Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno
před 30 minutami, Péťa napsal:

Rozhodl jsem se, že na dovolenou pojedeme čistým autem :D Za to může @radim.1008 😮

2024-08-07 18.28.33.jpg

Jedno odpoledne jsem čistil interiér a druhé odpoledne exteriér. Vše ručně. Nechápu, jak to může někoho bavit, já mám zase na dlouho klid :D

A vidíš jak to teď pěkně vypadá. ;) :super

Odesláno
před 10 hodinami, zbynek..s napsal:

A to jsem myslel, že bourání do tramvají je Ostravská výsada - u nás to nazýváme "Chyť si svou tramvaj" 😅

Minulý čtvrtek v podvečer na dálnici D1 (cesta z Kladna - Ostrava) jsme potkali tohoto Trabantíka, samozřejmě do kopce, když předjížděl kamiony. 

Nechal jsem ho v klidu předjet, počuchali jsme si ho  a pak auto odvětrat 😂 se to tam drželo jak sviňa 😂

Trabant dálnice.jpg

Jak před sebou zmerčím dvoutakt, okamžitě přepínám na vnitřní okruh. No občas to nestihnu. :)

Odesláno

Nepoužíváte kabinový filtr jemného prachu (PM 2.5) s aktivním uhlím, se stříbrem, s antibakteriálním a s fungicidním účinkem? :D

Odesláno

u mě je čistota auta jednoduchá--v autě se nejí ani nepije--  interiér řeší manželka , bo ty baby to umějí líp 👍 a exteriér myčka v Globusu cca jednou měsíčně, neleštím vůbec..., ale přiznávám, že občas umyju venek Jarem 🙈 a smetáčkem když venku lehce prší :aut

Odesláno
před 36 minutami, ozzy56 napsal:

u mě je čistota auta jednoduchá--v autě se nejí ani nepije--  interiér řeší manželka , bo ty baby to umějí líp 👍 a exteriér myčka v Globusu cca jednou měsíčně, neleštím vůbec..., ale přiznávám, že občas umyju venek Jarem 🙈 a smetáčkem když venku lehce prší :aut

U nás se v autě taky nejí - ale byl to boj 😀, pití ale za jízdy dovoleno je (i řidič).

Co se myčky týče - při parkování pod lípama mi to sice přijde jako mrhání penězama, ale když už skrz zablemcaný okno nevidím na cestu, tak do kartáčů u OMV jedu. Cca 2x ročně zajedu i do ruční myčky na kompletku, ale za dva týdny jako bych nikde nebyl.

Pavel se zatím holedbá, že až on bude mít jeho auto ....... - no, uvidíme 😀

Odesláno (upraveno)

nejezeni jsem zkousel, ale casem jsem usoudil, ze radsi bordel v aute, nez 300km rvouci dite za krkem. Starsi uz to snadno vysvetlim, ale malymu... ten mi na nejaky vysvetlovani kasle... 

Upraveno uživatelem sitler
Odesláno

Mi to připomíná z kdysi dávna kolegu, vybíral rodinné auto, tehdy jich bylo málo a byly drahý. Sehnali jsme pěkného kombíka po firmě, 4 roky starý, technicky super, ale dost šrámů. Kolega se na to šklebil, prej že chtěl hezký auto. Říkám mu, no tak sháněj dál, stejně parkuješ na narvaný ulici a za měsíc ti tam bude takhle vypadat každý auto, tady tě nějaký další šrám aspoň nebude mrzet, pokud si ho vůbec všimneš. No s brbláním to vzal, asi za dva měsíce s ním jedu a na palubce nějakej velkej flek. Říkám mu - co to je? To tu při koupi nebylo. A on na to dotčeně - no co by to mělo bejt, ZMRZLINA 🤣

Mý auto je spíš nákladní, takže zaprasený od dětí, občas tam vozím materiál, nebo naopak odpad do sběrnýho dvora, vozím uvnitř kola, leckdy od bláta. Takže nějaký nejíst 😂 holt se to občas vezme průmyslovým vysavačem, jak jdou vyndavat sedačky, tak se to dá vyčistit celkem pohodlně.

Odesláno

V minulém manželství mojí ženy u nich platilo, že se v autě nesmí jíst, pít, mluvit, poslouchat rádio, sahat na okénka, otevírat je, hlasitě vzdychat. Trvalo skoro tři roky než se přepla z módu "jízda autem = nervák" do módu "jízda autem = zábava." U nás v rodině se v autě vždycky jedlo, pilo, sahalo na okýnka, otevírala okýnka (pokud bylo vzadu stahování), mluvilo, poslouchalo rádio (pokud v autě bylo), takže mi to přijde v pohodě a když je třeba tak se auto uklidí. Máme vyzkoušeno, že mě jde lépe interiér a žena má radši mytí zvenku v bezkontaktní myčce. Pravda, občas se něco nezdaří, třeba když mi foukne přední maskou u Oktávky vodu na cívku a rozdělovač, nebo u CC protlačí vodu kolem bezrámových oken až do interiéru na přední sedačky. Asi jediné, co bych v autě nikdy nedovolil, je zapálit si. Naši hulili jako fabrika a když jsme kdysivá vyráželi na výlet nebo chatu rodinným Trabantem, naši vpředu, vzadu my tři kluci, vzadu okýnka otevírat nešla, a uvnitř v autě bylo modro, tak to byl dostatečný zážitek pro to, abych se nikdy nestal kuřákem.

Odesláno

Kdo zná mé auto, tak ví, že i automechanici se do něj bojí sednout, aby si neušpinili montérky :D Ale prostě se v něm nejí - ta představa plesnivých a hnijících zbytků jídla mě neláká. Právě proto, že ho moc často neuklízím. Cement, prach a další bordel mi nevadí ;)

Odesláno

Tak to u nás se v autě jí, ale jen "suché" věci, páč drobky se vyluxujou jak nic :D Jinak zrovna včera jsem byl zase doplnit nějaké drobotiny z autokosmetiky, hlavně jsem se konečně dokopal ke koupi coatingu na zrcátka a jsem moc zvědavej na výsledek, o víkendu mám na mytí a voskování i30N tak když zbude čas vezmu trochu i svoje a vyzkouším to :P 

Odesláno (upraveno)

jenom dodám, že se mnou není jízda žádný nervák, naopak holky říkají, že se mnou jezdí rády, protože autem necukám, volantem točím v klidu a prý skoro nebrzdím 😉, s rodičema je to jiné ,říkají , s nima se jíst a pít za jízdy ani nedá 🙈😂

a s tím jezením a pitím je to o výchově jako se vším--prostě zastavím kde to jde a každý může papat, pít, kakat, lulat 👍

Upraveno uživatelem ozzy56
Odesláno (upraveno)
Před hodinou, Péťa napsal:

Kdo zná mé auto, tak ví, že i automechanici se do něj bojí sednout, aby si neušpinili montérky :D Ale prostě se v něm nejí - ta představa plesnivých a hnijících zbytků jídla mě neláká. Právě proto, že ho moc často neuklízím. Cement, prach a další bordel mi nevadí ;)

Přesně ale tohle co píšeš tak je suchá špína která se snadno otře vysaje ale nesmrdí. 

No a co myslíte že dneska dělám ? Uklízím v autech  přes dvě hodiny sem se mr..l s C2 která teď jezdí jako pučovačka a zákázníci ji teda nešetří. A teď se crcám s 807  protože ta naopak jezdí poslední dobou jako náklaďák už ani nevím kde sem vysadil zadní sedačky.  

Upraveno uživatelem Vena garážmistr
Odesláno

V aute se smí jíst...ne žrát jak prase aby někam zapadlo jídlo a tam se nechalo shnít🤪 tfujky

Samozřejmě že v autě to není na svíčkovou se šesti...ale párek v rohlíku to přežije...🤣 Jinak pro děti bereme sušenky, křupky, nebo dobrá volba jsou zapeceny tousty...

Jinak auto se uklízí na jaře a na podzim,když se mění koberečky 😁

Odesláno

Tak u nás se jí v autě taky. Ale převážně na dlouhé trase. A nejlepší jsou tousty. Ty zvládnu i za jízdy. :D Ale nějaké sušenky nebo zmrzlina do auta nesmí. A nejhůře se čistil banán, ten když uschnul, vypadal jako montážní pěna. Nebo hořká čokoláda. Ta se dala aspoň loupat. :D :D

Odesláno (upraveno)
před 6 hodinami, petrinza napsal:

......U nás v rodině se v autě vždycky jedlo, pilo, sahalo na okýnka, otevírala okýnka (pokud bylo vzadu stahování), mluvilo, poslouchalo rádio (pokud v autě bylo), takže mi to přijde v pohodě.......

Rádio v autě hraje to, co naladí řidič.

Na okýnka sahám (otevírám) jen na parkovišti když je potřeba vylovit / vložit lístek aby se otevřela závora - od doby, kdy je v autech klima jsou otevírací okýnka vzadu naprosto zbytečný (i ve školních autech jsou jednoduše zamčený)

Upraveno uživatelem Medvěd
Odesláno

kdyz jezdim cukacky po meste, tak klimu clene vypinam a jen otviram okna. Stejne to za nejaky 4-5km nedokaze vychladit, takze je zbytecny to tyrat neustalym zapinanim/vypinanim. Stejne tak se ji snazim vypnout cca 10 minut pred dojezdem, at se cestou jeste odpari vlhkost a nezustane stat zavlhla a vystydly trubky, co se pak orosi, protoze pak to krasne plesnivi... Takze okynka nutnost.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   1 registrovaný uživatel

• Vytvořit...