Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

@pavelu96

něco podobného jsem už četl, ale toto mi připadalo složitější. Nicméně jsem tento text přečetl bez problému na první pokus. Nezbývá nic jiného než se poklonit své vlastní hlavě co dokáže. Ale jen opatrně, občas svede i pěkný blbosti. 😃     

@Radek Hurvajz

nejsi sám. Taky jsem to četl s "k" a ani jsem nezaváhal 😃

Odesláno

Nevím čím to je, ale na takové překlepy mám nějaký zvláštní smysl. :myslim Jeden čas jsem měl cukání (a občas jsem to i udělal) tady na fóru upozorňovat přispěvatele na chyby v jejich textu, ale pak jsem to vzdal i když to tu často vidím, to se pak  jen pousměji a jedu dál.. Jistou dobu se snažili chyby opravovat @Aluška a StiBto, ale také to nakonec vzdali. :papa

Odesláno
V 23. 5. 2025 at 16:15, ozzy56 napsal:

ja mněl nějaku dobu tež take nutkani sy hrať na učitela 🤠, ale či zme tu jakysyk klub českeho jazyka ?? 😂🙉

ale na druhu stranu su to tu někdy faine pecky 🙈

Souhlas. Dost lidí píše na internetu (obecně) jako prasata. Úroveň projevu nic, češtin nic.. Typická odpověď, že to jen fejsbůk, kašlat na to, nepotřebuju si hrát na pravopis. Ale že to pak v polovině případů nejde pomalu ani přečíst, aby ten výblitek dával nějaký smysl, to už je asi jedno. A de facto se to stává "standardem", hlavně u mladých generací 😕

"Nejlepší" na tom je, že jim ta zprasená čeština pak přijde normální, resp. ne chybná. "Kolik jazyků umíš, tolikrát jsi člověkem", říkávalo se. Ale když se*eš i na vlastní mateřský jazyk... Škoda mluvit! Jo a nejlepší proti(pseudo)argument je: "třeba je pisatel dis-tohle, dis-tamto". Jasně, úplně všichni jsme "dis"-cokoliv 🤐

Odesláno

Ještě kdysi, kdysi dávno jsem měl taky snahu upozorňovat na ty nejhrůznější pravopisné přešlapy, ale když mi i od VYSOKOŠKOLSKY vzdělaných autorů bylo několikrát sděleno, že jsou na fóru autoklubu a ne v jazykovém koutku, tak jsem ten marný boj prostě vzdal.

Dnes už si nad některými texty jenom povzdechnu, ale neřeším - holt nikdo nejsme dokonalej a když autorovi samotnýmu je buřt jak se prezentuje navenek, tak s tím nic dělat nelze

Odesláno

Já sem školou prolejzal z češtiny za 4 snad od 4 třídy. Y/I pro mě byla řeknu španělská vesnice přiznám se že i dneska se občas seknu ale abych nebyl za balíka tak mám puštěnej ten hlídač pravopisu(nebo to spíš neumím vypnout to si přeberte každý po svým) a to už musí bejt člověk opravdu ignorant když i přes tu záplavu červenejch vln pod textem to odbouchne bez kontroly a pustí do světa a to chce asi talent bejt takovej ignorant.  Páč i mě dokážou do očí některý ty hrubky. 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...