Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno
před 12 hodinami, Péťa napsal:

Tam je ještě práce 😮 Nezávidím, celý víkend jsem strávil s lopatou v ruce ;)

Trocha nafty a za hodinu to jen zameteš :D 

Odesláno

@Scratch no jak to říct?:myslim No řekněme půl na půl:) Zdivo je dobré, ale ta trubka ( pochopitelně azbest :grr) je rozpraskaná...

Horší je ale druhý komín, který je víc vzadu, tam se drolí cihly....

Chtěl jsem to mít obojí spravené před střechou, ale před týdnem jsem volal, že je beru a ve čtvrtek mi volal, že dneska začnou:mrk tak holt komíny budem spravovat později a opatrně....

Guest Scratch
Odesláno

@PaKr mluvim o tom prave kvuli tomu co popisujes, pak se ty kominy budou delat sakra blbe a draze. Prave me na to upozornoval muj kominik, ze nez zacnu delat novou strechu, tak si mam nechat udelat novy komin :(

Odesláno

tak asi zalezi i na typu strechy a jak to bude cely pod strechou resene ne ??
ale sundat par tasek okolo a ten komin dodelat - tasky doskladat zpet nemuze byt takovy problem za predpokladu ze se tam nebude delat klasicky zaklop - parobzabrana a vnitrni oblozeni

Odesláno (upraveno)

Tak dneska čistka jezírka, rybičky už tam maji jako v pokojičku, toho listí a fujtajbl řas na dně, blééé,  ještě přesadit lekníny a vrátit kameny a je na chvíli pokoj :)

Tak dva dny se bude napouštět, studna nestíhá dodavat vodu.

20200406_123826.jpg20200406_123909.jpg20200406_125131.jpg

Upraveno uživatelem Radek Hurvajz
Odesláno

Ten druhý komín je na rovné (zatím plechové) části. No uvidíme. Vzhledem k současné situaci, jsem rád, že aspoň něco jde celkem rychle a dobře. Za normálního stavu, bych sice bez problému během chvíle koupil cihly, maltu, atd, ale na střechu by přišli až někdy v září... Jdu ještě změřit okna, ať je můžu zítra zkusit objednat.

Odesláno

Umyl jsem 16 kol a vysrouboval a nasrouboval 20 matic a 20 sroubu, a je prezuto :) jo a jeste jsem musel u focuse tri zjeba.y srouby v naboji vymenit, abych mohl pouzit novy matice na hliniky 😛

IMG_20200406_174204.jpg

Resizer_15861877635830.jpg

Odesláno

Dnes ac se venku zdrzuju velice malo tak dnes me to vytahlo ven - po ranu jsem obesel zase postu a PPL sberne misto - z rousky mam uz celkem pekny nervovy "tik"
Sehnal jsem takovou ve ktere se me nepoti bryle - pekna na gumicky - nojo ale gumicka po preprani prestala "gumickovat" a dnes ve vetru .... !! Uz aby tato doba zmizela a byl klid protoze je to utrpeni :)

Jeste dopoledne prostrihal rybiz a urizl asi dve vetve na svestce .... s jakou uspesnosti se necham prekvapit na podzim jak moc bude nebude ovoce ;)

Odpoledne se pripravili kola a ANO nase oblibene tema MAM prezuto :)

A s vecerem me udelala radost spolecnost DPD a nasledne PPL - jedna privezla veci z Lidlu a druha kameru ktera dokaze udelat obrazky 360° za zlomek ceny nove - a zda se ze je jen otevrena jinak nova ....

A pomalu obepisuju obce kde hodlame natacet - s prekvapenim jsme predbezne dostali zelenou dokonce i od letiste v MB tak ze dalsi dilci uspech v teto dobe .....

>>> A reakce na plyn kotel v turbu - u nas nemame a nikdo nechtel ani cidlo na plyn - vse jde ven tak ze v podstate neni potreba ani nejaky privod vzduchu a za sebe muzu napsat ze ochrany maji udelane hodne dobre.
za nas se udelal jen strop teto kotelny spis jako papir zateplene "polistyrenem" pro jistotu kdyby to uz "psouklo" aby to slo nejlehci cestou kolmo vzhuru :)

Odesláno
před 5 hodinami, Scratch napsal:

@PaKr mluvim o tom prave kvuli tomu co popisujes, pak se ty kominy budou delat sakra blbe a draze. Prave me na to upozornoval muj kominik, ze nez zacnu delat novou strechu, tak si mam nechat udelat novy komin :(

Tak tak, taky se u nás teď řeší stav a oprava komínů v souvislosti s výměnou krytiny. Rozhodně se to dělá lépe, když je kolem lešení a nemusí se hlídat krytina pod nohama a plechování kolem komínu. Dal bych fotku, ale mám to zakázané zveřejňovat a ne od manželky. :roll:D   

Odesláno

Dovolená jak má být 😞 - dnes jsem se koupal - zatím ve vlastním potu s necelými 4mi kubíky betonu

Bohužel na laser od půjčeného niveláku nebylo na sluníčku vidět, takže hezky pěkně postaru podle provázků a dvoumetrové vodováhy. Když bylo hotovo a konečně přišel stín, provedl jsem kontrolu a jsem na krátké straně v nule a na dlouhé do 4 mm. Tak by to snad mohlo být OK. Nerad bych stěrkoval.

IMG_20200406_121441.thumb.jpg.5bbf9a1392c73bf556b34ab66ff2f64d.jpg

IMG_20200406_173615.thumb.jpg.230d38d306f451bf790c4bbc7b2ce409.jpg

Pak ještě třešnička na dortu - zbytkem udělán podklad pod nádrž na dešťovku. Tam se mi trochu tlačí spodní voda - dostal jsem se pár cm pod její hladinku. Shodou okolností jsem se "trefil" na původní koryto potoka.  

IMG_20200406_173605.thumb.jpg.fa5751be94e7ffc85056f47108caff4e.jpg

Odesláno
před 3 hodinami, Medvěd napsal:

A zítra bude poptákováno

Ty voleeee . . .   Čechovka s kytičkama , které nejsou za plotem a nic jim není - to si přijedu vyfotit . . .  :super

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...