Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Dnes v 11 hodin jsem měl v plánu před cestou pro výjezdnice do Stodůlek zastavit se mé domovské hospůdce na oběd - měli mít kuře s nádivkou se šťouchačkama a to by mému jazyku a bříškovi určitě přišlo k duhu

No - nestalo se

Hned po opuštění školy telefon od sekretářky vedoucího, že má kolega problém někde na pumpě, že vzal plnou nádrž a CCS hlásí, že překročil limit. On svou platební kartu má doma v druhejch kalhotech a já ať se s ním zkusím nějak domluvit jak to vyřešíme.

No musel jsem se zastavit a sednout si, páč kolega jel ráno do Brna a informaci na které pumpě stojí mi paní sekretářka neřekla.

Současně se mi vybavilo, že jsem někdy v kdysidávnu fakt slyšel o tom, že na CCSkách máme nějaké limity - ale protože jsme se do nich vždycky vešli, tak tahle informace zmizela v propadle dějin.

Když jsem se kolegovi dovolal, zjistil jsem, že stojí na SHELLce na D1 poblíž Říčan - no udělal mi radost, Honzík, kdyby byl u Humpolce, bylo by to mnohem horší. Takhle jsem v 11,40 dorazil ba pumpu, svou CCSkou jsem zatáhl jeho tankování a v 11,50 už jsem valil pro holky do Stodůlek, kteté jsem měl vyzvedávat ve 12,40. Ve 12,30 jsem byl na školním dvoře a čekal až přijdou - bohužel teda hladovej a bez kuřátka s nádivkou v bříšku

Než holky dorazily dohodl jsem s vedoucím navýšení limitů na obou CCSkách, aby už znovu k podobné situaci nedošlo a pak jsme tomu v autě od srdce zasmáli

Upraveno uživatelem Medvěd
Odesláno

Limit na ccs ? To se ještě používá? :o teda taky jsme to měli, ale pak firma předala ( už i auta v majetku ) na operák,  tak jsme dostali omv routex ( časem se zase vrátili k ccs), kde se pro změnu zadával stav kilometrů...  ten limit jsme měli pouhé 4 tisíce,  takže jsme to hlídali v podstatě pořád :nevim

První pokutu jsem měl taky za kilo,  za chybějící zástěrky na Š105 :D kilo jsem platil ještě několikrát,  ale už je to nějaká doba...

A nedělám úspěšně nic, měl jsem už jít do práce,  ale přepadl mě nějaký kašlací bacil,  tak jsem přešel na nemocenskou...

Odesláno

Máme teda CCS i Routex, preferuje se routex sle když není poblíž, bereme na CCS. A na limit jsme teda ještě nenarazili, a to kolikrát padlo 8 plnejch nádrži v transporteru za měsíc, kdy nádrž vyšla na skoro 4 litry. 

Máme je od firmy i pro osobní užití, takže krapet levnější nafta, benzín i lpg na partnerských stanicích. 

Odesláno (upraveno)

Vidíte a já to Mínus bral jako pomlčku, no nic opraveno!

Jinak  DPN se nekoná , neboť jsem nepracující starobní důchodce. Ale pan doktor-ortoped kde chodím s úrazem ramene mi v každém zápisu napsal -odmítá PN- SD

Upraveno uživatelem dýzl
Odesláno
před 2 hodinami, Medvěd napsal:

že vzal plnou nádrž a CCS hlásí, že překročil limit. On svou platební kartu má doma v druhejch kalhotech

kolega je docela odvaznej, vyrazit jen s ccskou do brna :) 

Odesláno
před 2 hodinami, VojtouNerCZ napsal:

Máme teda CCS i Routex, preferuje se routex sle když není poblíž, bereme na CCS. A na limit jsme teda ještě nenarazili, a to kolikrát padlo 8 plnejch nádrži v transporteru za měsíc, kdy nádrž vyšla na skoro 4 litry. 

Máme je od firmy i pro osobní užití, takže krapet levnější nafta, benzín i lpg na partnerských stanicích. 

Co jsem kdy měl CCS tak tam byl buď limit denní nebo byla nabíjecí a tam pak byla limitem ta nabitá částka. Tenkrát nám to vysvětloval dopravák že denní limit je spočítaný na nějaké rozumně najezditelné km za den a kdyby se stalo že se karta ztratí tak aby nikdo nemohl vyždímat moc litrů navíc. 

Odesláno (upraveno)

MJSytič-taky jsem měnil oil a kleštěma jsem nepovolil, koupil jsem takovýho pavouka a OK.

Upraveno uživatelem toru
úprava
Odesláno

Jo tohle byla obrovská výhoda u těch kovových filtrů že se mohl zničit. Když nic jiného nefungovalo tak člověk to vzal silou velkým hasákem nebo prorazil velkým šroubovákem a povolil. Bohužel dnes jsou čím dál častější opět jen papírové vložky v pouzdru a tam je to pak problém. Zvlášť když i na tom pouzdru se dnes šetří a plast má trvanlivost pevnější PET lahve který se kroutí jen se za to vezme trochu silněji rukou natož nářadím. 

Odesláno

Ale kolem těch klasických "plechových " filtrů není kolikrát místo ani na blicky :nevim kolikrát si říkám,  kdo to vymyslel... jo, setkal jsem se s filtrem,  který měl na spodku šestihran, ale to bylo asi jediné pozitivum u značky,  která tam byla ;)

U plastových vezmu ořech, ráčnu a není co řešit :roker jenom jednou,  když bylo od filtru dolů všechno pod vrstvou mastnoty,  tak jsem  čekal nějakou prasklinu a on někdo nedal nové těsnění na víčko.  Jenom se to nesmí utahovat jak šrouby na kola;)

Odesláno
před 7 hodinami, peter23p napsal:

Jo tohle byla obrovská výhoda u těch kovových filtrů že se mohl zničit. Když nic jiného nefungovalo tak člověk to vzal silou velkým hasákem nebo prorazil velkým šroubovákem a povolil. Bohužel dnes jsou čím dál častější opět jen papírové vložky v pouzdru a tam je to pak problém. Zvlášť když i na tom pouzdru se dnes šetří a plast má trvanlivost pevnější PET lahve který se kroutí jen se za to vezme trochu silněji rukou natož nářadím. 

Za celou kariéru co auta dělám jsem zničil jedno jediný plastoví víko filtru tehdy na Tranzitu a to ještě díky tomu že mě čapnul rapl. Tehdy jsme dělali s jedním klučinou tady od nás on sehnal práci a ač byl vyučený automechanik tak mu to moc nešlo takže já jsem dělal a on řešil takoví to okolo a na Tranzitu výměna oleje filtry nějaký žárovky a kontrola auta já sem vypustil olej a on že udělá filtr a samozřejmě že sundal gumičku ale nepamatoval si z které drážky ji vytáhnul dal novou a zašrouboval a skřípnul jí. jak se to natočilo tak olej valil jako vodopád. A já vlez pod auto s tím že to jen málo utáhnul a zatáhnul sem ještě o kus a v tom se vytrhnul ten šestihranný nálitek z víka a samo to prasklo že to teklo celé.  To bylo jedinkrát a že už sem vyměnil hodně oleje.  Plechový filtry maj tu výhodu že je mnoho způsobů jak je povolit když selžou ty běžné ale i plastové víko se dá povolit několika způsoby. Ale nejhlavnější je že tam není potřeba to víko zarvávat však je tam něco do 30nm předepsaný moment utažení. 

Odesláno

já si myslím, že toho místa kolem filtru ubylo proto, aby práci udělal servis 🤠, prostě kdysi stačilo vrazit do něj šroubovák...

ale základ bude v tom, že lidi to rvou do bezvědomí , stejně jako špunt na vaně, 😯  přitom ten plecháč se má dotáhnout jen RUKAMA,  víčko filtru jen pár Nm..., jinak si kupte klíč na filtr podle vašeho auta a nema problema (jde to pak opravdu super), a pokud auto není SUV tak nájezdy (kanál, zvedák), bo se s těma panděrama pod normální auto nedá dostat 😂 

Odesláno (upraveno)

Kdysi jsem pořídil bílou plechovku VW T4 2,4 D v longu a ta byla opravená po těžký DN - pravá čtvrtka auta byla jiná. No a zřejmě po tý ráně dostalo nějakej štos uložení filtru, které bylo hliníkové a vrškem toho domečku procházela voda, co ten olej měla chladit - po výměně oleje se filtr v domečku SÁM dotáhl až domeček rupnul.

Ač jsem olej vždycky nechával měnit v servisu, minimálně 3x se mi stalo, že se mi zruba 4 - 5000 km po výměně rozblikala červená kontrolka vody - a po otevření kapoty byl motor celej poblitej olejem řinoucím se z expanzky. Takže následoval odtah a nová výměna oleje + vody + kompletní vyčištění, tedy hezkých pár tisíc mínus.

Většinou mi olej měnil kluk z Hronova, ke kterýmu jsem jezdil už s Mazdou a ktetej T4 sekal jak Baťa cvičky. Ten mi vysvětloval, že se ten filtr musí dotahovat s citem a přesto se to u tý mojí potvory jemu přihodilo minimálně 2x. Když jsem se bílýho zbavil a pořídil modrýho, nikdy se tahle podivnost znovu nezopákla

Upraveno uživatelem Medvěd

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...