Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Tak hlášení (po dlouhé projížďce, bo jsem měla regulerní absťák :D :D

Odpo servis psal, že hotovo. Raketu to vyšlo teda, dost drahá částka za práci, ale poté, co mi ukázal, co bylo blbě ve světlech a vysvětlil, co se muselo udělat a ukázal fotodokumentaci, jsem s tim ok, pokud bude všechno fungovat jak má. Dostal vynadáno, že nekomunikoval, a že jestli mám přijet i příště, že očekávám kvalitnější komunikaci - klidně se přijedu podívat aby mi to u toho auta osobně vysvětlil. Prostě odpověď v telefonu "no ještě světlo -nevim kdy to bude a neuhánějte mě" ve mě evokuje, že je potřeba vyměnit nějakou součástku někde a nemělo by to trvat dny... Tak uvidim. Možná jim dám ještě šanci...

@Pe.Tr Nakonec to bylo to naklápění nahoru dolu, nevim jestli to má společný piktogram ta chyba, diagnostiku jsem neviděla, ale v jednom světle byl nějak skříplej kabel, kterej byl pro to naklápění, takže jim trvalo, než to rozebrali a našli. Takže si měl pravdu :) Já neměla žááááádné informace od servisu, tak jsem byla prostě fakt nervní... kdo by nebyl s mými zkušenostmi... 

@Medvěd Méďo, moc děkuju, já bych možná kontakt i brala, protože v audině mám ještě jeden problém s handsfree a to se mi nepodařilo nikde dogooglit se, co s tim. Jestli ten člověk z Hronova je schopnej na audiny, tak bych ho klidně zkusila, kdyby věděl co s tím... Jezdila jsem do servisu u Holic, takže i Hronov by byl ok, jen ne na několik dní. 

Odesláno

@oddie S takovym přístupem bych nejspíš nemohla jezdit ani na kole :DTohle není o divné značce. Spíš mám smůlu na lidi/servisy. A Ford není divná značka, já se všemi svými Fordy byla (a jsem) velmi spokojená 🙂 obzvlášť s tim posledním ❤️ Audi je trochu krok jinam od mojí Fordí linky... Ale za tu chvíli co ji mám, tak je pro mě hodně pohodlná na dlouhé trasy, ale i na ten sníh tady. U té jsem se neřídila žádnými anti/sympatiemi, potřebovala jsem auto na zimu a případně na takovou "špinavou práci" jako odvážení bordelu z chalupy na sběrňák a podobně  :D  

Odesláno (upraveno)

Goldi - Míla Čech 608 77 88 79

Odvolat se na Medvěda nebo Krameria (oboje jsem já). Už jsem Mílu několik let neviděl,  ale snad si vzpomene 😃

A umí nejen Audiny, ale takřka všechny značky 

Upraveno uživatelem Medvěd
Odesláno

V týdnu jsem v rádiu poslouchal rozhovor se slovenským scénáristou Miro Šifrou (https://radiozurnal.rozhlas.cz/scenarista-serialu-studna... ) hlavně o nově natočeném pohledu na kultovní případ majora Zemana - Studnu (https://www.csfd.cz/film/1477992-studna/prehled/ ). Jelikož ale nejsem předplatitelem VOYO, kde je Studna momentálně k vidění, rozhodl jsem se zajít do kina na jiný film z pera stejného autora o slovenském mafiánovi Černákovi (https://www.csfd.cz/film/1558940-cernak/prehled/ ). Včera jsem dočetl, že v kinech je v současnosti druhý díl a že díl první (Miki - )https://www.csfd.cz/film/1328975-miki/prehled/ ) se dá vidět na NETFLIXu.

Hned ráno jsme si tedy s Helou Mikiho zkoukli (mohu dopobručit) a odpoledne jdeme do Letňan na pokračování. Domnívám se, to bude silný zážitek viděl oba díly téměř v kuse

Odesláno (upraveno)

Jdeme z kina a první díl Miki je podle mě lepší,  ale za vidění oba díly určitě stojí 

Upraveno uživatelem Medvěd
Odesláno

dneska jsem se vydal směr Bílovec, tudyma moc nejezdím bo nemám proč, ale jsem překvapený kolik nových staveb a hal se zas na bývalých polích postavilo 😯, i nový Mc Donald v Bravanticích , tak jsem neodolal :aut, na zpáteční cestě jsem vyzkoušel přepnout do modu Sport (byl jsem sám) a musím říct, že auto teda hodně ožije 👍, přístrojovka se přepne do červena, otáčky motoru se posunou nahoru a v kabině je divný hluk, ale auto jede suprově , ještě jsem nikdy nevyzkoušel mod Eco, počítám, že se z auta stane líná mrcha s menší spotřebou ;)

Odesláno (upraveno)

Víkend byl hektický, měli jsme u nás vnuka (už 7,5 let), celý týden byl doma s rýmičkou, měli jsme ho držet v klidu. Tak jsme ho posadili do auta a jeli se podívat do technického muzea ve Speyeru. Tam 522 km a zpátky 522 km. Bylo krásně, provoz mírný, tak jsme se ani nestřídali se Šárkou při řízení a odjel jsem to sám (ostatně není to ani tisícina toho, co úž mám najeto). Jeli jsme služební C4, kilometry si samozřejmě vykážu jako soukromé (nafta a ještě za nižší cenu, než je stojanová, je vlastně jediné, co si hradím). Cestou tam jsme zastavovali dotankovat a na záchod na Svaté Kateřině a pak u Sinsheimu jen na záchod, cestou zpátky jediná zastávka na záchod kousek před hranicemi. Kousek od domova se cestou zpět rozsvítilo hladové oko, ale už jsem se s tankováním nezdržoval a tankoval až v neděli. Tam i zpět to trvalo stejně, 4,5 hodiny - to jsou srovnávací data až to někdy v budoucnu budu plánovat s elektromobilem. Maximálka, kterou jsme dosáhli v táhlém klesání byla 193 km/h a víc ani ťuk, i když to bylo ještě pořád v klesání, na neomezených úsecích jsme jeli tak 145 - 150 km/h. Od Norimberka je hromada úseků se 120 km/h a dost stavenišť se 100 nebo 80 km/h. O muzeu zde: speyer.technik-museum.de . Kdo tam ještě nebyl, vřele doporučuji. Boeing 747 jsme prolezli od "sklepa" (je rozebraná část podlahy a dá se slézt do nákladového prostoru), po kokpit v "prvním patře"., nevynechali jsme ani prohlídku ponorky, mnoha dalších letadel, podívali se na kámen z Měsíce. Stejně jako v muzeu v Sinsheimu je zde také hromada atrakcí, které se za menší úplatu - 1 - 3 EUR dají spustit, např. se dá rozpohybovat opravdická parní lokomotiva, spustit různé hrací stroje, nechat svézt malé ratolesti na elektrických autíčkách a motorkách a další. V Sinsheimu jsme byli před třemi lety a čtvrt a po pár takových atrakcích nám, pro nás naštěstí, pro vnuka bohužel, došla hotovost v mincích. Ve Speyeru (ale asi to dneska bude už i v Sinsheimu) jsou kasičky na mince doplněny bezkontaktním terminálem. Evidentně si tam spočetli, že i platba 1 EUR kartou se jim vyplatí. Inu, také jsme tam utratili více, než jsme měli v mincích. Byly to moc pěkné 3 hodiny a půl, spousta zážitků.

Upraveno uživatelem petrinza
Odesláno

dneska v Lidlu, moc se mi nechtělo, bo sem stál na pěkném místě před domem a s parkováním je na sídlištích potíž, ale když žena zavelí, není odvolání 😉, nakonec jsem byl rád, protože měli velký výprodej, třeba el. nůžky na živý plot s nastavitelnou rukojetí za 600, no nekup to ..., nakonec jsem tam nechal 3000, kilová Nutela vyskočila už na 200 👍, ale sem na sladké no, tak si dopřeju :aut, já jsem vlastně na všecko, na pivo, gořalku, a taky rád jím 🙈

Odesláno

Já našel po mnoha letech starou databanku z roku 89, paměť 64kb!

Po vlozeni baterek ale přislo zklamáni, displej ukazoval  nesmysly, nicméně jsem ji kuchnul a začal bádat a nakonec tam byla přérusena cestička a jeden přerušený prokov a už zas jede 🤣

Sice v dnešní době je to asi uplně k ničemu, ale ja ji budu vozit na youngtimer srazy v  modrý 605, bo v 90tých letech se bez databanky správnej podnikatel neobešel 🤣

20250202_194927.jpg

20250202_234825.jpg

20250202_235403.jpg

Odesláno

Tak tu jsem taky měl. A pak i vyšší verze. Ale podnikatel jsem nikdy nebyl ;)

Obdivuji, že jsi se pustil do opravy, já bych ji vyhodil (stejně, jako jsem vyhodil ty funkční) :super

Odesláno

@Péťa tak já tyhle věci mám rád, jsou to takový drobnosti do "sbírky" 🤣 a když ja sem takovej elektronik-zemědělec, mechanik dohromady, tak si to přeci opravím 🤣

Třeba když párkrát do roka vytáhnu 605 na sraz, tak se i dobově obleču, fotim auta na kinofilm, nebo natáčím na kameru sony na 8mm pásku 🤣 v 605 mam poházený papírový dvacetikoruny a jako mobil pouze starej ericsson 🤣

doc11289120240628160428_005.jpg

Odesláno

a mám to za sebou , huba otevřená 40 min. do zdřevěnění 👍, pak s usměvem předat 2600.-, byla i injekce--furt cítím, ale je to férová starší baba, nemusíme si před sebou na nic hrát, před ošetřením pustí klipy z youtube -- u mě samo ozzy+sabbath👍, někdy tam jdu pokecat i rád, jen kdyby se ty platby každý rok tak nezvedaly🤠

Odesláno

Dnes mi přišla výzva k zaplacení pokuty za překročení rychlosti v obci Nová Dědina u Uničova. Vím že jsou tam cca půl roku nové kamery které měří z obou směrů. Včera večer jsem obcí projížděl (jezdím tam docela často) a při vjíždění do obce si vždy a všude dávám pozor abych rychlost dodržoval, ale když jsem včera z obce vyjížděl, tak jsem se trochu unáhlil a začal zrychlovat ještě před koncem obce a dnes jsem se dozvěděl, že ty kamery měří i zezadu. :roll Tak mě to stálo pětikilo. :mad: :papa

IMG_20250204_182229.jpg

Odesláno (upraveno)

já si dneska přečet o tomhle borcovi, řekl bych že za nás toho tolik nebylo, samozřejmě tohle mluví každá generace :aut,  nějaký zbytkáč tenkrát určitě byl, byli i takoví, co pili celou šichtu (prý), já osobně takového kolíka nepotkal, ale v dnešní době je to pomalu každý den, navíc kamionáci, autobusáci 😯 se skoro 4 promilema !!, to už nefungujou žádné tresty či co, lidi tak zdegenerovali že to maj všecko u zádele ?? https://www.novinky.cz/clanek/krimi-rozpitou-flasku-mel-pod-sedadlem-test-ridice-linkoveho-autobusu-na-vyskovsku-policisty-sokoval-40507551#utm_content=freshnews&utm_term=opilý řidič autobusu&utm_medium=hint&utm_source=search.seznam.cz

@Pepito  taky jsem nevěděl, že kamera bere aj zezadu, ale sused mě loni poučil, bo platil...,  mám na trase dvě takové dědiny, kde jedu 50 od značky ke značce, dokonce i kamionisti z Polska se naučili ...

Upraveno uživatelem ozzy56

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...