VojtouNerCZ Odesláno 27. říjen 2025 Odesláno 27. říjen 2025 Prostě nemám nárok si o dovolené dát klid Milan+ a Péťa ohodnotil 2 Citovat
oddie Odesláno 27. říjen 2025 Odesláno 27. říjen 2025 To je teda docela odvážný, já bych si ty stěny před tím teda radši pořádně srovnal Charlie 1 a dýzl ohodnotil 2 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 27. říjen 2025 Odesláno 27. říjen 2025 Rovný jsou, jen nahoře musím dohodit maltu, to jsem ještě ráno otloukal. Zedník řekl prdni to na to, tak dělám. Milan+ a Péťa ohodnotil 2 Citovat
Medvěd Odesláno 27. říjen 2025 Odesláno 27. říjen 2025 Zítra si jdeme smočit těla do termálního jezera v Hévízu Hévízi Szent András Reumakórház és Gyógyfürdő https://share.google/BOwDlcsWB3aiIDTIs Tuhle koupačku už mám v merku roky a nějak to furt ne a ne vyjít - až teď. Těším se jak malej kluk na punčovej dort s nutelovou polevou (jako že MOC), tak snad zejtra nebudu ze všeho otrávenej a zklamanej Citovat
Lihous Odesláno 27. říjen 2025 Odesláno 27. říjen 2025 (upraveno) V sobotu se menilo opet cele predni leve rameno posunuty prostredni silentblok dokonale sjete vnitrni kraje pneu z jedne uz koukal kord - je to skutecne tak uzasne s ND ze rameno nevdrzelo vic jak 10mesicu a cca 30tis/km ?? Jako me to prijde ze StarLine je vsude jen se to prebaluje do obalu renomovanych vyrobcu ... Ted jsem kupoval v PL a mame tam MAYLE ci jak se to pise predtim snad Lemfedr opet netusim jak se to pise - ale to je celkem jedno. A dnes se me povedlo vylejt kafe davam si to nejmensi za jeden gros - nedej si ho bodu mam na rozdavani odlozim si ho na popelnik skutecne pomalu prejizdim na parkoviste brzdim a ..... Jeste ze jen 35ml tak snad ele.instalace prezije. Jedna z mala veci ktera me na P406 ser- ne STVE. Neni nic kam by slo toto odlozit - opakuji mam ten nejmensi kelimek A zaplatil jsem si dalsi rok Povinneho - zvedlo se to o cca 150Kc tak jsem se "nesel" hadat ikdyz hadat je to znamej .... Upraveno 27. říjen 2025 uživatelem Lihous Citovat
BubakGS Odesláno 27. říjen 2025 Odesláno 27. říjen 2025 V 25. 10. 2025 at 8:41, radim.1008 napsal: Člověk je vyslán za nemocného člena rodiny na víkend na wellness a vyfasuje takový pěkný pokoj... ...kde je ten wellness...kde se jen ji a pije pivo? ... tam chci taky,.. radim.1008 ohodnotil 1 Citovat
PaKr Odesláno 27. říjen 2025 Odesláno 27. říjen 2025 Říkal jsem si, jestli to není Zlatý chlum v České Vsi, ale tam není wellnes. Teda je tam sauna, ale jestli ji mají v provozu, to nevím... Citovat
Hafity Odesláno 27. říjen 2025 Odesláno 27. říjen 2025 před 10 hodinami, Pepito napsal: Tak jsem zkouknul video Je to docela strašidelný.... Pepito ohodnotil 1 Citovat
radim.1008 Odesláno 27. říjen 2025 Odesláno 27. říjen 2025 Před hodinou, BubakGS napsal: ...kde je ten wellness...kde se jen ji a pije pivo? ... tam chci taky,.. Taky tam byl vnitřní bazén, venkovní termální se střechou, hustý se koupat, když venku leje a hučí vítr. Jo a dala se objednat privátní vířivka. Jinak je to pod Ramzovou v Ostružné. BubakGS a PaKr ohodnotil 2 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 28. říjen 2025 Odesláno 28. říjen 2025 (upraveno) Okolo 18 hodiny jsem si řekl, že nahodím na server v dílně linux, bo mě serou neustálý blbosti od Windows. Nainstalováno, a aktuálně se opět vracím k Windows, protože se mi nedaří nastavit oprávnění na všechny disky xD Buď na ně můžu sahat přes plex, aby se sdílely všechny videa, ale zas na ně nemůžu přistupovat na počítači, mazat, kopírovat a upravovat soubory, a nebo naopak tohle můžu, ale disky nevidí plex. Zlatý vidle fakt. A teda ve fedoře udělat bootovací usb na Windows, to je taky dobrá pakárna. Upraveno 28. říjen 2025 uživatelem VojtouNerCZ BubakGS ohodnotil 1 Citovat
oddie Odesláno 28. říjen 2025 Odesláno 28. říjen 2025 Co je to "server v dílně"? Server mám jenom v práci Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 28. říjen 2025 Odesláno 28. říjen 2025 (upraveno) No, já mám svůj doma. Koupil jsem starší serverový PC a jedu na něm streamování filmů na své lokální síti. Mám v něm přes 20TB disků, 128GB RAM, 2 procesory xeon e5 2690 V4, a grafiku intel arc a380 na transcodování (ta mě sle zlobí, protože má Intel naprd ovladače na Windows a pc náhodně zamrzá-> musím zvednout prdel a jít do dílny PC restartovat) Protože mě už nebavilo, že tenhle smrad chce čumět tady, tenhle tamhle, třetí jinde, čtvrtej má pohádku zase tam a do toho manželka. Ve výsledku za všechny blbosti jsem měsíčně platil přes 2k. Dokud to stálo pár korun a nebylo služeb tři prdele, neměl jsem problém, radši jsem pár stovek dal než to hledat všude možně. Jenže to šlo strašně rychle a dost nahoru. Takže zpátky torrentům... Dnes ráno jsem teda zjistil problém se zdrojem. PC je kovový a jak se o něj opřu nějakou měkčí částí těla, brní. Takže musím koupit nový. Nebo uhořela kostra. Takže nejdřív zkouknu elektriku, část sklepa je ještě v hlíně. Upraveno 28. říjen 2025 uživatelem VojtouNerCZ Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 28. říjen 2025 Odesláno 28. říjen 2025 před 11 hodinami, VojtouNerCZ napsal: Okolo 18 hodiny jsem si řekl, že nahodím na server v dílně linux, bo mě serou neustálý blbosti od Windows. Nainstalováno, a aktuálně se opět vracím k Windows, protože se mi nedaří nastavit oprávnění na všechny disky xD Buď na ně můžu sahat přes plex, aby se sdílely všechny videa, ale zas na ně nemůžu přistupovat na počítači, mazat, kopírovat a upravovat soubory, a nebo naopak tohle můžu, ale disky nevidí plex. Zlatý vidle fakt. A teda ve fedoře udělat bootovací usb na Windows, to je taky dobrá pakárna. nahrajes sambu a na disky pristupujes i z vidli ne Citovat
Medvěd Odesláno 28. říjen 2025 Odesláno 28. říjen 2025 (upraveno) Tak jedeme z Hévízu domů - obědváme někde na cestě u Šárváru Co se lázní týče - nejsou to termály s bazény a vodou teplou přes 30 C, jak jsme zvyklí odjinud, ale v jezeře je voda teplá cca 24 - 26 C. Lehké minus byl fakt, že hlavní budovy jsou v rekonstrukci - mohl jsem si toho jako spousta jiných klientů všimnout před odjezdem a pobyt taky zrušit, ale nakonec jsme to dali a nebylo to úplně zlý. Trochu děsivá je ale maximální hloubka jezera, která je 38 m. My se ale zbaběle pohybovali v místech s hloubkou cca 180 cm, což nám ke spokojenosti stačilo Jen teda na prohřátí kostí doporučuju volit jiný lázně Upraveno 28. říjen 2025 uživatelem Medvěd Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 28. říjen 2025 Odesláno 28. říjen 2025 @Havlicek.LukasWindows jsem tam už vůbec nechtěl, kope se to s ovladači na gpu od Intelu, na linuxu tento problém prý není (protože to nepoužívá driver od Intelu ale nějaký proprietální-na hry atd nevhodný, na transcode je mi to relativně šumák). Bohužel linux zas naprd pracuje s více diskama. Citovat
Vena garážmistr Odesláno 28. říjen 2025 Odesláno 28. říjen 2025 (upraveno) Kluci jestli už to není spíš někam do PC vlákna sice vím že se bavíte o nějakých počítačových věcech ale nejsem si jistý jestli už tam nejsou nějaká sprostá slova Jinak po té co jsem dodělal plato k pergole tak pokračování ve zvelebování dnes jsem ze získaných plastových palet( mmch je to podle mě dost dobrej materiál na spoustu aplikací ) vytvořil boxy na dočasné uložení sběrového železa protože se nevyplatí jezdit každý týden s pár kg na sběrnu a nejsem takový lidumil abych železem podporoval hnědočechy tak jednou za 2-3 týdny železný odpad z dílny naložím a doma ho uklidím za kůlnu až je toho na fůru tak to vyvezu a protože jsem tam měl jen takovou dřevěnou bednu která podlehla času tak jsem si vymyslel tyhle boxy dík tomu že je to plast tak by to mělo být nesmrtelné pokud do toho nebudu to železo házet jako hnůj. No a protože jsem zjistil že když si dám trochu víc práce a roztřídím si to doma tak se z toho dá vytěžit o pár kaček víc tak jsem udělal větší plochu abych to mohl třídit na tři nebo čtyři základní druhy už při ukládání. otevřeným bokem to přijde přisadit ke kůlně a vysoké čelo bude u plotu a doprostřed se budou ukládat těžké kusy . Upraveno 28. říjen 2025 uživatelem Vena garážmistr Havlicek.Lukas ohodnotil 1 Citovat
P206blau Odesláno 28. říjen 2025 Odesláno 28. říjen 2025 (upraveno) Venku včera bylo tfuj, psa by nevyhnal. Tak jsem si na stole rozdělal dva moduly COM2000 s tím, že renovuju páčky . Mám P206 jen pár měsíců jako pojížďkové auto okolo komína. Je to můj první francouz a tak poznávám, jak to s tou elektronikou v autě ti frantíci vlastně mysleli. Válet ve velnesu se budu až od pátku do neděle. Upraveno 28. říjen 2025 uživatelem P206blau BubakGS a Klemoň ohodnotil 2 Citovat
sitler Odesláno 28. říjen 2025 Odesláno 28. říjen 2025 před 4 hodinami, VojtouNerCZ napsal: @Havlicek.Lukas Bohužel linux zas naprd pracuje s více diskama. Tohle tvrzení je docela odvážné , tohle bude spíš otázka vhodného nastavení. Linuxový serveru běžně jsou s hromadou disků a ještě víc mount pointů. berjan, Péťa a BubakGS ohodnotil 3 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 28. říjen 2025 Odesláno 28. říjen 2025 (upraveno) Jistě, spoustě lidem to funguje, já na to bohužel nepřišel ani s gemini V mých očích je poměrně stupidní, že po přihlášení musím dávat systému nějak najevo, že tam ty disky jsou, a že se musí při startu připojovat, a že tento uživatel (já) k nim chce přístup, ale zároveň musím nějak nastavit, aby k nim měl přístup plex, a pak se to kope... Podle informací co jsem našel nejsem jediný kdo s tímto bojuje. Nakonec to dopadlo tak, že jsem restartoval PC a už nenaběhl, protože jsem rozhasil přístupy. Kdyby mi to někdo nastavil, tak bych se k tomu rád vrátil, běželo to svižněji než aktuálně windows na dedikovaném MS grafickém ovladači, aby mi PC nepadal. Aktuálně ale nemám čas ani chuť se tím zabejvat, dělám tu koupelnu, připravuju na betonáž zdviže, zejta musím opravit manžety na poloosách... Času málo. Upraveno 28. říjen 2025 uživatelem VojtouNerCZ Citovat
sitler Odesláno 28. říjen 2025 Odesláno 28. říjen 2025 Tomu rozumím. Holt odlišná architektura a naprosto odlišná logika přístupu. Pouhý fakt, že tam disk je, neznamená, že k němu má být přístup. Může být součástí pole, může být součástí virtuálního pole... Proto je potřeba vydefinovat jak se má přistoupit, jak se má připojit a následně ho opravdu správně napravovat. To toho se zamotá by default zapnutý SELinux a už to jede BubakGS ohodnotil 1 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.