Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

To asi rozlouskne naše vůdcová, jestli stačí si udělat pouze skupinu v ŘP nebo je-li vyžadována i praxe. Osobně se domnívám, že si klidně lze udělat E zrovna s ŘP skupin B/C

Pavel dělá řidičák v rámci školy a bude mít Cčko v 18ti, ale s nějakou výjimkou (jako že s náklaďákem nesmí na ulici nebo co). Ečko ani motorku mu samozřejmě nenabídli a školní autoškola ani káru nebo motorku nemá.

Upraveno uživatelem Medvěd
Odesláno

S Céčkem je ještě spjat profesák. Do 21let věku je školení 240hodin. Poté 120hodin. Éčko se může dělat po ukončení kurzu. Myslím, že nejde dělat oba najednou. U skupiny A1 a B to myslím jde. :myslim

Odesláno

B+E nejde udelat "najednou", je potreba mit uz B a k tomu rozsirit na B+E. Stejne tak na C+E uz musis jit s Cckem.

@Medvěd s Cckem v 18 muze na ulici, ale jen v ramci " zkušební jízdy v souvislosti s jejich opravou nebo údržbou." a nebo pak nejaky vyjimky na rizeni specialek ala vozidla PCR, ACR, hasici, ... Tzn. v ramci prace v servisu s tim muze na zkusebni jizdu, ale nic si s tim neodveze (a tezko by dokazoval zkusebni jizdu 100km daleko).

Odesláno

Tak dneska jsme s s tátou byli podívat na srazu historických vozidel na Sázavě a 605tka tam hned vyfasovala pohár :D 

Táta jel naftovou 309tkou a jelikož se nám nechtělo jet po samých perdelích, tak jsme si zaplatili jednodenní dálničku, no docela sem čuměl, jak to táta s 309tkou po dý dálnici práská a předjíždí :D 

20240928_143627.thumb.jpg.6f9c9fc49416d22f37227560b494573e.jpg20240928_143900.thumb.jpg.d018cf890fa35782b0c58864628f115f.jpg20240928_164615.thumb.jpg.7082bd0c1cabef8e0126cbd4d0bb1214.jpg

pohár.PNG

Odesláno
před 5 hodinami, radim.1008 napsal:

S Céčkem je ještě spjat profesák

No to není tak úplně pravda . . . S náklaďákem "C" můžeš jet a profesák nemusíš mít . :papa

Odesláno (upraveno)

Dnes jsem byl v zahradách Trojského zámku na výstavě ke 125ému výročí založení automobilky FIAT. Přehršel pětikil, šestikil, stosedmadvacítek, stoosmadvacitek, mezi nima i vzácnější kombíky nebo Multiply první generace. Pak byly k vidění i stotřicítky, stojedenatřicírky a spousta dalších modelů - Medvědí (a nejen Medvědí) oko bylo u vytržení.

Fotky budou na rajčeti, odkaz sem doplním 

https://www.rajce.idnes.cz/dkmedved/album/125-let-od-vzniku-fiat-trojsky-zamek-28-29-9-2024

(fotky jsou zatím neprotříděné)

Odesláno

@Medvěd no nádhera :mrk mmch, ta červená alfa ( BMH 56 27 ) je teď ve Světě motorů, že patřila Gottovi.

Byly tam i nějaké 125p nebo jenom Maluchy?

U nás byla v okolí svatováclavská jízda veteránů, k tomu ještě odložený gulášfest aby toho nebylo málo, tak v pátek večer odešel podsvit v televizi, dostali jsme jinou, ale bez podstavce ( a na set top box), tak dneska jsme koupili univerzální podstavec. Zkusím ještě zjistit, kolik by stála oprava, případně sehnat pásky a zkusit to sám. 

No nabitý víkend a do toho jsem dělal na třídvířku.

IMG_20240928_101630.jpg

IMG_20240928_103734.jpg

IMG_20240928_101641.jpg

IMG_20240928_103202.jpg

IMG_20240928_103140.jpg

IMG_20240928_104454.jpg

IMG_20240928_101340.jpg

IMG_20240928_104148.jpg

IMG_20240928_105116.jpg

Odesláno (upraveno)
před 19 minutami, PaKr napsal:

@Medvěd no nádhera :mrk mmch, ta červená alfa ( BMH 56 27 ) je teď ve Světě motorů, že patřila Gottovi.

Byly tam i nějaké 125p nebo jenom Maluchy?.....

125p tam byly 2 v sekci RETROAUTOMUZEUM Strnadice, ale mnohem zajímavější byly ty italské 125 speciál, jen mě překvapilo, že tam byly jen "jedničky" s úzkejma blinkrama vpředu a svislýma lampama vzadu. Jako kluk jsem se několikrát vezl v Italovi 125 speciál FL, který měl blinkry vpředu pod nárazníkem a vzadu lampy vodorovné. Měla ho naše rodinná známá a to auto měla vážně v ruce - od Zbraslaví proti Vltavě do Štěchovic jsme jeli místama i 170 km/h

O tý Gottovo Alfě jsem samozřejmě četl. Na stejné vlně se vezl ještě jeden velkej FIAT (myslím 132), kde majitel psal, že je auto sice s nepůvodní kastlí, ale motor že pochází z auta mistra Gotta. 

Odesláno

kdysi jako puberťák jsem sousedovi ,,opravil'' italskou 125 jen radou, co jsem si přečet ráno ve Světě motorů--auto jezdí na Super !!!,   měl to nové a natankoval ze zvyku Special..., rozdíl ve výkonu byl ohromný 👍

Odesláno (upraveno)
před 9 hodinami, PaKr napsal:

..... tak v pátek večer odešel podsvit v televizi,

tak zalezi co to je za televizi LG a Samsung jsou celkem bezproblemove a pasek dle velikosti televize od 800 do 1600
nejhorsi je aby nepraskla obrazovka pri demontazi - nebo nasedne montazi (jako me :D )

Upraveno uživatelem Havlicek.Lukas
Odesláno
před 21 hodinami, Péťa napsal:

Dnes ne, ale včera (dole původní stav, nahoře nový):

2024-09-28 19.14.14.jpg

Ale to se chlubím cizím peřím, naprostou většinu práce udělal minimaxa, já mu jen u toho překážel ;) :D

Původní rozváděč byl z roku 1971 ;)

Pěknej elektroměráček, tady někdo bude mít FVE :P 

Odesláno
před 1 hodinou, Havlicek.Lukas napsal:

tak zalezi co to je za televizi LG a Samsung jsou celkem bezproblemove a pasek dle velikosti televize od 800 do 1600
nejhorsi je aby nepraskla obrazovka pri demontazi - nebo nasedne montazi (jako me :D )

Já bych prvotně hledal problém v kondenzátorech. :myslim

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...