Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

hoši jaký aktuální osobní model peu má ve výbavě vyhřívaný volant ? rezervu nemá asi žádný že ? 

tak už vím , ale asi to nakonec bude DS nebo Kia .

Upraveno uživatelem Pe.Tr
Odesláno

Tak junior včerejší závěrečné jízdy v AŠ nedal. Uspěl na osobáku i v technických otázkach, ale jízdu s náklaďákem zvojtil.

Kdyby údajně na tom C-čku netrval, B-čko by dostal a vzhledem k jeho natěšení už už moct řídit i to, že by se na C-čko vybodnul zvažoval. Přesvědčil jsem ho ale, že jestliže na "opravné jízdě" už pojede jenom ten náklaďák tak by byla blbost tu šanci mít u C-čka štempl zahodit, kór když mu prý to B-čko automaticky uznají.

Takže tak k včerejšímu dni - teď už jen vydržet na termín opravné jízdy a věřím, že to dopadne. Včera z pěti adeptů úspěšnist 0

Odesláno

@Medvěd tak snad uspěje na druhý pokus.  Ale u nás v práci dělaly dvě kolegyně během posledního roku béčko a obě shodně, že nikdo nedal první pokus a myslím, že obě uspěly až třetím pokusem ( jedna určitě). 

Ve čtvrtek jsem vyměnil ohřívač,  co máme v kuchyni, protože bojler je daleko.  Ten původní se sice "rozjel " už při prvním napouštění,  ale záruka byla podmíněná odbornou montáží.:nevim ale netekl,  pak začal při puštění vody téct. Tak snad Dražice budou kvalitní...

20250306_202254.jpg

20250306_200411.jpg

Odesláno (upraveno)

@PaKr Nebyl to náhodou beztlakej ohřívač? Už jsem taky zažil, že si lidi koupili průtokovej ohřívač a nijak nezjišťovali jestli je tlakovej nebo beztlakej. No koupili beztlakej a zapojili ho jako tlakovej. Kdo dneska čte návody že? :D Dopadli asi jako ty.

Upraveno uživatelem Dave_k
Odesláno (upraveno)

Já měl kdysi beztlakovej, nebyl pod tlakem nikdy a rozjel se podobně, podle mě se ta izolační pěna teplem roztáhla. Ted mame druhej tlakovej, ten první proreznul asi po 20 letech

Upraveno uživatelem Radek Hurvajz
Odesláno

@MedvědNo s prominutím by byl hodně blbej kdyby to vzdal teď a asi i když je o dvě hlavy větší jak já tak když bych ho potkal tak bych mu asi loupnul facku kdyby to zabalil🤣🤣.  Ano já si jaksi nedovedu představit dělat opravky z autoškoly protože všechny zkoušky který jsem skládal jsem dělal na poprvé ono to jinak nešlo protože instruktor byl pes a dřel nás testy dokud jsme to fakt neuměli a jízdy byli to samý dokud neměl jistotu že to ujedeme tu zkušební jízdu tak jsme k jízdám nešli. A tehdy jsme měli úspěšnost 99% .  Ale dneska se to tak nebere tím že spousta lidí ani netouží potom mít řidičák tak v těch mladejch pak když do tý AŠ chodí není ta soutěživost udělat to na první dobrou a bejt lepší než kámoši.

Jinak co dělám od čtvrtka vlastně od středy bojuju s moribundusem ve středu jsem šel domu ve 14.30 a šel sem si lehnout ve čtvrtek jsem byl asi do 16 a včera sem to zabalil a na dílně se jen mihnul a od včera polehávám z rypáku mi teče jak nadrženýmu študákovy z vocasu chrmlám jak starej tuberák ale už se to lepší.

Odesláno

@Dave_k jo, je to beztlakej. A ten původní byl v sadě i s pákovkou. Tu jsem měnil hned,  protože tekla přes závit na šroub.  Aspoň jsem dal vyšší,  tak žena byla spokojená :D A ten starý ohřívač se běžně roztahoval při puštění vody:o pak jsme si na to zvykli,  že pustíme vodu a z pod linky se ozývají nějaké zvuky :D ale teď je nezvyklý klid 🤣

Odesláno
V 6. 3. 2025 at 19:20, Pe.Tr napsal:

hoši jaký aktuální osobní model peu má ve výbavě vyhřívaný volant ? rezervu nemá asi žádný že ? 

tak už vím , ale asi to nakonec bude DS nebo Kia .

Budeš kupovat?

Odesláno

Včera neplánovanej výlet do Liberce, pak cesta okolo Li (do Michovky, zpět do Li )  a poté pak zpět do JH, takže mimo cestu cca550km jsem nic nedělal a proto jsem to dnes musel dohnat! Naštukovat kus stěny -cca1m2- přebrousit zdi co jsem předtím stěrkoval  Uniflotem, pak omést stěny, nahrobo zamést prach , zbytek vysát.. Ještě jsem stihnul jednu , základní, vrstvu výmalby.

Odesláno

Zdravím . Mne od středy se vzrůstající intenzitou bolí zub (č.6 vpravo dole) noc ze čtvrtka na pátek už byla príííma 🦷 . V pátek ráno už jsem se chtěl nadrogovat, ale trasa Jirny, Klatovy, Folmava, Plzeň a zpět mne přesvědčila, že to budu muset vydržet. :roker Jet na Folmavu s vysokým autem tou alejí pod vlivem jsem fakt neriskoval. Kdo tu cestu zná, tak ví o čem mluvím. I tak to byla "úspěšná" cesta . :bacha Za jízdy už mne bolela každá díra v asfaltu, měl jsem bolesti hlavy a to nadělení co jsem si vyrobil v Plzni na Borech, jsem objevil až při obchůzce v Jirnech na dvoře. :myslim

IMG_20250307_163757.thumb.jpg.afe2aeafed8b8cba84826a71e9bc53da.jpg

IMG_20250307_161807.thumb.jpg.2272f2276016079a17078f7279ba31ff.jpg

Odesláno
před 4 hodinami, PaKr napsal:

@Dave_k jo, je to beztlakej. A ten původní byl v sadě i s pákovkou. Tu jsem měnil hned,  protože tekla přes závit na šroub.  Aspoň jsem dal vyšší,  tak žena byla spokojená :D A ten starý ohřívač se běžně roztahoval při puštění vody:o pak jsme si na to zvykli,  že pustíme vodu a z pod linky se ozývají nějaké zvuky :D ale teď je nezvyklý klid 🤣

Takže jsi jej jako beztlakej zapojil? Baterie by měla mít 3 připojovací hadičky. Jednu připojíš na studenou vodu, další je taky pro studenou vodu jako přívod vody do ohřívače (tam teče voda až když pustíš na baterii teplou vodu) a třetí je výstup z ohřívače a to už teče ohřátá voda přímo na výtok baterie. Tudíž ohřívač se netlakuje. Takže při nahřívání ohřívače by přebytečnej tlak měl normálně unikat přes výtok baterie a proto je beztlakej. viz. obrázek287.jpg

Odesláno

@Klemoň  za nás ty plastové krytky kolových matic nebyly, přitom taková picovina--já musel před každou šichtou obejít auto s trhákem, bo bylo období, kdy se v garážích povolovaly matice naschvál..., nikdy se nepřišlo na to, kdo to dělal ;)

Odesláno (upraveno)

@ozzy56  JJ ty označníky matic jsou prima, Když mi jich pár "věkem" popraskalo a odpadlo, dokoupil jsem je a naklepl tam kde chyběli. Takto to oběhneš za chvilku. Právě při té obíhačce jsem objevil ten malér s gumou. Jenže jak jsem byl prázdný, tak to na dálnici nijak nepoznáš . . .   No a teď už jsem pěkně nadrogovaný , ten zub je tedy očistec. A to "musím" zítra na křtiny 😭

Upraveno uživatelem Klemoň

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...