Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Pavlův první povoz - Ford Mondeo Break 2,2 TDCI 147 kW

Recommended Posts

Odesláno

Postupně jsem vypustil do provozu dvě svoje děti. Rozumím Medvědovi. Ono je to spíš o vlastní hlavě pustit ty děti do provozu. Když budou jezdit divoce, je úplně jedno, čím budou jezdit a může to potenciálně dopadnout stejně. Když budou jezdit rozumně, budou jezdit dlouho. S oběma dětma jsem po autoškole absolvoval pro klid duše delší jízdu, než jsem souhlasil, že vyrazí za volantem samotné. A jezdí bez problémů. Dcera teď dokonce rozjíždí vlastní autoškolu.

Odesláno

Když jsem byl v říjnu na technické ( a na evidečce pro skútr), tak byli rádi,  že mám i velké TP. A paradoxně i u skútra,  který už byl neplatný. Ale asi už nemají v systému ty jednotlivé vzory velkých TP, jinak by to asi bylo vytištěné a ne psané ručně...

20250312_080236.jpg

Odesláno
před 1 hodinou, oddie napsal:

Ano, v Praze rozhodně,  i mi to sami nabídli. Pouze do papíru dopíšeš, že žádáš o ponechání TP.

No my to budeme převádět v Jihlavě zrovna s majitelem. Tak budu věřit, že se taky zeptají

Ofotit ho před přepisem asi nestihnu, ale doma si asi kopii do PC uložím

Odesláno

Jen tak mimochodem, převod se dá udělat i elektronicky, netřeba tam chodit osobně v obou stranách. Je to i levnější na správním poplatku. Jen je k tomu třeba mít el. identitu - NIA, datovka, banka...

Odesláno
před 34 minutami, oddie napsal:

Jen tak mimochodem, převod se dá udělat i elektronicky, netřeba tam chodit osobně v obou stranách. Je to i levnější na správním poplatku. Jen je k tomu třeba mít el. identitu - NIA, datovka, banka...

No a tu nemám ani já, natož Pavel

Stejně pro auto do Jihlavy pojedeme, tak se to udělá hezky po staru a s jistotou na ouřadě

Odesláno (upraveno)

Tak mi to nedalo a objednáno

https://www.jcervenka.cz/kurz-sportovni-jizdy/

Do prázdnin to asi nestihne, ale v srpnu nebo září budu rád, když Honzu sveze a on mu vysvětlí kam čučet a jak předvídat nebo brzdit. Jak už jsem psal, tenhle kurz jsem pořídil bráchovi k půlstoletinám a ten si to moc pochvaloval - dokonce prej měl pocit, že Honza je dobrej psycholog, což je od psychologa se soukromou praxí a roky praxe v Bohnicích slušnej kompliment.

Upraveno uživatelem Medvěd
  • O 3 týdny později...
Odesláno

Dnes si Pavel (s naší cca 50% dopomocí) pořídil své první auto - je to Ford Mondeo Kombi s motorem 2,2 TDCI s původním výkonem 147 kW zvedlým na cca 170 kW.
Auto je vyrobeno v roce 2012 a ve chvíli předání tachometr ukazoval 362 266 najetých km.

Z výbavy:
automatická klima
nezávislé topení
závěsné zařízení
zatmavená zadní skla
subwoofer místo rezervy
bezklíčkové startování tlačítkem
vestavěná navigace
chlazené a odvětrávané přední sedačky
couvací kamera
přední i zadní parkovací senzory

Po kontrole v servisu Pavla výhledově čeká výměna komplet všech čtyř kotoučů a destiček, přelisování silentbloků zadních ramen a nástřik spodku. Momentálně se bude dělat "jen" kompletní výměna olejů a všech filtrů, zbytek vydrží do podzima / zimy, kdy zase budou našetřeny nějaké kačky

Koupeno a foceno je auto na zimních plechách, letní hliníky půjdou na auto jakmile si je v Hronově u Péti vyzvedneme

image.thumb.png.3dd656f9abf87704e8840f981f627925.png

image.thumb.png.fd9e0b88af51574efcaefe1a629dff58.png

image.thumb.png.24af91aaf2014f07362d112248777f31.png

image.thumb.png.0cd199639540c3456a0cb35d31ced09d.png

image.thumb.png.bceb5d18f632bb0c78e9a9175ccfd43d.png

image.thumb.png.27bcad796fe93ce2a0923202a5ed74f7.png

image.thumb.png.76b057858703f0325ee7413340a33739.png

image.thumb.png.803c3aaf73a6c0c68dbb30ecdbc3c817.png

image.thumb.png.fd3b233e2c9d69fb18165d4a84bd1c02.png

image.thumb.png.8a6a824899ac0dca4a21e374276b5223.png

Odesláno (upraveno)

Koule je na šrouby,nebo bajonet? Nástřik spodku i dutin bych řešil ,jak bude teplo,to je na to nejlepší čas. Je to práce špinavá u starých aut,tak si to každý nechá zaplatit,pokud to nechceš mít odfláknute. Mám ve vláknu o Tucsonovi  jak to dělal na novém, můžeš tam kouknout.

Upraveno uživatelem Milan+
Odesláno

Myslím si, že je na bajonet - ale neštudoval jsem to.

Vycházím z roho, že junior mluvil o tom, že jí sundá, očistí a znovu natře....

Odesláno

Tak ať Pavlovi slouží k plné spokojenosti. Jen dotaz, ten motorový prostor je proč tak zaprášený? To ho nemohl původní majitel vyčistit? Já bych se styděl prodávat auto v takovém stavu. :papa

Odesláno
před 3 hodinami, Medvěd napsal:

Myslím si, že je na bajonet - ale neštudoval jsem to.

Vycházím z roho, že junior mluvil o tom, že jí sundá, očistí a znovu natře....

Hlavně dolů,pokud bajonet,tak bez káry na autě nesmí být.

Odesláno

Pepito - ten kryt přes motor byl někde mimo (nevozil ho)

Milane - nechám to na něm. Já kouli v životě nesundal a nikdy jsem neslyšel, že by to někde cajti řešili.

Ale pravdu máš, taky jsem to četl

Odesláno

na lisování silentbloků do zadních ramen radím, z vlastní zkušenosti, se z vysoka vy...

Kupte celý ramena nový https://ceskedily.cz/ridici-paka-zaveseni-kol-delphi-tc3257  Je to plech a při lisování se to bortí, musel by se na to vyrobit nějaký přípravek.

Co se dá lisovat, jsou tyhle motýlkový silentbloky https://ceskedily.cz/ulozeni-ridici-mechanismus-meyle-514-710-0014-hd, který jsou v těch podélných ramenech (těhlicích). Jinak šrouby na těch fordích nápravách bývají často zarostlé, až hanba, takže často je to na flexu a pak koupit celou sadu šroubů nových https://ceskedily.cz/sada-na-opravy-zaveseni-kol-maxgear-72-2997 

Tady máte pak katalog s rozpadem dílů a s origo čísly 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...