ozzy56 Odesláno 21. srpen 2025 Odesláno 21. srpen 2025 ta konstrukce a umístění zadních tlumičů výfuku je buď samodomo, nebo ji vymyslel nějaký americký STUPIDO inženýr už jsem toho viděl dost, ale tohle je unikát--to musí potvrdit i laik Citovat
Zodiak Odesláno 21. srpen 2025 Odesláno 21. srpen 2025 (upraveno) Dnes udím, kýtu, krkovici, špek a klobásky. Upraveno 21. srpen 2025 uživatelem Zodiak radim.1008, Lihous, Charlie 1 a 6 další ohodnotil 9 Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 21. srpen 2025 Odesláno 21. srpen 2025 (upraveno) před 3 hodinami, ozzy56 napsal: ta konstrukce a umístění zadních tlumičů výfuku je buď samodomo, nebo ji vymyslel nějaký americký STUPIDO inženýr už jsem toho viděl dost, ale tohle je unikát--to musí potvrdit i laik Kde vidíš tlumiče, ja vidim je příčný listový péro, a to samodomo není. Výfuky možná jo. Originalní mohli vypadat nějak takhle Upraveno 21. srpen 2025 uživatelem Radek Hurvajz Citovat
ozzy56 Odesláno 21. srpen 2025 Odesláno 21. srpen 2025 (upraveno) @Radek Hurvajz jestli nevidíš ty dva válce na předposlední fotce, tak jsi slepý--to jsou tlumiče o listovém péru NIKDO nepsal jinak ani na tvé fotce to není OK--prostě výfukové vedení a tlumič(e) se tak nízko nedávají, proto píšu o debilním inženýru, prostě ani v USA nejsou jen dálnice... konstrukčně to mělo být uděláno tak, aby trubky výfuku šly NAD nápravou Upraveno 21. srpen 2025 uživatelem ozzy56 slimboy ohodnotil 1 Citovat
Charlie 1 Odesláno 21. srpen 2025 Odesláno 21. srpen 2025 Dnes jsme jezdili s klukem najeto cca 40 km polní cesty zbynek..s, radim.1008, Lihous a 5 další ohodnotil 8 Citovat
Charlie 1 Odesláno 21. srpen 2025 Odesláno 21. srpen 2025 před 2 hodinami, Zodiak napsal: Dnes udím, kýtu, krkovici, špek a klobásky. jak dlouho to trvá? a jak to chutná? uvažuju o malý , ale každý říká ze je to na *neumím psát slušně…. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 21. srpen 2025 Odesláno 21. srpen 2025 před 1 hodinou, ozzy56 napsal: @Radek Hurvajz jestli nevidíš ty dva válce na předposlední fotce, tak jsi slepý--to jsou tlumiče o listovém péru NIKDO nepsal jinak ani na tvé fotce to není OK--prostě výfukové vedení a tlumič(e) se tak nízko nedávají, proto píšu o debilním inženýru, prostě ani v USA nejsou jen dálnice... konstrukčně to mělo být uděláno tak, aby trubky výfuku šly NAD nápravou Ty dva válce jsou poloosy, slepej jsi ty slimboy ohodnotil 1 Citovat
Pe.Tr Odesláno 21. srpen 2025 Odesláno 21. srpen 2025 @Radek Hurvajz jazyková bariéra mezi kraji asi , válcema myslel tlumiče výfuku ne ty poloosy , které mezi náma , jsou vlastně dva kardany Péťa, Milan+, Klemoň a 4 další ohodnotil 7 Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 21. srpen 2025 Odesláno 21. srpen 2025 (upraveno) Hups , jak napsal tlumiče tak se mi to přeplo a myslel jsem prostě že má za tlumiče ty kardany No nic no, @ozzy56 sorry za špatný pochopení Upraveno 21. srpen 2025 uživatelem Radek Hurvajz Péťa, ozzy56, dýzl a 2 další ohodnotil 5 Citovat
Zodiak Odesláno 21. srpen 2025 Odesláno 21. srpen 2025 Před hodinou, Charlie 1 napsal: jak dlouho to trvá? a jak to chutná? uvažuju o malý , ale každý říká ze je to na *neumím psát slušně…. Namatlám solí Praganda. Zavakuuju na 5-7 dní. Uzení samotné cca 5-10 hodin dle druhu suroviny, ryby a klobásy míň. 50tka není na houno, stačí a je skladná. Jelikož jsme rozvětvená rodina a žerou všichni, upgradoval jsem na 100vku. A zjistil jsem, že je s tím podstatně víc práce - jiná teplotní křivka. Chutná to dobře, nikdo si nestěžoval. Citovat
dýzl Odesláno 21. srpen 2025 Odesláno 21. srpen 2025 před 1 hodinou, Zodiak napsal: Namatlám solí Praganda. Zavakuuju na 5-7 dní. Uzení samotné cca 5-10 hodin dle druhu suroviny.... U nás na Hané (přímo Stichovice) se nakládalo do kameňáku nebo škopku do soli s česnekem a na +-měsíc, několikrát se v průběhu přeskládávalo než šlo do udírny, uzení trvalo cca od 8 do asi 14 hodin , nejméně špek a anglická, pak uzené a nejdéle klobásy a salámy. Ryby se u nás neudili výhradně prasátka. Jo a občas na řízky nebo na VKZ se vytáhlo maso z láku, to pak byly řízečky či pečeně ... Jaj, kde jsou ty časy, udírna je zbouraná, rodiče už nežijí, chalupu má synovec a já tam už víc jak 40 roků v Jindřichově Hradci ozzy56 a Zodiak ohodnotil 2 Citovat
Klemoň Odesláno 21. srpen 2025 Odesláno 21. srpen 2025 před 9 hodinami, ozzy56 napsal: ta konstrukce a umístění zadních tlumičů výfuku je buď samodomo, nebo ji vymyslel nějaký americký STUPIDO inženýr už jsem toho viděl dost, ale tohle je unikát--to musí potvrdit i laik No určitě tady nechci metat moudra, nejsem automechanik ani konstruktér. Ale při způsobu tlumení a pohybu kardanů nahoru a dolů, je umístění vedení výfuku asi jediné možné - spodem. Nahoře na to není místo a ty kardany by to rozdrtily . . . Ale jak říkám - jsem laik. . . . Pepito, Hafity a Milan+ ohodnotil 3 Citovat
ozzy56 Odesláno 21. srpen 2025 Odesláno 21. srpen 2025 @Klemoň proto píšu, že to takhle mohl vymyslet jen americký idiot, víc se k tomu nechci vyjadřovat Hafity a Medvěd ohodnotil 2 Citovat
oddie Odesláno 21. srpen 2025 Odesláno 21. srpen 2025 Nepoučitelnej, už zase se hrabe v cizích autech Tentokrát Ford Fusion. Citovat
Medvěd Odesláno 21. srpen 2025 Odesláno 21. srpen 2025 před 3 hodinami, ozzy56 napsal: @Klemoň proto píšu, že to takhle mohl vymyslet jen americký idiot, víc se k tomu nechci vyjadřovat Oni Tě prostě jenom neznaj', jinak by Ti určitě poslali letenku s průvodním dopisem ve formě žádosti o spolupráci a samozřejmě i návrhem smlouvy se spoustou nul Radek Hurvajz a Hafity ohodnotil 2 Citovat
ozzy56 Odesláno 22. srpen 2025 Odesláno 22. srpen 2025 ještě jednou se vyjádřím k tomu vedení výfukového potrubí a tlumičů výfuku, protože vidím, že se k tomu vyjadřují i teoretici, co to v životě nedělali , ale blbé kecy jim jdou KONSTRUKTER musí vytvořit podmínky pro to, aby obecně výfuk nebyl nejnižší částí vozu, tzn,. podlaha karoserie musí být k tomu uzpůsobena, aby se tam výfukové potrubí vešlo..., protože jsem výfukové potrubí vyráběl jako karosář X krát, vím o čem mluvím, navíc dneska, kdy jsou k dispozici různé opravné díly na výfuky, včetně pletenců, je poměrně jednoduché vytvořit skoro cokoliv s výfukem --jen vám k tomu musí konstrukce vytvořit PROSTOR slimboy a Milan+ ohodnotil 2 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 22. srpen 2025 Odesláno 22. srpen 2025 Mno, tak nám právě přišla zpráva, že naše odvolání o přesouzení příspěvku na péči, kdy nás dali ze 3 na 1 stupeň skončilo až na ministerstvu, kde se tím teď budou 15 dní zabývat Tak aspoň se to hlo k někomu jinýmu. Pepito, Péťa, Dave_k a 1 další ohodnotil 4 Citovat
Pepito Odesláno 22. srpen 2025 Odesláno 22. srpen 2025 Jak jsem šel u nás kolem řeky, tak mne zaujala lidová tvořivost. Hezké. ozzy56, regius a Péťa ohodnotil 3 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.