Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Dneska mi paní při výjezdu z parkoviště nedala přednost a brzdil jsem i očima. Už byla tma, ale blikačku na kole mám celkem slušnou. Nemohl jsem ani zatroubit. Jen nadával. Paní se držela volantu a soustředila se na rozjezd a bylo na ní vidět, že mě vůbec nezaregistrovala. :(

Odesláno

Pro pobavení , zamítnutá reklamace , výrobce si ověřil že rozteč je v pořádku, porovnával s origo dílem samozřejmě . Já nereklamoval rozteč, ale umístění :D .  

barevné foto ode mne na motoru . díra ok je oem pumpa , díra šejdrem je na reklamaci poslaná Febi pumpa. černobílé foto je od výrobce, zřejmě technicky odborné oddělení :D 

P.S. kdyby někdo chtěl nový FEBI rozvodový řemen s kladkama na NFU 80kw tak třeba za 250g zrnkovky ;) 

image.png.8d01b6316c60c011797dea9944ce91e9.pngimage.png.818fed8bdbacd5c5f882589dce6fa2fd.png

image.png.b184b4570c5fb52656c73617b4506012.pngimage.png.43fe03083ba708d5317bf9ddb6a62705.png

Odesláno (upraveno)

Dnes jsem se asi čtvrthodinky dobře bavil. 

Byv pracovně v Jičíně, rozhodl jsem se busem navštívit nedalekou Lomnici nad Popelkou a tamní rozhlednu na skokanském můstku v Popelkách.

Autobus v Jičíně začínal, přijel dokonce asi o 5 minut spiš a pustil nás i předčasně dovnitř, ale to se týkalo asi 8mi cestujících. Pak přišla babča jedoucí do nedaleké obce, přiložila k terminálu kartu - A TEN SE KOUSNUL. Onu čtvrthodinu ho řidič nejdřív zkoušel probudit svou kartou, pak zkoušel restart, pak plynule přešel od proseb k nadávkám až nakonec systém kompletně vypnul a řekl lidem čekajícím venku, ať si nastoupí, že je skasíruje později. Pak systém restartoval natvrdo a na další zastávce u nádraží ČD už fungoval.

Kdybych někam chvátal, asi bych hodně prskal, ale takhle jsem měl jen divadlo z první brázdy.

Jinak mě překvapilo, že vzteklý byl jenom řidič - zbytek lidí ať už v busu nebo venku byli v naprostém klidu. Vím, že by jim vztek nijak nepomohl, ale i tak jsem přesvědčenej, že ve větším městě by si řidič měl možnost rozšířit portfólio nadávek o spoustu dalších 

Upraveno uživatelem Medvěd
Odesláno

Jo doby kdy se v busu kasírovalo na Setrait jsou dávno pryč tam nebylo co by se pokazilo to bylo celé mechanické.  Dneska je to naprdel protože všechny OIS(odbavovací informačná systém) jedou buď úplně nebo částečně online a dopravce ví o každé koruně kterou šofér zkasíruje. Když jsem jezdil v Čsad tak už jsme měli elektronické kasy ale ty si data ukládali a jednou za měsíc je kasař chodil vyčítat s paměťovou kartou a tam se dalo jezdit " do čepice" osobně bych na autobus kde bych měl kasírovat dneska už nešel. 

A k té kvalitě ND dneska už neplatí takové ty zažité že ATE nejlepší brzdy  SKF nejlepší ložiska  INA rozvodové a řemenové sady BOSCH nejlepší v elektronice  protože dříve každá značka dělala to co uměla a zbytek maximálně přeprodávala ale s klidem to přeprodávali pod značkou výrobce dneska se všechny značky snaží mít co největší portfolio dílů  a hlavně to chtějí mít všechno obrandované svojí značkou takže to co neumí si nechávají vyrábět bůh ví kde a neohlídají si kvalitu.   ATE má úplně běžně dojí kvalitu protože má věci vyrobené v evropě a věc vyrobené kdesi v malaisii. Tuhle jsme na jednom autě měnili poloosy a protože u našeho dodavatele byl jakýsi výpadek tak jsme to koupil u jiného taky ověřeného dodavatele schválně jsme vzali SKF protože vycházeli cenově rozumně a každá měla jinak řešenou matici na homo kloubu jedna měla hladkou s takovou to zajišťovací podložkou a druhá měla korunkovou matici. 

Odesláno

Jo, na ty matky u SKF poloos jsem taky koukal, proč to tak je. No, nakonec stejně daly jen rok xD Zkoušel jsem z nich tuhle na dílně shodit klouby, že bxch aspoň nějak využil samotný tyče. Ani prd. Nakonec jsem rozsekal ložisko v kloubu, takže na tyči zůstalo jen pouzdro zajištěné pérkem, hodil to do lisu a celej tisícihran se rozletěl. 

Vodní pumpa skf dala 40k, pak začala shazovat řemen. Napínací kladka mi selhala při cestě z práce domů, takže asi po 15km, málem to skončilo potkanem... Ale ložisko v kole drží :)

Odesláno

SKF nedávám už dávno. Kdysi měli aféru s opravdu mizernými díly, pak že prý to byly fejky, nehodlám riskovat ani jedno. Ono stačí to překupování a přelepování mezi sebou, vadnou sérii vodních pump pod dvěma různými značkami už jsem tu popisoval... 

Odesláno
před 3 hodinami, Medvěd napsal:

Dnes jsem se asi čtvrthodinky dobře bavil. 

Byv pracovně v Jičíně, rozhodl jsem se busem navštívit nedalekou Lomnici nad Popelkou a tamní rozhlednu na skokanském můstku v Popelkách.

Autobus v Jičíně začínal, přijel dokonce asi o 5 minut spiš a pustil nás i předčasně dovnitř, ale to se týkalo asi 8mi cestujících. Pak přišla babča jedoucí do nedaleké obce, přiložila k terminálu kartu - A TEN SE KOUSNUL. Onu čtvrthodinu ho řidič nejdřív zkoušel probudit svou kartou, pak zkoušel restart, pak plynule přešel od proseb k nadávkám až nakonec systém kompletně vypnul a řekl lidem čekajícím venku, ať si nastoupí, že je skasíruje později. Pak systém restartoval natvrdo a na další zastávce u nádraží ČD už fungoval.

Kdybych někam chvátal, asi bych hodně prskal, ale takhle jsem měl jen divadlo z první brázdy.

Jinak mě překvapilo, že vzteklý byl jenom řidič - zbytek lidí ať už v busu nebo venku byli v naprostém klidu. Vím, že by jim vztek nijak nepomohl, ale i tak jsem přesvědčenej, že ve větším městě by si řidič měl možnost rozšířit portfólio nadávek o spoustu dalších 

A já dnes posílal známému do Prahy balík 

Odesláno
před 9 hodinami, oddie napsal:

SKF nedávám už dávno. Kdysi měli aféru s opravdu mizernými díly, pak že prý to byly fejky, nehodlám riskovat ani jedno. Ono stačí to překupování a přelepování mezi sebou, vadnou sérii vodních pump pod dvěma různými značkami už jsem tu9 popisoval... 

Ono když je od zákazníka jednoznačné zadání co se týče materiálu takto uděláš tak jak si zákazník přeje a je dost zákazníků který si k autum kdysi čuchli dnes dělají v jiném oboru ale mají ze své doby zakořeněné značky které tehdy fungovaly a když jim řekneš že z tohodle materiálu to nevydrží protože bohužel ta a ta značka není co bejvalo tak málokterý řekne fajn udělej to z čeho děláš a výš že funguje.  Většina na tebe začne koukat jako že se je snažíš odrbat a ve finále když jim to naceníš tak řeknou že Franta u nich na sídlišti to udělá přesně jak si řeknou a levněji. Z toho důvodu se s nima o tomhle moc nedohaduju. 

Hele jedno za všechno možná že už jsem to někde zmiňoval soused a jeho baworácká dílna zákazník z postsovětské země přivezl X5 se šestiválcem na rozvodovou sadu  a přesně si poručil jaká značka bude který díl něco poručil  origo BMW zbytek od Continentalu a těch opravdu lepších značek s tím že koncem roku jede " domů " na nějaký čas a že potřebuje aby auto vydrželo. Taky si poručil že všechno co se bude do auta montovat bude vyfocený tak aby bylo vidět značka a pokud díl má číslo tak i číslo  jen to vyfocení všech dílů sousedovy zabralo přes 3 hodiny.   Svíčky dával BOSCHe dvojitou platinu u kterých má vyzkoušeno že daj 80kkm asi vadná serie jedna ze šesti dala celkově 20 MINUT provozu bez zátěže druhá najela asi 180 km auto odjíždělo nadvakrát protože při prvním předání ujel asi 30 km a vrátil se že kontrolka motoru tak to řešili asi den a včera se auto vrátilo zase s kontrolkou motoru  diagnostika a stěžuje si na solenoid tak vyhodil Continental a dal tam co sundal z auta protože ten se měnil spíš preventivně a auto funguje ten novej najel do 1000 km.  U nás asi 2/3 měsíce zpět čidla ABS na 308T9  ještě než jsme auto předali tak jsme vepředu vyměnili 6 čidel protože jsme u našeho dodavatele asi trefili vadnou sérii poslední dvě jsme objednali jinde a ty ( ťuky ťuk) fungujou.  Kdysi couvací čidla na 807 namontovali jsme jedno vyzkoušeli a dobrý volám zákaznikoj máte hotovo a on zítra vyzvednu vyvážím to z dílny a čidlo umřelo tak hele jo zejtra ale ne ráno až navečer musíme to čidlo ještě vyladit než to začalo fungovat tak jsme vyměnil x těch čidel a zase asi vadná série.  O různých snímačích nebo EGR ventilech že fungujou jen určité značky ve spojení s určitým motorem nebo že i když díl dodává ta samá značka do prvovýroby tak objednáš od té značky " náhradu " a on nefunguje přitom má i téměř totožné číslo ten díl akorát na konci má třeba xxxx.01c ten nový a ten sundaný xxxx.01.c   a objednáváš to na stejné objednací číslo. 

Odesláno

ahoj tak asi pro mě jako hobby opraváře s toho vyplývá. Nemá cenu utrácet za značkové díly, když stejnak mohou být vadné a nespolehlivé.

Kupovat nejlevnější čínu a polsko, když je pak pravděpodobnost vad stejná?

Odesláno (upraveno)

chlapi, je to jako se vším--kvalita něco stojí :myslim a když ty značky viděly, že jim kšeft utíká přes ND z Malajsie a Thajska (například), tak začaly dělat díly ve třech kvalitách (a cenách), a protože ty nejkvalitnější šly málo na odbyt, vyrábějí je pro prvovýrobu automobilek, co je umějí zaplatit , zbytek výroby zadali někam do Prdelákovic..., je to stejné jako se žrádlem--co jde nejvíc na odbyt ?  odpověď je známá: to nejlevnější,  drahé a kvalitní potraviny jsou jen pro ty, co si je mohou dovolit..., v podstatě je kvalita (ve všem) k dostání jen pro horních 10 tisíc, pro plebejce je k dispozici šunt vyráběný v ohromných počtech, opravdu to nevidíte ??

Upraveno uživatelem ozzy56
Odesláno (upraveno)
před 2 hodinami, ozzy56 napsal:

.., v podstatě je kvalita (ve všem) k dostání jen pro horních 10 tisíc, pro plebejce je k dispozici šunt vyráběný v ohromných počtech, opravdu to nevidíte ??

Ne, je to jen a pouze o prioritách

Buď chci jít po ceně a pak mám možnost kupovat to nejlevnější s vědomím, že to bude levný ****

nebo jsem ochotný si koupit zboží dražší, ale kvalitnější a je logické, že se budu muset někde uskrovnit, abych na to lepší zboží měl.

Určitě ale kvůli tomu nemusím patřit k horním deseti tisícům, Ti něco podobného totiž vůbec řešit nemusí 

Upraveno uživatelem Medvěd

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...