Péťa Odesláno 14. září 2025 Odesláno 14. září 2025 @Vena garážmistr O bagru jsem uvažoval mnohokrát. Není to až tak velká investice. Ale ta údržba mě odradila. Plus to, že bych měl zase mnoho nových kamarádů a kde na to mám brát čas, že Stačí, že mám dvě vibrační desky Jen mi bohužel letos umřel můj dvorní bagrista, tak uvidíme co přinese čas... (ale vlastní bagr to určitě nebude) Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 14. září 2025 Odesláno 14. září 2025 @Vena garážmistrjé, já na to úplně zapomněl Mám už na cestě tyhle, sehnal jsem je za pár korun, mají mlhovky, couvačky, osvětlení spz a je k tomu i kabel s 13pin zásuvkou Citovat
BubakGS Odesláno 14. září 2025 Odesláno 14. září 2025 (upraveno) Voda je svině svinutá... ..už jsem si myslel, jak mi ty hydroizolace zacinaji fungovat, a vono howno... ..se mi den a pul po slejvaku (fakt tady lilo fest) vrazila voda do baraku prasklinama v podlaze... kua drat.... ..asi to bude chtít tam vykopat jimku s cerpadlem na spinac -> nekdo nejake napady jak to cely elegantne udelat? Ono to nevypada, ale vody tam je ted docela dost... ... namocil jsem si v kroksech fusekle.. ..ale zase nechci urednimu simlovi hlasit studnu nebo tak neco... Upraveno 14. září 2025 uživatelem BubakGS Citovat
Vena garážmistr Odesláno 14. září 2025 Odesláno 14. září 2025 @VojtouNerCZ no tyhle co máš na cestě jsou lepší. V pohodě on se o ně někdo někdy přihlásí. @BubakGS nevím jak moc často tam tu vodu máš. Ale z osobní zkušenosti u našich se voda do sklepa za posledních 20 nebo 25 roků prostě co si pamatuju a nějak to vnímám dostala párkrát ano že tam je voda říkáme až když je víc než první schod a je tam déle než 24 hodin. Ale co si pamatuju tak asi jen dvakrát to bylo tak že tam bylo třeba 70 cm a tatík nasadil čerpadlo k odstranění vody ve finále to nemělo téměř žádnej efekt protože s čerpáním ta voda mizela 3-6 dnů a když se nečerpala tak do týdne taky zmizela když tam bylo takhle vody poprvé tatík taky říkal že se bude muset opravit hydroizolace a pozval nějakého odborníka a ten mu vysvětlil co všechno by se muselo udělat a že jsem v oblasti kde je spodní voda mělko takže by se klidně mohlo stát že sice by jsme utěsnili sklep ale voda by se do spodní stavby mohla dostávat jinde a víc a navíc bez kontroly a na to čerpání řekl jak tu vodu budeš tahat tak jen budeš proplachovat ty cesty kudy teče a dokud bude vysoko spodní voda tak ji budeš čerpat. Pravdou je že jak se postavila v ulici nová silnice a jak se v okolí postavili baráky tak se asi upravila hladina spodní vody a když hodně tak je na podlaze ve sklepě louže která zmizí třeba za 5-8 hodin sama a kolikrát si toho nikdo ani nevšimne. @Péťa no tak to já znám když jsem měl velkej zvedák doma tak jsem měl taky spoustu kamarádů jak jsem dílnu přestěhoval tak mám těch kamarádů méně a od dob kdy mě jeden "kamarád" vyšplouchnul a každému říkám že kamarádské ceny neúčtuju tak jich je ještě méně. Jinak mě teda od toho nápadu odrazuje jiná věc protože aby to dávalo nějakej smysl taková investice tak by to chtělo trochu větší mašinu než je tuto: i když práci to zastane ne že ne majitel s tím kope i základy na baráky a právě tvrdí že ve spojení s tím motorovým kolečkem že to nemá chybu. Ale já bych si představoval nějakou aspoň 1.5t mašinku tohle má 600 kg se mnou přes 700 kg a zkrátka třeba když jsou kořeny tak to nemá váhu aby je to dokázal přetrhnout a já bych když už chtěl aspoň i nějakou Avii s kontíkem nebo něco podobného aby se s tím dala mašina stěhovat a i vyvážet materiál případně navážet jiný. Což už by bylo spíš tak jako na fultime job jak se dneska říká než na nějaký hrabání pro zábavu. Jasně vím že fungujou frajeři že mají velkýho pickupa s vlekem na kterém mašinu stěhují a vlek je i sklápěcí ale já si myslím že ten kontík je k takové mašině lepší. Jedno vím jistě pokud bych dostal nápad že prodám barák a tady všechno hodím za hlavu a pořídím někde víc v přírodě nějaký starý mlýn nebo bývalí statek a tam že si to budu předělávat k obrazu svému tak první si pořídím bagr a auto s kontíkem a pak jinej barák. Hafity, BubakGS a Péťa ohodnotil 3 Citovat
oddie Odesláno 14. září 2025 Odesláno 14. září 2025 Předělávat starej barák, to je ještě horší než opravovat starý auto BubakGS, Péťa, Dave_k a 2 další ohodnotil 5 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 14. září 2025 Odesláno 14. září 2025 (upraveno) Malá direčka to byla Ale už mi to sváření začíná pomalu jít. Upraveno 14. září 2025 uživatelem VojtouNerCZ PaKr, BubakGS, Hafity a 2 další ohodnotil 5 Citovat
petrinza Odesláno 15. září 2025 Odesláno 15. září 2025 Teď jsem začal v práci likvidovat resty za minulý týden. Jordánsko bylo nádherné. Včera jsme ještě v půl čtvrté ráno byli v Ammánu a na oběd jsme už šli u nás na vesnici do naší oblíbené restaurace. Ještě se vyrovnávám i s návratem do českého provozu. Že si třeba nemůžu vytvořit třetí jízdní pruh na dvouproudé silnici, i když je tam ještě místo. S resty si musím pospíšit, ve čtvrtek a pátek máme firemní akci v Krkonoších, ve čtvrtek bychom měli lézt na Sněžku. A v pátek po návratu z akce se jdeme večer se Šárkou podívat na korunovační klenoty. Jsem ostuda, ještě jsem se na ně nikdy podívat nebyl. A v neděli za příbuznými k Mnichovu, projížďka 350 km tam a 350 km zpět. Pořád se něco děje, přitom bych už taky potřeboval udělat něco na zahradě. Snad v sobotu. Péťa a Medvěd ohodnotil 2 Citovat
Klemoň Odesláno 15. září 2025 Odesláno 15. září 2025 No když jde o něco důležitého, tak právě používám ten aktivátor. On sice někdy jakoby nabobtná to lepidlo, ale drží to pak fest. Většinou to i poctivě zkouším, Jednou jsme se se známým nasmáli, když chtěl něco slepit. A já to slepil, a pak udělal test pevnosti slepení takovou silou, že jsem to zlomil jinde. No tak jsme to slepili i tam a byl klid Pepito a Péťa ohodnotil 2 Citovat
Vena garážmistr Odesláno 15. září 2025 Odesláno 15. září 2025 (upraveno) V 14. 9. 2025 at 17:17, Milan+ napsal: Sny jsou hezké, horší je je uskutečnit. Já bych řekl že si jeden ze svých snů plním. A jsou sny které jsem si splnil už jako malej jsem říkal že budu jezdit s náklaďákem a vydrželo mi to i přes celou základku i učňák a když jsem končil učňák tak jsem začal dělat všechno proto abych tím náklaďákem opravu jezdil. Takže vedle normální práce ve fabrice ještě různé fušky a ježdění s tatíkem po melouchách abych si vyrobil prachy na autoškolu a ještě před vojnou si udělal " trojku" abych mohl počítat celý rok vojny jako praxi v řízení NA a po vojně jsem nastoupil jako řidič NA jasně můj sen se pod tíhou okolností trochu přeměnil a za víc jak 20 letou kariéru řidiče z povolání mám víc jak 15 let odježděno s BUSem. Další sen byl mít svoji dílnu taky jsem ten sen trochu upravil ale dílnu mám a troufám si říct že mě to stále baví a i vcelku dobře živí . Co se týče autíčkářských snů tak ty jsem si taky dokázal splnit zatím krom jednoho resp. dvou ale co není může být. Upraveno 15. září 2025 uživatelem Vena garážmistr Pepito ohodnotil 1 Citovat
Vena garážmistr Odesláno 15. září 2025 Odesláno 15. září 2025 @oddie tohle moc dobře vím a ze svého okolí znám spousty příběhů kdy si rodina pořídila "vysněný starší baráček" a u dost z nich byl tenhle splněný sen začátkem konce akorát že u každých to bylo jinak rychlé. Citovat
oddie Odesláno 16. září 2025 Odesláno 16. září 2025 Mě tohle pořízení baráčku naštěstí minulo, příklady z okolí přišly včas a byly dostatečně odstrašující... Holt jsme si pak ale k rozchodu museli najít nějaký jiný důvod Charlie 1 a Vena garážmistr ohodnotil 2 Citovat
ozzy56 Odesláno 16. září 2025 Odesláno 16. září 2025 (upraveno) mám taky splněno všecko, co jsem chtěl--prostě motat se kolem aut a řídit je, nakonec k tomu přibyly i bagry, buldozery, pomalu všecko, co mělo kola nebo pásy v té době , jezdil jsem i s lokomotivama (na podnikových vlečkách, nejvíce s T 444 lokotraktor), jinak asi všechna auta té doby, protože když mě dispečer poslal ven s hov*nocucem PV3S, musel jsem i s ním, ale protože jsem byl kmenový řidič na Tatrách, tak i se Š 120 jsem měl furt tu nejvyšší 7 plat. třídu (moc takových u nás nebylo), skoro 30 let pak na dílně opravovat všechno včetně stavebních strojů třeba i někde na skládce (aby se dala naložit na podval a dopravit do dílny--tohle v mrazu jsem fakt miloval , nakonec pár let ve fraku jako mistr, technik atd., ať se připravuju na veget v důchodu , no celý život u jedné firmy -- to se tehdy ještě umělo ocenit Upraveno 16. září 2025 uživatelem ozzy56 Charlie 1, Vena garážmistr, Péťa a 1 další ohodnotil 4 Citovat
oddie Odesláno 16. září 2025 Odesláno 16. září 2025 I dnes umí firmy ocenit někoho, kdo je tam hodně dlouho, jen trochu jinak - ten trouba je tu 20 let, takže nemá odvahu na změnu a nemusíme mu tím pádem přidávat... dýzl, radim.1008, Péťa a 2 další ohodnotil 5 Citovat
sitler Odesláno 16. září 2025 Odesláno 16. září 2025 pripadam si blbe, moje prumerna doba ve firme byly doposud 3 roky (a vychazi mi to prakticky presne, +- 2 mesice na nekterych mistech) . V soucasne uz jsem 2,5... ale tady to mozna protahnu na dyl Citovat
PaKr Odesláno 16. září 2025 Odesláno 16. září 2025 Tak já jsem v současné práci 9 roků, ale otázka kolik ještě přidám ale je pravda, že takovou noční bych si dovedl představit častěji Nedávno jsem tu někde zmínil 206, kterou chtějí vidět na technické ještě jednou. Tak jsem se do toho včera pustil. No myslím, že po zimě už by ty kotouče stačilo jenom zamést.. BubakGS, Pepito a radim.1008 ohodnotil 3 Citovat
radim.1008 Odesláno 16. září 2025 Odesláno 16. září 2025 Tak to já načal v polovině srpna 20.rok v zaměstnání. Na stejné pozici, jen náplň práce se za ty roky změnila. No nic, za chvíli jdu na oběd. pavelu96 a Pepito ohodnotil 2 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 16. září 2025 Odesláno 16. září 2025 Já byl vždy okolo 3 let. Myslel jsem že u Stillu vydržím, ale kluci mi už nějakou dobu předhazujou, že budou potřebovat k nim někoho na ještěrky, zatím dělají kamiony, bagry, nakladače, návěsy... A chtějí rozšířit. Upřímně, je to o penězích. Nabízí ještě o 15k v čistým víc, takže až to rozjedou, neváhám a jdu. Že budu někdy vydělávat co vydělávám, to se mi ve škole ani nesnilo Ale tak asi to bude tím, že u Zábřehu je ten pracovní trh chudší než v Kolíně. radim.1008 ohodnotil 1 Citovat
oddie Odesláno 16. září 2025 Odesláno 16. září 2025 Bohužel ale je inflace taková, že pohled na výši výdělku zkresluje mnohem víc, než si mnozí umí představit. Zdaleka nejvíc je to vidět na cenách bydlení - oficiální přiznaná inflace má spotřební koš nastaven tak, aby to "vypadalo" lépe Nicméně s oblibou "mladým" říkávám - pokud se chcete někam posunout, jak platově, tak pozicí, nezůstávejte příliš dlouho na jednom místě (nebo dopadnete jako já ). Jejich vedoucí tím docela se.u - minimálně polovina těch "mladých" totiž poslechne ale nepřipisuju si na tom žádné zásluhy, nejsou blbí, vědí to sami a šli by dál i bez toho. Jen jsem ten, co to řekne na plnou hubu. VojtouNerCZ, Charlie 1 a Péťa ohodnotil 3 Citovat
Péťa Odesláno 16. září 2025 Odesláno 16. září 2025 Já mám 33 let u jedné organizace A doufám, že to do důchodu vydržím. Asi byste si ťukali na čelo, kdybyste viděli moji výplatnici, ale já zase říkám, že peníze nejsou všechno... radim.1008, dýzl, ozzy56 a 2 další ohodnotil 5 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.