Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

hned jak vstanu, test P 508 , není to hezké čtení, vlastně potvrzuje to, co tady v posledních letech meleme furt dokola--motory Peugeot..., osobně mám k tomu testu pár výhrad: ten malý volant není taková hrůza, jak ji pisatel stále řeší, naopak ani motor 1.6 benz. není není tak dobrý jak píše , bohužel--nakonec mechanici v autorizácích vědí ;)  https://www.garaz.cz/clanek/testy-ojeta-auta-test-ojetiny-atraktivni-peugeot-508-se-snazi-byt-za-kazdou-cenu-jiny-ale-servisy-se-s-nim-nenudi-21013775

Upraveno uživatelem Péťa
Upraven odkaz, aby v něm nebyly reklamy
Odesláno (upraveno)

Ozzy taky jsem to četl u snídaně. Ač teda tyhle " moderní " Peugeoty nemusím tak mě to teda neuráží ten malý volant s pár kouskama jsem se svezl a v pohodě. Ano 1,6 motor jsme tady na dílně snad ještě neměli co si pamatuju protože těch je poskrovnu. Ale 1,5 už tady zopár bylo neb i tyto auta už jdou do let a pomalu se dostávají i do nezávislých dílen neb si lidi myslí že to bude levnější to tam servisovat bohužel ty auta cpou mechošům který běžně dělají WV a jiné značky a neznají specifika těch motorů a pak to končí tady u nás protože WVéčkáři si s tím neví rady. Bohužel to není jen o specifckých vlastnostech motorů ale i třeba o tom že zkrátka některé náhradní díly které se koupí v druhovýrobě nefungují dostatečně spolehlivě.  Ale problém s fungováníím ND majídnes značky napříč trhem. Soused dělal pologenerálku na X6 na šestiválci benzínovým na přání zákzníka něco originál BMW něco ty nejlepší značky na trhu co jsou a auto se tvářilo jakože funguje zákazník si to vzal ujel 25 km a auto začalo hlásit chyby tak se to vrátilo a vypadá to že značková svíčka a cívka vydrželi max. 35 km 

Upraveno uživatelem Vena garážmistr
překlep
Odesláno
před 22 hodinami, radim.1008 napsal:

jak moc a kam? 

Pravý předek. Ten "němec měl jen důlek v nárazníku. A já mám hnutý nosník, blatník až před dveřmi atd. Ale kromě mne za to můžou unijní normy pro ochranu chodců . . .

Odesláno

Tak dramatické to není :) 
Nosník hnutý není, ale je poškozená hliníková vzpěra pod nárazníkem, která je tam právě pro deformaci po nárazu :) 

Jinak zatím pouhým okem to vidím na blatník, lemy, světlo, nárazník, podnárazník, možná kryt motoru, držáky pod nárazníkem a lehké srovnání kapoty v pantech a jede se dál :) 

Odesláno

Pravdu máš kolego. Nic jí nechybí, akorát trošku unavená kulisa řazení, ale kvalty tam kromě 5tky jdou dvěma prsty. A já jsem vděčný, že se mám jak dostat do práce, takže poznámky nejsou na místě . . .

Odesláno

Pánové jen tak zpovzdálí jsem sledoval to rejpání do náhradní Fabie. A já k tomu napíšu jen jedno nevím jak má Klemoň postavenou smlouvu na havárku a v žádném případě nechci aby si to vzal osobně ale náhradní auto ze servisu po dobu opravy je vcelku luxus. A kdo dáváte auta do servisu pravidelně tak víte že ne každý servis vám náhradní auto nabídne a nebo když tak třeba až u servisu za xx tisíc Kč aby se jim to rentovalo nebo za docela nemalý peníz denně.  A ano i když jste tak uvědomělí že máte auto havarijně pojištěné tak koukáte na cenu té pojistky a pokud si tam vymyslíte že chcete náhradní auto po dobu opravy plněné z té smlouvy tak zjistíte že to je ku.va drahá sranda.  Takže si myslím že i kdyby měl pujčeného Trabanta jen za vyjeté PHM tak je to pořád dobré. Pdívejte se kolik stojí denní pronájem Fabie v půjčovně a vynásobte to třeba 10 nebo 14 a zjistíte že by se možná vyplatilo se hodit na nemocenskou než jezdit do práce autem z půjčovny.

Odesláno

Dnes jsem nezrobil nic , jen ráno snídaní sobě a synovi-míchaná vajíčka na cibulce se šunkou a k obědu jsem ohřál  rajskou, ale za to včera, válel jsem se pod autem a na autě asi 6 hodin a nadával jak je pitomě udělané uchycení altiku na RaFaNovi v C5. Mechanici prý mění altik za do 30 minut. No asi  je plus zdviž  nebo jáma což já nemám a další že to nedělají jen jednou za život auta. To z čeho byly nej obavy -sundání krytů a povolení napínací kladky a následně i vodicí za účelem povolení jednoho šroubu na altiku toto byla brnkačka, jakožto i zpětná montáž. Ale ty 4 šrouby -přístup jak k penězům a na dětskou ruku. Ale podařilo se  a tímto opět dekuji za čísla dílu!!!

Odesláno

Altík mi ani nemluv :D posledně, když jsem utrpěl nápad vyměnit řetěz mezi vačkama, abych měl klidnější spaní, jsem ho sápal ven taky. Už nějakou dobu se hlavně zastudena ozývaly tam někde nepěkné zvuky, tak když jsem se pustil do rozebírání a sundal řemen, napadlo mě zapáčit šroubovákem za řemenici altíku, a hle, axiální vůle. S pocitem, že mám někde náhradní altík jsem posundaval všechno kolem, abych jej dostal ven, načež jsem ten náhradní z vraku prostě nenašel, jen na 806, který je samozřejmě jiný. Tak jsem aspoň z toho vyndaného sundal volnoběžku a heuréka, vada byla jen v ní, jinak altík jak novej, taky mě to mohlo napadnout, že se častěji sype ona a ne altík. Vítězoslavně jsem vytáhl krabičku s novou volnoběžkou... taky z 806, která je taky jiná :D a šel objednávat novou. To jsou holt ty radosti...

Odesláno
před 2 hodinami, BubakGS napsal:

..to měla být sranda... 😀

Smajlíka jsem v tom prvním komentáři viděl. A nad případné komentáře se standardně povznáším. Jenže tento týden byl posr... navrch, tak jsem trošku více nerudný.:bacha   Omluva :myslim

V pondělí ta rána s mým autem, pak 2x do servisu s firemním, pak mi řemeslník ve čtvrtek odvolal domluvenou práci protože blabla... a nakonec jsem si v pátek vyzvedl pokutu 500,- za parkování v obytné zóně. A k tomu se moje tělo rozhodlo, že toho je málo, takže mne vzala jemně ale blbě záda, mám černý palec od palety a loket mne bolí tak, že nezvednu ani NTB . . . :roker  Ale žiju a tak si vlastně není nač stěžovat :papa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...