Medvěd Odesláno 12. říjen 2022 Odesláno 12. říjen 2022 před 1 minutou, Radek Hurvajz napsal: Kurňa, všichni jezdí rychle, tak by mě zajímalo kde se berou ti kteří ráno když jedu do práce a na tempomatu mám 93 tak všecky dojíždím. Neskutečně mě vytáčí, jednoho předjedu a za chvíli tam další. Plazí se 80 nebo dokonce i 70 a hlavně do zatáčky opatrně aby se nepřevrátili. Radku - to jsou Ti šetřílci, co mají přesně spočtený, že když budou na plynu mít pouze položenou nohu, budou mít spotřebu o 0,00003 l/100 km nižší a tak radši motor udusí, než aby přidali (nebo nedej bože třeba podřadili). Přece nejdýl za 5 km bude vesnice a oni by pak museli třeba i brzdit Citovat
Vena garážmistr Odesláno 12. říjen 2022 Odesláno 12. říjen 2022 Ještě jedno a tím vás asi všechny rozsekám. Nejspíš to souvisí s tím že jsem nějakou dobu jezdil s kamionem a i teď se občas ještě svezu takže to znám i z té strany ze které asi nikdo z Vás co tady píšete že 110 na dálnici bylo dřív a při té rychlosti usínáte atd. Ale mě už nevadí ani těch 85-90 po dálnici v pravým spolu s kamiony netvrdím že tak jezdím pořád ale opravdu mi to nevadí. A po silnicích i mimo obec kde to neznám a jedu tam poprvé klidně 70 protože panstvo těch střelců který lítali všude na krev jsou plný pangejty. A tak nějak jsem dospěl k názoru že fakt nechcu aby mi někdo nosil svíčky k nějakýmu křížku u silnice. Spíš co mě na silnicích hněte je taková ta sobeckost kdy teď jedu já a vy ostatní se po.erte dnes a denně to vidím odbočka v Nehvizdech za bývalou Tomou kde silnice je dostatečně široká aby při odbočení do leva a najetí si až k dělicí čáře i větším vozem (Kodiaq apod.) by se ten odbočující dal z pravé strany objet a netvořila se tam kolona nebo nesmyslné manévry při najíždění na hlavní silnici kdy jede skupina vozidel a z vedlejší se musí do té skupiny před dva poslední vozy za kterými je volno vecpat apod. To jsou věci který mě drtí protože to boří veškerou plynulost. BubakGS, Pagvelius, Dave_k a 1 další ohodnotil 4 Citovat
PaKr Odesláno 12. říjen 2022 Odesláno 12. říjen 2022 @Vena garážmistr víc mě drtí, když si někdo při odbočení potřebuje celou cestu s nějakou "nákupní taškou". A ještě ti, kteří z vedlejší jedou skoro po dvou kolech ( a před auto, za kterým je volno) a pak jedou aspoň 10 pod limit. Ještě k té sobeckosti přidejme blokování křižovatky/ kruháce, když vidí, že neprojedou a obrázek o našich cestách je asi úplný BubakGS a Rikic339 ohodnotil 2 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 12. říjen 2022 Odesláno 12. říjen 2022 Jo, tos trefil Asi bych ani neměl takovou potřebu jezdit na 90 okolo 110, kdybych se půl cesty netáhl jak smrad za někým, kdo jede 70... Z toho důvodu jsem už rezignoval na vození dětí do školy manželky autem, který tu trasu sice zajede se spotřebou 2-3l/100 míň, ale taky s tím tyhle kreatury pohodlně nepředjedu. Weri 605 ohodnotil 1 Citovat
Fruktis Odesláno 12. říjen 2022 Odesláno 12. říjen 2022 Si zkracujete stresem život... Jezdím tak jak to umožňuje silnice, moje rozpoložení... Když jede někdo pomaleji tak jede pomaleji... Kazdy máme jiné zkušenosti, dovednosti a tak stačí nejancit...nechat ho žít a ono to bude cajk... Hafity a ozzy56 ohodnotil 2 Citovat
filoyof012000 Odesláno 12. říjen 2022 Odesláno 12. říjen 2022 Občas jak to tu čtu mám pocit, že jezdím po úplně jiných silnicích. Aspoň co se těch ospravedlnění týče. Jak jako že se 110 na dálnici nedá jet plynule... úplně klidně dá. Jen je potřeba myslet trochu víc dopředu no. Jsi o něco (ale ne o tolik) rychlejší než kamiony a pomalejší, než pár střelců (ale ono jich zase není tolik) tak je potřeba si dávat víc pozor, aby mě někdo zbytečně nezavřel za pomalým náklaďákem. Ale fakt to žádný drama není. Si vemte, jak to má šofér linkovýho busu (jezdil jsem dlouho 2x týdně JBC PHA a zpět... ten bus má proti osobáku ne moc dobrou dynamiku a omezovač na kile... A přesto s tím většina těch řidičů zvládla dojet na tempomat 100 celou trasu bez většího brždění a zrychlování. Vena garážmistr, ozzy56 a Hafity ohodnotil 3 Citovat
pavelu96 Odesláno 12. říjen 2022 Odesláno 12. říjen 2022 Tak u mě je taky takovej zvláštní rozdíl, když jedu v 5008, tak pohoda - obec 55 mimo 95 a na rychlostce kde je 110 jedu 110 a nikdo mě okolo moc nevysírá. Ale jak sednu do 308, tak se všichni kolem chovaj jak na Nürburgringu (hlavně majitelé jedničkových ovcí ) a chtěj si poměřovat pindíky nalepením na zadní nárazník Snažím se jezdit hlavně bezpečně a dodržovat odstup od auta před sebou - takže mě nejvíc sere, když se na mě někdo lepí, nebo mi to pošle do té bezpečné mezery před auto. Kruháče a připojováky jsou kapitola sama pro sebe... ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
BubakGS Odesláno 12. říjen 2022 Odesláno 12. říjen 2022 (upraveno) Před hodinou, Medvěd napsal: Bubák, Weri - ó, děkuji za podporu ..nemas zac. Ani nevis, jak mi chybi predchozi auto - 260 koni na 1700 kilo bylo tak akorat ..... ..jo, Rifter je sice praktickej, to jo, ale tech poniku ma pulku... ...mno, ale taky zere skoro o tu pulku min.. to je taky fakt.. Upraveno 12. říjen 2022 uživatelem BubakGS Medvěd ohodnotil 1 Citovat
Weri 605 Odesláno 12. říjen 2022 Odesláno 12. říjen 2022 Já kvetu, když za mnou kilometr nikdo nejede, někdo najede z vedlejší přede mě, já brzdím, podřazuju a on za 50m odbočí zase pryč... Učím blby po Práglu jezdit 40.. pak už se s nima bojím a hlavně když pak z pajdy brzdí, lítám na přední okno... ale když jedem po dálnici nebo mimo obec, tak jim dávám na výběr... buď si přidaj sami a nebo jim přidám já.. Citovat
velkybanan Odesláno 12. říjen 2022 Odesláno 12. říjen 2022 Říkat že nešetřím je blbost šetří každý, jedu po dalnici tempo 117 mimo obec 98 a v obci 58. Pokud mám naladu tak po dálnici jedu 142 A nemám s ničím problém párkrát přidám abych stihnul předjet a nikoho neomezit Toť vše Jo a ty zpomalovače nesnáším co jedou 35 až 40 v obci kdyby náhodou.... Citovat
petrinza Odesláno 12. říjen 2022 Odesláno 12. říjen 2022 Tak evidentně máme všichni moře zkušeností, každý máme zajetý svůj styl a jsme pořád živí a zdraví. Míchají nás stejné věci, těžko se hledá něco, co tu ještě nepadlo. Ale přece. Čas od času vytáhnu svou Oktávku 1962 a trochu jí projedu. Nerad jezdím po dálnici, tam se svou maximálkou cca 107 km/h bych byl brzda a necítil bych se komfortně. Taky se špatně předjíždí - dojedete někoho, kdo si to sune 90, zvolníte, v malém vnějším zpětném zrcátku půlhodiny hlídáte, kdy v levém pruhu kilometr až dva dozadu nikoho neuvidíte, sešlápnete plyn a po nějakém čase courala předjedete. V tu chvíli do courala šťouchne spolujezdkyně s výmluvným výrazem "hele jakej krám tě předjel", coural dá levý blinkr, prošlápne plyn, na pár metrech vás předjede a zvolní na svých 90. Ne, na dálnici s Oktávkou jen v nouzi nejvyšší. Jiné je to ve městě, do těch 50 - 55 km/h jede to auto normálně, jen je třeba myslet na to, že na všech 4 kolech jsou bubnové brzdy a ti přede mnou nejspíš zvládnou zabrzdit dříve. Držím si tedy od kufrů těch přede mnou dostatečný odstup a adrenalin mi zvedne, když v momentě brždění mi to do té mezery někdo, ideálně bávo, pošle s výsměšným výrazem "to jsem ti to natřel, kráme" v obličeji řidiče. pjetrof, Medvěd, PaKr a 4 další ohodnotil 7 Citovat
Guest Scratch Odesláno 12. říjen 2022 Odesláno 12. říjen 2022 me asi nejvic vadi to, kdyz me proste ridic vidi v zrcatku, ze jedu rychle a stejne mi to tam posle a donuti me brzdit, pak si v klidu v tech svych 100-130 rychlosti predjede a jede dal. Ja to musim znova rozjizdet a za 3 km znova brzdit kvuli jinemu jelitu... Je to ta sobeckost, o ktere se tu pise........ osobne kdyz nespecham, tak si v klidu taky frcim na 110 na dalnici, i jsem se naucil davat tempomat, ale proste kdyz predjizdim a vidim, ze za mnou nekdo jede, tak na ten posrany plyn slapnu, zrychlim, at nemusim brzdit a ten za mnou taky ne.... no a to je ta nesobeckost..... ale uplne nejhorsi jsou ti, kteri me v podstate vybrzdi a jeste se rozciluji, ze jim visim na prdeli. Na takovy bych strasne rad mel radlici a rovnou je posílal do pangejtů... ale to nemohu, jak tu psal spravne Vena, nejsu organ Citovat
filoyof012000 Odesláno 12. říjen 2022 Odesláno 12. říjen 2022 BTW, obecně mi vadí dvě věci: - jedu po dálnici ať už jakoukoliv rychlostí a někdo mě začne předjíždět a visí mi vlevo za zadkem s minimálním rozdílem rychlostí přesně v mrtvým úhlu - někdo mě předjede, zařadí se přede mě a i když před sebou nikoho nemá tak najednou brzdovky... nejlíp něco se zatmaveným sklem nebo dodávka a tak, takže vidím prd, proč jako najednou z ničeho nic brzdí. Se jako zalekne svý odvahy to rozjet a musí to korigovat nebo proč to ty lidi dělaji? Citovat
Pacho69 Odesláno 12. říjen 2022 Odesláno 12. říjen 2022 By mne zajímalo, kde to jezdíte "rychle". Při 90% mých cest je takovej provoz, že se nedá jet ani "rychleji", natož "rychle". Fajn, občas se najde úsek, ale většinou to nestojí za to ani se rozjet. I na tý dálnici. Tedy hlavně tam. Občas potkám magora, co s plynem na podlaze, na krev, nejlépe v obci na padesátce předjíždí jak magor, div někoho nevytlačí ze silnice. Pak ho stejně za pár kiláků dojedu na nějakým semaforu nebo kruháku. To mi hlava nebere, to je asi nějaký způsob onanie, nevím. Typická klasika na dálnici, kdy se všichni vlečou v levým, pak je podjede pravým vopruz, dojede ten kamion jedoucí osmdestát zpomalí a pak to loupne v tý osmdesátce do levýho, který se právě rozjel, protože krabice se dopředjížděly. No a protože takových je víc - sem tam to někde v tý řadě končí pomuchlaným plechem nebo plastem... Akorát má pocit, že tento způsob se z našich dálnic rozšířil i do Německa, Rakouska, kde celkem platívalo (krom městských okruhů), že levý pruh je předjížděcí... OK406 ohodnotil 1 Citovat
PaKr Odesláno 12. říjen 2022 Odesláno 12. říjen 2022 @Scratch a víš jistě, že ty zrcátka používají? Nebo je mají jenom proto, že je tam dali ve fabrice? @filoyof012000 a nejlepší je to v dešti, když se po předjetí zařadí, tak blízko, že tě odhodí vodou od kol tak, že nevidíš nic. Citovat
Akoc Odesláno 12. říjen 2022 Odesláno 12. říjen 2022 Sú poctivci, ktorí sa na diaľnici po predbehnutí predpisovo zaradia do pravého pruhu, ale keď dobehnú ďalší kamión, musia s predbiehaním hodne dlho čakať, pretože väčšina osobákov jazdí stabilne obzvlášť v strednom pruhu. Takže tiež tak začnú jazdiť, pretože je to jednoduchšie, hoci tým porušujú predpisy. Citovat
Pacho69 Odesláno 12. říjen 2022 Odesláno 12. říjen 2022 ještě přidám jednu typickou českou dálniční - jedu tempovatových 140 v pravým, dojíždím klobouka, jedoucí tak 120-125, vyhodím směrovku, začnu předjíždět. když jsem na úrovni auta, patně klobouk uvidí cca 15s před sebou v pruhu auto a protože ho předjíždím, začne zrychlovat (asi abych ho nezpomalil za tím autem, které je furt cca 10-12s před námp, protože nestojí, ale jede), takže zrychlí a cca 5-7s za tím autem to klobouk pošle přede mne (jedu stále stejných 140, kdyby jel tak, jako do teď, bych ch už prostě dávno pryč). V momentě, kdy to pošle přede mne, je zjevně jeho ego spokojený, tak klobouk zpomalí na těch 120-125. Takže vypínám tempomat a brzdím, když klobouk předjede a uhne, zapnu tempomat a začnu ho předjíždět... Kloboukovo ego asi zapracuje znovu, začíná zrychlovat... to už mne při představě, že mi tu svou debilní myšku za chvíli udělá znova, přestane bavit a šlápnu na plyn, abych se ho zbavil... Jinak mě by nevadilo 110 na dálnic, kdyby prostě ty pruhy jely 110. Jenže to až na pár chvilek stejně nejede. Takže jestli je povolených 120 nebo 140 je stejně jedno, když v průměru třeba na dálnici Praha - Hradec těch sto nedám. Citovat
Akoc Odesláno 12. říjen 2022 Odesláno 12. říjen 2022 Ešte by som poprosil o radu. Predbieham na 2-prúdovej diaľnici pri maximálne povolenej rýchlosti. V pravom pruhu len pár stoviek metrov predo mnou ďalší kamión. Zozadu sa však na mňa nalepí "pretekár". Mám mu uhnúť, teda sa zaradiť do pravého pruhu, výrazne spomaliť a čakať na príležitosť na predbiehanie alebo pokračovať a riskovať blikanie, prípadne vybrzďovanie? Lepšom prípade len nadávky, ktoré aj tak nepočujem. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 12. říjen 2022 Odesláno 12. říjen 2022 (upraveno) Pokud bych nemusel brzdit tak bych mu do toho pravého uhnul a za ním se zase vrátil do levého. Pokud by to bylo kvůli tomu kamionu na brzdy tak bych jel v levém a prostě ať si počká až kamion předjedu. Píšeš pár stovek metrů tak tam by čas na uhnutí byl, ne. Upraveno 12. říjen 2022 uživatelem Radek Hurvajz Dave_k, Medvěd a Péťa ohodnotil 3 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.