ozzy56 Odesláno 13. srpen 2025 Odesláno 13. srpen 2025 dnes jsem posekal všecku trávu, sice traktorem, ale to jeho čištění pak je super robota, a v tom vedru fakt boží , včera jsem mu poprvé koupil 100 oktan na Orlenu, je podivně tmavý, prý modrý, říkala pumpařka , ale jelo to no Pepito ohodnotil 1 Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 13. srpen 2025 Odesláno 13. srpen 2025 100 oktan v sezoně je zbytečný, stačí to tam dávat až na podzim kdy je předpoklad že to do 3 měsíců nevyjedeš. Ale na druhou stanu pokud neřešíš cenu tak na to mužeš sekat v podstatě pořád, ničemu to nevadí. ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
patt Odesláno 13. srpen 2025 Odesláno 13. srpen 2025 Já rozebrsl 605tku z důvodu velké údržby, potřeba vyměnit rozvody a při té příležitosti i hydroštely. Tak jsem to doma rozebral a zjistil, že je třeba vyměnit i vačku a opěrné podložky na ventilech. Vačku sem vyndal z druhýho náhradního motoru, sice taky neni bůhví jaká hezká, ale lepší než co tam byla A jako prozatimní auto než dám 605 dokupy vytáhnu 309tku, konečně pořádný auto Zodiak, dýzl, Hafity a 1 další ohodnotil 4 Citovat
ozzy56 Odesláno 13. srpen 2025 Odesláno 13. srpen 2025 @Radek Hurvajz jak píšu, dostal 100 oktan poprvé, cena 40 korun, do skútru ho dávám od novoty, bo ten rozdíl 5 korun na litru mě nevytrhne a spotřeba je zanedbatelná, teda u toho skůtru, traktor si vezme cca 2 litry na hodinu sekání, holt má to obsah cca 650 ccm ..., sekačkou Husqvarna to samé posekám za půl litru , má neuvěřitelně malou spotřebu, ale zas se nachodím... Hafity, radim.1008, Radek Hurvajz a 1 další ohodnotil 4 Citovat
Hafity Odesláno 13. srpen 2025 Odesláno 13. srpen 2025 Mně stačí do sekačky vrchovatej 5ti litrovej kanďáček na sezónu, takže beru 100.... I když letos to vypadá, že budu muset přikoupit.... Na druhou stranu byl nedávno suchej rok, kdy jsem sekal asi jen 2x.... Navíc jsem ve "srážkovém stínu".... Když jsem měl postupně 3 autí na LPG, tak jsem taky tankoval 100.... Péťa a ozzy56 ohodnotil 2 Citovat
ozzy56 Odesláno 13. srpen 2025 Odesláno 13. srpen 2025 já točím 4 sekačky--traktor, husqvarnu a dvě elektrické na 220 V, takže 10 litrů benzínu na sezonu mi stačí Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 14. srpen 2025 Odesláno 14. srpen 2025 (upraveno) Hele, jak to máte s placením TV poplatků? Co to změnili, nám stále chodí složenky, ale když načtu QR kód nebo to vyplním ručně, je to jedno, peníze se nám druhý den vrátí zpátky Jinak co jsem koupil AKU sekačku, tak v té 15 let staré sekačce od táty mám 5 let ten samej benzín, chytá na brnk. Sousedovi jsem letos jeho novou sekačku za 15 talířů ladil, před zimou vysál benzín, po zimě dal nový, i olej a nechytala, nebo chcípala. Já ji prostě nadrknu, olej je tam ještě po tátovi a jede. Upraveno 14. srpen 2025 uživatelem VojtouNerCZ Citovat
Milan+ Odesláno 14. srpen 2025 Odesláno 14. srpen 2025 před 23 hodinami, VojtouNerCZ napsal: Tak po včerejší akci kdy jsem nejdřív s mladým lezl malým tunelem pod drahou a vrátila se mi bolest v zádech, a následném kopání betonu na zdviž, jsem skončil v nemocnici. Výsledek, vyhřezlá plotýnka se vrátila. Celou noc jsem nespal, když jsem ležel tak, ať nebolí záda, bolela noha a naopak. Co Ti s tím v nemocnici dělaly,já se minulý týden ohnul v kovomatě pro bedýnku u země a šlus,dalo mi starost se narovnat a volal jsem domů pro odvoz,nebyl jsem schopen sednout do auta. Do velkýho pak s problémy. Noc byla krušná,ale teď už dobré. Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 14. srpen 2025 Odesláno 14. srpen 2025 Nejdřív neurolog, pak rentgen páteře, kapačky prášky na uvolnění, na bolest a na zánět. Dnes jsem měl jít znovu na kapačky ale dcera má narozeniny, a máme výlet takže jdu zítra + jsem objednaný na magnetickou Citovat
ozzy56 Odesláno 14. srpen 2025 Odesláno 14. srpen 2025 (upraveno) před 4 hodinami, VojtouNerCZ napsal: před zimou vysál benzín, po zimě dal nový, i olej a nechytala, přes sezonu spotřebuju 10 litrů benzínu na sekání trávy, nalívám do něho jednu dávku (na 10 litrů) aditiva z Mountfieldu od BriggsStratton a před zimou nic nevylívám, nechám benzín v motoru přes zimu tak jak doseču, na jaro potáhnu šňůru a motor okamžitě chytne (je tam motor Briggs...) jinak nejsem žádný fanda těchto ,,zázračných'' vodiček , ale kolega mi to poradil tak před 15 rokama a musím říct fakt super , kupuju samozřejmě jen v akci https://www.mountfield.cz/stabilizator-paliva-b-s-100-ml-na-10l-1phm9007 Upraveno 14. srpen 2025 uživatelem Péťa Upraven odkaz, aby v něm nebyly reklamy Citovat
dýzl Odesláno 14. srpen 2025 Odesláno 14. srpen 2025 (upraveno) V 14. 8. 2025 at 7:51, VojtouNerCZ napsal: Hele, jak to máte s placením TV poplatků? Co to změnili, nám stále chodí složenky Osobně co paměť sahá , platil jsem z účtu TP. Ale už dlouho telku nemám, takže jsem přestal platit. Zatím se ČT neozvala. rozhlas, páč máme přístroje v autech tak opět z účtu TP. Upraveno 16. srpen 2025 uživatelem dýzl oprava Citovat
Péťa Odesláno 14. srpen 2025 Odesláno 14. srpen 2025 Tady jsem se zaregistroval, nastavil trvalý příkaz a o poplatcích od té doby nevím... Citovat
Fruktis Odesláno 14. srpen 2025 Odesláno 14. srpen 2025 Když se kazí tak se kazí..na dovolené dvojnásob...nejdříve pračka...v apartmánu...prý oprava za dva týdny...co s tím prádlem vevnitř polský dobrák neporadil tak jsem donutil pračku doprat po svým...sice byla voda všude okolo...ale prádlo i vyzdimane...odešla vrtulka na čerpadle... No a co osud nechtěl mladší dítko mělo noční nehodu...a prý za 150 zlotých vymění nové prostěradlo a podložku pod nim...otevřela se mi kudla v kapse...tak jsem jim napsal ať opraví pračku že si to vypětí sám...že za 150 zlotých těch prostěradel koupím deset nových... No co přivezli čisté prostěradlo...na cestovní postýlku místo na dětskou postel...tak prý za tři hodiny přivezou správnou velikost...přivezli i cejchu a polštář o kterou nikdo nežádal...ale bez podložky... Jako co je moc to je moc...pryč vodsud Péťa, Pepito a pavelu96 ohodnotil 3 Citovat
RichVa Odesláno 14. srpen 2025 Odesláno 14. srpen 2025 Dnes mi přišla SMS od autorizáku na dcerky 2008 - svolávací akce MYC, máme si domluvit termín servisu. Na netu se o tomto nic nepíše, předpokládám řetízek v 1.5 Hdi. Ten už má vyměněný, ale po neděli tam zavoláme. jestli se v tom neskrývá ještě něco jiného. pavelu96 ohodnotil 1 Citovat
Klemoň Odesláno 15. srpen 2025 Odesláno 15. srpen 2025 O té svolávačce se píše a týká se to řetezu v 1,5 . . . https://www.autojournal.cz/statisice-peugeotu-maji-problem-s-rozvodovym-retezem-nasleduje-stellantis-kauzu-vw/ RichVa ohodnotil 1 Citovat
Klemoň Odesláno 15. srpen 2025 Odesláno 15. srpen 2025 (upraveno) A nový příspěvek z jiného soudku či tématu - akorát jsem to udělal už cca před 14 dny. Byl jsem se povozit v další "americe" a tentokrát opět nějaký veterán. Na rozdíl od těch "muscle cars" toto je typ auta který se mi líbí. Už jsme to tu probírali - kupovat to nebudu, tak se alespoň svezu. No když jsem sečetl účty za benzín, tak si myslím že je tu další důvod proč to radši nevlastnit. Cca 33L/100km. Už jsem to zmiňoval v tématu Parkuješ a to kvůli délce vozu a "vyčuhování z řady . . . Jelo to celkem pěkně. Bubnové brzdy se ale moc nepředřely a člověk s tím musel dost počítat. Na našich zvlněných silnicích se to dost houpalo. S tou vůlí na volantu to byl celkem adrenalin . Má to odpružením blíže ke Cadillacu než k Muscle caru. Ale 7 445 ccm s cca 257 kW a celkem slušným krouťákem s tím dokáže pohnout. No nicméně dám sem pár "okrasných fotek . Další + povídání jsou v tématu Parkuješ - viz odkaz výše Upraveno 15. srpen 2025 uživatelem Klemoň BubakGS, pavelu96, Pepito a 2 další ohodnotil 5 Citovat
Fruktis Odesláno 15. srpen 2025 Odesláno 15. srpen 2025 @Klemoňpěkný povoz...to jsem onehda něco podobného potkal u nás..často tam jezdí z muzea US veteránů v Lužný..a říkal jsem si co to je za UFO...za ním totiž jelo moderní auto o půlku užší a jak to prosvetlovaly jeho světla tak to jak UFO vypadalo:) Jinak mám zázračné ruce...pračka co se nefungovala zázračně odprala dvě pračky...zřejmě se mi podařilo tu vrtulku u čerpadla namacknout na osicku tak šikovně že to čerpá... Zítra natankovat plnou a večer odjezd do vlasti... Jo a dneska vtipna situace...přijel jsem k Lidlu v domnění že nakoupím...a vín tu je svátek...a všechno zavřený Pepito a pavelu96 ohodnotil 2 Citovat
Péťa Odesláno 15. srpen 2025 Odesláno 15. srpen 2025 @Fruktis Nakoupíš zítra, to mají otevřeno. Pepito ohodnotil 1 Citovat
Charlie 607 Odesláno 15. srpen 2025 Odesláno 15. srpen 2025 Já se chystám celý víkend nic nedělat. V osm večer zaparkováno na orlíku, koupačka, natažena hamaka, postavenej stan aby měli zítra děcka v čem řádit. Zítra jen pověsím elektronickej terč na šipky (co se podařilo za kilo vyzobnout z inzerce) a jinak relax. Medvěd a Charlie 1 ohodnotil 2 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.