VojtouNerCZ Posted February 23, 2025 Posted February 23, 2025 (edited) Tak, jak jsem avizoval, vezeme ho domů. 2.0i 103kw benzín, automat AL4 v nouzi, najeto 303k, za velice dobrý peníz. Celkový stav pěkný, nějaká mírná kosmetika. Pravý práh ve předu horší + kapsa, nic hrozného, co bx se nedalo dát do kupy. Výbava poměrně slušná, 7 míst. Po poměrně velkém servisu, v poslední době komplet brzdy, třmeny, tlumiče a celkově podvozek za mě dobrý kauf. Tak snad bude jezdit. Edited December 15, 2025 by VojtouNerCZ Hafity, pavelu96, radim.1008 and 7 others 10 Quote
ozzy56 Posted February 23, 2025 Posted February 23, 2025 kolik to bere v benzínu? 10 na volnoběh ? , tak ať ti to jezdí... Quote
VojtouNerCZ Posted February 23, 2025 Author Posted February 23, 2025 (edited) Údajně delší trasy, i po dálnici s rychlostí okolo 110km/h tak 8l. Ale já to stejně budu dávat do plynu. Pán s tím jezdil jako s rodinným autem, je vidět, že o něj bylo postaráno a chovali se k němu slušně. S mojí 307 když jedu na benzín tak to mám na 14l/100, ale já s tím jezdím jako prase. Dá se i za 6.5 jet. Edited February 23, 2025 by VojtouNerCZ ozzy56 1 Quote
PaKr Posted February 23, 2025 Posted February 23, 2025 No hlavně, aby plynaři zase nepřevrátili kapotu... No co, 406 s RFV jezdila taky za 10, ale to svezení za to stálo ( ještě navíc po přesednutí z feldy ) Quote
Havlicek.Lukas Posted February 23, 2025 Posted February 23, 2025 ja si ymslim ze po skusenostech se servisy jim bude stat za zadama a kontrolovat kazdy sroubek OK406 1 Quote
VojtouNerCZ Posted February 23, 2025 Author Posted February 23, 2025 Na montáž plynu to půjde jinam. Ačkoli plynaři dali vše (až na senzor) do kupy a poměrně ke spokojenosti, jezdit tam už nebudu. Na servis plynových povozů mám školení z práce na ještěrky, takže tuhle část si dokážu udělat z velké části sám, když nebudu vědět, půjde to přes kluky z dílny v Kolíně ke známýmu. ozzy56 1 Quote
VojtouNerCZ Posted February 24, 2025 Author Posted February 24, 2025 (edited) Takže něco k autu. Dostal jsem k němu hromadu faktur, mimo jiné i z autorizáku kam s tím pán jezdil. Auto je původně ze Švýcarska. Během posledního roku - gufera poloos, olej v převodovce, manžety poloos, pravé rameno, komplet brzdy, třmeny i ručka. Rozvody před 80 tisíci km a 5 lety opět v peugeotu (ty nechám udělat a jelikož je tam VVT, sám se do toho vrtat nebudu) . Dále loni zadní tlumiče, vzadu pera + uložení tlumičů a naprav. Vepředu kosti, čepy, axiály. Z výbavy 4x elektrické okna, otočné sesle, rádio RD4 s parotem, dvouzóna, všiml jsem si nějakých topných spirál ve výdeších do druhé a třetí řady. V autě 7 sedaček, v TP 8 míst, roletky na všech oknech, atermické, akustické a antireflexní čelní sklo se senzorem, modré. ESP i ASR, sedačky nastavitelné i nahoru, volant nahoru a dopředu. Bagy klasicky vepředu, v seslích a po celém stropu. Repro vepředu, uprostřed i vzadu. Má to ten blbej nesehnatelnej vejfuk - 2 malý vlnovce, kat, obrovskej střední, pak poměrně velký další tlumič napříč a nakonec takovej malej "čibuk" jako koncový. A teď to nejzajímavější. Kdo uhodne, za kolik jsem to koupil, má u mě zlatýho bludišťáka. Samozřejmě se cokoli může podělat, ale i kolega který pro to se mnou jel a dělá to aut nechápal, že to je za takový prachy. I kdyby padl motor a musel jsem ho měnit, pořád se to sakra vyplatí. Ano, je tam ten kousek prahu a kapsy, ale to jsem řešil i u 307... Edited July 21, 2025 by VojtouNerCZ ozzy56, Péťa, pavelu96 and 3 others 6 Quote
sitler Posted February 24, 2025 Posted February 24, 2025 tipnu si, ze tak za 30k byl doma? Padla prevodovka strasne schodi cenu. Quote
oddie Posted February 24, 2025 Posted February 24, 2025 Za mě 10, jestli je to s automatem v nouzáku. Dýdý, Péťa and VojtouNerCZ 3 Quote
VojtouNerCZ Posted February 24, 2025 Author Posted February 24, 2025 (edited) @oddie to trefil úplně přesně Oprava automatu 2k, auto už jezdí. Edited February 24, 2025 by VojtouNerCZ PaKr, Ferry, oddie and 2 others 5 Quote
Milan+ Posted February 24, 2025 Posted February 24, 2025 před 13 minutami, VojtouNerCZ napsal: Takže něco k autu. Dostal jsem k němu hromadu faktur, mimo jiné i z autorizáku kam s tím pán jezdil. Auto je původně ze Švýcarska. Během posledního roku - gufera poloos, olej v převodovce, manžety poloos, pravé rameno, komplet brzdy, třmeny i ručka v autorizovaném servisu. Rozvody před 80 tisíci km a 5 lety opět v peugeotu (ty nechám udělat a jelikož je tam VVT, sám se do toho vrtat nebudu) . Dále loni přední a zadní tlumiče, vzadu pera + uložení tlumičů a naprav. Vepředu kosti, čepy, axiály. Doplněna klima. Z výbavy 4x elektrické okna, otočné sesle, rádio RD4 s parotem, dvouzóna, všiml jsem si nějakých topných spirál ve výdeších do druhé a třetí řady. V autě 7 sedaček, v TP 8 míst, roletky na všech oknech, atermické, akustické a antireflexní čelní sklo se senzorem, modré. ESP i ASR, sedačky nastavitelné i nahoru, volant nahoru a dopředu. Bagy klasicky vepředu, v seslích a po celém stropu. Repro vepředu, uprostřed i vzadu. Má to ten blbej nesehnatelnej vejfuk - 3 malý vlnovec, kat, obrovskej střední, pak poměrně velký další tlumič napříč a nakonec takovej malej "čibuk" jako koncový. A teď to nejzajímavější. Kdo uhodne, za kolik jsem to koupil, má u mě zlatýho bludišťáka. Samozřejmě se cokoli může podělat, ale i kolega který pro to se mnou jel a dělá to aut nechápal, že to je za takový prachy. I kdyby padl motor a musel jsem ho měnit, pořád se to sakra vyplatí. Ano, je tam ten kousek prahu a kapsy, ale to jsem řešil i u 307... Kolega asi těchto aut moc nedělal,to už je mimo zájem,to jsou auta na stavbu . Quote
oddie Posted February 24, 2025 Posted February 24, 2025 před 4 minutami, VojtouNerCZ napsal: @oddie to trefil úplně přesně Oprava automatu 2k, auto už jezdí. TAk to je pěkná cena za opravu Co mu bylo? Automat jsem chvilku zvažoval, kdyby se mi náhodou nepovedlo jedno z kolen Quote
VojtouNerCZ Posted February 24, 2025 Author Posted February 24, 2025 (edited) @Milan+myšleno tak, že je to v dost hezkým stavu. Původně se pro to jelo s tím, že je to levný, TK na rok a půl, takže to bude šuplík kterej mi jen překlene dobu opravy 307. Samozřejmě je to starý auto které jak píšeš, často padne na stavbu. Nicméně a tím co se v dnešní době vyrábí a mým potřebám a požadavkům tohle plně vyhovuje. (velký, 7 míst, benzín a automat) @oddie klasicky padlý ventily + jsem trochu ladil na hydro bloku tlak pomocí seřizovacích šroubů. Edited February 24, 2025 by VojtouNerCZ Charlie 607, thorr001 and pavelu96 3 Quote
Vena garážmistr Posted February 24, 2025 Posted February 24, 2025 No i když s tím máš takové plány tak za ty prachy je to si myslím dobrej kauf. Ono jak už to tady několikrát zmínil oddie tak auto téhle velikosti s takovou variabilitou vnitřního prostoru se prostě už léta nevyrábí a pro Tebe kterej to dokážeš odservisovat téměř všechno to není problématické auto navíc když potřebuješ stěhovat tu svoji školku ale to někteří nechápou. A třeba si vzpomeneš u těhle aut dost často platí kdo zkusí nechce jiné nebo hledá hodně podobné. Viz @oddie ten má aktuálně dvě tuším a @MP nevím jestli je má pořád obě ale vím že koupil první kdysi a já měl tu čest mu předávat některé poznatky a rady když ji pořizoval a po nějaké době pořídil téměř totožnou akorát že s menším nájezdem a mladší. VojtouNerCZ 1 Quote
MP Posted February 24, 2025 Posted February 24, 2025 (edited) před 3 minutami, Vena garážmistr napsal: ... často platí kdo zkusí nechce jiné nebo hledá hodně podobné. Viz @oddie ten má aktuálně dvě tuším a @MP nevím ... Tu první 807 jsem poslal dál...ale zůstala v rodině a pořád dál funguje a jezdí. Současná moje má 271 000 km a tak ještě dlouho vydrží. A pak už asi bude problém sehnat něco co by dávalo smysl koupit ( myšleno další 807 s málo najetýma km ) Edited February 24, 2025 by MP Quote
oddie Posted February 24, 2025 Posted February 24, 2025 před 54 minutami, VojtouNerCZ napsal: @Milan+myšleno tak, že je to v dost hezkým stavu. Původně se pro to jelo s tím, že je to levný, TK na rok a půl, takže to bude šuplík kterej mi jen překlene dobu opravy 307. Samozřejmě je to starý auto které jak píšeš, často padne na stavbu. Nicméně a tím co se v dnešní době vyrábí a mým potřebám a požadavkům tohle plně vyhovuje. (velký, 7 míst, benzín a automat) @oddie klasicky padlý ventily + jsem trochu ladil na hydro bloku tlak pomocí seřizovacích šroubů. No, tak jestli máš 4 (?) děti, tak bych si troufl predikovat, že 807 se stane hlavním autem a 307 půjde z domu Quote
Recommended Posts