Přejít na obsah

Spocklw

Uživatel
  • Počet příspěvků

    111
  • Registrace

Vše od uživatele Spocklw

  1. 16" kola Enzo W 6,5x16 4x108 ET15 CB65,1 s letními pneumatikami Good Year EfficientGrip Performance 2 Pneu jsou jeté jednu sezónu, vzorek cca 7 mm, ke kolům šrouby. K vyzvednutí v Brně, cena 4000 Kč za sadu.
  2. Ohledně 100 oktanových benzínů a nejen biosložky dělal video i Vaculík
  3. Spocklw

    Potkal jsem klubáka...

    Ahoj, včera D1 za Velkým Meziříčím, někdo odsud?
  4. ...a slavnostně po ní doveze slibované roušky a respirátory.
  5. Stejně, takový práce... to už si do toho auta můžu rovnou šťouchnout a zahrát loterii s rozvody
  6. Spocklw

    Peugeot 406 break sherwood by čakom

    Ten bajonet hnije úplně u všech. Podle mě jednodušší koupit celý ten nový díl, než se to tam snažit nějak napasovat. Já to měnil preventivně když mi to tam začalo prosakovat než jsem jel s autem do Norska.
  7. https://img-9gag-fun.9cache.com/photo/a6NN7M9_460svvp9.webm
  8. Spocklw

    Klimakompresor píská

    Pojezdíš a možná se vysype ložisko nebo něco... třeba to ani nebylo namazané nebo je tam od výroby bordel...
  9. Spocklw

    Škoda Superb II 3.6 VR6

    Tak co se asi stane, když auta musí splňovat nesmyslné limity... budou nesmysly v autech no.
  10. Pokud to bylo lepené vím možným a vždy upadlo, nebylo to špatně očištěné/odmaštěné?
  11. Spocklw

    el. stahovanie okien nefunkčné 406

    A pokud to není na spínači, může to být třeba někde v motorku nebo v kabeláži po cestě. Taky jsem zkoušel čistit spínače, měl jsem i nové, zkusil prohodit a pořád stejné... cvakání a oknu se v 95 % pokusů nechtělo nahoru. Pak jsem jednoho dne sundal tapec, vyndal stahovačku, motorek rozebral a kam jsem se dostal prostříkal olejem na kontakty. Pak to začalo chodit nez problémů... takže vím že to byl nějaký kontakt někde u motorku, ale nevím přesně kde.
  12. Spocklw

    Rozvody

    Co tak vím z vlastní zkušenosti, menší servisy se se svými dodavateli nejsou schopni na nejlevnější internetové ceny dostat (potřebují např. aby když díl dopoledne objednají, ho po poledni měli doručený a připravený k montáži) a tito dodavatelé prostě nejedou na minimální marži jako internetoví prodejci. Většinou mi pro porovnání sedí, pokud se podívám za kolik si může obyčejný koncový uživatel koupit díl na autokelly, to +/- odpovídalo tomu, zač to byli schopni dodat v servisu. Tahle sada s vodní pumpou na AK vychází asi na 4 tisíce.
  13. Oficiální postup opravy náhodně se objevujících závad elektroniky.
  14. Spocklw

    Zavírání okna řidiče

    Ono stejně záleží od jakého je to výrobce, pokud není stejný, jsou reference naprd. Já jsem objednával na 406 a krátce testoval (pak jsem zjistil, že v tlačítkách můj problém není, je to buď na elektronice motoru nebo v horším případě někde na kabeláži kam se snadno nedostanu...) Funkčně dobré, mechanicky tlačítka fungovala, ale musel jsem ji po stranách vzít o pár mm pilníkem, abych ji vůbec nacpal na místo kde je usazená.
  15. Spocklw

    Zavírání okna řidiče

    Případně, pokud je to tlačítkem, tak se to vyndané dá opatrně rozebrat a očistit kontakty na desce vevnitř, občas to je tím.
  16. Spocklw

    Nová Barum Polaris 5

    To je fakt takový problém si ten zákon otevřít a přečíst? V dnešní době, když to s googlem vyleze za půl minuty.. Vyhláška 341/2014 Sb. https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2014-341 F) Technické požadavky na výbavu vozidel koly, pneumatikami a protiskluzovými řetězy: 5. Pláště pneumatik nesmí mít na svém vnějším obvodu trhliny nebo poškození, které obnažují kostru nebo ji narušují. Činná plocha pláště pneumatiky v provozu musí mít po celém obvodu a celé šíři vrchního běhounu jasně viditelný dezén s hloubkou hlavních dezénových drážek nebo zářezů u mopedů nejméně 1,0 mm a u vozidel ostatních kategorií nejméně 1,6 mm. Hlavními dezénovými drážkami se rozumějí drážky opatřené indikátory opotřebení, označené zkratkou TWI. a Zákon 361/2000 Sb. https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2000-361 § 40a Provoz vozidel v zimním období (1) V období od 1. listopadu do 31. března, pokud a) se na pozemní komunikaci nachází souvislá vrstva sněhu, led nebo námraza, nebo b) lze vzhledem k povětrnostním podmínkám předpokládat, že se na pozemní komunikaci během jízdy může vyskytovat souvislá vrstva sněhu, led nebo námraza, lze užít motorové vozidlo kategorie M nebo N2) k jízdě v provozu na pozemních komunikacích pouze za podmínky použití zimních pneumatik, a to u motorových vozidel s maximální přípustnou hmotností nepřevyšující 3500 kg na všech kolech a u motorových vozidel s maximální přípustnou hmotností převyšující 3500 kg na všech kolech hnacích náprav s trvalým přenosem hnací síly. Zimní pneumatiky podle věty prvé musí mít hloubku dezénu hlavních dezénových drážek nebo zářezů nejméně 4 mm a u motorových vozidel o maximální přípustné hmotnosti převyšující 3500 kg nejméně 6 mm.
  17. Spocklw

    1.8 16V 81KW

    U mé 406 se stejným motorem byl také kuchnutý kat když jsem ji koupil. Přes emise to neprošlo, u spotřeby jsem rozdíl nepozoroval. Když se tam pak katalyzátor dal, byl znát úbytek výkonu v nižších otáčkách, mezi 2 - 3 tisíci otáček to bylo znatelně línější. Když se motor vytočil nad 3500 otáček, už jsem zase nic nepoznal.
  18. Spocklw

    Příspěvky

    Tak ať ti nové auto slouží. Ještě jestli můžu poznámku k těm nákladům - nevím, jak se do celkových nákladů promítla pořizovací cena auta a jestli v těch ~100 000 Kč máš všechno nebo jestli provozní náklady jako pneu, olej ap. máš zvlášť, ale náklady na údržbu / opravy okolo 1 Kč / km mi přijdou jako ty z nižších, pokud jde o auto, které chceš mít dlouhodobě a ne jen koupit, nic nedělat a pak se ho zbavit. Vím, že lidi často rádi přehání a tvrdí, jak u toho svého nic nemusí a jak jezdí i s palivem pomalu za 1 Kč / km, ale pak se taky třeba zjistí, že je to na úkor údržby a dlouhodobého stavu a ještě "no, ale to nepočítám tohle a tamto, protože to se musí dělat tak jako tak"... Teď jsem si třeba našel statistiku a průměrné roční náklady na údržbu auta vychází okolo15-20 tisíců Kč ročně. To se samozřejmě sníží, pokud má někdo možnost dělat si některé práce sám a neplatit servis...
  19. Spocklw

    tlumiče

    Dobrý způsob, jak zjistit jestli jsou přední tlumiče na výměnu je projíždět pod plynem táhlou zatáčku stálou rychlostí a pak přibrzdit. Pokud se při tom zanoří roh auta dolů, je to na výměnu. Další dobrý (ve smyslu že pak řidič velmi rychle zjistí, že ty nové tlumiče, a někdy i spodní prádlo, opravdu nutně potřebuje) způsob u auta s ABS je brzdění na nerovnostech - roletě před křižovatkou nebo neopravených panelových "schodových" úsecích na dálnici. Pokud je na takovém úseku nutné zabrzdit a tlumič neudrží už kvůli nerovnostem kolo pořádně na zemi, neustále se kvůli tomu aktivuje ABS. A není to dobrý pocit, když pak chce řidič rychle zastavit, silnice je suchá, ale auto zpomaluje jen tak trochu, protože je neustále aktivní ABS.
  20. Spocklw

    Spojka

    Mně třeba spojka odešla odešla celkem náhle, bez nějakého varování. Najednou začal jít pedál trochu jinak, ale ještě brala (200 km pryč na návštěvě). Pak se po několika použitích začaly ozývat divné zvuky, asi jak se odštípávaly lamely. To už brala špatně a pak v půlce cesty domů se rozsypala úplně, takže zbytek cesty byl s řazením bez spojky. Nevím, zda ji předchozí majitel měnil, pokud ne, měla okolo 240 tisíc.
  21. Sepsal jsem tipy pro motoristy, co se chystají v létě do Prahy: - ne
×
×
  • Vytvořit...