Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

ta konstrukce a umístění zadních tlumičů výfuku je buď samodomo, nebo ji vymyslel nějaký americký STUPIDO inženýr :myslim

už jsem toho viděl dost, ale tohle je unikát--to musí potvrdit i laik

Odesláno (upraveno)
před 3 hodinami, ozzy56 napsal:

ta konstrukce a umístění zadních tlumičů výfuku je buď samodomo, nebo ji vymyslel nějaký americký STUPIDO inženýr :myslim

Kde vidíš tlumiče, ja vidim je příčný listový péro, a to samodomo není. Výfuky možná jo.
Originalní mohli vypadat nějak takhle

e10-chevrolet-corvette-c3-stingray-1971.jpg

Upraveno uživatelem Radek Hurvajz
Odesláno (upraveno)

@Radek Hurvajz  jestli nevidíš ty dva válce na předposlední fotce, tak jsi slepý--to jsou tlumiče 🙈  

o listovém péru NIKDO nepsal  :roker

jinak ani na tvé fotce to není OK--prostě výfukové vedení a tlumič(e) se tak nízko nedávají, proto píšu o debilním inženýru, prostě ani v USA nejsou jen dálnice... 😉  konstrukčně to mělo být uděláno tak, aby trubky výfuku šly NAD nápravou 

Upraveno uživatelem ozzy56
Odesláno
před 2 hodinami, Zodiak napsal:

Dnes udím, kýtu, krkovici, špek a klobásky.

1463f3ca-5e21-49ab-aa14-2bdad1dde6e8.jpeg

c5ecf09d-998d-4cb1-9110-6aeafbbe07d8.jpeg

jak dlouho to trvá? a jak to chutná?

uvažuju o malý , ale každý  říká ze je to na *neumím psát slušně….

Odesláno
před 1 hodinou, ozzy56 napsal:

@Radek Hurvajz  jestli nevidíš ty dva válce na předposlední fotce, tak jsi slepý--to jsou tlumiče 🙈  

o listovém péru NIKDO nepsal  :roker

jinak ani na tvé fotce to není OK--prostě výfukové vedení a tlumič(e) se tak nízko nedávají, proto píšu o debilním inženýru, prostě ani v USA nejsou jen dálnice... 😉  konstrukčně to mělo být uděláno tak, aby trubky výfuku šly NAD nápravou 

Ty dva válce jsou poloosy, slepej jsi ty :D 

Odesláno
Před hodinou, Charlie 1 napsal:

jak dlouho to trvá? a jak to chutná?

uvažuju o malý , ale každý  říká ze je to na *neumím psát slušně….

Namatlám solí Praganda. Zavakuuju na 5-7 dní. Uzení samotné cca 5-10 hodin dle druhu suroviny, ryby a klobásy míň. 50tka není na houno, stačí a je skladná. Jelikož jsme rozvětvená rodina a žerou všichni, upgradoval jsem na 100vku. A zjistil jsem, že je s tím podstatně víc práce - jiná teplotní křivka. Chutná to dobře, nikdo si nestěžoval.

Odesláno
před 1 hodinou, Zodiak napsal:

Namatlám solí Praganda. Zavakuuju na 5-7 dní. Uzení samotné cca 5-10 hodin dle druhu suroviny....

U nás na Hané (přímo Stichovice) se nakládalo do kameňáku   nebo škopku  do soli s česnekem  a na +-měsíc, několikrát se v průběhu přeskládávalo než šlo do udírny, uzení trvalo cca od 8 do asi 14  hodin , nejméně špek a anglická, pak uzené a nejdéle klobásy a salámy. Ryby se u nás neudili výhradně prasátka. Jo a občas na řízky nebo na VKZ se vytáhlo maso z láku, to pak byly řízečky či pečeně ...

Jaj, kde jsou ty časy, udírna je zbouraná, rodiče už nežijí, chalupu má synovec  a já tam už víc jak 40 roků v Jindřichově Hradci

Odesláno
před 9 hodinami, ozzy56 napsal:

No určitě tady nechci metat moudra, nejsem automechanik ani konstruktér. Ale při způsobu tlumení a pohybu kardanů nahoru a dolů, je umístění vedení výfuku asi jediné možné - spodem. Nahoře na to není místo a ty kardany by to rozdrtily . . . Ale jak říkám - jsem laik. . . .

Odesláno
před 3 hodinami, ozzy56 napsal:

@Klemoň  proto píšu, že to takhle mohl vymyslet jen americký idiot,  víc se k tomu nechci vyjadřovat 🤠

Oni Tě prostě jenom neznaj', jinak by Ti určitě poslali letenku s průvodním dopisem ve formě žádosti o spolupráci a samozřejmě i návrhem smlouvy se spoustou nul 😄😄😄

Odesláno

ještě jednou se vyjádřím k tomu vedení výfukového potrubí a tlumičů výfuku, protože vidím, že se k tomu vyjadřují i teoretici, co to v životě nedělali , ale blbé kecy jim jdou :roker

KONSTRUKTER musí vytvořit podmínky pro to, aby obecně výfuk nebyl nejnižší částí vozu, tzn,. podlaha karoserie musí být k tomu uzpůsobena, aby se tam výfukové potrubí vešlo..., protože jsem výfukové potrubí vyráběl jako karosář X krát, vím o čem mluvím, navíc dneska, kdy jsou k dispozici různé opravné díly na výfuky, včetně pletenců, je poměrně jednoduché vytvořit skoro cokoliv s výfukem :roker--jen vám k tomu musí konstrukce vytvořit PROSTOR :myslim

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...