Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Je fakt, že i můj spolubojovník na vojně se chlubil tim, jak jezdil s tátou traktorem na pole orat. Tam ho táta vysadil na jednom konci, sam s traktorem odjel na druhý konec a pak traktor s pluhem poslal klukovi na ruční plyn na ten první konec pole. Tam do něj Víťa skočil, traktor otočil a poslal ho zase tátovi zpět.

Myslel jsem si, že kecá - hlavně mi nebylo jasný jak by jako ošéfovali, aby traktor oral rovně. Ale co já vím jak to dělali .... 😀

Upraveno uživatelem Medvěd
Odesláno

No a dneska tohle umí téměř každý trochu líp vybavený traktor a nejen ten ale i kombajn.  A třeba John Deerové to maj tak vychytané tyhle systémy automatizace že pokud jsou traktor a kombajn vybavené správný systémem tak při vysejpání bunkru kombajnu za jízdy si kombajn " chytne " ovládání traktoru jak k němu najede a celou dobu co vysejpá je ten traktor ovládaný z kombajnu. A umí to i řezačky kde si myslím že je to využití ještě lepší. Ale otočit na souvrati a jet podle nastavené linie dneska umí fakt skoro každý traktor.  

No včera sem dopoledne umyl 807  aby mi to přes noc zmoklo . A ještě sem z dílny přitáhnul dvě golovky které tam používáme a snažím se z těch dvou zbědovaných seskládat jednu funkční. Než někdo začne že vercajk má být kvalitní a pak není potřeba dělat takové věci jako ze dvou sad skládat jednu po nějakém čase používání tak ano vím to moc dobře  A na dílně máme kvalitní golovku ale jednu z tutech dvou mám asi 4 rok a druhou jsem koupil (každá stála okolo tisícovky i s cestou) tehdy když sem začínal ve Vinoři a protože tehdy nebylo peněz nazbyt tak se koupilo co bylo s tím že časem to vyměním no a ten čas nastal ale myslím si že je zbytečné zaklapnout ty kufry a vyhodit je celé ty sady do šmelce protože když se ze dvou složí jedna tak to ještě službu ještě udělá i když třeba jen jako druhá když je potřeba. 

Odesláno

dneska ma kazdej lepsi traktor gpsku a mereni v takovy mire, ze si je schopnej pocitat prekryv, aby jel s maximalni ucinnosti (napr. pri seti, postriku...). O orbne ani nemluvim. Co zatim tak dobre neumi, je nahrabovani a balikovani sena. Ale co vim, tak na malejch farmach to casto delaj s rodicema mladaci. Neni vyjimkou potkat 14 lety kluky na poli s balikovackou, a tata jede s nahrabovakem. V rakousku je to teda videt daleko vic, ale to je pomerem malych farewm vs velkych. Tohle se proste dlea spis na rodinnych.

Odesláno

@Medvěd proto pisu - dneska, v reakci na kluky o tom, co to umi dnes. S velkym pluhem na hluboko si to ale docela predstavit umim, ono to jede v brazde docela rovne, kola to z brazdy jen tak nepusti a ten pluh sam o sobe taky moc neyhne a drzi lajnu.

Odesláno (upraveno)

@Medvěd GPS je mnohem starší, už v sedmdesátých letech se vypouštěly družice. Vzpomínám si, jak za války v Perském zálivu se pro civilisty vypnula jinak generovaná odchylka, aby šlo v zálivu používat i běžné (komerční) GPS přijímače.

GPS jsem si vytáhl jako otázku při státnicích :D

Upraveno uživatelem Péťa
Odesláno
před 3 hodinami, VojtouNerCZ napsal:

A jaká to dřív byla krásná doba, co? Teď ns mě každej blbě čumí, když jedu po vsi s mladým na klíně a on statečně volantuje 🙄 A aby kluci, kterým je 10 let jezdili po vsi a poli na motorce, to vůbec. 

dneska když si dáš děcko k volantu a někdo tě vyfotí, jsou schopni ti dát krimi natvrdo 🙈, ale z vraždy za volantem se můžeš vyplatit..., hrozná nespravedlnost dneska :roker

vražda za volantem--zhulené ožralé hovado zabije na cestě půl rodiny  (pro méně chápavé) ;)

Odesláno

Před pár letypřijeli  s traktorem (táta se synem) , najel ku stavbě a vyskočil z kabiny, za ním synek (bylo mu  deset? dvanáct či víc? let)a ptají se jak a kam postavit vlek, pak kluk skočil do traktoru a druhou dobrou zacouval přesně na místo jak bylo třeba. Ptal jsem se to může? On "ne ale umí to, já s traktorem moc nekamarádím-on se to naučil na PC , pak párkrát doma a tady je výsledek." No a dnes už u firmy (původně dědy, dva roky +, dnes táty a co nevidět bude sám asi šéfovat)  jezdí se vším co mají-od T815 S3 + další 2 NA (sklopky, přes onen traktor-nějaký JD,  pár bagrů  a traktobagrů, dle úpotřeby . Původně děda začínal po revoluci s jedním u OSP vyřazeným rezavým chručševíkem.

Odesláno

To Sitler netvrdil bych to tak vehementně, že může. ale budiž, to nehodlám rozporovat a nestojí mi to za to. Ale to nebylo něde na loucer u ůles bylo to v centru města, Jinak napsal jsem navíc že zablokoval křižovatku než synek zacouval!!

Odesláno

ano, je to tak--na soukromém pozemku můžeš jezdit bez papírů s čímkoliv, třeba s tankem, jinak spolupracovník bagrista bral přes prázdniny 10 letého syna do práce, bo ho neměli kam dát, kluk bagroval možná líp než tata 😉

Odesláno
před 6 hodinami, ozzy56 napsal:

dneska když si dáš děcko k volantu a někdo tě vyfotí, jsou schopni ti dát krimi natvrdo

Nedivím se a je to tak v pořádku. Děti bez řidičáku opravdu nemají co za volantem hledat.

Ale to už jsme tu před časem řešili a překvapilo mě, že ani UČITEL AUTOŠKOLY to, že za volant auta má lézt až člověk vlastnící ŘP,  nepovažuje za důležité - hlavně že to jemu zjednoduší práci.

Odesláno

a ve vozidle autoskoly je zak vlastnici ridicak ?
nereknu nekde na dedine kdyz kluk posune traktor do dvora,
i kdyz co si budem cirkusaci a podobna skupina myslite si ze ti kluci co na nejakem travnatem placu pretahuji kamiony maji ridicak ??

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...