Medvěd Odesláno 8. červenec 2024 Odesláno 8. červenec 2024 (upraveno) Bubáku - já su mrtvé už dva tejdny a teprve dnes se SNAD blýsklo světýlko na konci tunelu. A při tom to všechno začalo tak pozitivně.... 22. 6. bylo na hradě v Ledčí každoroční setkání "Foglarovců" a byl jsem ukecán, abych na setkání vzal nějaké knihy z tátovy produkce, že by určitě byl mezi sběrateli zájem o koupi. Prodejní místo nám zajistí za pár korun, má starost bude jen o tom knihy dovézt, vystavit a prodat. V pátek před akcí jsem tedy vzal Pavla do skladu, napakovali jsme knihy do třech banánovek a já si při manipulací s jednou z nich zřejmě hnul se zádama. V sobotu jsme s Pavlem byli celé dopoledne u stolku na nádvoří hradu, ten ale byl ve stínu a v průvanu. Potěšilo mě, že se prodalo skoro všechno a tak měl Pavel docela slušnou brigádu. Po návratu domů jsem se prohřál v teplé vaně a pozdě odpoledne vyrazil za známým, kterého jsem neviděl aspoň 10 let, na kolaudaci jeho nového domu spojené s grilovačkou. Zábava plynula a řeč se vedla - no seděli jsme na zahradě skoro do půlnoci. V neděli jsem už jenom doma relaxoval a v pondělí ráno jsem se probudil s bolestí v kříži. V 10 jsem vyrazil s rektorem do Brna na universitu, která sídlí přímo v centru. Dozvěděl jsem se, že se před divadlem v Orlí nově nesmí parkovat a když jsem zajel na dvorek, musel jsem být v autě, abych mohl případně uhnout, kdyby někdo potřeboval vyjet. Do školy jsem dorazil v 18,30, tedy jsem v autě seděl 8,5 hodiny a když jsem z auta vylezl, nebyl jsem schopen dojít 500 m na zastávku tramvaje bez toho, abych si jako nějakej důchodec 2x sedl na lavičku - od tý doby mám křeče v levém p*delním svalu, seká se mi levá kyčel a berou mě křeče až do lejtka a kotníku. V úterý jsem byl pracovně v Benešově a tam jsem se chtěl projít na Konopiště - došel jsem od gymplu k nádraží a pak se zbaběle otočil, těch blbejch pár km bych prostě nedal. Ve středu jsem zašel k doktorce poptat se na její názor a dozvěděl jsem se, že nejspíš vyhřezlá plotýnka - dostal jsem nějaký prášky na bolest a prej co nejvíc klidu. Do neděle žádný extra změny a jedna známá mi doporučila, ať si zajdu na masáž, že zná na Julisce maséra co fakt umí. Tak jo - masér zrovna v neděli fungoval a tak jsem za ním vyrazil. Cca hodinu se mnou dělal psí kusy a po masáži jsem se opravdu cítil o dost lip. Ještě jsem se tedy doma naložil do horké vany - a v pondělí to bylo tak 3x horší než v neděli před masáží. V úterý jsem nevydržel a vyrazil znovu k doktorce, dostal jsem i nějakou injekci, poslala mě na rentgen a ve středu jsem byl u doktorky znovu. Doporučila mi, abych si na čtvrtek vzal volno a celý prodloužený víkend pokud možno proležel. Současně mi dala i žádanku o neurologické vyšetření (nejbližší termín jsem sehnal až na příští úterý, a to u čtvrté lékařky) a poslala mě domů. V pátek odpoledne jsem už nevydržel a vyrazil na pohotovost do Vojenské nemocnice s představou, že by mi mohli píchnout nějakou účinnější injekci. V čekárně ale bylo odhadem 40 lidí a sestra na recepcí, když jsem jí ukázal co beru za prášky, usoudila, že injekce by neměla valného smyslu a poslala mě domů s tím, že bych na tu injekci čekal určitě mnoho hodin a že, když dorazím v pondělí před sedmou hodinou ráno, tak můžu jít na neurologií tam, že berou i bez objednání, jen musím mít žádanku od praktičky. Takže dnes jsem v 6,30 sedl do auta, dojel na Petřiny a byl PRVNÍ pacoš čekající na vyšetření. V 8 otevřeli ordinaci a poslali mě znovu na rentgen, kde na rozdíl od rentgenu z minulého týdne opravdu zjistili problém s kyčlí, ale hlavní problém je prý seklý hýžďový sval. Dostal jsem jiný prášky, který jsem si hned v poledne vzal a teď už je mi o trochu líp. Uvidím, jak mi bude zítra - ve středu musím odvézt jednoho profesora do Brna a kolega má celý červenec dovolenou. Upraveno 8. červenec 2024 uživatelem Medvěd BubakGS ohodnotil 1 Citovat
Klemoň Odesláno 8. červenec 2024 Odesláno 8. červenec 2024 před 23 hodinami, jirka307 napsal: melouch jak vyšitý A kolik bereš na hodinu ? Šikovní "řemeslníci" se schovávají a naše koupelna už čeká 10 let . . . Citovat
Klemoň Odesláno 8. červenec 2024 Odesláno 8. červenec 2024 před 33 minutami, Medvěd napsal: Ještě jsem se tedy doma naložil do horké vany - a v pondělí to bylo tak 3x horší No na to jak jseš starej, tak jseš blbej . To už bys ve svém věku mohl vědět, že teplá koupel ve vaně je jen opravdu krátkodobá úleva (20 minut) a pak je to vždy jen horší !!! Míro , Míro . . . Takovej starej mazák a taková hovadina Medvěd a Péťa ohodnotil 2 Citovat
Medvěd Odesláno 8. červenec 2024 Odesláno 8. červenec 2024 Klemoňu - v životě jsem se zádama nikdy problém neměl a to jsem se těch beden plných knih natahal nepočítaně. Tudíž jsem se doposud nikdy nesetkal s tvrzením, že by horká vana mohla uškodit. No mohla - teď už to taky vím. Co si myslíš o kapsaicinový náplasti? Šel bys do toho na mým místě? Citovat
Klemoň Odesláno 8. červenec 2024 Odesláno 8. červenec 2024 No ta určítě pomůže více než ta horká vana BubakGS ohodnotil 1 Citovat
Vena garážmistr Odesláno 8. červenec 2024 Odesláno 8. červenec 2024 No Mirku oproti Tobě sem mladej zajíc ale asi mám se zádama odmaroděno víc a vím moc dobře že záda potřebujou sice teplo ale suché. Ale nic si z toho nedělej i v mém věku člověk tropí blbosti a jak se oteplilo tak sem zahodil deku a spal jsem jen tak v triku a záda mě prostydli takže už od minulé středy funguju na práškách. No a teď jen stačí aby se nám Ozzy56 vysmál jaký jsme chcípáci a on je ve svým věku Jura Medvěd a ozzy56 ohodnotil 2 Citovat
ozzy56 Odesláno 8. červenec 2024 Odesláno 8. červenec 2024 fakt mám něco napsat na téma ,,vyhřezlá ploténka'' ?? chcete číst do rána ?? Citovat
Medvěd Odesláno 8. červenec 2024 Odesláno 8. červenec 2024 (upraveno) Ono je právě otázkou jestli je příčinou vážně ta bedna knih (co klidně může dát váhu nějakých 40 - 50 kg) nebo to, že jsem byl celou sobotu jenom v kraťasech a triku byť bylo relativně chladno a větrno (na tý grilovačce tak od 20 hodin v kraťasech a mikině). No a nebo to x hodinový sezení v autě. Ale na to jsem z práce zvyklej a řekl bych i trénovanej. I když mi možná mohla na tu kyčel funět klima ..... Upraveno 8. červenec 2024 uživatelem Medvěd Citovat
sitler Odesláno 8. červenec 2024 Odesláno 8. červenec 2024 @Medvěd spis kombinace vseho. Staci malinko blbe foukajici klima, k tomu sezeni a nejaky dalsi ofouknuti a mesic se nehnes kvuli vlastne nicemu. Hafity, pavelu96 a Lihous ohodnotil 3 Citovat
jirka307 Odesláno 8. červenec 2024 Odesláno 8. červenec 2024 Před hodinou, Klemoň napsal: A kolik bereš na hodinu ? Šikovní "řemeslníci" se schovávají a naše koupelna už čeká 10 let . . . U tchána nic Citovat
BubakGS Odesláno 8. červenec 2024 Odesláno 8. červenec 2024 @Medvěd ..Medvěde sakra, to jsem rad, že jsem mrtvej jen normalne. To by mi jeste chybelo, se u te rekonstrukce zrakvit... .. .taky jsem si nosil ty baliky podlahy z garaze jen po jednom a tahal to vic nohama nez zadama.... ..ale i tak porad sotva lezu... Medvěd ohodnotil 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 9. červenec 2024 Odesláno 9. červenec 2024 (upraveno) tu podlahu jsem letos nosil do 5. patra bez výtahu, pro třípokojový byt, prý vinyl--ho*no, je to asi ze železa , ale položit to šlo už dobře, měli jsme půjčené veškeré nářadí edit: oprava na vinyl Upraveno 9. červenec 2024 uživatelem ozzy56 BubakGS a Medvěd ohodnotil 2 Citovat
Medvěd Odesláno 9. červenec 2024 Odesláno 9. červenec 2024 Tak pokud v souboru "veškeré potřebné nářadí" je maskován i takovej ten malej vrátek = jeřáb, co se rozepře do rámu oken a ty metry podlahy pomůže vytahat, pak tomu rozumím. Jestliže jsi ale X metrů podlahy nosil na vlastních zádech, pak zasloužíš hlubokosklon spojený s obdivným údivem Citovat
oddie Odesláno 9. červenec 2024 Odesláno 9. červenec 2024 Od určitého věku je holt dobré si trochu dávat pozor, co člověk dělá Před lety jsem poslouchal nářky kolegů, co zamlada jezdili v kraťasech na motorce, jak jim to kolena poměrně brzo spočítaly... Stejně tak to tahání těžkých věcí se často vrátí i s hodně vysokými úroky. Mně se před necelým rokem dostalo varování ohledně kolen. Ještě před 11 měsíci jsem si se svými hypermobilními rozsahy bez problémů sedl na paty s celými chodidly na zemi a jako bonus se dotkl nosem země bez toho, že bych se opřel o ruce - schválně zkuste, kdo to uděláte Pak mě po jedné procházce v Alpách (no dobře, předcházela jí taková kratší ferrata klas. E) začalo bolet koleno a nepřestalo, nemělo to žádný konkrétní moment nebo příčinu, kterou bych si pamatoval, no a v říjnu jsem absolvoval ASK - prý "potrhaný" meniskus. Zhojilo se to téměř 100% dobře, líp než jsem vůbec doufal, ale do původního rozsahu mi asi 3cm chybí a už to nechci pokoušet, aby nepraskl. Říkal jsem si, OK, na druhé noze rozsah zůstal, ale ejhle, na jaře začalo bolet po menší procházce i to druhé, a diagnóza podobná - prasklý meniskus a kousek odštíplý, takže na podzim bude zas ASK. Dá se s tím sice v pohodě fungovat, vč. kola v Alpách, lezení atd., ale na tůry (hlavně na sestupy) už jsem potupně pořídil hůlky a celkově si víc dávám pozor. Tahat těžké věci do schodů už by mě ani nehlo - ona taková transplantace menisku prej vyjde přes 100tis na jedno koleno, za to by se dal najmout nosič na hodně dlouho Hafity a BubakGS ohodnotil 2 Citovat
Lihous Odesláno 9. červenec 2024 Odesláno 9. červenec 2024 @oddie Trosku nechapu jak to dokazes? Jako postavim se predklonim se a dotknu se dlanema zeme kolena jsou rovne / ne pokrcene ale tento vykon nejak nechapu A k zadum i v tomto nelidskem teple staci vylezt z vody "ofouknout" a mam zadelano min na dalsi den ze se nehnu. To bude takove to bezne normalni v nasem veku. ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 9. červenec 2024 Odesláno 9. červenec 2024 @oddie máš pravdu, poslouchat starší ohledně zdraví se vyplatí, jenže pak příjde situace, kdy tu práci ''Nějak'' musíš udělat a veškeré poučky jdou do dupy, například postavit barák a jiné prkotiny..., takže stejnak to chce do teplejch a máknout, nakonec ve filmu říkali, že tělo má jít do truhly zhuntovaný , takže když ti kluk řekne , že potřebuje pomoct s rekonstrukcí bytu a nikdo jiný se nehlásí, tak jdeš Pe.Tr, Medvěd a Péťa ohodnotil 3 Citovat
MJSytic Odesláno 9. červenec 2024 Odesláno 9. červenec 2024 @Lihous to neřeš, on se jen vytahuje radim.1008 ohodnotil 1 Citovat
Péťa Odesláno 9. červenec 2024 Odesláno 9. červenec 2024 To jsem slyšel od tchána pořád: "Není problém barák postavit, ale problém je nezlikvidovat si u toho záda". Jenže on žádný barák nepostavil. Pepito, Lihous a dýzl ohodnotil 3 Citovat
ozzy56 Odesláno 9. červenec 2024 Odesláno 9. červenec 2024 (upraveno) napíšu jen jednu věc--od dubna do října jsem tahal za Š 120 vlek 100 km tam a v neděli zpátky, na vleku velký kompresor 500kg (načerno), co utáhne havířskou sbíječku a každý víkend jsme hloubili studnu ve skále, někdy půl metru, někdy 20 centimetrů , šílená dřina, dosáhli jsme 9 metrů a byla voda (tohle 40 let zpátky)--kdo byl někdy ve studni asi zná ten pocit, kdyby se uvolnil nějaký velký šutr..., tahali by nás ven hasiči tak týden , no a do dneška nic moc vydatná studna, někdy musím vozit vodu v kanystrech když je velké sucho, a že jsme v té době kopali základy ručně, nebo vibrovali sami tvárnice a míchali veškerý beton byla taková rozcvička, bo už byla voda (studna), elektrika atd., mno, a nebýt toho, neužíval bych si penzi v přírodě, ale díval bych se na sídlišti z okna Upraveno 10. červenec 2024 uživatelem ozzy56 Pepito, Péťa, radim.1008 a 1 další ohodnotil 4 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 9. červenec 2024 Odesláno 9. červenec 2024 Já jsem s tátou vrtal. Ručně, 20m hluboko. 15m jíl, 5m štěrk. Vyvrtat tu díru dole, to bylo něco. Přišel jsem ze školy a šup točit vrtákem xD Péťa a ozzy56 ohodnotil 2 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.