Dave_k Odesláno 7. prosinec 2025 Odesláno 7. prosinec 2025 No je tam ještě jedna proměnná. Cena těch Exide za 4 resp. 8 let. Samozřejmě se může stát, že elektrika u tak starýho auta může tu baterku odrovnat dřív. Citovat
oddie Odesláno 7. prosinec 2025 Odesláno 7. prosinec 2025 To každopádně, ceny těch baterek jdou (co do kupní síly) setrvale dolů, takže by jich bylo pravděpodobně ještě víc, a navíc pochybuju, že 406 vydrží jezdit déle než by vydržela právě ta jedna Exide Dave_k ohodnotil 1 Citovat
Péťa Odesláno 7. prosinec 2025 Odesláno 7. prosinec 2025 Zase tak výrazný cenový rozdíl u těch baterek není: https://www.battery-import.cz/optima-redtop-2/autobaterie-optima-red-top-r-4-2--50ah--12v/ https://www.battery-import.cz/autobaterie-exide-start-agm-2/baterie-exide-maxxima-50ah--12v--ex900/ Lihous a Milan+ ohodnotil 2 Citovat
Lihous Odesláno 7. prosinec 2025 Odesláno 7. prosinec 2025 Noo pravdu máte že P406 už tak trošku aktivně dožívá. To lae nebrání baterku vzít a provozovat ji v jiném dalším autě ... Ikdž i tady jsou limity kde dokáže výrobce udělat atip. Nebo jsou krátké kabely pro připojení ..... a mnoho dalšího .... to je pravda. A proč OPTIMA ...,za mě skutečně nezmar. Ikdž je s kapacitou na hraně díky provedení desek dokaže auto nastartovat - několikrat vyzkoušeno.Desky se nemají kam destrukčně vysypat deformovat .... Nehrozí zkrat desek. Odběr v době slávy auta kde se bez omezení používalo: nezavislé topení lednička DVD TV radio ..... (myšleno i bez nastartovaného motoru) .... Ano připlácím si za jistotu a též jsem tomu nechtěl věřit z recenzí - ale je to pravda nebo jinak a lépe u te co dosloužila to byla pravda. A kdy to začnu zase řešit hledat další autíčko ....? Možna o svatcích - ale najít povoz který stojí za prohlédnutí na netu je problém natož si říci jedu se na něj podívat. A jsem už v cenách cca 450/550 plus mínus .... Nebojím se většího obsahu .... ale většina je dojetá - tak proč kupovat "nové jiné" v prakticky horším stavu jak máme teď - a při kvalitě ND si výměnou dělám z autíčka spíš vrak viz.přední ramena dvouhmota spojka a její ložisko .... Milan+ ohodnotil 1 Citovat
oddie Odesláno 7. prosinec 2025 Odesláno 7. prosinec 2025 (upraveno) před 2 hodinami, Péťa napsal: Zase tak výrazný cenový rozdíl u těch baterek není: https://www.battery-import.cz/optima-redtop-2/autobaterie-optima-red-top-r-4-2--50ah--12v/ https://www.battery-import.cz/autobaterie-exide-start-agm-2/baterie-exide-maxxima-50ah--12v--ex900/ OK, asi mi tedy ušlo, že to nutně musí být AGM, sice nechápu, na co je AGM potřeba do auta typu 406, normální "lepší" 74Ah baterka do 806 HDI mě stála dvojku, do 807/C8 stojí dokonce jen 1800, páč se tam vejde jen ta nižší, ale nakonec jak je komu libo... EDIT jo a konečně jsem se dal do té C8, první co se mi podařilo bylo ulomit spínač airbagu a pak půl hodiny hledat vhodný konektor k doplnění do pojistkového boxu... ale příprava je natažena, hurá. Sice zatím končí jen za rádiem, ale to už je pak celkem pohoda, všechno už jen na jedné straně. Upraveno 7. prosinec 2025 uživatelem oddie Citovat
PaKr Odesláno 7. prosinec 2025 Odesláno 7. prosinec 2025 Tak abych se nehrabal jenom v autech, tak jsem se pustil i do sporáku čtyřletá mora a nedávno jsme zjistili, že nehřeje spodní spirála. Koupili jsme novou, abych zjistil, že spirálou to není tak jsem se dostal k přepínači, přihnul jsem konektory , složil a... ano, trouba nejde vůbec... jenom nevím, jestli se mám smát nebo nadávat.... Lihous a BubakGS ohodnotil 2 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 7. prosinec 2025 Odesláno 7. prosinec 2025 Já bych nadával hůř jak dlaždič xD No, na vánoce jsme rozhodli, že uděláme nejstarší holce radost a pokládám jí počítač. Ladím vše do bíla, takže ceny už tsk hrozný kvůli designu. Ale fakt mě dostala cena RAM. 24GB DDR5 za 5 tisíc. Tak jsem koukal6po DDR4 a tam to není o moc lepší. 2x16GB DDR4 stojí 4800. Loni jsem ten samej kit bral za 1600. Citovat
Medvěd Odesláno 7. prosinec 2025 Odesláno 7. prosinec 2025 Dnes byl výlet za kulturou Hafity ohodnotil 1 Citovat
Lihous Odesláno 7. prosinec 2025 Odesláno 7. prosinec 2025 @PaKr Joo to znám - hold je to čímdál tím veselejší .... A pro všechny odkaz na předělané video - obarvené s AI abych dostál tvrzení že se učí dobře ale je na úrovni předškolní .... Navíc hromada věcí jí dokáže naprosto rozházet .... Na straně druhé dobrá kopie digitalizace je dustojným dílem s barvou .... Tak že vždy co nejlepší základ a s tím poté pracovat.To prostě nejde obejít tak to je. Fotky celkem jdou "ale" stačí nějaký přepal a je v rozpacích. Pepito ohodnotil 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 7. prosinec 2025 Odesláno 7. prosinec 2025 (upraveno) omyl Upraveno 8. prosinec 2025 uživatelem ozzy56 Citovat
ozzy56 Odesláno 8. prosinec 2025 Odesláno 8. prosinec 2025 přišel mi teď mail z Vodafonu, že mi příjdou VČERA 7. 12. vyměnit router , je ten svět ještě noumální ? a je úplně jedno, že to poslal automat... Citovat
oddie Odesláno 8. prosinec 2025 Odesláno 8. prosinec 2025 Zapomněl jsem doma mobil. Vzpomněl jsem si asi 50m od baráku, tak jsem se vrátil. Seberu mobil, jdu, a 300m od baráku si vzpomenu, že jsem zapomněl firemní kartu Není nad to začít pracovní týden krasnou procházkou BubakGS, Dave_k, Péťa a 1 další ohodnotil 4 Citovat
Péťa Odesláno 8. prosinec 2025 Odesláno 8. prosinec 2025 @oddie To už ani nemělo cenu chodit do práce Vena garážmistr, Hafity, BubakGS a 2 další ohodnotil 5 Citovat
oddie Odesláno 8. prosinec 2025 Odesláno 8. prosinec 2025 Vzhledem k tomu, že se klasicky před koncem roku všichni zbláznili a dohání, na co se za celý rok vyprdli, tak bohužel mělo ale ještě chvilku a vymáznu zas na lezení, kolega už čeká Citovat
Hafity Odesláno 8. prosinec 2025 Odesláno 8. prosinec 2025 před 6 hodinami, oddie napsal: Zapomněl jsem doma mobil... jsem zapomněl firemní kartu.... Tohle už se zlepšovat nebude.... Vím o tom svoje.... Péťa, Pepito a toru ohodnotil 3 Citovat
ozzy56 Odesláno 9. prosinec 2025 Odesláno 9. prosinec 2025 tohle je ještě standard, obvyklý napříč generacema, aspoň takhle to vidím kolem sebe ale začne to zapomínáním názvů měst, jmen, filmů atd. atd., vlastně všeho a pak je diskuze s takovým člověkem opravdový zážitek , taky o tom cosi vím Pepito ohodnotil 1 Citovat
sitler Odesláno 9. prosinec 2025 Odesláno 9. prosinec 2025 před 20 hodinami, oddie napsal: Zapomněl jsem doma mobil. Vzpomněl jsem si asi 50m od baráku, tak jsem se vrátil. Seberu mobil, jdu, a 300m od baráku si vzpomenu, že jsem zapomněl firemní kartu ze ty nemas nad dverma K+M+B? A ze to nejsou 3 kralove, ale Klice, Mobil, Batoh? Milan+ a Pepito ohodnotil 2 Citovat
Péťa Odesláno 9. prosinec 2025 Odesláno 9. prosinec 2025 @sitler Je vidět, že jsi mladý kluk a musím Tě opravit, protože K+M+B je Klíče + Mobil + Brýle dýzl, Pepito, ozzy56 a 6 další ohodnotil 9 Citovat
sitler Odesláno 9. prosinec 2025 Odesláno 9. prosinec 2025 (upraveno) @Péťa to je uhel pohledu, ja mam bryle odmalicka a nosim je trvale, tedy je nezapomenu, protoze bez nich ty dvere ani netrefim Upraveno 9. prosinec 2025 uživatelem sitler regius, Péťa a Klemoň ohodnotil 3 Citovat
Dave_k Odesláno 9. prosinec 2025 Odesláno 9. prosinec 2025 před 23 hodinami, ozzy56 napsal: přišel mi teď mail z Vodafonu, že mi příjdou VČERA 7. 12. vyměnit router , je ten svět ještě noumální ? a je úplně jedno, že to poslal automat... No tak nás to asi taky v Brně čeká. Asi před 2 měsícema psali, že to mají v plánu a že se včas ozvou. Zatím ticho po pěšině. Uvidíme. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.