radim.1008 Odesláno 7. srpen 2024 Odesláno 7. srpen 2024 před 30 minutami, Péťa napsal: Rozhodl jsem se, že na dovolenou pojedeme čistým autem Za to může @radim.1008 Jedno odpoledne jsem čistil interiér a druhé odpoledne exteriér. Vše ručně. Nechápu, jak to může někoho bavit, já mám zase na dlouho klid A vidíš jak to teď pěkně vypadá. Péťa ohodnotil 1 Citovat
Dave_k Odesláno 7. srpen 2024 Odesláno 7. srpen 2024 před 10 hodinami, zbynek..s napsal: A to jsem myslel, že bourání do tramvají je Ostravská výsada - u nás to nazýváme "Chyť si svou tramvaj" Minulý čtvrtek v podvečer na dálnici D1 (cesta z Kladna - Ostrava) jsme potkali tohoto Trabantíka, samozřejmě do kopce, když předjížděl kamiony. Nechal jsem ho v klidu předjet, počuchali jsme si ho a pak auto odvětrat se to tam drželo jak sviňa Jak před sebou zmerčím dvoutakt, okamžitě přepínám na vnitřní okruh. No občas to nestihnu. zbynek..s ohodnotil 1 Citovat
MJSytic Odesláno 7. srpen 2024 Odesláno 7. srpen 2024 Nepoužíváte kabinový filtr jemného prachu (PM 2.5) s aktivním uhlím, se stříbrem, s antibakteriálním a s fungicidním účinkem? Citovat
ozzy56 Odesláno 8. srpen 2024 Odesláno 8. srpen 2024 u mě je čistota auta jednoduchá--v autě se nejí ani nepije-- interiér řeší manželka , bo ty baby to umějí líp a exteriér myčka v Globusu cca jednou měsíčně, neleštím vůbec..., ale přiznávám, že občas umyju venek Jarem a smetáčkem když venku lehce prší Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 8. srpen 2024 Odesláno 8. srpen 2024 idealni kdyz den predem tim smetackem nekdo zametal to jsou pak skrabance Klemoň a Rikic339 ohodnotil 2 Citovat
Medvěd Odesláno 8. srpen 2024 Odesláno 8. srpen 2024 před 36 minutami, ozzy56 napsal: u mě je čistota auta jednoduchá--v autě se nejí ani nepije-- interiér řeší manželka , bo ty baby to umějí líp a exteriér myčka v Globusu cca jednou měsíčně, neleštím vůbec..., ale přiznávám, že občas umyju venek Jarem a smetáčkem když venku lehce prší U nás se v autě taky nejí - ale byl to boj , pití ale za jízdy dovoleno je (i řidič). Co se myčky týče - při parkování pod lípama mi to sice přijde jako mrhání penězama, ale když už skrz zablemcaný okno nevidím na cestu, tak do kartáčů u OMV jedu. Cca 2x ročně zajedu i do ruční myčky na kompletku, ale za dva týdny jako bych nikde nebyl. Pavel se zatím holedbá, že až on bude mít jeho auto ....... - no, uvidíme Citovat
sitler Odesláno 8. srpen 2024 Odesláno 8. srpen 2024 (upraveno) nejezeni jsem zkousel, ale casem jsem usoudil, ze radsi bordel v aute, nez 300km rvouci dite za krkem. Starsi uz to snadno vysvetlim, ale malymu... ten mi na nejaky vysvetlovani kasle... Upraveno 8. srpen 2024 uživatelem sitler Dave_k, Fruktis a Klemoň ohodnotil 3 Citovat
Vena garážmistr Odesláno 8. srpen 2024 Odesláno 8. srpen 2024 No když byla holka malá tak mohla jíst v autě jen suchej rohlík protože drobky se snadno uklidí dneska je to jedno jezdím z 90% sám takže to neřeším v autě uklízím jak je potřeba tak 3-4x do roka bo nic se nemá přehánět. BubakGS a Dave_k ohodnotil 2 Citovat
Péťa Odesláno 8. srpen 2024 Odesláno 8. srpen 2024 Tohle mám jako @ozzy56 V autě se nejí (ale pije, to zase jo - my nepijeme sladký limošky). Děti to jsou od malička naučený a ani teď (když jim je 19) s tím nemají problém. Citovat
oddie Odesláno 8. srpen 2024 Odesláno 8. srpen 2024 Mi to připomíná z kdysi dávna kolegu, vybíral rodinné auto, tehdy jich bylo málo a byly drahý. Sehnali jsme pěkného kombíka po firmě, 4 roky starý, technicky super, ale dost šrámů. Kolega se na to šklebil, prej že chtěl hezký auto. Říkám mu, no tak sháněj dál, stejně parkuješ na narvaný ulici a za měsíc ti tam bude takhle vypadat každý auto, tady tě nějaký další šrám aspoň nebude mrzet, pokud si ho vůbec všimneš. No s brbláním to vzal, asi za dva měsíce s ním jedu a na palubce nějakej velkej flek. Říkám mu - co to je? To tu při koupi nebylo. A on na to dotčeně - no co by to mělo bejt, ZMRZLINA Mý auto je spíš nákladní, takže zaprasený od dětí, občas tam vozím materiál, nebo naopak odpad do sběrnýho dvora, vozím uvnitř kola, leckdy od bláta. Takže nějaký nejíst holt se to občas vezme průmyslovým vysavačem, jak jdou vyndavat sedačky, tak se to dá vyčistit celkem pohodlně. Citovat
petrinza Odesláno 8. srpen 2024 Odesláno 8. srpen 2024 V minulém manželství mojí ženy u nich platilo, že se v autě nesmí jíst, pít, mluvit, poslouchat rádio, sahat na okénka, otevírat je, hlasitě vzdychat. Trvalo skoro tři roky než se přepla z módu "jízda autem = nervák" do módu "jízda autem = zábava." U nás v rodině se v autě vždycky jedlo, pilo, sahalo na okýnka, otevírala okýnka (pokud bylo vzadu stahování), mluvilo, poslouchalo rádio (pokud v autě bylo), takže mi to přijde v pohodě a když je třeba tak se auto uklidí. Máme vyzkoušeno, že mě jde lépe interiér a žena má radši mytí zvenku v bezkontaktní myčce. Pravda, občas se něco nezdaří, třeba když mi foukne přední maskou u Oktávky vodu na cívku a rozdělovač, nebo u CC protlačí vodu kolem bezrámových oken až do interiéru na přední sedačky. Asi jediné, co bych v autě nikdy nedovolil, je zapálit si. Naši hulili jako fabrika a když jsme kdysivá vyráželi na výlet nebo chatu rodinným Trabantem, naši vpředu, vzadu my tři kluci, vzadu okýnka otevírat nešla, a uvnitř v autě bylo modro, tak to byl dostatečný zážitek pro to, abych se nikdy nestal kuřákem. oddie, ozzy56, radim.1008 a 1 další ohodnotil 4 Citovat
Péťa Odesláno 8. srpen 2024 Odesláno 8. srpen 2024 Kdo zná mé auto, tak ví, že i automechanici se do něj bojí sednout, aby si neušpinili montérky Ale prostě se v něm nejí - ta představa plesnivých a hnijících zbytků jídla mě neláká. Právě proto, že ho moc často neuklízím. Cement, prach a další bordel mi nevadí Rikic339, Vena garážmistr a Medvěd ohodnotil 3 Citovat
Rikic339 Odesláno 8. srpen 2024 Odesláno 8. srpen 2024 Tak to u nás se v autě jí, ale jen "suché" věci, páč drobky se vyluxujou jak nic Jinak zrovna včera jsem byl zase doplnit nějaké drobotiny z autokosmetiky, hlavně jsem se konečně dokopal ke koupi coatingu na zrcátka a jsem moc zvědavej na výsledek, o víkendu mám na mytí a voskování i30N tak když zbude čas vezmu trochu i svoje a vyzkouším to Citovat
ozzy56 Odesláno 8. srpen 2024 Odesláno 8. srpen 2024 (upraveno) jenom dodám, že se mnou není jízda žádný nervák, naopak holky říkají, že se mnou jezdí rády, protože autem necukám, volantem točím v klidu a prý skoro nebrzdím , s rodičema je to jiné ,říkají , s nima se jíst a pít za jízdy ani nedá a s tím jezením a pitím je to o výchově jako se vším--prostě zastavím kde to jde a každý může papat, pít, kakat, lulat Upraveno 8. srpen 2024 uživatelem ozzy56 Vena garážmistr a Klemoň ohodnotil 2 Citovat
Vena garážmistr Odesláno 8. srpen 2024 Odesláno 8. srpen 2024 (upraveno) Před hodinou, Péťa napsal: Kdo zná mé auto, tak ví, že i automechanici se do něj bojí sednout, aby si neušpinili montérky Ale prostě se v něm nejí - ta představa plesnivých a hnijících zbytků jídla mě neláká. Právě proto, že ho moc často neuklízím. Cement, prach a další bordel mi nevadí Přesně ale tohle co píšeš tak je suchá špína která se snadno otře vysaje ale nesmrdí. No a co myslíte že dneska dělám ? Uklízím v autech přes dvě hodiny sem se mr..l s C2 která teď jezdí jako pučovačka a zákázníci ji teda nešetří. A teď se crcám s 807 protože ta naopak jezdí poslední dobou jako náklaďák už ani nevím kde sem vysadil zadní sedačky. Upraveno 8. srpen 2024 uživatelem Vena garážmistr Rikic339 ohodnotil 1 Citovat
Fruktis Odesláno 8. srpen 2024 Odesláno 8. srpen 2024 V aute se smí jíst...ne žrát jak prase aby někam zapadlo jídlo a tam se nechalo shnít tfujky Samozřejmě že v autě to není na svíčkovou se šesti...ale párek v rohlíku to přežije... Jinak pro děti bereme sušenky, křupky, nebo dobrá volba jsou zapeceny tousty... Jinak auto se uklízí na jaře a na podzim,když se mění koberečky Citovat
radim.1008 Odesláno 8. srpen 2024 Odesláno 8. srpen 2024 Tak u nás se jí v autě taky. Ale převážně na dlouhé trase. A nejlepší jsou tousty. Ty zvládnu i za jízdy. Ale nějaké sušenky nebo zmrzlina do auta nesmí. A nejhůře se čistil banán, ten když uschnul, vypadal jako montážní pěna. Nebo hořká čokoláda. Ta se dala aspoň loupat. Citovat
Medvěd Odesláno 8. srpen 2024 Odesláno 8. srpen 2024 (upraveno) před 6 hodinami, petrinza napsal: ......U nás v rodině se v autě vždycky jedlo, pilo, sahalo na okýnka, otevírala okýnka (pokud bylo vzadu stahování), mluvilo, poslouchalo rádio (pokud v autě bylo), takže mi to přijde v pohodě....... Rádio v autě hraje to, co naladí řidič. Na okýnka sahám (otevírám) jen na parkovišti když je potřeba vylovit / vložit lístek aby se otevřela závora - od doby, kdy je v autech klima jsou otevírací okýnka vzadu naprosto zbytečný (i ve školních autech jsou jednoduše zamčený) Upraveno 8. srpen 2024 uživatelem Medvěd Citovat
sitler Odesláno 8. srpen 2024 Odesláno 8. srpen 2024 kdyz jezdim cukacky po meste, tak klimu clene vypinam a jen otviram okna. Stejne to za nejaky 4-5km nedokaze vychladit, takze je zbytecny to tyrat neustalym zapinanim/vypinanim. Stejne tak se ji snazim vypnout cca 10 minut pred dojezdem, at se cestou jeste odpari vlhkost a nezustane stat zavlhla a vystydly trubky, co se pak orosi, protoze pak to krasne plesnivi... Takze okynka nutnost. Rikic339 a Péťa ohodnotil 2 Citovat
Pe.Tr Odesláno 8. srpen 2024 Odesláno 8. srpen 2024 @Radek Hurvajz jojo měl radost a asi ho to jen tak nepustí Klemoň, radim.1008, Medvěd a 4 další ohodnotil 7 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.