Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
před 23 hodinami, ozzy56 napsal:

přišel mi teď mail z Vodafonu, že mi příjdou VČERA 7. 12. 😯 vyměnit router , je ten svět ještě noumální ?  a je úplně jedno, že to poslal automat...🙈

Asi je to normální, přišla mi dnes z WE/DO v 10:15 sms že mi mezi 8 a 9 hodinou dovezou balík, řidič telefon nebere tak nevím jak to mysleli. 

Odesláno
před 4 hodinami, Dave_k napsal:

No tak nás to asi taky v Brně čeká. Asi před 2 měsícema psali, že to mají v plánu a že se včas ozvou. Zatím ticho po pěšině. Uvidíme.

u mě to bylo všechno během týdne--nejprve zavolal a domluvili jsme si čas (na neděli) a pak ho vyměnil 👍

jinak jsem se byl teď podívat na ostravském škandálplacu na vánoční strom, dal punč a nasál hen ty vánoce 😉, na všech přístupových cestách k náměstí jsou betonové zábrany -- božínku, čeho se já ešče dožiju 🙈

Odesláno

Tak dnes trošku tahání kabelů do bojleru a večer jsem ještě delal kamarádovi opravu posilovací kozy. Tu jsem nefotil. Jen mě překvapilo,  že dva šrouby 12x 160 dnes stojí 60kč. A teď uz jen elektrikář. 

20251210_132252.jpg

20251210_184341.jpg

20251210_184347.jpg

20251210_184353.jpg

20251210_184358.jpg

20251210_184416.jpg

20251210_184424.jpg

20251210_184449.jpg

20251210_184454.jpg

20251210_184506.jpg

Odesláno

@ozzy56 no tyhle zábrany tuším že na FB na mě vyskočil soubor reels videí jak ve kterém městě tohle mají zvládnuté a někde v Německu či kde to mají na tramvajovém tělese a normálně tam jsou dva frajeři s manipulačním vozíkem a ty s tím těm tramvajím uhejbaj když tramvaj projíždí. 

Odesláno

Pochlubím se ač budu za pitomce !

Do prace autem zpátky na odtahovce - ty kjávo necelé tři roky měněné pružiny včetně tlumiču .....

Fakt jsem zklamaný kvalitou ND - jedním slovem TAGEDIE!
A chtěl bych to pojmenovat jak by se mělo ale to by byl BAN

Smekám před každým kdo máte nervy opravovat s tímto sortimentem ND ale především kvalitou.

20251211_142720[1].jpg

20251211_142527[1].jpg

20251211_142515[1].jpg

Odesláno

@Lihous kolik jsi za ty necelé 3 roky na autě nahobloval?    

Ano pružiny jsou v mnoha případech kvalitou dost kulhající. Ale narovinu taky je spousta majitelů aut který na auta doslova kadí a pak to tak vypadá a když mu řekneš kolik bude servis stát tak řekne že není blázen aby takový prachy nacpal do auta. A úplně nejlepší jsou takový ty co když jim uděláš cenovou nabídku tak Ti řeknou a proč je za toho tolik a za tamto tolik když na internetu to seženu za polovinu tak takovým rovnou říkám cena je daná a chceš nebo nechceš.  Pokud trochu víc jezdíš tak musíš vidět kolik rozlámaných pružin se po silnicích válí. 

Odesláno (upraveno)

@Lihous Práskni výrobce. ;)

Jinak já dnes dával novou baterii do naší 206SW. Po 5 letech a 62t km dosloužila EXIDE EXCELL 60Ah 540A. Nová Futuretech 65Ah/570A.

Po otevření Exide jsem zjistil, že jeden článek byl víceméně vyvařen.

baterkaKO01.jpg

Upraveno uživatelem Dave_k
Odesláno (upraveno)

Opět jsme šli na kulturu

20251211_195942.jpg

Co se hudby týče - předělávky všemožných hitů do orchestrální podoby s violoncellem a houslemi byly určitě zajímavý a poslouchatelný. Zbytek koncertu byl ale dle mého až příliš prvoplánová a čitelná show - válení se po zemi, korza mezi diváky s ochrankou v závěsu ......

Jako jo - asi bych klidně snesl doma jeho CD, ale koncert mi asi jednou stačil

Příklad

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&opi=89978449&url=https://www.youtube.com/watch%3Fv%3DD9LrEXF3USs&ved=2ahUKEwiW0f_UlreRAxXggP0HHT4XDWsQypYNegQIGRAB&usg=AOvVaw0CN1zCs-3fj97cNf0rjnP9

Upraveno uživatelem Medvěd
Odesláno
před 11 hodinami, Lihous napsal:

Pochlubím se ač budu za pitomce !

Do prace autem zpátky na odtahovce - ty kjávo necelé tři roky měněné pružiny včetně tlumiču .....

Fakt jsem zklamaný kvalitou ND - jedním slovem TAGEDIE!
A chtěl bych to pojmenovat jak by se mělo ale to by byl BAN

Smekám před každým kdo máte nervy opravovat s tímto sortimentem ND ale především kvalitou.

20251211_142720[1].jpg

20251211_142527[1].jpg

20251211_142515[1].jpg

A měnil jsi i uložení? 

Když se uložení netočí, pružina praskne.

Odesláno (upraveno)

Taak že :papa

Ta naše anabáze začala před zhruba 3léty kdy se prostě rozhodlo že to budeme ještě dál provozovat ....

Začalo se komplet tlumiče KYB uložení pružiny vzadu nové dorazy - prostě komplet sada - odkud jsou pružiny netuším ale vím že už provedení dávalo tušit že to bude na kombík malo
a budeme tahat zadek - což se ve všem spnilo a odvoz proviantu na náš první rodový sraz k Jičínu tomu dával za pravdu - Jooo bylo toho trošku víc (pro 15lidi) ale divil jsem se a zároveň děkoval
všem hlidkám které jsem míjel "že nic neviděli" 
Nasledovalo - staré pružiny zpátky a nove jsou v krabici nad garáží.

V čase se delalo kompet zadni brzdy ale především ručka včetně lana do předu ...

Nasledováno  přední ramena tyčky pár čepů běžná udržba .... po STK.

Až touto dobou přišlo na výměnu těsnění pod hlavou - uspěšně se hlava nepovedla povolit tak že co dál .....?
(Ač to trošku tlakovalo upravenou zátkou na expanzce se najelo vic jak 12tis km)

No koupil se jiný motor vymenil při té příležitosti koplet sada dvouhmoty samozřejmě rozvody vše se složilo abych najel cca 15/1700km a podelalo se zajištění spojkoveho ložiska reklamace výměna ....
Nasledovalo to co je černá mura všech potkal se vršek - ano byla v to polosnetika a ja tam nechal nelejt plnou syntetiku ....naštěstí nevím už pokolikáté jen "hydroštely" tak se to přeházelo ze starého 
a jezdime ale ne zase až tak dlouho aby se "konecně" podělala
spojka tentokrát na pedalu - váleček byl asi puvodní měl nárok - ale cesta z České Lípy domů bez spojky byl taky zážitek především rozjezdy na startér.
ALE tu musím inženýry pochválit že startér pootočil motorem s zařazenou jedničkou nasledováno lehce plynu a už se jelo sic řazení bylo pokaždé v jiných otáčkách tak zoubky jsem počítal snad jen dvakrát.

Následovalo levé přední rameno - ano to rameno ktere se menilo cca 3/4 .....

Tady jsem už nevydržel a ač mám ceny jiné oproti všem a práci platím v nákladech - pro ně jezdím taky za náklady tak jsem se na dílně pohadal že si dodavatel účtuje top kvalitu a dodává StarLine ....

Tak jsem kupoval v Pl "Mayle" uvidíme jak dlouho vydrží ....

Noo a včera prozměnu pružina - trošku je odřený disk zevnitř jak se auto natahovalo na odtahovku a roztrhl se naraznik ve předu když se auto skládalo a asi upadl výfuk od nezavislého topení ....
To se uvidí až se rozebere podběh..... Bohužel auto kleklo a díky bohu že se nejelo naší oblíbenou cca 100 🤫

A proč se to opravuje - jak jsem už avízoval muj sen je velké pohodlné auto typu sedan idealně MB E W212/213 motor 3,0 V6 v naftě vzduch.podvozek jen zadokolka min třízonová klima s vydechy na "B" sloupku
výhřev vzadu zmiňovat nebudu - samozřejmost .... takova výba z "eSka" v "Ečku"

Bohužel takové autíčko je v inzerci tak nějak 2x do roka a je hned pryč.

A nebo něco malého pro zábavu - civilní motokára - s kufrem abych do něj dostal dvě brašny kamera foťáky a alespoň jeden stativ.

A k ceně jako takové letos - nevím kolik to bude nemám u sebe sešit kam se vše píše ale za material praci/v nákladech/ odhadem 40? možá víc fakt netušim ale až letos se projevuje jako 
Pešek - stále problém stale se něco ere .... no tak to prostě je.

Přesnější hodnoty doplním večer ale tlumiče 8/23 cca najeto 50tis s tím že se po covidu jezdí méně a letos to auto spíš stojí - jezdím pujčeným tak km jsou zkreslené
Večer to doplním přesněji.

Auto už jezdí .... 

Upraveno uživatelem Lihous
Odesláno

@VojtouNerCZ tak do příště sežeň gumy ze Š120, ideálně se vzorkem OR34 :D ale co, já jsem měl gumy se 70 profilem jako zimní přímo na autě,  ani policajti si toho nevšimli :roker já jsem byl tehdy mladej a blbej:D, takže,  že je něco blbě jsem ani netušil,  až jsem prodával díly kamarádovi,  tak mi říkal,  proč jsem jezdil na gumách z felicie... :D

Já zas nemám na vozíku psané ET, ale taky gumy s vyšší zátěží,  hodil jsem celé kola z feldy a na technické neřekl ani popel:roker

Odesláno

@PaKr

Ona řada 105/ 120 už pak měla ofiko z fabriky výjimku a mohlo se jezdit na 165/70. A nemuselo to být ani v TP. Co jsem s kolegou stavěl z rozbušek do nových kastlí, tak vše na tyhle gumy.

Odesláno (upraveno)

TK je na 4 roky, tak to řešit nebudu. Je možný že v době, kdy byl vozík vyroben, tak třeba rozměr 165/70 ani nebyl, nebo byl málo, proto to není zapsaný. 

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
Odesláno (upraveno)

Tak jsem jel za bratrem do Hradce, bo mu nestartuje peugeot. Nejdřív to vypadalo na startér, tak jsem ráno vyzvedl nový, po příjezdu ale zajištěna baterka. Snad odešla jen ta (při otočení klíčku a startu padá na 9V), asi jí ten třičtvrtě rok, co auto stálo, neprospělo. Klidový odběr se pohybuje od 30 do 70mA,, (20mA žere lpg jednotka) není to úplně ideál, ale moje 307 bere podobně + to bylo měřený chvíli po vypnutí budíků, tak reálně může brát ještě méně. 

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
Odesláno

Byli jsme s Pavlovo kamarádem zkouknout Mondeo za 90 tKč. Je to 2,0 TDCI, 120 kW, najeto 260 000 km a na pohled i po naší projížďce vše bylo celkem v pohodě.

Až doma po kontrole VIN Pavlův kamarád zjistil, že je auto fyzicky manuál, ale dle VIN automat. Ford má automaty POWERSHIT s velice hrůznou pověstí a tak umím vnitřně pochopit, že se někdo místo opravy POWERSHITu za minimálně 60 tKč rozhodl pro přestavbu na manuál - jde mi ale hlavně o to, zda takové auto může legálně procházet STK a na jaké případné problémy spojené s přestavbou (že to auto má najeto čtvrt mega km a bude potřebovat nějaký průběžný servis majitel ví a je s tím v pohodě - tzn. to neřešme) můžou majitele překvapit?

Velký TP už auto nemá, ale tam se prý typ převodovky stejně nepíše

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...