Medvěd Odesláno 27. červenec 2024 Odesláno 27. červenec 2024 (upraveno) Je fakt, že i můj spolubojovník na vojně se chlubil tim, jak jezdil s tátou traktorem na pole orat. Tam ho táta vysadil na jednom konci, sam s traktorem odjel na druhý konec a pak traktor s pluhem poslal klukovi na ruční plyn na ten první konec pole. Tam do něj Víťa skočil, traktor otočil a poslal ho zase tátovi zpět. Myslel jsem si, že kecá - hlavně mi nebylo jasný jak by jako ošéfovali, aby traktor oral rovně. Ale co já vím jak to dělali .... Upraveno 27. červenec 2024 uživatelem Medvěd Citovat
radim.1008 Odesláno 27. červenec 2024 Odesláno 27. červenec 2024 Pokud byla pěkně hluboká brázda, tak by to šlo. Jednou stranou v brázdě a na ruční plyn pomalu vpřed. Citovat
Vena garážmistr Odesláno 28. červenec 2024 Odesláno 28. červenec 2024 No a dneska tohle umí téměř každý trochu líp vybavený traktor a nejen ten ale i kombajn. A třeba John Deerové to maj tak vychytané tyhle systémy automatizace že pokud jsou traktor a kombajn vybavené správný systémem tak při vysejpání bunkru kombajnu za jízdy si kombajn " chytne " ovládání traktoru jak k němu najede a celou dobu co vysejpá je ten traktor ovládaný z kombajnu. A umí to i řezačky kde si myslím že je to využití ještě lepší. Ale otočit na souvrati a jet podle nastavené linie dneska umí fakt skoro každý traktor. No včera sem dopoledne umyl 807 aby mi to přes noc zmoklo . A ještě sem z dílny přitáhnul dvě golovky které tam používáme a snažím se z těch dvou zbědovaných seskládat jednu funkční. Než někdo začne že vercajk má být kvalitní a pak není potřeba dělat takové věci jako ze dvou sad skládat jednu po nějakém čase používání tak ano vím to moc dobře A na dílně máme kvalitní golovku ale jednu z tutech dvou mám asi 4 rok a druhou jsem koupil (každá stála okolo tisícovky i s cestou) tehdy když sem začínal ve Vinoři a protože tehdy nebylo peněz nazbyt tak se koupilo co bylo s tím že časem to vyměním no a ten čas nastal ale myslím si že je zbytečné zaklapnout ty kufry a vyhodit je celé ty sady do šmelce protože když se ze dvou složí jedna tak to ještě službu ještě udělá i když třeba jen jako druhá když je potřeba. Dave_k ohodnotil 1 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 28. červenec 2024 Odesláno 28. červenec 2024 A jaká to dřív byla krásná doba, co? Teď ns mě každej blbě čumí, když jedu po vsi s mladým na klíně a on statečně volantuje A aby kluci, kterým je 10 let jezdili po vsi a poli na motorce, to vůbec. jirka307, Radek Hurvajz, dýzl a 1 další ohodnotil 4 Citovat
sitler Odesláno 28. červenec 2024 Odesláno 28. červenec 2024 dneska ma kazdej lepsi traktor gpsku a mereni v takovy mire, ze si je schopnej pocitat prekryv, aby jel s maximalni ucinnosti (napr. pri seti, postriku...). O orbne ani nemluvim. Co zatim tak dobre neumi, je nahrabovani a balikovani sena. Ale co vim, tak na malejch farmach to casto delaj s rodicema mladaci. Neni vyjimkou potkat 14 lety kluky na poli s balikovackou, a tata jede s nahrabovakem. V rakousku je to teda videt daleko vic, ale to je pomerem malych farewm vs velkych. Tohle se proste dlea spis na rodinnych. Vena garážmistr a Klemoň ohodnotil 2 Citovat
Medvěd Odesláno 28. červenec 2024 Odesláno 28. červenec 2024 Sitlere - na vojně jsem byl v roce 88 - 90, tehdy o GPS věděli možná tak v NASA (s nadsázkou) Citovat
Weri 605 Odesláno 28. červenec 2024 Odesláno 28. červenec 2024 Chtěla sem udělat k obědu lečo s bramborem, ale nestíhala sem (mám komplet vypleto ) nakrájet zeleninu, tak máme řízky s kaší... Radek Hurvajz a radim.1008 ohodnotil 2 Citovat
sitler Odesláno 28. červenec 2024 Odesláno 28. červenec 2024 @Medvěd proto pisu - dneska, v reakci na kluky o tom, co to umi dnes. S velkym pluhem na hluboko si to ale docela predstavit umim, ono to jede v brazde docela rovne, kola to z brazdy jen tak nepusti a ten pluh sam o sobe taky moc neyhne a drzi lajnu. Citovat
Péťa Odesláno 28. červenec 2024 Odesláno 28. červenec 2024 (upraveno) @Medvěd GPS je mnohem starší, už v sedmdesátých letech se vypouštěly družice. Vzpomínám si, jak za války v Perském zálivu se pro civilisty vypnula jinak generovaná odchylka, aby šlo v zálivu používat i běžné (komerční) GPS přijímače. GPS jsem si vytáhl jako otázku při státnicích Upraveno 28. červenec 2024 uživatelem Péťa Pepito a Klemoň ohodnotil 2 Citovat
ozzy56 Odesláno 28. červenec 2024 Odesláno 28. červenec 2024 před 3 hodinami, VojtouNerCZ napsal: A jaká to dřív byla krásná doba, co? Teď ns mě každej blbě čumí, když jedu po vsi s mladým na klíně a on statečně volantuje A aby kluci, kterým je 10 let jezdili po vsi a poli na motorce, to vůbec. dneska když si dáš děcko k volantu a někdo tě vyfotí, jsou schopni ti dát krimi natvrdo , ale z vraždy za volantem se můžeš vyplatit..., hrozná nespravedlnost dneska vražda za volantem--zhulené ožralé hovado zabije na cestě půl rodiny (pro méně chápavé) Vena garážmistr, Klemoň, Milan+ a 2 další ohodnotil 5 Citovat
Fruktis Odesláno 28. červenec 2024 Odesláno 28. červenec 2024 Dneska,včera,předevčírem...krácení dřeva na špalky a přesun z bodu od plotu o kus vedle...pak mě čeká ještě to naštípat q přesunout do dřevníku.... Milan+ a jirka307 ohodnotil 2 Citovat
dýzl Odesláno 28. červenec 2024 Odesláno 28. červenec 2024 Před pár letypřijeli s traktorem (táta se synem) , najel ku stavbě a vyskočil z kabiny, za ním synek (bylo mu deset? dvanáct či víc? let)a ptají se jak a kam postavit vlek, pak kluk skočil do traktoru a druhou dobrou zacouval přesně na místo jak bylo třeba. Ptal jsem se to může? On "ne ale umí to, já s traktorem moc nekamarádím-on se to naučil na PC , pak párkrát doma a tady je výsledek." No a dnes už u firmy (původně dědy, dva roky +, dnes táty a co nevidět bude sám asi šéfovat) jezdí se vším co mají-od T815 S3 + další 2 NA (sklopky, přes onen traktor-nějaký JD, pár bagrů a traktobagrů, dle úpotřeby . Původně děda začínal po revoluci s jedním u OSP vyřazeným rezavým chručševíkem. Citovat
sitler Odesláno 28. červenec 2024 Odesláno 28. červenec 2024 @dýzl k "to se muze?" : Ano, muze. mimo pozemni komunikaci nemusi mit ridicak a ani nic dalsiho. Pak uz je to jen na zodpovedne osobe . Péťa ohodnotil 1 Citovat
Pe.Tr Odesláno 28. červenec 2024 Odesláno 28. červenec 2024 zatím sem nic neudělal, ale v pondělí na přepisech budou koukat radim.1008 a RichVa ohodnotil 2 Citovat
Péťa Odesláno 28. červenec 2024 Odesláno 28. červenec 2024 Takový pěkný techničák a přijdeš o něj Citovat
dýzl Odesláno 28. červenec 2024 Odesláno 28. červenec 2024 To Sitler netvrdil bych to tak vehementně, že může. ale budiž, to nehodlám rozporovat a nestojí mi to za to. Ale to nebylo něde na loucer u ůles bylo to v centru města, Jinak napsal jsem navíc že zablokoval křižovatku než synek zacouval!! Citovat
ozzy56 Odesláno 28. červenec 2024 Odesláno 28. červenec 2024 ano, je to tak--na soukromém pozemku můžeš jezdit bez papírů s čímkoliv, třeba s tankem, jinak spolupracovník bagrista bral přes prázdniny 10 letého syna do práce, bo ho neměli kam dát, kluk bagroval možná líp než tata jirka307 ohodnotil 1 Citovat
Medvěd Odesláno 28. červenec 2024 Odesláno 28. červenec 2024 před 6 hodinami, ozzy56 napsal: dneska když si dáš děcko k volantu a někdo tě vyfotí, jsou schopni ti dát krimi natvrdo Nedivím se a je to tak v pořádku. Děti bez řidičáku opravdu nemají co za volantem hledat. Ale to už jsme tu před časem řešili a překvapilo mě, že ani UČITEL AUTOŠKOLY to, že za volant auta má lézt až člověk vlastnící ŘP, nepovažuje za důležité - hlavně že to jemu zjednoduší práci. Weri 605 ohodnotil 1 Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 28. červenec 2024 Odesláno 28. červenec 2024 a ve vozidle autoskoly je zak vlastnici ridicak ? nereknu nekde na dedine kdyz kluk posune traktor do dvora, i kdyz co si budem cirkusaci a podobna skupina myslite si ze ti kluci co na nejakem travnatem placu pretahuji kamiony maji ridicak ?? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.