Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Hrozné pohledy... :nevim Postiženým přeju hodně psychických sil. 

Jak jsem rád, že se nám to nejhorší vyhnulo a Povodí Labe začalo už ve středu vypouštět přehradu Pastviny, ve které zůstalo "jen" 25% vody. Včera se přehrada naplnila necelé 2m pod první přepad. 

Odesláno (upraveno)
před 11 hodinami, petrinza napsal:

...... Byl to skok rovnýma nohama do reality po sobotním návratu z Arménie. Ale už se mi i povedlo sestříhat tradiční dovolenkové video. Najezdili jsme něco přes tisíc kilometrů, navštívili hromadu klášterů, jednu jeskyni, jeli jsme nejdelší lanovkou, několikrát za den šplhali dýchavičnou Nivou z výšky pod tisíc metrů nad mořem až k nějakým 2350 metrům nad mořem a zase dolů, ochutnávali různá jídla a vína, Šárka se koupala v jezeře Sevan (pro mně je 18,1 stupňů sakra málo ke koupeli), potkali a v horách popředjížděli hromadu íránských kamionů, viděli arménský Stonehenge, arménské Švýcarsko, arménskou Kapadokii, přešli houpací zavěšený most, asi čtyřikrát se o chlup vyhnuli autonehodě, jednou nás skoro trefil blesk (cítili jsme vůni ozónu a zvedlo mi to zbytek vlasů), prodrali se mnoha stády různého zvířectva na silnici (koně, osli, krávy, kozy, ovce), prostě paráda a moc se nám tam líbilo

Sakra, chlape, umíš žít 

Závist je velice nehezká vlastnost, ale nemám jiných slov a klidně jí naprosto veřejně a nahlas přiznám.

Upraveno uživatelem Medvěd
Odesláno

@Medvěd - tohle napíše někdo, kdo jezdí pravidelně Banát a brousí všude po republice ať už pracovně nebo soukromě? Já taky závidím, takže jsme zajedno.

Ale už jsou zpět i "běžné přízemní" starosti. Když jsem stavěl v roce 2008 barák, řešil jsem dilema s kanalizací. V ulici nemáme, v úvahu připadala jímka nebo čistička, nakonec vyhrála varianta číslo 3  a domluvil jsem se se sousedkou, která je napojená na boční větev vedle svého pozemku, že se připojím přes ní. Legalizovat to bylo složitější, podle jednoho úředníka to šlo, podle druhého ne a stavbu jsem už musel začít. Sousedka říkala, že má potrubí v hloubce asi metr, tak jsem nechal udělat vývod ze základových pasů v hloubce 40 cm a směrem k ulici, abych se jednou mohl připojit do ulice, nechtěl jsem být navždy odkázán na dobré vůli sousedů. Pak se začalo kopat a zjistil jsem, že u sousedky je potrubí v hloubce ani ne půl metru a moje připojení tak má jen úplně minimální spád. V roce 2019 se to už i ucpalo, celé jsem to vykopal, vyčistil a ještě víc si pohrál s každým milimetrem spádu a stupněm úhlu zatáčky. Včera se před náma v ulici objevil semafor, bagry a začalo se kopat. Zjistil jsem, že kanalizace. Volali jsme starostovi - projekt prý je už asi deset let hotový a s námi se nepočítá, protože připojení jsme. Nakonec jsme se domluvili, že se dnes dopoledne potkáme se stavbyvedoucím a domluvíme, co a jak (a za kolik, protože obec na nás nedostane dotaci) se v tom teď dá udělat. To je situace. Kopání, na které léta čekám, ale také z něj mám léta obavu. Zvlášť teď. Jsme pod silnicí na dně bývalého rybníka. I za sucha je hladina spodní vody asi tak 30 - 40 cm pod povrchem.

Odesláno

přesně stejným problémem prochází teď dcera--bordel nad bordel, obec není schopna aspoň oznámit, prostě přijede zničehonic traktorbagr a chce kopat na soukromém pozemku 😯, na normální lidské chování se jaksi zapomnělo, developer dostane souhlas aniž by tam měl kanalizaci, a přitom stačí přijít, pokecat, probrat to s místníma a domluvit se..., divná doba 😢

Odesláno

@petrinza, @ozzy56 Já, vím, že chytrých rad jste asi slyšeli už dost, ale jednu si neodpustím ;) Obec má povinnost vše zveřejňovat na úřední desce a ta je na jejich internetových stránkách. Já si nastavil sledování a když cokoli zveřejní, přijde mi mail. V 99,999% to není nic, co by se týkalo mé maličkosti, ale i tak si vždy přečtu vše a ověřím (!!!). Ono se stává, že napíšou jen katastrální čísla pozemků a já pak koukám, jestli to není vedle mých pozemků.

Odesláno

právě , možná to na úřední desce bylo, ale ta člověčina se vytratila 😢, skončilo to tak, že se první den neudělalo NIC, protože se sjížděli majitelé postižených domů (pozemků), takže výsledek nula nula prd..., lidi rozzuření na starostu, takže tam pravděpodobně hlasy nedostane, obec asi splnila co měla, ale možná by bylo lepší promluvit s dotčenýma...,  já si život v obci představuju jinak 😉

Odesláno

@Péťa no to je právě to. Obec udělá co musí, ale nic navíc... Kolik lidí z tvého okolí to dělá, tak jak ty a pročítá pečlivě a důkladně tu desku ? Snad by nebyl takový problém, to posílat datovkou? Já sice datovku nemám, ale klidně bych se obešel bez doporučeného dopisu, úplně by mi stačila zpráva v normálním mailu. Navíc ( nejen )na obci na mě mail mají.  Navíc v kontextu toho, že většina lidí tady třeba seče trávu i před ploty, tedy na obecním. Ale o tom, že se bude rekonstruovat hasičárna, kterou mám přes ulici v podstatě oficiálně nic nevím.

Odesláno (upraveno)

já myslel, že v dnešní ekologické době není možné dostat souhlas na výstavbu cca 20 domů, aniž by tam byla zavedena kanalizace, ale asi to možné je, samozřejmě víme jak to pak dopadne v reálu--přepady do trativodu..., všecko je tu tak nějak napůl, i když už máme jiné zřízení 👍, jinak kanalizace obce vede snad 100 metrů od té výstavby 🙈😯, bagrista to udělá za šichtu...

Upraveno uživatelem ozzy56
Odesláno

Obecní nástěnku vidím ze zahrady a chodím kolem ní často. Také sleduju zápisy z jednání Zastupitelstva a často jsem se na kanalizaci i ptal. Naposledy když se před pár měsíci řešil v ulici chodník. Tehdy starosta říkal, že chodník se bude dělat současně s generální opravou silnice a právě s kanalizací. Nenapadlo mě že s námi se vůbec nepočítá. Dneska si to přijdou zaměřit - metry a spád. Odhadem je to na hraně, jestli nás bude možné připojit samospádem nebo tlakově. Každopádně to znamená, že letos si pod stromeček nadělíme kanalizaci. Aby to dnes mohli změřit, musel jsem včera odhalit trubku vedoucí z domu. Znamenalo to vyndat pár dlaždic, vybrat lekníny z jezírka, vyndat jezírko, trochu kopnout, asi kolečko materiálu. Ještě, že tam bylo to jezírko, stihl jsem vykopat to kolečko materiálu tak tak, než tu díru po jezírku zaplnila spodní voda. 

Odesláno

Jo Obecni urad jejich deska ... :mrk

Uz to je par roku aby nase zastupitelstvo oprasilo uzemni plan kde se mimo jine planovala demolice naseho baraku.
Bohuzel ac se jednalo o pomerne velky zasah dozvedel jsem se o jejich zameru az z mistniho tisku - a co bylo veselejsi zastupitelstvo se divilo ze nesouhlasime.

Stejne kolecko - musite sledovat musite chodit musite musite a zase musite - tak rikam a kdyz chcete bourat barak tak vy uz me jako vlastnika dotceneho baraku oslovit a prizvat k jednani NEmusite?

Tenkrat to doslo tak daleko ze jsem oslovil pravnika/y a nechal jednat je - ztrata casu asi dva mozna tri roky se to tahlo aby se vymenilo zastupitelstvo to celej tento megalomansky
plan zrusilo a snad bude klid - ale cert nikdy nechrape.

Ted se uz "asi" 7roku dohadujeme s mestem mame pred barakem kaluz a projizdejici auta ji rozstrikuji samozrejme roh baraku min 3okna plot domovni dvere tak trosku "stradaji" a vysledek ?
Uz to bude rok co nas navstivila delegace vysvetlila nam ze se udela opatreni a ze rekneme v dubnu bude vse Ok - pak se to posunulo na kveten nasledne do srpna a ted se uz "proslicha" ze mozna pristi rok ....?

Opet oslovim je a nasledne uz necham jednat pravniky s radosti si necham opravit baracek na jejich naklady - "dotaci" navic jsem v tzv. pamatkove zone - tak se uz ted tesim na vyzivne argumenty
"proc to nejde neslo a mozna to preci jen pujde a nebo nepujde"

Nadherny den bez rozdilu vsem :papa

Odesláno (upraveno)

tak jsem si dneska projel okolí Vrbna pod Pradědem a ty záplavy na vlastní oči jsou jiné než v televizi 😢, do Mnichova pod Pr. na pstruha asi nepůjdeme dlouho..., někde jsou cesty pryč úplně a někde nepustí Policie..., ještěže mám tu chalupu na kopcu ;)

Upraveno uživatelem ozzy56
Odesláno

Včera jsem odstavil 807.  Až bude prostor bude muset podstoupit transplantaci několika orgánů naráz. Bude to náročnější operace, takže teď je hospitalizovaná na klinice vnitřního opravárenství a čeká na zákrok a pak bude následovat rekonvalescence.  Její návrat na silnice v našich barvách se konat bude určitě. 

Odesláno

Hm, čeká mě něco podobného, řetízek mezi vačkami a žhavky, které jsou tu tak výborně umístěné. Vůbec se mi do toho nechce... A asi by nebylo od věci změřit kompresní tlaky, nemáš měřák do díry po vstřiku?

Odesláno (upraveno)

Po špatném pokusu opravit držáky na světle na C4 , odešlo po střetu se špatnou srnou-nenechala se zasebavraždit a včas uskočila tak aby jen poškodila auto, jsem toto dnes (včera neměli na skladu -jen auto celé na rozborku)  objednal na iautodíly. Jo a předtím ještě vyzvedl léky  v lékárně, které mi napsali poté, co mne svezli RZS na urgent.

Upraveno uživatelem dýzl
Odesláno

Dneska jsem se ohradil oproti důchodci... slušně jsem mu řekl ať si neopírá vozejk o můj nárazník...brblal a měl kecy...tak jsem ho uzemnil že stojí na místě pro kočárky...na to odpověď že tam byl invalida...a začal se prsit jak king of the road...tak jsem mu ten kočárek na ty ceduli i pod jeho autem ukázal a řekl mu ať vrátí řidičák...že na značky co tu byly před dvěma lety se fakt nehraje...pak začal byt sprostý...🤣 Radši jsem šel pryč 🤣

No a pak překvapení v alberu...nejenže je září a vytasili vánoční kolekce...ale cenotvurce upadl na hlavu...za 630 korun si ji můžou nabouchat do trenek...🤣

IMG-20240927-WA0002.thumb.jpeg.94961cc15866fa2c6c09678e727f9d69.jpeg

Odesláno

jojo, důchodci jsou hrozní 🙈, jinak dneska v Globusu Opava nával jak c*p, přitom supermarkety v povodnových oblastech mohou mít zítra otevřeno 👍, a Milka malá (100g) a Milka velká (300g) za stejnou cenu 65 Kč 😯, to nevymyslíš

Odesláno (upraveno)

@Fruktis Joo kolekce - ja to jeste nepotkal v karamech u nas.

@ozzy56 Ja ted nekde kupoval Toffifee 300g za 79,- a polovicni bylo za 59,- - kontrolni otazka ktere Toffifee slo na dracku ?

Ano to levnejsi !

Je ale fakt ze nekdy jsem pri palceni tak trosku prekvapeny - dnes dve kafe dva kousky dortu a tramtadaa prosim 360Kc - jde to na vrub produkci.

Produkcni jsem ja :D

Jako kafe dobre dort super skutecne domaci rukodelna prace prosredi top ....

Jinak zdravim z Velichovek ostruvku kde nic neni a je to alepon pro me super relax :papa

Upraveno uživatelem Lihous
Odesláno (upraveno)
V 25. 9. 2024 at 11:42, ozzy56 napsal:

objel jsem si Krnov za nákupy, bohužel všecko zavřené-vyplavené, což jsem manželce říkal předem, ale ty ženy mají jinačí uvažování 🙈, tak do Vrbna p. Praděděm a chleba a rum měli, tak no problem 👍😉

Kolik toho rumu dáváš?

před 1 hodinou, Pe.Tr napsal:

na zítra jsem si naordinoval zábavu

IMG-20240927-WA0011.jpg

Tak se s tím zastav,jen jsem v tom ve Zdibech seděl,ne N,ale má to něco do sebe.

Upraveno uživatelem pavelu96
Nepiš další příspěvky po sobě - použij "Upravit"

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...