istý čas som začal dávať STP na vstrekovace, a na čistenie nadrze. Má to predĺžené hrdlo, čiže to pekne dociahlo hlboko. 1 flasticka na plnú nádrž (80l), aj keď pisali 2000 a pri druhej až 5000km. 

A áno nedalo sa všetko vyliať , zle tvarovaná plechovka, ale tiež som spravil dieru klincom, a nalial do ďalšej, ktorú som mal kúpenú.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...