Jump to content
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Posted (edited)

Tak, jak jsem avizoval, vezeme ho domů. 2.0i 103kw benzín, automat AL4 v nouzi, najeto 303k, za velice dobrý peníz. Celkový stav pěkný, nějaká mírná kosmetika. Pravý práh ve předu horší + kapsa, nic hrozného, co bx se nedalo dát do kupy. Výbava poměrně slušná, 7 míst. Po poměrně velkém servisu, v poslední době komplet brzdy, třmeny, tlumiče a celkově podvozek za mě dobrý kauf. Tak snad bude jezdit. 

20250223_083454.jpg

Edited by VojtouNerCZ
Posted (edited)

Údajně delší trasy, i po dálnici s rychlostí okolo 110km/h tak 8l. Ale já to stejně budu dávat do plynu. Pán s tím jezdil jako s rodinným autem, je vidět, že o něj bylo postaráno a chovali se k němu slušně. 

S mojí 307 když jedu na benzín tak to mám na 14l/100, ale já s tím jezdím jako prase. Dá se i za 6.5 jet. 

Edited by VojtouNerCZ
Posted

No hlavně, aby plynaři zase nepřevrátili kapotu...

No co, 406 s RFV jezdila taky za 10, ale to svezení za to stálo :roker ( ještě navíc  po přesednutí z feldy :D )

Posted

Na montáž plynu to půjde jinam. Ačkoli plynaři dali vše (až na senzor) do kupy a poměrně ke spokojenosti, jezdit tam už nebudu. Na servis plynových povozů mám školení z práce na ještěrky, takže tuhle část si dokážu udělat z velké části sám, když nebudu vědět, půjde to přes kluky z dílny v Kolíně ke známýmu. 

Posted (edited)

Takže něco k autu. Dostal jsem k němu hromadu faktur, mimo jiné i z autorizáku kam s tím pán jezdil. Auto je původně ze Švýcarska.

Během posledního roku - gufera poloos, olej v převodovce, manžety poloos, pravé rameno, komplet brzdy, třmeny i ručka. Rozvody před 80 tisíci km a 5 lety opět v peugeotu (ty nechám udělat a jelikož je tam VVT, sám se do toho vrtat nebudu) . Dále loni zadní tlumiče, vzadu pera + uložení tlumičů a naprav. Vepředu kosti, čepy, axiály. 

Z výbavy 4x elektrické okna, otočné sesle, rádio RD4 s parotem, dvouzóna, všiml jsem si nějakých topných spirál ve výdeších do druhé a třetí řady. V autě 7 sedaček, v TP 8 míst, roletky na všech oknech, atermické, akustické a antireflexní čelní sklo se senzorem, modré. ESP i ASR, sedačky nastavitelné i nahoru, volant nahoru a dopředu. Bagy klasicky vepředu, v seslích a po celém stropu. Repro vepředu, uprostřed i vzadu. 

Má to ten blbej nesehnatelnej vejfuk - 2 malý vlnovce, kat, obrovskej střední, pak poměrně velký další tlumič napříč a nakonec takovej malej "čibuk" jako koncový. 

A teď to nejzajímavější. Kdo uhodne, za kolik jsem to koupil, má u mě zlatýho bludišťáka. Samozřejmě se cokoli může podělat, ale i kolega který pro to se mnou jel a dělá to aut nechápal, že to je za takový prachy. I kdyby padl motor a musel jsem ho měnit, pořád se to sakra vyplatí. Ano, je tam ten kousek prahu a kapsy, ale to jsem řešil i u 307...

Edited by VojtouNerCZ
Posted
před 13 minutami, VojtouNerCZ napsal:

Takže něco k autu. Dostal jsem k němu hromadu faktur, mimo jiné i z autorizáku kam s tím pán jezdil. Auto je původně ze Švýcarska.

Během posledního roku - gufera poloos, olej v převodovce, manžety poloos, pravé rameno, komplet brzdy, třmeny i ručka v autorizovaném servisu. Rozvody před 80 tisíci km a 5 lety opět v peugeotu (ty nechám udělat a jelikož je tam VVT, sám se do toho vrtat nebudu) . Dále loni přední a zadní tlumiče, vzadu pera + uložení tlumičů a naprav. Vepředu kosti, čepy, axiály. Doplněna klima. 

Z výbavy 4x elektrické okna, otočné sesle, rádio RD4 s parotem, dvouzóna, všiml jsem si nějakých topných spirál ve výdeších do druhé a třetí řady. V autě 7 sedaček, v TP 8 míst, roletky na všech oknech, atermické, akustické a antireflexní čelní sklo se senzorem, modré. ESP i ASR, sedačky nastavitelné i nahoru, volant nahoru a dopředu. Bagy klasicky vepředu, v seslích a po celém stropu. Repro vepředu, uprostřed i vzadu. 

Má to ten blbej nesehnatelnej vejfuk - 3 malý vlnovec, kat, obrovskej střední, pak poměrně velký další tlumič napříč a nakonec takovej malej "čibuk" jako koncový. 

A teď to nejzajímavější. Kdo uhodne, za kolik jsem to koupil, má u mě zlatýho bludišťáka. Samozřejmě se cokoli může podělat, ale i kolega který pro to se mnou jel a dělá to aut nechápal, že to je za takový prachy. I kdyby padl motor a musel jsem ho měnit, pořád se to sakra vyplatí. Ano, je tam ten kousek prahu a kapsy, ale to jsem řešil i u 307...

Kolega asi těchto aut moc nedělal,to už je mimo zájem,to jsou auta na stavbu .

Posted
před 4 minutami, VojtouNerCZ napsal:

@oddie to trefil úplně přesně 👍

Oprava automatu 2k, auto už jezdí. 

TAk to je pěkná cena za opravu 👍 Co mu bylo? Automat jsem chvilku zvažoval, kdyby se mi náhodou nepovedlo jedno z kolen :D

Posted (edited)

@Milan+myšleno tak, že je to v dost hezkým stavu. Původně se pro to jelo s tím, že je to levný, TK na rok a půl, takže to bude šuplík kterej mi jen překlene dobu opravy 307. Samozřejmě je to starý auto které jak píšeš, často padne na stavbu. Nicméně a tím co se v dnešní době vyrábí a mým potřebám a požadavkům tohle plně vyhovuje. (velký, 7 míst, benzín a automat) 

@oddie klasicky padlý ventily + jsem trochu ladil na hydro bloku tlak pomocí seřizovacích šroubů. 

Edited by VojtouNerCZ
Posted

No i když s tím máš takové plány tak za ty prachy je to si myslím dobrej kauf. Ono jak už to tady několikrát zmínil oddie tak auto téhle velikosti s takovou variabilitou vnitřního prostoru se prostě už léta nevyrábí a pro Tebe kterej  to dokážeš odservisovat téměř všechno to není problématické auto navíc když potřebuješ stěhovat tu svoji školku ale to někteří nechápou.  A třeba si vzpomeneš u těhle aut dost často platí kdo zkusí nechce jiné nebo hledá hodně podobné.  Viz @oddie ten má aktuálně dvě  tuším a  @MP  nevím jestli je má pořád obě ale vím že koupil první kdysi a já měl tu čest mu předávat některé poznatky a rady když ji pořizoval a po nějaké době pořídil téměř totožnou akorát že s menším nájezdem a mladší.

Posted (edited)
před 3 minutami, Vena garážmistr napsal:

... často platí kdo zkusí nechce jiné nebo hledá hodně podobné.  Viz @oddie ten má aktuálně dvě  tuším a  @MP  nevím ...

Tu první 807 jsem poslal dál...ale zůstala v rodině a pořád dál funguje a jezdí. Současná moje má 271 000 km a tak ještě dlouho vydrží. A pak už asi bude problém sehnat něco co by dávalo smysl koupit ( myšleno další 807 s málo najetýma km )

Edited by MP
Posted
před 54 minutami, VojtouNerCZ napsal:

@Milan+myšleno tak, že je to v dost hezkým stavu. Původně se pro to jelo s tím, že je to levný, TK na rok a půl, takže to bude šuplík kterej mi jen překlene dobu opravy 307. Samozřejmě je to starý auto které jak píšeš, často padne na stavbu. Nicméně a tím co se v dnešní době vyrábí a mým potřebám a požadavkům tohle plně vyhovuje. (velký, 7 míst, benzín a automat) 

@oddie klasicky padlý ventily + jsem trochu ladil na hydro bloku tlak pomocí seřizovacích šroubů. 

No, tak jestli máš 4 (?) děti, tak bych si troufl predikovat, že 807 se stane hlavním autem a 307 půjde z domu 🤣 :roker