Weri 605 Odesláno 28. červenec 2025 Autor Odesláno 28. červenec 2025 Dvě různé nohy jednou pneumatikou.. to chce super talent.. Jinak Toyoty máme v atm dvě (yaris a ch-r) a obě řvou, když nemají P a otevřeš dveře.. pavelu96, Pepito, OK406 a 1 další ohodnotil 4 Citovat
sitler Odesláno 28. červenec 2025 Odesláno 28. červenec 2025 co dve ruzne nohy. Jeste k tomu matka s dcerou, kde dcera byla tak tupa, ze z toho auta vylezla ven, obesla jej a pak zkousela nastoupit k ridici, namisto aby to resila zevnitr Jablko zjevne nepadlo daleko od stromu OK406, Weri 605, pavelu96 a 3 další ohodnotil 6 Citovat
Pepito Odesláno 29. červenec 2025 Odesláno 29. červenec 2025 https://www.novinky.cz/clanek/auto-nova-era-tuningu-bizarni-kola-jsou-spis-servisni-naradi-40531980 Péťa a ozzy56 ohodnotil 2 Citovat
Milan+ Odesláno 29. červenec 2025 Odesláno 29. červenec 2025 Svého času ,to měla i Kelly v nabídce. Pepito ohodnotil 1 Citovat
Péťa Odesláno 30. červenec 2025 Odesláno 30. červenec 2025 Nějaký teoretik, který si asi nikdy nezkusil jiný pohon. Nebo se snaží být vtipný Milan+ ohodnotil 1 Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 30. červenec 2025 Odesláno 30. červenec 2025 Proč teoretik? Prostě "Bez kouře není zábava" Takže normální naftový vyhulovač Citovat
ozzy56 Odesláno 2. srpen 2025 Odesláno 2. srpen 2025 (upraveno) též dobrý borec ale nehodu prý nezavinil... https://www.novinky.cz/clanek/auto-kutil-pouzival-kleste-misto-volantu-kuriozitu-odhalila-az-nehoda-40532711 Upraveno 2. srpen 2025 uživatelem Péťa Upraven odkaz, aby v něm nebyly reklamy Pepito a Péťa ohodnotil 2 Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 3. srpen 2025 Odesláno 3. srpen 2025 No to je ale blázen zbynek..s, Pepito a Péťa ohodnotil 3 Citovat
Dave_k Odesláno 8. srpen 2025 Odesláno 8. srpen 2025 Vím, že to trochu koliduje s pravidlama fóra, ale nedalo mi to. Opravdu jsou schopni utratit takový peníze za takovou kravinu? V dnešní době internetu kdy si to ten kdo o to má zájem stáhne a vytiskne, tak to budou každýmu cpát do schránky a většina z toho skončí stejně v popelnici. Budou s tím i obcházet bezdomovce? Nevím jestli se tomu smát nebo plakat. si zase někdo namastí kapsu ze společnýho. Kdyby za ty prachy nakoupili nějakej užitečnej přístroj do nemocnic, kterej reálně pomůže spoustě lidem, udělají podle mne líp. regius, Medvěd, dýzl a 2 další ohodnotil 4 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 8. srpen 2025 Odesláno 8. srpen 2025 (upraveno) dneska mluvil v bedně starosta z jesenicka--nemají 5 milionů na dotažení pitné vody do obce..., od povodní nemají vodu, dál psát radši nebudu a co my víme, KDO tu zakázku na tisk brožury dostal... Upraveno 8. srpen 2025 uživatelem ozzy56 Péťa, Dave_k a OK406 ohodnotil 3 Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 21. srpen 2025 Odesláno 21. srpen 2025 Tak tohle mě dnes v obchodě COOP fakt dostalo, to přeci nemuže nikdo koupit to není možný Pepito, Péťa a regius ohodnotil 3 Citovat
Medvěd Odesláno 21. srpen 2025 Odesláno 21. srpen 2025 Už jsem mluvil s lidmama, co si podobné pochutiny kupujou a Ti tvrděj', že jsou chuťově s jinými jogurty nesrovnatelné. Vše je o tom to vyzkoušet a pak si říct, jestli mi to za ty kačky stálo Spoustě lidí stačí jako přesouvadlo z bodu A do bodu B Dachna nebo Fóbie a nechápou proč si někdo koupí Mergla nebo Lambo v hodnotě ceny jejich bytu. No a Ti druzí zase kroutí všema oudama nad tím, jak někomu může ta Dachna k životu stačit Zodiak, Péťa a Radek Hurvajz ohodnotil 3 Citovat
JVT Odesláno 21. srpen 2025 Odesláno 21. srpen 2025 Ahoj Pežoťáci Občas si říkám jací jsme mi Češi frajeři. Máme dle veřejných zdrojů jedny z nejdražších energií, poplatků za mobilky s daty atd. Cena za bydlení ať nájem nebo hypotéka je pro běžného zaměstnance vzhledem k odměně za poctivě odvedenou práci skoro nedostupná. Ceny v obchodech? O tom snad ani nemluvit. Dostala mne do kolen informace kdy nejmenovaná televizní stanice porovnala ceny za školní potřeby v Polsku Německu a u nás. To, že v Polsku bude nákup levnější jsem čekal, ale že i u Němců byl nákupu o dost levnější tak to ne. To ani neberu v potaz jakou odměnu za stejnou práci dostane pracující v Německu a u nás. Nedávno jsem zaznamenal info, že plzeňský pivovar bude zase zdražovat pivo. Vzhledem k tomu, že se podle jeho cen řídí i ostatní výrobci tak to vyvolá jen další cenovou lavinu. Já Plzeňské v obchodě nikdy nekupuji. Nejsem takový pivař abych poznal rozdíl v chuti piva při násobně větší ceně oproti jiné značce. Jsme frajeři, zaplatíme u benzínové pumpy třeba o cca 3 Kč za litr benzínu nebo nafty víc než u jiného prodejce. Dostaneme produkt, který se do autocisteren stáčí ze stejného kohoutu v rafinérii. Pro ty co začnou tuto cenu obhajovat případnými přidanými aditivy doporučuji se podívat za kolik se tyto aditiva prodávají ve velkém. Jsme frajeři necháme si to líbit s pocitem já na to mám. Češi jsou frajeři stále ještě říkají, já na to mám. Tak já už frajer nejsem. Nejsem ochotný zaplatit v obchodě ty občasné nesmyslné ceny. Tedy ne, že bych na účtu nenašel například 30 Kč za salátovou okurku, ale za tu cenu si jí já nekoupím. Toto platí třeba i o cenách vajíček a jiného zboží. Občas se třeba vynoří informace kolik stojí cena za km dálnice v jiném státě včetně porovnání ceny u nás. jaké je porovnání. Čech zvolá já na to mám. Tak bych mohl pokračovat i v jiných odvětvích dál a dál. Jsem vážně zvědavý jak dlouho si to necháme líbit. ozzy56, Pepito, toru a 6 další ohodnotil 9 Citovat
Pepito Odesláno 21. srpen 2025 Odesláno 21. srpen 2025 Před hodinou, JVT napsal: Já Plzeňské v obchodě nikdy nekupuji. Nejsem takový pivař abych poznal rozdíl v chuti piva při násobně větší ceně oproti jiné značce. Jsem vážně zvědavý jak dlouho si to necháme líbit. Plně s Tebou souhlasím. nejenom s tím pivem, ale celkově. Do nedávna jsem kupoval lahvovou Plzeň, ale zjistil jsem že mi chutnají Svijany a při tom jsou podstatně levnější. Ne že bych na to neměl, ale také nejsem znalec a tolik jich nevypiju, tak proč zbytečně platit za pivo co mi jiné dokáže plně nahradit. regius ohodnotil 1 Citovat
Medvěd Odesláno 22. srpen 2025 Odesláno 22. srpen 2025 (upraveno) JVT, Pepito - ale to, co píšu, přece není o tom "nechat si něco líbit", ale o prioritách konkrétních lidí. Oba zmiňujete Plzeňský pivo a že Vám jeho chuť nepřijde o tolik lepší, abyste byli ochotni si za to připlatit. O. K. - já taky ne. Ale když jdu s Helou na večeři, tak zrovna ona Plzeň preferuje a při tom, kolik piv za měsíc vypije, nás to fakt finančně nesloží. Jinak je to přesně v souladu s tím, co píšu - vy jste vyzkoušeli, že Vám Plzeň nechutná o tolik víc, abyste si za ní připlatili - ale vyzkoušeli jste to a to je v cajku, Hela a spousta dalších to má prostě jinak a na jiném pivu si nepochutná. Ten jogurt působí tak draze, že ani nemáte chuť ho zkoušet - i to je v pohodě, já taky ne. Ale psal jsem o lidech (studentech) od nás ze školy, co si NĚKDY koupí raději jeden takový jogurt a ten snědí s nadšením než 5 unifikovaných jogurtů z velkovýroby, na kterých si prej zdaleka tak nepochutnají (dtto řezník, zelenina na trhu versus hypermarket a spousta dalších produktů) Ad PHM - já jsem línej pátrat po "levnějších" čerpačkách a tankuju většinou u první velké pumpy po rozsvícení hladovýho oka. Stojí to určitě víc než kdybych vymetal všechna ta ONA, ROBINY, EURO OILy apod., ale zase při mé soukromé spotřebě do 2 nádrží měsíčně je mi vyšší cena tak nějak šumák. Určitě to není o žádný frajeřině, ale jen o lenosti, kterou klidně přiznávám Upraveno 22. srpen 2025 uživatelem Medvěd Citovat
oddie Odesláno 22. srpen 2025 Odesláno 22. srpen 2025 Nedávno jsme strávili dovolenou na Šumavě, 3 kdy kousek od Kašperských hor, 4 dny u Lipna a mezi tím jeden den v Německu kousek od Velkého Javoru. A ano, znám rčení o tom, jak je u sousedů tráva zelenější, jenže - ona je to bohužel pravda. Vždycky, když přejedem hranice tímhle směrem, nelze si nevšimnout, jak maj všechno upravenější, žádnej velkej bordel, jak se prostě staraj. Je to vidět na první pohled. Vím, že tady to pohraničí bylo desítky let nepřístupné, devastované, kdežto oni se starali průběžně, ale sakra, už je to 35 let a furt je ten rozdíl strašnej. Nákup na naší straně utrpení, občas nějaký ten Coop či Flop, co je sice drahý, ale nemá moc nabídku. Kousek za hranicemi solidní nabídka v krámech a leccos levnější, o kvalitě ani nemluvě. Ubytko v Německu vyšlo o pár stovek levněji než na naší straně (nechápu), v mnohem hezčím baráčku, instrukce k ubytování - až přijedete, jděte dovnitř a ubytujte se, je otevřeno, máte pokoj č.1, hezký pobyt, až budete odjíždět, nechte klíče na stole. Prostě jinej svět. Neadoruju Německo apod. Jen mě tohle srovnání vždycky zabolí, když to člověk vidí takhle hned po sobě... Hafity, Pepito, Medvěd a 5 další ohodnotil 8 Citovat
petrinza Odesláno 22. srpen 2025 Odesláno 22. srpen 2025 Jak je to kde upravený, to ukazuje vztah lidí ke svému okolí. Němci se starají. Když jsem byl poprvé ve Švýcarsku, bylo to tam ještě upravenější. Byl jsem tam tenkrát na jednání, tak jsem se tom zmínil. Řekli mi - Víš, my jsme malá země, tady je rychle uklizeno. Péťa ohodnotil 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 22. srpen 2025 Odesláno 22. srpen 2025 @oddie mluvíš mi z duše , já mám více zkušeností z Rakouska, kde mám rodinu , kterou jsem po letech viděl až po převratě..., ta jiná zelená je stále v mé hlavě, jen co přejedu hranice, ale i chování lidí, jiné ceny vůči platům atd., prostě jak píšeš--jiný svět Citovat
Medvěd Odesláno 22. srpen 2025 Odesláno 22. srpen 2025 (upraveno) Tak Švýcarsko je v tomhle směru hodně specifické. Pamatuju si, jak jsem se už za komára divil, když nám tátovo přátelé, co tam emigrovali, vyprávěli, že třeba v neděli nesmí sekat trávu ani štípat dříví, páč to je hlučná činnost a oni by rušili sousedy. Tehdy v ČSSR o víkendech chataři a chalupáři o víkendech na svých weekendhausech makali víc než přes týden v práci, o melouchářích opravujících auta na ulicích nebo ve svých garážích u domu v obytné zóně ani nemluvě Pro mě byl Švýcarskej systém tehdy hodně nepochopitelnej, dnes už je to i u nás v některých obcích nastaveno podobně Upraveno 22. srpen 2025 uživatelem Medvěd Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.