Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
před 19 hodinami, Goldinka napsal:

Konečně!!! Konečně jsem sehnala krtka a vyčistila odpady v koupelně, už jsem z toho byla na prášky, jak to vůbec neodtejkalo :D Ale, že mi to trvalo se k tomu dokopat... :D 

Jináč lepší používat gel než krtka,tohle ,když někde v odpadu uvázne,tak ho to umí i více zacpat.

Odesláno (upraveno)
před 1 hodinou, Milan+ napsal:

Jináč lepší používat gel než krtka,tohle ,když někde v odpadu uvázne,tak ho to umí i více zacpat.

Proč?? Krtek je normální Louh, ve spojení s horkou vodou je to opravdu hodně učinný.

Upraveno uživatelem Radek Hurvajz
Odesláno

@Milan+ já vzala, co mi poradili v obchodě 🤷‍♀️ doporučili výrobek Fredy, pán říkal, že se toho taky bál (kvůli trubkám), ale že už ho použil několikrát a všechno v pohodě... :)  Ani mi nešlo o cenu, jestli mám dát 70,- nebo 130,- to už je fakt drobnost. Ale já vždycky používala nějaký větší granule, mělo to jiný obal a postup byl trochu jiný, než u tohohle. Tak jsem se tam raději zeptala, jestli to můžu na ty trubky nebo ne. 

Odesláno

Louh je za me asi Ok jen je rozdil ve velikosti ten "jemnejsi" je dle me vykonnejsi a doporucuji po zaliti horkou vodou odpad ucpat mokrym hadrem
nekdy je reakce predevsim u toho jemnejsiho louhu vskutku bourliva.
A ruku v ruce klidne i kyselinu solnou na odstraneni vodniho kamene a po cca 30min i vic proplachnout a nasledne zalit octem a jako prevence je
rekneme 1x do roka pouzit pero na wapce a preventivne tomu venovat jedno odpoledne.

Odesláno
před 16 hodinami, Lihous napsal:

Louh je za me asi Ok jen je rozdil ve velikosti ten "jemnejsi" je dle me vykonnejsi a doporucuji po zaliti horkou vodou odpad ucpat mokrym hadrem
nekdy je reakce predevsim u toho jemnejsiho louhu vskutku bourliva.

Súhlas. Koncentrovaný vodný roztok lúhu je účinný, len mu treba dať čas (aj hodiny), aby reakcia s nečistotami prebehla v dostatočnej miere. To búrlivé šumenie po zaliati horúcou vodou nie je už táto reakcia, ale vrenie vody následkom uvoľneného tepla pri rozpúšťania lúhu.

Odesláno
před 2 hodinami, Klemoň napsal:

No a nebo tam jen nesplachovat, co tam nepatří. :mrk     Kolínka a jiný bordel (zelenina, slupky apod.) se dá vyklepnout ze sítka do koše :roker

Bohužel nežijeme v ideálním světě 

Odesláno
V 1. 1. 2024 at 9:45, Klemoň napsal:

No a nebo tam jen nesplachovat, co tam nepatří. :mrk     Kolínka a jiný bordel (zelenina, slupky apod.) se dá vyklepnout ze sítka do koše :roker

Tak já mám problém většinou pouze v koupelně u odpadu ve sprše/vaně. Přestože si vyčesávám vlasy před sprchou, tak stejně během sprchy se do odpadu nějaké malé množství vlasů dostane. A dlouhý vlasy to pak postupně ucpou. 

Odesláno

Jo na dlouhý vlasy jedině sítko, kde se to pozachytá, a pak ruka nebo háček a vytahat je ručně. Donedávna jsem to měl doma dvakrát takže co tři týdny čištění. Co je dcera pryč tak jednou za dva měsíce.  

Zkusil jsem všechno možné a "ruční" práce se mi nakonec osvědčila nejvíc.

No a co jsem dnes udělal: psychicky se nachystal na návštěvu STK - musím tam do soboty zajet nebo budu při kontrole  prohrávající 😞 )

Odesláno

vlasy dobre zere hydroxid ve forme cocek a horka voda k tomu :D  , nam se zachytavaji an kovovem krytu odpadu, ale vymotavat je rucne je humus. Jednou za cas to vytahnu z odpadu, prosypu hydroxidem, proleju horkou vodou, proplachnu studenou a vlasy jsou fuc. jen to chce vetrat :D  

Odesláno

Držení telefonu v ruce 2500,- až 3500,- (na místě) + 4 body

Za přechod pro chodce 2500,- až 3500,- + 2, 4 nebo 6 bodů

Překročení rychlosti o 10 km/hod 1500,- až 2000,- + 2 body

Překročení rychlosti o 20 km/hod v obci nebo o 30 km/hod mimo obec 2500,- až 3500,- + 4 body

Překročení rychlosti o 40 km/hod v obci nebo o 50 km/hod mimo obec nelze pokutovat na místě (7 až 25 kKč ve správku) + 6 bodů

Nepřipoutání se 1500,- až 2000,- + 4 body

Odesláno

@Péťa tak to se nebojim. Telefon za jizdy nedrzim, maximalne klapu do displeje, kdyz je na drzaku :D , takze "drzeni v ruce" nezajima :D 

rychlost... za 15 let me , pri prumeru 25 000km/rok, dokazali zmerit jednou. Hmmm... asi nemam uplne strach :D 

Poutam se automaticky, krom preparkovani pred barakem - tam me nedostanou.

Prechody: nevim, co a jak chtej dokazovat. By museli stat hodne blbe s kamerou, jinak smula.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...