radim.1008 Odesláno 12. březen 2025 Odesláno 12. březen 2025 Ano dá, požádáš o jeho ponechání. Jen ti ho znehodnotí ustřižením rohu. Takto jsem postupoval, když jsem vyzvedával značky z depozitu. OK406 a Medvěd ohodnotil 2 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 12. březen 2025 Odesláno 12. březen 2025 Mě se při přepisu vždy ptali, zda ho chci nechat. Medvěd ohodnotil 1 Citovat
oddie Odesláno 12. březen 2025 Odesláno 12. březen 2025 Ano, v Praze rozhodně, i mi to sami nabídli. Pouze do papíru dopíšeš, že žádáš o ponechání TP. Citovat
petrinza Odesláno 12. březen 2025 Odesláno 12. březen 2025 Postupně jsem vypustil do provozu dvě svoje děti. Rozumím Medvědovi. Ono je to spíš o vlastní hlavě pustit ty děti do provozu. Když budou jezdit divoce, je úplně jedno, čím budou jezdit a může to potenciálně dopadnout stejně. Když budou jezdit rozumně, budou jezdit dlouho. S oběma dětma jsem po autoškole absolvoval pro klid duše delší jízdu, než jsem souhlasil, že vyrazí za volantem samotné. A jezdí bez problémů. Dcera teď dokonce rozjíždí vlastní autoškolu. Medvěd a P607Olda ohodnotil 2 Citovat
PaKr Odesláno 12. březen 2025 Odesláno 12. březen 2025 Když jsem byl v říjnu na technické ( a na evidečce pro skútr), tak byli rádi, že mám i velké TP. A paradoxně i u skútra, který už byl neplatný. Ale asi už nemají v systému ty jednotlivé vzory velkých TP, jinak by to asi bylo vytištěné a ne psané ručně... Citovat
P607Olda Odesláno 12. březen 2025 Odesláno 12. březen 2025 Nakopíruj si ho, nebo ještě snadněji, vyfoť. Celý. Medvěd a OK406 ohodnotil 2 Citovat
Medvěd Odesláno 12. březen 2025 Autor Odesláno 12. březen 2025 před 1 hodinou, oddie napsal: Ano, v Praze rozhodně, i mi to sami nabídli. Pouze do papíru dopíšeš, že žádáš o ponechání TP. No my to budeme převádět v Jihlavě zrovna s majitelem. Tak budu věřit, že se taky zeptají Ofotit ho před přepisem asi nestihnu, ale doma si asi kopii do PC uložím Citovat
oddie Odesláno 12. březen 2025 Odesláno 12. březen 2025 Jen tak mimochodem, převod se dá udělat i elektronicky, netřeba tam chodit osobně v obou stranách. Je to i levnější na správním poplatku. Jen je k tomu třeba mít el. identitu - NIA, datovka, banka... Medvěd ohodnotil 1 Citovat
Charlie 607 Odesláno 12. březen 2025 Odesláno 12. březen 2025 Normálně do žádosti při přepisu napíšeš: Požaduji zachovat původní VTP a oni ti ustřihnou roh a techničák vrátí. Medvěd a OK406 ohodnotil 2 Citovat
Medvěd Odesláno 12. březen 2025 Autor Odesláno 12. březen 2025 před 34 minutami, oddie napsal: Jen tak mimochodem, převod se dá udělat i elektronicky, netřeba tam chodit osobně v obou stranách. Je to i levnější na správním poplatku. Jen je k tomu třeba mít el. identitu - NIA, datovka, banka... No a tu nemám ani já, natož Pavel Stejně pro auto do Jihlavy pojedeme, tak se to udělá hezky po staru a s jistotou na ouřadě Citovat
P607Olda Odesláno 12. březen 2025 Odesláno 12. březen 2025 před 5 hodinami, Medvěd napsal: Ofotit ho před přepisem asi nestihnu, ale doma si asi kopii do PC uložím To fotíš tak dlouhým časem? Jsem myslel, že to je cvak, cvak, cvak, cvak. Pepito ohodnotil 1 Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 12. březen 2025 Odesláno 12. březen 2025 Ale na co fotit, normalně mu ho nechají, stačí jim to říct. OK406 a Pepito ohodnotil 2 Citovat
Medvěd Odesláno 15. březen 2025 Autor Odesláno 15. březen 2025 (upraveno) Tak mi to nedalo a objednáno https://www.jcervenka.cz/kurz-sportovni-jizdy/ Do prázdnin to asi nestihne, ale v srpnu nebo září budu rád, když Honzu sveze a on mu vysvětlí kam čučet a jak předvídat nebo brzdit. Jak už jsem psal, tenhle kurz jsem pořídil bráchovi k půlstoletinám a ten si to moc pochvaloval - dokonce prej měl pocit, že Honza je dobrej psycholog, což je od psychologa se soukromou praxí a roky praxe v Bohnicích slušnej kompliment. Upraveno 15. březen 2025 uživatelem Medvěd Pepito a Radek Hurvajz ohodnotil 2 Citovat
Medvěd Odesláno 31. březen 2025 Autor Odesláno 31. březen 2025 Dnes si Pavel (s naší cca 50% dopomocí) pořídil své první auto - je to Ford Mondeo Kombi s motorem 2,2 TDCI s původním výkonem 147 kW zvedlým na cca 170 kW. Auto je vyrobeno v roce 2012 a ve chvíli předání tachometr ukazoval 362 266 najetých km. Z výbavy: automatická klima nezávislé topení závěsné zařízení zatmavená zadní skla subwoofer místo rezervy bezklíčkové startování tlačítkem vestavěná navigace chlazené a odvětrávané přední sedačky couvací kamera přední i zadní parkovací senzory Po kontrole v servisu Pavla výhledově čeká výměna komplet všech čtyř kotoučů a destiček, přelisování silentbloků zadních ramen a nástřik spodku. Momentálně se bude dělat "jen" kompletní výměna olejů a všech filtrů, zbytek vydrží do podzima / zimy, kdy zase budou našetřeny nějaké kačky Koupeno a foceno je auto na zimních plechách, letní hliníky půjdou na auto jakmile si je v Hronově u Péti vyzvedneme Milan+ a Pepito ohodnotil 2 Citovat
Milan+ Odesláno 31. březen 2025 Odesláno 31. březen 2025 (upraveno) Koule je na šrouby,nebo bajonet? Nástřik spodku i dutin bych řešil ,jak bude teplo,to je na to nejlepší čas. Je to práce špinavá u starých aut,tak si to každý nechá zaplatit,pokud to nechceš mít odfláknute. Mám ve vláknu o Tucsonovi jak to dělal na novém, můžeš tam kouknout. Upraveno 31. březen 2025 uživatelem Milan+ OK406 ohodnotil 1 Citovat
Medvěd Odesláno 1. duben 2025 Autor Odesláno 1. duben 2025 Myslím si, že je na bajonet - ale neštudoval jsem to. Vycházím z roho, že junior mluvil o tom, že jí sundá, očistí a znovu natře.... Citovat
Pepito Odesláno 1. duben 2025 Odesláno 1. duben 2025 Tak ať Pavlovi slouží k plné spokojenosti. Jen dotaz, ten motorový prostor je proč tak zaprášený? To ho nemohl původní majitel vyčistit? Já bych se styděl prodávat auto v takovém stavu. Citovat
Milan+ Odesláno 1. duben 2025 Odesláno 1. duben 2025 před 3 hodinami, Medvěd napsal: Myslím si, že je na bajonet - ale neštudoval jsem to. Vycházím z roho, že junior mluvil o tom, že jí sundá, očistí a znovu natře.... Hlavně dolů,pokud bajonet,tak bez káry na autě nesmí být. OK406 ohodnotil 1 Citovat
Medvěd Odesláno 1. duben 2025 Autor Odesláno 1. duben 2025 Pepito - ten kryt přes motor byl někde mimo (nevozil ho) Milane - nechám to na něm. Já kouli v životě nesundal a nikdy jsem neslyšel, že by to někde cajti řešili. Ale pravdu máš, taky jsem to četl Pepito ohodnotil 1 Citovat
Ferry Odesláno 1. duben 2025 Odesláno 1. duben 2025 na lisování silentbloků do zadních ramen radím, z vlastní zkušenosti, se z vysoka vy... Kupte celý ramena nový https://ceskedily.cz/ridici-paka-zaveseni-kol-delphi-tc3257 Je to plech a při lisování se to bortí, musel by se na to vyrobit nějaký přípravek. Co se dá lisovat, jsou tyhle motýlkový silentbloky https://ceskedily.cz/ulozeni-ridici-mechanismus-meyle-514-710-0014-hd, který jsou v těch podélných ramenech (těhlicích). Jinak šrouby na těch fordích nápravách bývají často zarostlé, až hanba, takže často je to na flexu a pak koupit celou sadu šroubů nových https://ceskedily.cz/sada-na-opravy-zaveseni-kol-maxgear-72-2997 Tady máte pak katalog s rozpadem dílů a s origo čísly Péťa, OK406, Medvěd a 2 další ohodnotil 5 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.