Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Bubáku - já su mrtvé už dva tejdny a teprve dnes se SNAD blýsklo světýlko na konci tunelu.

A při tom to všechno začalo tak pozitivně....

22. 6. bylo na hradě v Ledčí každoroční setkání "Foglarovců" a byl jsem ukecán, abych na setkání vzal nějaké knihy z tátovy produkce, že by určitě byl mezi sběrateli zájem o koupi. Prodejní místo nám zajistí za pár korun, má starost bude jen o tom knihy dovézt, vystavit a prodat.

V pátek před akcí jsem tedy vzal Pavla do skladu, napakovali jsme knihy do třech banánovek a já si při manipulací s jednou z nich zřejmě hnul se zádama.

V sobotu jsme s Pavlem byli celé dopoledne u stolku na nádvoří hradu, ten ale byl ve stínu a v průvanu. Potěšilo mě, že se prodalo skoro všechno a tak měl Pavel docela slušnou brigádu.

Po návratu domů jsem se prohřál v teplé vaně a pozdě odpoledne vyrazil za známým, kterého jsem neviděl aspoň 10 let, na kolaudaci jeho nového domu spojené s grilovačkou. Zábava plynula a řeč se vedla - no seděli jsme na zahradě skoro do půlnoci.

V neděli jsem už jenom doma relaxoval a v pondělí ráno jsem se probudil s bolestí v kříži. V 10 jsem vyrazil s rektorem do Brna na universitu, která sídlí přímo v centru. Dozvěděl jsem se, že se před divadlem v Orlí nově nesmí parkovat a když jsem zajel na dvorek, musel jsem být v autě, abych mohl případně uhnout, kdyby někdo potřeboval vyjet. Do školy jsem dorazil v 18,30, tedy jsem v autě seděl 8,5 hodiny a když jsem z auta vylezl, nebyl jsem schopen dojít 500 m na zastávku tramvaje bez toho, abych si jako nějakej důchodec 2x sedl na lavičku - od tý doby mám křeče v levém p*delním svalu, seká se mi levá kyčel a berou mě křeče až do lejtka a kotníku.

V úterý jsem byl pracovně v Benešově a tam jsem se chtěl projít na Konopiště - došel jsem od gymplu k nádraží a pak se zbaběle otočil, těch blbejch pár km bych prostě nedal.

Ve středu jsem zašel k doktorce poptat se na její názor a dozvěděl jsem se, že nejspíš vyhřezlá plotýnka - dostal jsem nějaký prášky na bolest a prej co nejvíc klidu.

Do neděle žádný extra změny a jedna známá mi doporučila, ať si zajdu na masáž, že zná na Julisce maséra co fakt umí.

Tak jo - masér zrovna v neděli fungoval a tak jsem za ním vyrazil. Cca hodinu se mnou dělal psí kusy a po masáži jsem se opravdu cítil o dost lip. Ještě jsem se tedy doma naložil do horké vany - a v pondělí to bylo tak 3x horší než v neděli před masáží.

V úterý jsem nevydržel a vyrazil znovu k doktorce, dostal jsem i nějakou injekci, poslala mě na rentgen a ve středu jsem byl u doktorky znovu.

Doporučila mi, abych si na čtvrtek vzal volno a celý prodloužený víkend pokud možno proležel. Současně mi dala i žádanku o neurologické vyšetření (nejbližší termín jsem sehnal až na příští úterý, a to u čtvrté lékařky) a poslala mě domů.

V pátek odpoledne jsem už nevydržel a vyrazil na pohotovost do Vojenské nemocnice s představou, že by mi mohli píchnout nějakou účinnější injekci. V čekárně ale bylo odhadem 40 lidí a sestra na recepcí, když jsem jí ukázal co beru za prášky, usoudila, že injekce by neměla valného smyslu a poslala mě domů s tím, že bych na tu injekci čekal určitě mnoho hodin a že, když dorazím v pondělí před sedmou hodinou ráno, tak můžu jít na neurologií tam, že berou i bez objednání, jen musím mít žádanku od praktičky.

Takže dnes jsem v 6,30 sedl do auta, dojel na Petřiny a byl PRVNÍ pacoš čekající na vyšetření. V 8 otevřeli ordinaci a poslali mě znovu na rentgen, kde na rozdíl od rentgenu z minulého týdne opravdu zjistili problém s kyčlí, ale hlavní problém je prý seklý hýžďový sval.

Dostal jsem jiný prášky, který jsem si hned v poledne vzal a teď už je mi o trochu líp. 

Uvidím, jak mi bude zítra - ve středu musím odvézt jednoho profesora do Brna a kolega má celý červenec dovolenou.

Upraveno uživatelem Medvěd
Odesláno
před 23 hodinami, jirka307 napsal:

melouch jak vyšitý

A kolik bereš na hodinu ? Šikovní "řemeslníci" se schovávají a naše koupelna už čeká 10 let . . . :roker

Odesláno
před 33 minutami, Medvěd napsal:

Ještě jsem se tedy doma naložil do horké vany - a v pondělí to bylo tak 3x horší

No na to jak jseš starej, tak jseš blbej :bacha. To už bys ve svém věku mohl vědět, že teplá koupel ve vaně je jen opravdu krátkodobá úleva (20 minut) a pak je to vždy jen horší !!!  Míro , Míro . . .   Takovej starej mazák a taková hovadina 🙊

Odesláno

Klemoňu - v životě jsem se zádama nikdy problém neměl a to jsem se těch beden plných knih natahal nepočítaně. Tudíž jsem se doposud nikdy nesetkal s tvrzením, že by horká vana mohla uškodit.

No mohla - teď už to taky vím.

Co si myslíš o kapsaicinový náplasti? Šel bys do toho na mým místě?

Odesláno

No Mirku oproti Tobě sem mladej zajíc ale asi mám se zádama odmaroděno víc a vím moc dobře že záda potřebujou sice teplo ale suché. Ale nic si z toho nedělej i v mém věku člověk tropí blbosti a jak se oteplilo tak sem zahodil deku a spal jsem jen tak v triku a záda mě prostydli takže už od minulé středy funguju na práškách.  

No a teď jen stačí aby se nám Ozzy56 vysmál jaký jsme chcípáci a on je ve svým věku Jura🤣

Odesláno (upraveno)

Ono je právě otázkou jestli je příčinou vážně ta bedna knih (co klidně může dát váhu nějakých 40 - 50 kg) nebo to, že jsem byl celou sobotu jenom v kraťasech a triku byť bylo relativně chladno a větrno (na tý grilovačce tak od 20 hodin v kraťasech a mikině).

No a nebo to x hodinový sezení v autě. Ale na to jsem z práce zvyklej a řekl bych i trénovanej. I když mi možná mohla na tu kyčel funět klima .....

Upraveno uživatelem Medvěd
Odesláno

@Medvěd  ..Medvěde sakra, to jsem rad, že jsem mrtvej jen normalne. To by mi jeste chybelo, se u te rekonstrukce zrakvit... .. .taky jsem si nosil ty baliky podlahy z garaze jen po jednom a tahal to vic nohama nez zadama....  ..ale i tak porad sotva lezu...

Odesláno (upraveno)

tu podlahu jsem letos nosil do 5. patra bez výtahu, pro třípokojový byt, prý vinyl--ho*no, je to asi ze železa 😂, ale položit to šlo už dobře, měli jsme půjčené veškeré nářadí 👍

edit: oprava na vinyl

Upraveno uživatelem ozzy56
Odesláno

Tak pokud v souboru "veškeré potřebné nářadí" je maskován i takovej ten malej vrátek = jeřáb, co se rozepře do rámu oken a ty metry podlahy pomůže vytahat, pak tomu rozumím. Jestliže jsi ale X metrů podlahy nosil na vlastních zádech, pak zasloužíš hlubokosklon spojený s obdivným údivem 

Odesláno

Od určitého věku je holt dobré si trochu dávat pozor, co člověk dělá 😝 Před lety jsem poslouchal nářky kolegů, co zamlada jezdili v kraťasech na motorce, jak jim to kolena poměrně brzo spočítaly... Stejně tak to tahání těžkých věcí se často vrátí i s hodně vysokými úroky.

Mně se před necelým rokem dostalo varování ohledně kolen. Ještě před 11 měsíci jsem si se svými hypermobilními rozsahy bez problémů sedl na paty s celými chodidly na zemi a jako bonus se dotkl nosem země bez toho, že bych se opřel o ruce - schválně zkuste, kdo to uděláte 🤣 Pak mě po jedné procházce v Alpách (no dobře, předcházela jí taková kratší ferrata klas. E) začalo bolet koleno a nepřestalo, nemělo to žádný konkrétní moment nebo příčinu, kterou bych si pamatoval, no a v říjnu jsem absolvoval ASK - prý "potrhaný" meniskus. Zhojilo se to téměř 100% dobře, líp než jsem vůbec doufal, ale do původního rozsahu mi asi 3cm chybí a už to nechci pokoušet, aby nepraskl. Říkal jsem si, OK, na druhé noze rozsah zůstal, ale ejhle, na jaře začalo bolet po menší procházce i to druhé, a diagnóza podobná - prasklý meniskus a kousek odštíplý, takže na podzim bude zas ASK. Dá se s tím sice v pohodě fungovat, vč. kola v Alpách, lezení atd., ale na tůry (hlavně na sestupy) už jsem potupně pořídil hůlky a celkově si víc dávám pozor. Tahat těžké věci do schodů už by mě ani nehlo - ona taková transplantace menisku prej vyjde přes 100tis na jedno koleno, za to by se dal najmout nosič na hodně dlouho :roker 

Odesláno

@oddie Trosku nechapu jak to dokazes?
Jako postavim se predklonim se a dotknu se dlanema zeme kolena jsou rovne  / ne pokrcene ale tento vykon nejak nechapu :myslim

A k zadum i v tomto nelidskem teple staci vylezt z vody "ofouknout" a mam zadelano min na dalsi den ze se nehnu.
To bude takove to bezne normalni v nasem veku.

Odesláno

@oddie  máš pravdu, poslouchat starší ohledně zdraví se vyplatí, jenže pak příjde situace, kdy tu práci ''Nějak'' musíš udělat a veškeré poučky jdou do dupy, například postavit barák a jiné prkotiny..., takže stejnak to chce do teplejch a máknout, nakonec ve filmu říkali, že tělo má jít do truhly zhuntovaný 🙈, takže když ti kluk řekne , že potřebuje pomoct s rekonstrukcí bytu a nikdo jiný se nehlásí, tak jdeš 🤠 

Odesláno (upraveno)

napíšu jen jednu věc--od dubna do října jsem tahal za Š 120 vlek 100 km tam a v neděli zpátky, na vleku velký kompresor 500kg (načerno), co utáhne havířskou sbíječku a každý víkend jsme hloubili studnu ve skále, někdy půl metru, někdy 20 centimetrů 😯, šílená dřina, dosáhli jsme 9 metrů a byla voda (tohle 40 let zpátky)--kdo byl někdy ve studni asi zná ten pocit, kdyby se uvolnil nějaký velký šutr..., tahali by nás ven hasiči tak týden :myslim, no a do dneška nic moc vydatná studna, někdy musím vozit vodu v kanystrech když je velké sucho, a že jsme v té době kopali základy ručně, nebo vibrovali sami tvárnice a míchali veškerý beton byla taková rozcvička, bo už byla voda (studna), elektrika atd.,  mno, a nebýt toho, neužíval bych si penzi v přírodě, ale díval bych se na sídlišti z okna 😂

Upraveno uživatelem ozzy56

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...