Lihous Odesláno 17. únor 2025 Odesláno 17. únor 2025 (upraveno) Noo u nas celkem zivo. V sobotu jsem byl na dilne pro nase auto po cca 1650km se ulomil pojistovaci krouzek na lozisku spojky ktery byl jak jinak mezi spojkou a pritlacakem s cimz se nedalo jezdit. Rozborka sborka a snad konecne bude vse Ok - rikam si z milionu kousku ktere se vyrabeji a ja musim vylosovat Jacpot Vcera prochazka u Velichovek - studanka pod Rotemberkem - Vrazba tam me potesilo ze me "stado Danku" ukazali mlade .... Dnes z rana neplanovane pozadavek ze odpoledne budeme dotacet kolejiste velikosti TT - jak jsem planoval 4ty den Pry za dve odpoledne to bude Ok - no nebylo. Dopoledne instalace IP kamer po baraku - zatim jen tak na zkousku .... prekvapuji me ze celkem funguji i na WIFI zkousim dva rozdilne systemy. Dale me potesilo vyreseni problemu s dozivotnim predplaceni VIP programu - chtelo to po me zase platbu cca 170dolaru - napsal jsem na info a prislo me odkaz na stazeni aktualizace ktera toto dozivotni predplatne akceptuje - tak ze vyreseno. A zitra dle pocasi asi nataceni drony kolem Dobrusky - potok Dedina a Zlaty Potok nekam az k Mestci a "mozna" lokalita Velky Vrestov jsou tam tri zanikla hradiste pramen .... Upraveno 17. únor 2025 uživatelem Lihous Charlie 1 ohodnotil 1 Citovat
Medvěd Odesláno 19. únor 2025 Odesláno 19. únor 2025 V pondělí jsem z Prahy vyrazil na třídenní výjezd s HMCH po menších školách v jihomoravském kraji. Spaní bylo domluveno jednak v penzionu BOBULE ve Višňovém u Moravských Budějovic a pak v hotelu v Tišnově. V pondělí večer mi kolegyně co nám výjezdy zajišťuje volala, že je problém s ubytkem v Tišnově a že nám narychlo objednala ubytování ve Skryjích. Narazily mi oči do brejlí, páč jediný Skryje co jsem znal, leží u Křivoklátu a to je teda z Moravy hezká štreka. Pohledem do mapy jsem zjistil, že i u Tišnova jsou Skryje a že k penzionu je v mapě kreslena jako přístupová cesta nějaká pěšina. Zavolal jsem tedy na penzion a dozvěděl se, že pokud volant ovládám a NENASNĚŽÍ tak k penzionu dojedu. Ráno jsme se probudili do -13 C a během 20 km cesty do Drásova se auto nebylo schopný ohřát na víc než 60 C BubakGS ohodnotil 1 Citovat
Milan+ Odesláno 19. únor 2025 Odesláno 19. únor 2025 @Medvěd A co termostat,nemá problém? Pažouta z Paky ohřeju normálně a to z Babáku jede bez plynu. Cesta cca 16km. Večer bylo -15,dle auta. Pepito ohodnotil 1 Citovat
dýzl Odesláno 19. únor 2025 Odesláno 19. únor 2025 Oknaři udělali nová okna, začistili to, tak jsem sundal staré garnyže. rozbil a odvezl na sběrák původní skříňky, zatmelil díry po hmoždinkách. Tak jsem dnes pokračoval, uzavřel vodu plyn, vypnul hlavní bytový jistič a demontoval hadičky ke dřezové baterii, odpojil odpad, uzavřel plyn a demontoval přívod ke sporáku .Pak odstavil sporák, linku a sundal horní skříňky, odmontil zásuvky a vypínač abych mohl rozbít obklad-nemusel!! Sám po vyjmutí zásuvek téměř odpadnul. V podstatě držel na jádru jen asi centimetrovým rámečkem okolo!! A začal trhat polystyrenový obklad nad linkou. Teď relax po obědě a za chvíli budu ještě trochu pokračovat- uklidit rozlámané kazety polyše a zakrýt linku foliíí a okolo stěn skrze škrábání nalepit fólii. BubakGS, ozzy56 a Péťa ohodnotil 3 Citovat
Medvěd Odesláno 19. únor 2025 Odesláno 19. únor 2025 před 4 hodinami, Milan+ napsal: @Medvěd A co termostat,nemá problém? Pažouta z Paky ohřeju normálně a to z Babáku jede bez plynu. Cesta cca 16km. Večer bylo -15,dle auta. Tak zpáteční cesta z Drásova do Skryjí už všechno v normě. Během 5 km ohŕáto na 90 a nepadalo to níž ani nelezlo přes. Ostatně po dálnicích jezdím celkem dost pod plynem, zlobivýho tetmostatu bych si asi všimnul. Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 19. únor 2025 Odesláno 19. únor 2025 Byl jsem se podívat na prohlídce garáže k pronájmu. No, garáže, je to taková menší stodola. Výška dostatečná i na zdviž, rozměry, že bych tam zaparkoval 4 normální vozy a ještě se mohl pohybovat okolo. Jen budu muset udělat u vchodu zeď, bo tam není, a sehnat nějaký rozumný vrata, aspoň pro začátek, než budou peníze na vysoký rolovačky. Tak se bude aspoň pohodlně dělat. PaKr, Péťa, ozzy56 a 3 další ohodnotil 6 Citovat
Klemoň Odesláno 19. únor 2025 Odesláno 19. únor 2025 No ono venku (nechci přimo říci na venkově) se to shání lépe. Já se v Praze a okolí poohlížel také po nějakém místě, kam bych mohl odkládat Amerického veterána a celkem jsem narazil na to, že u nás v Evropě / v CZ se prostě s délkou Lincolnu nepočítá . Tak holt nic . . . Citovat
Péťa Odesláno 19. únor 2025 Odesláno 19. únor 2025 Včera bylo na Černé hoře opět nádherně: Dave_k, Milan+, ozzy56 a 11 další ohodnotil 14 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 19. únor 2025 Odesláno 19. únor 2025 No budu to mít tady u nás na vesnici v areálu pivovaru Klemoň ohodnotil 1 Citovat
Vena garážmistr Odesláno 20. únor 2025 Odesláno 20. únor 2025 (upraveno) před 12 hodinami, VojtouNerCZ napsal: Byl jsem se podívat na prohlídce garáže k pronájmu. No, garáže, je to taková menší stodola. Výška dostatečná i na zdviž, rozměry, že bych tam zaparkoval 4 normální vozy a ještě se mohl pohybovat okolo. Jen budu muset udělat u vchodu zeď, bo tam není, a sehnat nějaký rozumný vrata, aspoň pro začátek, než budou peníze na vysoký rolovačky. Tak se bude aspoň pohodlně dělat. Budeš otvírat autodílnu? Zkušeností z resuscitování těch pixel co Ti prošlo rukama máš si myslím pro začátek dost. A když pořídíš sloupovej zvedák tak uvidíš kolik nových kamarádů se objeví. Upraveno 20. únor 2025 uživatelem Vena garážmistr PaKr, Charlie 607 a Hafity ohodnotil 3 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 20. únor 2025 Odesláno 20. únor 2025 (upraveno) @Vena garážmistrjenom pro sebe. Upřímně, na to, abych to dělal nějak ve větším nemám čas (barák, zahrada, děcka, do toho teď ta stodola...). Jo, pro sebe a známý nemám problém, třebas tátovi udržovat fábku, když za náma ze Zábřeha přijede, tak to zkouknout a trochu ošéfit, aby nemusel, když to tak blbě řeknu, platit jinýho mechanika, když já to zvládnu taky. Neříkám, že by se mi to časem nelíbilo. Ale hlavně kvůli nejmenšímu prckovi chci být co nejvíc doma. Upraveno 20. únor 2025 uživatelem VojtouNerCZ radim.1008, dýzl, Charlie 607 a 2 další ohodnotil 5 Citovat
oddie Odesláno 20. únor 2025 Odesláno 20. únor 2025 Hlásím se do fronty Klemoň, Péťa a VojtouNerCZ ohodnotil 3 Citovat
Klemoň Odesláno 20. únor 2025 Odesláno 20. únor 2025 Já ne, já jezdím do jiné garáže - @Vena garážmistr Citovat
Milan+ Odesláno 20. únor 2025 Odesláno 20. únor 2025 před 15 hodinami, VojtouNerCZ napsal: Byl jsem se podívat na prohlídce garáže k pronájmu. No, garáže, je to taková menší stodola. Výška dostatečná i na zdviž, rozměry, že bych tam zaparkoval 4 normální vozy a ještě se mohl pohybovat okolo. Jen budu muset udělat u vchodu zeď, bo tam není, a sehnat nějaký rozumný vrata, aspoň pro začátek, než budou peníze na vysoký rolovačky. Tak se bude aspoň pohodlně dělat. Rolovacky na dílnu to asi ne,nedáš do nich jako do sekčních klasické dveře a hlavně jsou slabé,neudrží v zimě moc teplo.To raději velké vrata co otevřeš hned a i do nich dveře. Medvěd ohodnotil 1 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 20. únor 2025 Odesláno 20. únor 2025 @Milan+To je dobrý argument. Líbilo se mi, že by byly po celý vejšce vstupní zdi, ale tak hádám, že klasický dvoukřídlý vrata o výšce 220cm by mi, aspoň pro začátek, mohly stačit. Citovat
oddie Odesláno 20. únor 2025 Odesláno 20. únor 2025 před 1 hodinou, Klemoň napsal: Já ne, já jezdím do jiné garáže - @Vena garážmistr Tomu se říká diverzifikace rizika - je třeba mít těch kamarádů více Péťa ohodnotil 1 Citovat
Medvěd Odesláno 20. únor 2025 Odesláno 20. únor 2025 Před hodinou, VojtouNerCZ napsal: @Milan+To je dobrý argument. Líbilo se mi, že by byly po celý vejšce vstupní zdi, ale tak hádám, že klasický dvoukřídlý vrata o výšce 220cm by mi, aspoň pro začátek, mohly stačit. Nevím jak vysoká je ta čelní zeď, ale kdyby se vešly vrata 2,5 nebo 3 m, dal bych tam zrovna ty (samozřejmě s vestavěmýma menšíma dveřmama jak píše Klemoň). Nikdy nevíš, kdy se Ti bude hodit zajet dovnitř třeba dodávkou a ta cena asi nebude o tolik vyšší Citovat
Klemoň Odesláno 20. únor 2025 Odesláno 20. únor 2025 před 32 minutami, oddie napsal: Tomu se říká diverzifikace rizika - je třeba mít těch kamarádů více Kamrádů mám více, ale garáž je to stále ta samá Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 20. únor 2025 Odesláno 20. únor 2025 @MedvědNo takový 3.5m to bude. Časem se to dodělat může, je to o financích. V aktuální situaci tam vrata za 20k dávat nebudu, kor když s tím začínám. Doteď jsem jezdil ke klukům do Kolína, místo se vždy našlo, já zas na oplátku třebas pomohl s instalací elektriky... Ale nechci je furt otravovat, a tohle bude blíž + tam budu moct parkovat 807 a do budoucna vysněnýho malucha Medvěd ohodnotil 1 Citovat
PaKr Odesláno 20. únor 2025 Odesláno 20. únor 2025 @VojtouNerCZ a nechceš velkého poláka ( 125p ) ? Ale ten je na kompletní renovaci a já na to nemám čas... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.