Vena garážmistr Odesláno 24. listopad 2025 Odesláno 24. listopad 2025 Asi je známo že jsem několik sezon odjezdil u cestářů takže do toho mám náhled i s druhé strany a zažil jsem dva přístupy jezdil jsem tady ve Středočeském kraji takže jsem zažil ještě model který byl zažitý v letech před 89 a taky jsem zažil ten prý moderní přístup posledních let ani jedno nebylo ideální ale ten starý model i když si uvědomuji že musel být ekonomicky náročnější byl spolehlivější. Ono ty chlapy s těma autama by vyrazili podle svých zkušeností ale když povolení k výjezdu jde přes x dispečerů který sice mají různé technologie k dispozici aby mohli rozhodovat tak to zkrátka trvá dlouho. A hlavně všichni ty dispečeři mají nad sebou bič toho že co když se pojede zbytečně jednou mi to skousnou ale víc takových pokusů by mohl být problém. V dřívějším modelu byl podnikový a střediskový dispečer večer nebo ráno když se předávala služba tak se telefonicky hlásil střediskový podnikovému a podnikový podle svých zkušeností a dostupných informací rozhodl o tom jestli podniková nebo středisková pohotovost rozdíl byl velký když podniková tak velel podnikový když středisková tak střediskový samozřejmě že když byla podniková a středisko volalo na podnik že u nich nastala změna počasí tak se operativně jednalo. Ale většina střediskových byli starý matadoři a kolikrát nás "dědek " vyhnal ven a až když jsme se mu ohlásili z prvních kilometrů jak to vypadá tak jen podnikovému oznámil že změna počasí a že auta jsou venku a podnikovej jen potvrdil a začal zjišťovat jak jsou na tom zbývající střediska. Dnešní moderní model je hodně jiný KSÚS má svoje dispečery ale to je jen úřednická organizace která si na práci najímá dodavatele takže úřednický dispečer pak dodavatelský dispečer a střediskový dispečer. Dodavatelský dispečer má pojízdné pomocné dispečery který objíždí rajony osobním vozem a hlásí situaci a pak teprve se nařizuje způsob reakce na situaci. A mnohdy jsme šli ( v 18.00 ) na noční s tím že se jen předá služba a jedeme ven protože sychravo na nule tak že bude lepší to projet a poházet aspoň ty rizikové kusy a střediskový dejte si kafe a pusťte si telku uvidíme kolem 20 ve 20.30 klidně se jděte natáhnout uvidíme kolem 00.00 tak jsem se šel natáhnout a ráno 5.15 vstávat a příprava na předání služby a na silnicích byli 3 cm sněhu takže kluci co šli na denní prskali proč jsme nevyrazili aspoň kolem té 3 projet autobusové cesty. Péťa, RichVa a Lihous ohodnotil 3 Citovat
ozzy56 Odesláno 24. listopad 2025 Odesláno 24. listopad 2025 nejblbější je, že poslední dobou napadne sníh v pátek taky pamatuju dva přístupy v údržbě sídliště--za Gustáva to dělaly Tech. služby, asi jako všude v ČSSR, pak za Havla se všecko prodalo soukromníkům, včetně budov a dílen, upřímně--stálo to za houno, sníh neuklizený, tráva měla metr, technika stará, poruchová a noví soukromníci najali ty největší hňupy z okolí za hrozné platy..., tak se smlouvy vypověděly a postavily se nové haly, koupily nové stroje a k nim už musí být strojníci od fochu , nyní uklízejí i v noci , mají techniku i na chodníky, takže ráno jdeš pro rohlíky v pohodě , asi tu historii znáte i ze svého okolí Citovat
Lihous Odesláno 24. listopad 2025 Odesláno 24. listopad 2025 No ted jsem se navratil z nedaleka a musim konstatovat ze sjizdnost silnic naprosto stejna jako rano - zadna slava PROSTE TO KLOUZE tak ze v klidu ale na rozdil od rana si uz uzivatele RP udrzuji rozestup a tak nejak se "nelepi na zadek" auta jedouciho pred nim tak ze malicky posun. A k udrzbe - jo me je jasne ze si nikdo nevjede jen tak ale az mu je narizeno JED ale to se od stolu klimatizovane kancelare odhaduje fakt spatne. Proste v tomto jezdit je takovej ocistec alespon prvni dny nez se to procisti. Citovat
ozzy56 Odesláno 24. listopad 2025 Odesláno 24. listopad 2025 před 34 minutami, Lihous napsal: az mu je narizeno JED kuva chlapyy, ja hevaj chapu, že tu neni kružek češtiny, ale totok je přešlap, cosik jak napisať slovo PITEL BubakGS a Pepito ohodnotil 2 Citovat
Medvěd Odesláno 24. listopad 2025 Odesláno 24. listopad 2025 Já myslím, že mu bylo nařízeno JEĎ a protoźe tu mnozí przní češtinu ignorací diakritiky tak z toho vylezlo matoucí sdělení Péťa ohodnotil 1 Citovat
dýzl Odesláno 24. listopad 2025 Odesláno 24. listopad 2025 (upraveno) Mno já vyrazil ven až kolem 15 hodiny, ale pěšmo, řídila jen moje ,ale jen chodítko. Na autí jsem jen kouknul jak je v "peřince". Jinak k výjezdům na údržbu. Před mnoha lety to jsem nebyl důchodce ale učeň, tak otec jednoho kámoše z naší tehdejší party jezdil se sypačem. Nevím jak to měl nařízeno ale slovy kamaráda-" když něco hrozilo, tak táta vstával ve dvě v noci, sedl do auta a projel svůj úsek, pokud bylo nutno, otočil se a jel domů zaparkoval tráboše a sedl do Lízy-sypače s pluhem a jel na trasu". Měl úsek Drahanské vrchoviny po hranice okresu- asi Vícov, Drahany, Protivanov, Niva, Rozstání a Otinoves -toto ale bez záruky. Upraveno 25. listopad 2025 uživatelem dýzl oprava chyb Citovat
RichVa Odesláno 25. listopad 2025 Odesláno 25. listopad 2025 Před chvilkou malý rychlý pokec s velice příjemným týpkem z rááádia Impuls u nás na OMV Jo a byl jsem dnes první ! PaKr, pavelu96, Pe.Tr a 5 další ohodnotil 8 Citovat
Medvěd Odesláno 25. listopad 2025 Odesláno 25. listopad 2025 Dnes 6,15 odjezd z Prahy směr VŠB Ostrava, 10,15 na místě, pak půlhodina na naložení přístroje a v 10,45 odjezd směr VŠCHT. Oběd klasicky v Bíteši u Raušů a v 15,00 složeno a zaparkováno. Mám toho ale celkem dost - možná i v návaznosti na včerejší cestu do Hlinska, která teda byla fakt docela náročná BubakGS ohodnotil 1 Citovat
BubakGS Odesláno 25. listopad 2025 Odesláno 25. listopad 2025 @Medvěd ...skoda ze pri tech pruletech kolem nas nemas cas..... Medvěd ohodnotil 1 Citovat
Medvěd Odesláno 25. listopad 2025 Odesláno 25. listopad 2025 (upraveno) Šak jsem tůhle byl i na príglu (si to ještě pamatuju, tak to nemůže bejt dávno) Ale 3. a 4. 12. bude mít rektor ČKR v Holomócu a budu tam někde chrupčit, ale zatím netuším kde Upraveno 25. listopad 2025 uživatelem Medvěd BubakGS ohodnotil 1 Citovat
Lihous Odesláno 27. listopad 2025 Odesláno 27. listopad 2025 Dnes ...? Neuveritelne ale pujcil jsem si Berlingo a jel si pro 30 krabic od bananu cena za kus 10Kc - je to skutecne neuveritelne ale prodavaji se i za vic jak 50Kc KUS! Svet je skutecne jekaky nemocny .... Citovat
Milan+ Odesláno 27. listopad 2025 Odesláno 27. listopad 2025 @Lihous v každém marketu je máš zadara Citovat
Vena garážmistr Odesláno 28. listopad 2025 Odesláno 28. listopad 2025 @Milan+ ta doba už je dávno pryč. Většinou krabice z jednoduchého kartonu není v potravinových obchodech problém ale banánovek se ani ve velkých marketech nezbavují a někde to mají i vysloveně zakázané protože je samy používají v rámci interní logistiky. A třeba takový Hornbach nebo OBI tak tam neexistuje aby jsi si drobné zboží odnesl v krabici kterou by jsi tam náhodou mezi regálama našel což jsem osobně vyzkoušel a v té krabici jsem to donesl jen ke kase kde mi krabici slušně leč velmi důrazně pokladní sebral. Protože banánovky jsou z logistického hlediska velmi ceněné neb na europaletu se vejdou přesně čtyři do vrstvy a díky pevnosti se dají stavět do maximální výšky co je možné na paletu skládat a to i pokud do nich naložíš i dost těžký materiál což s většinou běžných obalových materiálu dělat nejde pamatuju si když jsem jezdil na Penny tak všechen papír z prodejen se svážel na centrálu kde se lisoval a pak prodával k dalšímu zpracování ale banánovky se většinou na prodejně nechávali a buď v nich posílali nějaké reklamace non food zboží nebo když jich měli hodně tak je naskládali na paletu a jelo to na paletě na centrálu kde se skladovali a opět používali k podobným účelům jak na prodejnách nebo když se stahovalo zboží které z nějakého důvodu zakázali úřady prodávat. Nebo když se stahovalo sezonní zboží tak se to skládalo do banánovek a v těch se to vezlo ke dalšímu skladování na centrálu nebo zpět k dodavateli. A třeba v Lídlu když jsem tam jezdil tu chvilku tak tam se banánovky docela i evidovali a kolik jich dojelo na prodejnu tak tolik jich muselo jet zpět na centrálu tam je sice většinou zlikvidovali ale protože věděli jaký to je artikl tak to dělali takhle aby náhodou krámský nemohli získat nějakou kačku od lidí který by je tam vyžebrali. A co sem udělal tak dneska jsem se teprve 7.00 exhumoval nasnídám se a pojedu do firmy záměrně nepíšu do práce protože to prej práce není když je to " moje " dílna a sám jsem tam sobě šéfem i makáčem. pavelu96, Pepito, Lihous a 1 další ohodnotil 4 Citovat
Lihous Odesláno 28. listopad 2025 Odesláno 28. listopad 2025 @Milan+ No joo jsou volne ale ted zrovna nejsou ja svoje pujcil na stehovani pred cca mesicem a ted potrebuju tak ze jak pise @Vena garážmistr takovej Lidl v tom vraci akcni zbozi v Penny o to nezavadim neb si to snad bere archiv a pamatkari-archeologove Albert byvalo tydne dve tri ted jsem stesti nemel a kolega sehnal za tri nedele jednu - spis ale nehledal Tak ze sice hloupa ale jista volba - jasne neco jsem projel ale na strane druhe jsem navstivil kamose koupil tri sady MORDYRE prave prodavaneho na kramu ve Smiricich pro dalsi kolegy mimochodem hodne povedene a za me velka konkurence naseho Rampusaka. Tak ze klasika - sehnal jsem - svezl jsem se - poznal jsem pana co dela se drevem no dal - nakoupil tak ze asi Ok ale tez by me nenapadlo ze za bananovky budu platit ... a zaplatil jsem a rad Pepito, ozzy56, Klemoň a 1 další ohodnotil 4 Citovat
Klemoň Odesláno 28. listopad 2025 Odesláno 28. listopad 2025 V 25. 11. 2025 at 10:53, RichVa napsal: Před chvilkou malý rychlý pokec s velice příjemným týpkem z rááádia Impuls u nás na OMV No já dříve v autě hodně střídal stanice / rádia vs. Mp3, a nakonec jsem tak nějak u Impulsu zakotvil. Je to taková pohodová hudba a nenásilný a přirozený koment s veselím. Ne jako třeba na KISSu. Ale je to samozřejmě věcí vkusu. Jako doplněk, střídal jsem dle nálady : Impuls, Kiss, Spin, Beat, City,Blaník, F1 a někdy Evropu2, Country a Radiožurnál . . . No a jinak bohužel pravda = Banánovky jsou dnes jak EUR palety. Jak se s tím dá kšeftovat, tak se to dělá. Ale když tě např. čeká stěhování, tak si je ještě rád zaplatíš. Přesně jak píše Venda. Je to optimální velikost - Dobře se to stohuje, něco se tam vejde, ale ještě se to dá unést. Ikdyž 10 kousků plných knih už tedy cítíš Pepito, Lihous a RichVa ohodnotil 3 Citovat
Dave_k Odesláno 28. listopad 2025 Odesláno 28. listopad 2025 před 3 hodinami, Lihous napsal: Tak ze sice hloupa ale jista volba - jasne neco jsem projel ale na strane druhe jsem navstivil kamose koupil tri sady MORDYRE prave prodavaneho na kramu ve Smiricich pro dalsi kolegy mimochodem hodne povedene a za me velka konkurence naseho Rampusaka. To mi připomnělo, abych se dneska pro nějakýho stavil v Ředicích. Lihous ohodnotil 1 Citovat
oddie Odesláno 28. listopad 2025 Odesláno 28. listopad 2025 Volný pátek a žádný výlet v plánu, takže dopoledne lezecká stěna, teď se stavím v práci na oběd a odpoledne hurá na hrátky s dřevem, čekají mě nějaké drobné dodělávky, tak ať tu nedělám sousedům rámus o víkendu. Péťa ohodnotil 1 Citovat
Milan+ Odesláno 28. listopad 2025 Odesláno 28. listopad 2025 před 3 hodinami, Klemoň napsal: No já dříve v autě hodně střídal stanice / rádia vs. Mp3, a nakonec jsem tak nějak u Impulsu zakotvil. Je to taková pohodová hudba a nenásilný a přirozený koment s veselím. Ne jako třeba na KISSu. Ale je to samozřejmě věcí vkusu. Jako doplněk, střídal jsem dle nálady : Impuls, Kiss, Spin, Beat, City,Blaník, F1 a někdy Evropu2, Country a Radiožurnál . . . No a jinak bohužel pravda = Banánovky jsou dnes jak EUR palety. Jak se s tím dá kšeftovat, tak se to dělá. Ale když tě např. čeká stěhování, tak si je ještě rád zaplatíš. Přesně jak píše Venda. Je to optimální velikost - Dobře se to stohuje, něco se tam vejde, ale ještě se to dá unést. Ikdyž 10 kousků plných knih už tedy cítíš No jak je o něco zájem,tak to chce každý zpeněžit. Zatím tedy když jsem posílal nějaké větší díly,tak jsem zajel do Kaufu či Tesca a tam jsem si ji z té drátěné klece vzal a nebo jsem prodavačku požádal, zda vzadu něco mají, vždy bez problémů, teď jsem to tak půl roku nepotřeboval. Naposledy ,když jsem posílal ložiska na výkup, jelikož si dopravu platil výkupce,tak to nešlo ani dát na malou paletu,tak krabice. Lihous ohodnotil 1 Citovat
Pepito Odesláno 28. listopad 2025 Odesláno 28. listopad 2025 před 3 hodinami, Lihous napsal: koupil tri sady MORDYRE Nedalo mi to a musel jsem si vyguglit co je to "MORDYR" a ono je to pivo Mordýř. Milan+, Klemoň, Péťa a 4 další ohodnotil 7 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.