Zodiak Odesláno 22. červenec 2025 Odesláno 22. červenec 2025 Dnes mě manželka odvezla k tchánovcům do Roudničky. Pokecali jsme, dostali oběd a jeli domů. Doma jsem nachystal "bižu" a krmení na ryby - jedeme zítra. Pak jsem opravil haluzující 3tí světlo na cécéčku. Neuvěřitelná záludnost. Teď dám horkou koupel a nějaký film. ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
Lihous Odesláno 22. červenec 2025 Odesláno 22. červenec 2025 Jeste jednou - k hotovosti mam sebou vice mene vzdy do Pl cca 3/500zl kdyz eurozona tak min 300euro - ne ze na to mam ale abych nebyl za nejakou "SOCKU" ne vzdy a vsude funguji karty. Snad se nam podarilo zasadnim zpusobem odstranit ten neuveritelne protivnej hluk po vymene motoru. Silentblok na prevodovce byl "mensi na vysku" o cca 8mm a na strane motoru o cca 1,5cm!! Jinak odpoledne posekani zahrady. A zitra asi jen tak jak je u nas zname pojedu se podivat do K.Varu za kamosem - priletel do lazni a pozval me na kafe - a pozvani od kamose ktereho jsem nevidel snad 5roku se "neodmita" nu a kdyz uz budu v K.Varech tak se mrknu do Decina a zpatky se zastavim v Doksech a Bele p.B - takove naprosto pohodove cestovani - snad bude naprosto v pohode. Citovat
Klemoň Odesláno 22. červenec 2025 Odesláno 22. červenec 2025 Stále ještě dovolená - dnes výlet do Třeboně . . . Foukal dost vítr, na Světu byly vlny i s pěnou tak cca 25-35 cm vysoké ? radim.1008, Pepito, regius a 1 další ohodnotil 4 Citovat
Medvěd Odesláno 23. červenec 2025 Odesláno 23. červenec 2025 Tohle jsem v Třeboni viděl a vyfotil já Klemoň ohodnotil 1 Citovat
Zodiak Odesláno 23. červenec 2025 Odesláno 23. červenec 2025 (upraveno) Právě teď jsme zakrmili na písníku "raketkou", nahodili a kocháme se přírodou. Ani šupina a feeder úplně pasé. Štve mě, že na zakrmeným místě si šplouchaj, za 45 minut balíme.... Upraveno 23. červenec 2025 uživatelem Zodiak Citovat
dýzl Odesláno 23. červenec 2025 Odesláno 23. červenec 2025 (upraveno) Synkovi na Cé Čtvrtém jsem vyměnil obě "lampičky" na osvětlení RZ (už 2x platil pokutu ze neosvětlenou RZ a v noci to holt neukecáš) při té příležitosti jsem dál vyměnil i podložku pod RZ, pův. byla už poškozená. Při té příležitosti jsem pak ještě provizorně opravil přepadovou hadičku od pístníce a lépe přišroubil podložku pod RZ na Cé Pátém. JInak dnes při jízdě jen na benál (vypnul jsem plyn) tak se mi zdálo že jede lépe než kdy v minulosti od koupě auta. Že by tím , že původní dopravní pal.čerpadlo dávalo menší tlak nebo se mi to opravdu jen zdálo a nové čerpadlo zafungovalo jako placebo?! Upraveno 25. červenec 2025 uživatelem dýzl Citovat
ozzy56 Odesláno 23. červenec 2025 Odesláno 23. červenec 2025 (upraveno) dnes s vnukama Na Pomezí , a jeskyně už letos stačí , pak pstruh v Mnichově--po povodních to dali do kupy, a prý jezdím lépe než jejich tata Upraveno 24. červenec 2025 uživatelem ozzy56 Péťa, Pepito, regius a 1 další ohodnotil 4 Citovat
Lihous Odesláno 23. červenec 2025 Odesláno 23. červenec 2025 Dnesek byl vskutku "vyzivny" cesta dopoledne do Decina - pochvaloval jsem si jak vse bylo Ok - fakt v pohode. Nu cesta zpatky byla trosku zajimavejsi. Nad N.Borem se me propadl pedal spojky a bylo vymalovano .... Nejak jsem dojel na benzinku pred C.Lipou a zacalo neco cemu se rika adrenalin. Nu kdyz jsem zjistil ze pri nastartovanem motoru se nerozjedu jala me hruza jak se dostaneme domu ....? Nastesti dvorni mechanik navigoval tak ze jsem si na parkovisti jen s plochm sroubovakem rozebral cast veci kolem filtru vzduch a zjistil ze vime ze nevime jak je na tom spojkovy valecek lozisko. Musim hluboce smeknout - zprevodovani je hodne dobre tak ze vypnout zapalovani zaradit jednicku zacit startovat pridat plyn a URaaa jedeme tak nejak dvojka trojka ctyrka na dalnici i 6ka .... Dojel jsem domu .... nakonec byla vyhra kamion za tim se dalo jet v pohode. Start na jednicku se starterem asi 8x - jsem doma a zitra budeme badat ale asi bude nas povoz k prodeji jako dojete na ND ale fakt me ted od vanoc hodne ale hodne rozciluje. A slovo spolehlivost je tak trosku "nadsazka" sice me nenechalo nekde ve svete ale ty nervy kolem si s radosti odpustim. Péťa ohodnotil 1 Citovat
h4wk3y Odesláno 23. červenec 2025 Odesláno 23. červenec 2025 @Lihous to znám, takhle mi zůstala spojka na podlaze u 407, když jsem jel na lyže do Katschbergu už po cestě tam.. Dojel jsem do cíle a i nazpátek. Zpět přes Německo, se spojkou a plynem na podlaze :D... Na startér se da rozjíždět docela dlouho.. vyzkoušeno na hraničním přechodu i na mýtné bráně Citovat
Lihous Odesláno 23. červenec 2025 Odesláno 23. červenec 2025 @h4wk3y U me bylo v pohode rozjezdy na starter diky vymene motoru tak ze rozvody jsou nove jinak bych nemel uplne dobry pocit ale prekvapilo me ze to slo celkem v pohode - znam znacky kdy si to sktne a konec. Ale i tak spolehlivost je jaka je a to me klidnym uz prestava nechavat. Klad je ze vycistil vyfuk motor se taky protahl vetsinu casu jsem jel na 3ku / 4ku Citovat
Vena garážmistr Odesláno 24. červenec 2025 Odesláno 24. červenec 2025 (upraveno) @Lihous kolik na tom máš namotáno? Však co takhle čtu tak to Tvoje autí by zasloužilo metál za výdrž a ujeté km nebo ne? Ať pořídíš cokoliv jiného o dost mladšího tak se obávám že to tu porci jako ta 406 nedá to je bohužel fakt. Na druhou stranu však je na tom v poslední době uděláno spousta práce takže by když se vyřeší tohle by nemuselo být co by se ještě kazilo. Upraveno 24. červenec 2025 uživatelem Vena garážmistr Milan+ a Péťa ohodnotil 2 Citovat
ozzy56 Odesláno 24. červenec 2025 Odesláno 24. červenec 2025 tat tak--ten propadlý pedál může být prkotina jako třeba hadička, nebo ten spodní váleček..., ještě bych se ho nezbavoval Citovat
Lihous Odesláno 24. červenec 2025 Odesláno 24. červenec 2025 (upraveno) @Vena garážmistr No neco pamatuje to je pravda fakt je ze to zacalo uz nekde v zari minuleho roku - odesel chladic vypousteci zatka. Vyvrcholeni bylo v prosinci - kde se nepovolila hlava na motoru tak se vymenil celej motor. U naseho jsem si myslel ze je stazene o cca 150/200 tak ze kolem 600 ale kdyz se nastartoval "novej" motor byla shoda ze ten motor ma tak 800 Novej motor mel dle vrakoviste cca 300 byl z 607. A kdyz to bylo venku udelalo sve dvouhmota komplet spojka rozvody taky komplet. No a po cca 1600km upadl pojistovaci krouzek loziska tak ze zase vse ven jine lozisko zase sborka a cas od casu to pri rozjezdu s autem zadrbalo no uvidime co bude zase v haji. Jinak tam jsou nove tlumice ramena cepy brzdy silentbloky kolem motoru - ANO je uz malo co by se mohlo podelat ale me to uz nenechava uplne v klidu. Kdyz vezmu silentblok prevodovky "mensi" o cca 8mm ale hruska na motoru o cca 1,5cm!! Pomocna vzpera komplet utrzena .... (mozna jsem to sem uz daval) Samozrejme ze mam zaplacanou asitenci pro odtah po cele evrope s spratelenou odtahovkou "ale" predstava ze budu nekde trcet hodiny a cekat? Jo kdyz to nepojede tak me zbude prave jen to cekani. Za chvilku jedu na dilnu a uvidime co je v haji - pedal sel lehce jako by nebyl pripojeny do okruhu - treba jen valecek jak pise @ozzy56 na prevodovce by to bylo top na mezistene na pedalu netusim jaky je pristup ale kdyz se menil poslovac tak toho mista tam nebylo opravdu mnoho. Uvidime - pokud by to byla "opet" spojka lozisko nedej boze dvouhmota tak uz netusim co tam davat za ND to by byla kvalita tak v haji ze jako najet 5 dobre mozna 8tis a vse KO ....? No a fotka z tohoto tydne PS Ano je to opet pro velky uspech neco kolem spojky bud paka ci jak se to jmenuje a nebo zase samotne lozisko. Auto je na reklamaci s tim ze jsem se nechal slyset pokud to neni nebude kolem dvouhmoty spojky loziska Ok budeme se bavit o cene jako takove a snad i opravy. Pokud ale je tento problem kolem jmenovaneho je to na nich a ja za to nehodlam platit - jako stesti trefit naprosto spatny dil hned dvakrat ? Asi budu dite "stesteny" a to ze jsem stoural a vecne nespokojeny ..... Kdo by tyto nahody daval kdyz jsou neustale!!! Krasny vecer vam vsem. Upraveno 24. červenec 2025 uživatelem Lihous Citovat
PaKr Odesláno 24. červenec 2025 Odesláno 24. červenec 2025 Dneska ( teda včera )jsem se motal kolem auta, se kterým pojedeme na dovolenou. Nakonec si půjčíme od švagra jeho 307 ( break, RHR ) a jim zůstane třídvířko. Takže výměna zadních tlumičů a pružin, výměna zadního nárazníku a instalace BT modulu jako handsfree. trochu mě prekvapili tlumiče ( KYB ), protože na pístnicích nebyl metrický závit a přiložené matičky byly obyčejné. Původně jsem chtěl dát samojistící , ale takhle bohužel... tak jsem tam dal aspoň lepidlo na závity, tak snad BT funguje i bez aktivace diagnostikou, ale na displeji se nic nezmění. A nezobrazuje se ani změna hlasitosti. Tak uvidím, jestli ta aktivace pomůže Citovat
BubakGS Odesláno 25. červenec 2025 Odesláno 25. červenec 2025 (upraveno) ..od boziho rana jsem se je.b.a.l se zaverecnou zkouskou... pres 3 hodinky celkem online testu a sepisovani analyz. ... . mam to ... vecer se vyleju jak vaza... a v nedeli uz si z toho nic nebudu pamatovat... ... kua zase rok zivota ... TOhle je potvrzeni, ze jsem to dal. Formalni diplom a dalsi papiry dostanu bud na promoci (pokud pojedu blbnout do Prahe - to bych si musel koupit talar a tu srandovni cepici) nebo postou - nejspis to dopadne postou... Upraveno 25. červenec 2025 uživatelem BubakGS Zodiak, pavelu96, PaKr a 3 další ohodnotil 6 Citovat
PaKr Odesláno 25. červenec 2025 Odesláno 25. červenec 2025 Cestovatelská otázka. Je nutné mít na autě nalepenou "CZ" nebo stačí europruh na spz ? jedná se mi hlavně o Srbsko. @petrinza a @Medvěd, vy jste takoví ostřílení cestovatelé Jak to vidíte nebo jak to máte vy ? BubakGS ohodnotil 1 Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 25. červenec 2025 Odesláno 25. červenec 2025 (upraveno) Ano, při cestě mimo Evropskou unii je na autě nutná mezinárodní poznávací značka CZ, pokud ji nemáte přímo na registrační značce v modrém pruhu. Zdroj Gemini. Takže by měl europruh s označením cz stačit Upraveno 25. červenec 2025 uživatelem Radek Hurvajz pavelu96, BubakGS a Dave_k ohodnotil 3 Citovat
radim.1008 Odesláno 25. červenec 2025 Odesláno 25. červenec 2025 25.7. konec, nástup do zaměstnání 18.8.2025. Hurá, jdu balit. Péťa, pavelu96, Hafity a 1 další ohodnotil 4 Citovat
MJSytic Odesláno 25. červenec 2025 Odesláno 25. červenec 2025 Dnes příprava na zítřejší turnaj s večerní zábavou. pavelu96, radim.1008, Péťa a 2 další ohodnotil 5 Citovat
Hafity Odesláno 25. červenec 2025 Odesláno 25. červenec 2025 před 18 hodinami, PaKr napsal: nebyl metrický závit To tam byl Whitworth? Nebo ještě něco jiného? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.