Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Úplně první bigglesovka, ke které jsem se dostal, byl tenhle soubor (obsahuje B.od velbloudích stíhaček + B.návrat velbloudích stíhaček) z konce 60.tých let. Přivedla mě k zájmu o letectví a plastikovému modelářství. A později jsem v knihovně po dědečkovi objevil několik Bigglesů vydaných ve třicátých a čtyřicátých letech.

w-e-johns-biggles-od-velbloudich-stihacek-162609787.jpeg.cb554f121fbb26cb7c39fb52d73d2896.jpeg

Odesláno

Já se dostal k Bigglesovi prvně ne v Ábíčku, ale ve VTM  (Věda a technika mládeži) a jako komiks, bylo někdy  (nepamatuji-odhadem ) z let 1970 -1975. Možná to bylo i starší nevím,  začal jsem chodit do knihovny v PV někdy v 75?  tehdy tam měli mj svázané ročníky VTM, ABC, L+K,  ohníčky  sedmičky. Začal jsem je kupovat po 89 z nakladatelství Toužimský a Moravec a něco od Riopres. Přestal jsem  je sbírat ze dvou důvodů-málo místa a pak další, pro klid v rodině, mojí se to nelíbilo, že zabírají místo pro jiné věci. inu ženská.

Odesláno

Dneska výlet k zubaři... změnili se tam doktorky a sestry za cizokrajné osazenstvo...a teda přístup k dětem na dvě věci...tak se mi podařilo dohledat původní doktorku a půjdu škemrat jestli nás nevezme😁

Pak oběd v jednom nejmenovaném centru...a ve family zone se usadilo asi deset kancelářských krys ..to že prostor je vyhrazen výhradně pro rodiny s dětmi je nezajímalo...mluva za kterou by se nemusela stydět ta nejotrlejsi šlapka...tak jsem je vyzval ať se laskavě sklidni...no nejdříve se mě pokusili poslat do prdele ..ale podle visačky co měla jedna na sobě jsem jim řekl,že dělají firmě pěknou reklamu a že si tam zajdu promluvit s někým z vedení ...a najednou to šlo...ticho po pěšině,sbalili se a vypadli ..

Někdy mě udivuje jak se dospělý člověk dokáže chovat jak neskutečný negramot a dobytek,a ve stádu je to horší na kvadrát.

Odesláno

Jo jo zubař. Odpoledne jsem u něj taky byl. Druhé kolo boje s parodontózou. Tři zuby venku. Pomalu to přichází k sobě. Otevřel jsem si sedmičku vína jako analgetikum. 

Odesláno

Je to pěkně udělané od kočáru po střevíček na schodech. Je to pocta se skoro kompletní filmografií a jsou tam převážně šaty a artefakty z více filmů ne jen z 3 ořechy...

Je tam i zmínka o tom, že ještě za živa jí zvali na zámek, ale ona odmítla, že nechce být spojována pouze s rolí Popelky - na tuhle výstavu by možná kývla :myslim

Odesláno

No ja si pred tydnem udelal radost a koupil svitilnu a celovku uhrnem za cca 15tis ...
Hned od zacatku se svitilna chovala tak nejak divne ale rikam si je to nove musi se "sformovat" baterka - no po tretim nabiti a pokus o vysviceni po dalsich 7min zhasla a po odsroubovani akumulatoru
statecne smrdel po spalenem plastu - reguelne v nem neco zahorelo .... !!
Tak ze v Po ci Ut jedu "zase" do Semil reklamovat - jsem jako alenka v risi divu - cekal jsem tak trosku profi kvalitu.

https://www.top-armyshop.cz/svitilna-pathfinder-powertac#46862

A celovka ...?
U te zase nedokazu vyvolat posledni "turbo" mod - ne ze by to bylo treba svitit si v lese na 150m je pitomost navic ji mame spis pod vodu na nataceni ale za ty drobaky .....??

https://www.top-armyshop.cz/celovka-hl-10-powertac#46863

No uvidime jaka bude odezva prodejce - necham se prekvapit urcite bude platit pravidlo "jak se do lesa vola tak se z nej "rve"" ale verim ze to bude Ok pri prodeji to bylo pratelske a pohodove.
Spis mam zse JACKPOT a z milionu vyrobenych jsem si koupil spatne kousky ....

10.3 jedeme natacet nekam na jih cech do kostela a toto byla volba aby bylo rozumne svetlo - zda se ze nebude a budeme si svitit loucema :(

Odesláno

Tak C4 konecne dnes dostala nove kotouce, desky, voditka trmenu, nove srouby trmenu, vycistene pistky, ocistene brzdice :) 

Jako necekal jsem, ze na povoleni srouby trmenu bude potreba metrova paka a ze ani profi razovy utahovak tomu nepomuze :D 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   1 registrovaný uživatel

• Vytvořit...